Az ​alkony ölelése (Merry Gentry 2.) 176 csillagozás

Laurell K. Hamilton: Az alkony ölelése

Miután elkerülte Cel herceg számos kísérletét arra, hogy végezzen vele, Meredith Gentrynek, a Los Angeles-i magándetektívnek új problémákkal kell szembenéznie. Ahhoz, hogy királynő legyen, anyává kell válnia. Ráadásul még az előtt, hogy Cel apa lesz. Ám a láthatáron viharfellegek gyülekeznek: emberek halnak meg titokzatos, ijesztő módon, és hirtelen maga Faerie létezése is súlyos veszélybe kerül. Szóval miközben Merry élvezi az életét és a királyi testőrség tagjainak közreműködésével teherbe akar esni, fel kell vennie a harcot egy ősi ellenséggel, ami magát a valóságot pusztíthatja el. És akkor még nem is beszéltünk Merry éjszakáiról…

Eredeti megjelenés éve: 2002

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2007
318 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789637118821 · Fordította: Hodász Eszter

Enciklopédia 1


Kedvencelte 20

Most olvassa 7

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Petra_Nemes
Laurell K. Hamilton: Az alkony ölelése

Először is szeretném kihangsúlyozni, hogy nem azért tartott ilyen sokáig elolvasnom a könyvet, mert unalmas, és szenvedés olvasni messze nem, csak túl sok program jött össze az utóbbi napokban, amik miatt háttérbe szorultak az olvasmányaim.

Ha lenne négy és háromnegyed csillag, most azt kapná, de az öt csillagot még most sem érdemli meg. Már több mindenre fény derült, amit az első részben nagyon hiányoltam, de sajnos még most sem teljes a kép, és így sokszor nem értem a fajok kapcsolatát, és a fogalmi köreiket.
Talán csak én kezdem megszokni Meredith örömlány mivoltát, vagy valami változás történt, de már ezzel sem volt különösebben problémám.
Kifejezetten tetszik, hogy az írónő mindent ennyire részletesen leír, és így nem veszek el ebben a misztikus világban.

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Laurell K. Hamilton: Az alkony ölelése

Merry és kisérete visszatér Los Angelesbe, ahol versenyenie kell Cellel az örökösödés miatt. Munkàját is folytatja, Rhys nagy örömére, aki szivesen játszik magànnyomozósdit. Beköltöznek a dìva hàzába, és szàmos veszélyt kell elhàrítaniuk. Ezek közül a legkisebb a lesifotósok helikoptere. A testőrök között kialakul egy kis féltékenykedés, de ennyi pasinàl ez nem is csoda

>!
Marée_Noire
Laurell K. Hamilton: Az alkony ölelése

Imádom a lavírozást, a hajszálnyi változáson elbukó udvari politikát, és úgy amúgy szinte az összes szereplőt, kivéve persze a g*nyákat, őket természetesen teljes erőbedobással utálom. :D
A pasik és Merry viszonya is egyre árnyaltabb, szeretem. ;)

>!
clyme
Laurell K. Hamilton: Az alkony ölelése

Egyre veszélyesebb és szenvedélyesebb. Megragad és nem ereszt el a végéig. A konfliktusok egyre csak halmozódnak és egyre több az olvasóban a kérdés. Azt hiszem már most elnyerte a szívem a sorozat pedig még messze van a vége. :)

>!
klaraboglarka
Laurell K. Hamilton: Az alkony ölelése

Egyszerűen imádom ezt a világot. Nem tudom elképzelni, hogy ez valakinek a fejéből pattant ki. És mindennek van oka.
Most is nagyon élveztem. Megvolt a történet, a szerelem, a stressz, és néha még kétszer is el kellett olvasnom egy párbeszédet, hogy nehogy valami kimaradjon, mert akkor nem érteném a folytatást. Minden összefügg mindennel, mindenre van magyarázat, amikor pedig azt hinnénk, hogy most már itt a happy end, kiderül, hogy valaki hatalomra vágyik, vagy valaki nem úgy fogta fel az esküját, ahogy kellett volna.
A legjobban azt szeretem Marryben, hogy minden egyes új szereplőnél a szeme színétől a magasságáig mindent elmond, még azt is, hogy milyen márkájú cipő van rajta. Nagyon jó, mert el tudok képzelni mindent, részletesen. Még a végén sem hagyta el az írónő ezt a tulajdonságot, és részletezte egy oldalon keresztül, hogy kin milyen fegyver van, hogy abban milyen varázslat van, és mire képes. Azt pedig, hogy csak rá kell pillantania az emberre, és már is megmondja, hogy milyen hangulata van, egyszerűen imádom.
A végén pedig, lezárásnak, a harc után ott van a szép monológ, hogy kivel mi történik, hogy miket kell még megoldani a közeljövőben, és sejteti, hogy mi lesz (talán) a folytatásban.

>!
Fairy
Laurell K. Hamilton: Az alkony ölelése

Hát folytatódik és bonyolódik a történet,izgalmas tetszett.
De még továbbra sem tudom,hogy mi a különbség a különböző fajok és lények között és ez nagyon is zavaró számomra.

>!
Sceurpien I
Laurell K. Hamilton: Az alkony ölelése

Az Anita Blake-sorozat leginkább attól vált egyre gyengébbé, hogy eluralkodott felette a misztikus pornó. A Merry Gentry sorozat sosem esett ebbe a hibába, ő már az első kötet legelején elég gyorsan leszögezi, hogy nem kell mást várni, mint misztikus pornót. Nem véletlen, hogy nem is bírtam végigolvasni, csak epizodikusan. Majd ha vége lesz egyszer, akkor átrágom magam rajta.

>!
Agatha
Laurell K. Hamilton: Az alkony ölelése

Hát szégyenszemre 1 hónapig tartott a könyv, de becsülettel végigolvastam, adtam még egy esélyt a sorozatnak. Végül is, mutatott némi fejlődést az 1. részhez képest, már volt egy fő sodorvonal, meg azért már majdnem mindig tudtam, ki kicsoda.

3 hozzászólás
>!
Ancsúr P
Laurell K. Hamilton: Az alkony ölelése

Az írónő hozta a formáját, és megint egy jó könyv lett az eredménye. Annyira még mindig nem tetszik, mint az Anita Blake könyvei, de a maga nemében ez sem elhanyagolható.
A férfiak, főleg Doyle, Fagy és Rhy (minő meglepetés!), egyre szimpatikusabbak. Magából Merryről viszont még mindig nem tudok mondani semmit. Kicsit olyan se nem hideg, se nem meleg érzésem van vele kapcsolatban. Majd meglátjuk a többi kötetben hogy fog szerepelni.

>!
CsonkaSzaboBrigi89
Laurell K. Hamilton: Az alkony ölelése

Nem csalódtam a folytatásban, ugyanannyira tetszett, mint a sorozat első része.
Mindig történt valami, fenntartotta a figyelmem, olvastatta magát és kikapcsolt.
Merry karakterét továbbra is kedvelem, ami nagy szó egy női főszereplő esetében nálam.
A testőrségből Fagy a no.1, szorítok neki rendesen!
A Névtelen megjelenése és története nagyot dobott a sztorin, ahogy az is, ki szabadította a világra és miért…
Izgalmas volt, remélem mielőbb be tudom szerezni a többi részét, hogy folytathassam….


Népszerű idézetek

>!
Morn

Van nem, amit meg lehet dumálni, amíg igen nem lesz belőle, és van, ami NEM.

23. fejezet (173.o.)

>!
mandarina

Mindig arra kell törekedned, hogy boldogok legyenek azok, akiket szeretsz.

>!
Francica

Néha csak a makacsság és a szükség ment meg attól, hogy megőrülj.

>!
mandarina

A szerelem – ugyanúgy, mint a fájdalom – magánügy, addig, amíg nem akarod másokkal megosztani.

>!
Morn

Minden eszeveszett gyűlölet félelemben gyökerezik.

4. fejezet (49.o.)

>!
mandarina

(…) a hatalom megront, és a korlátlan hatalom korlátlanul ront meg.

38. oldal, 3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: hatalom
>!
klaraboglarka

– Az emberek dúdolnak, énekelnek, vagy rossz vicceket mesélnek a testek mellett, azért, hogy ne féljenek – próbálom Rhysnek megvilágítani a dolgokat. – Te azért dúdolsz, mert örülsz, és nem zavarnak a halottak.
– Őt már nem érdekli – nézett le a lábánál heverő halott nőre. – Halott. Akár egy Wagner-operát is előadhatnánk rajta, az sem zavarná.

174. oldal

>!
klaraboglarka

– Galen, ne becsüld alá a féltündéket amiatt, amit veled tettek. A foguk azért használták, mert élvezték, nem pedig azért, mert nincsenek kardjaik – világosította fel Doyle.
– Egy akkora kard, mint egy gombostű – mulatott Rhys –, nem túl fenyegető.
– Csak adj egy pengét, ami nem nagyobb egy tűnél, és fogadjunk, hogy meg tudlak ölni – felelte nyugodt, mély hangján Doyle.

123. oldal


A sorozat következő kötete

Merry Gentry sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Chanda Hahn: Bűbájtalan
Melissa Marr: Veszélyes játék
Sylvia Day: Megigézve
Christopher Moore: Totál szívás
J. R. Ward: Halhatatlanság
Nalini Singh: Angyalárny
Abigail Gibbs: Vacsora a vámpírral
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Deborah Harkness: Az élet könyve
Richelle Mead: Vérvonalak