Árnyak ​csókja (Merry Gentry 1.) 256 csillagozás

Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja

Meredith Gentry az Amerikai Tündér Hercegnő. Jelenleg azonban Los Angelesben dolgozik természetfeletti ügyekre specializálódott magándetektívként. Nagynénje, a Levegő és Sötétség Királynője egy napon érte küldet, és Merry akarata ellenére hirtelen ismét az események sűrűjében találja magát. A feladat egyszerű: élveznie kell a leggyönyörűbb, halhatatlan férfiak társaságát. Siker esetén jutalma a korona és az élete. Kudarc esetén a halál…

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2007
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789637118623 · Fordította: Hodász Eszter

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Meredith Gentry · Sholto · Doyle · Fagy


Kedvencelte 28

Most olvassa 7

Várólistára tette 112

Kívánságlistára tette 73

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 SP
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja

Igen, tudom háromszor olvastam és ráadásul, most egy hónapon belül kétszer…de nem azért, mert annyira tetszett, hanem, mert nem akarom elhinni, hogy a legek legkedvencebb íróim egyike ennyire gurul le a lejtőn.

Az eleje szerethető, szókimondó, kissé túl magyarázó, de rendkívül pulzáló és van benne valami vonzás, amit nem is igazán tudok megmagyarázni honnan ered. De azt igen, hogy olyan 70 oldal után égnek állt a hajam és annyi, de annyi mindent ki lehetett volna hozni ebből az alapötlettől…csak fogom a fejem.

Nem is mondok semmit….egynek megfelelt.

>!
Alexandra0924 P
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja

Na itt aztán igazán központi helyen van az erotika, a vágyak és a testiség. Mindez úgy, hogy van cselekmény, az események pörögnek.
Kellett egy pár fejezet mire belerázódtam, túl sok volt a „lény”, csak kapkodtam a fejem. Egy idő után, mire megszoktam a sebes tempót már egész jól tudtam követni, hogy ki kicsoda és micsoda.
Merry-vel meggyült a bajom…. hol kedveltem, hogy nem… nagyon nem. Értettem és megértettem, mit miért tesz, de az egyik pillanatban még egy félénk kismadárka, a következőben meg ő a „hű-de-erős” végzet asszonya…. egy biztos, van benne pár löket a nagynéniből is.
Aztán itt vannak a pasik, akiket más-másért lehet szeretni, vagy vágyni rájuk.
Hozzám eddig legközelebb Fagy és Doyle áll, és ha választani kell akkor Fagy. Egyenlőre fogalmam sincs miért, de valahogy Ő felkeltette az érdeklődésemet.
Galen szerintem sem lenne neki ideális választás és én sem bízom túlságosan Rhys hűségében, de még úgy érzem sok minden fog történni. :-)
Kitto-t egenlőre nem igazán tudom hova tenni…

Összességében tetszett! Gyors pörgős történet, egy kis belerázódás után nagyon is élvezhető. Nem mondom, hogy első nekifutásra végigolvasom az egész sorozatot, de most még a kövi résszel folytatom. :-)

>!
Dyus33 P
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja

Mivel az írónő Anita Blake sorozatát szeretem, spontán ötlettől vezérelve ebbe is belekezdtem, és olvastam, és olvastam, míg már csak 30 oldal maradt…
Doyle a befutóm :)

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2007
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789637118623 · Fordította: Hodász Eszter
>!
Szimirza P
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja

Az eleje nem hogy elvarázsolt és lekötött volna, hanem nagyon untatott. Nehezen indult be és végig voltak hullámvölgyek, amikor simán csak láttam a betűket, de nem a mögöttes tartalmat nem. Ettől eltekintve szerintem még fogok olvasni az írónőtől.

3 hozzászólás
>!
Petra_Nemes
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja

Első könyvem az írónőtől, ezért nem adok rá rögtön rossz véleményt. Egy nagyon is érdekes világot teremtett – még ha sokszor nem is tudtam követni, hogy ki milyen fajhoz tartozik, és mi köztük a különbség. Elképzelhető, hogy nem akarta rögtön lelőni a poént, ám attól függetlenül, hogy nem mindent értek, a kíváncsiságom egyáltalán nem lankadt.

Meredith viselkedésén párszor eltátottam a számat, mivel nem csupán szeret szexuális életet élni, én már nimfomániásnak nevezném. Ez már alapjában meghatározza a könyvet – és a sorozatot – de ő nem csak a saját fajával – vagy ahhoz hasonlókkal kerül közeli viszonyba, hanem mindenféle fajjal. Ezen nem tudtam túllépni. Nagyon beteg. spoiler
A cselekmény kissé döcögősen indult be, de amint megtörtént a változás, már szinte repkedtek az oldalak. A karakterek érdekesek, szerethetőek, és bár rengetegen vannak, mégsem vesztem el a sok név miatt.
Remélem, hogy nem egy felejthető sorozatot kapok!

>!
Agatha
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja

Reménykedtem benne, hogy az írónő Anita Blake sorozatának színvonala azért kezdett el zuhanni, mert új sorozatba fogott, és abba invesztálta energiáit, tehetségét, fantáziáját. Nos, az 1. könyv %-os értékelése láttán ez a reményem megingott, és most, hogy el is olvastam, végképp meghalt.
Bár igaz, fantázia van ebben a könyvben, számomra túl sok is: teljesen elvesztem ebben a fey-brownie-sidhe-goblin-sluagh-pixie világban, és nem a jó értelemben. Ebben a katyvaszban úgy megkeveredtem (ki milyen faj, kivel van, kinek az ellensége), mint nokedlitészta a háziasszony táljában.
Röviden: voltak benne potenciális lehetőségek – és emiatt még fontolás tárgya, hogy adjak-e esélyt a 2. résznek, – de összességében csalódtam benne.

11 hozzászólás
>!
_Katie_ P
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja

Megmondom őszintén, hogy a százalék és az értékelések alapján rosszabbra számítottam, de nem volt ez annyira vészes. Persze erre a történetre is igaz, mint az Anita Blakeesekre, hogy tele van WTF meg hihetetlen pillanatokkal, de úgy látszik, Laurell K. Hamiltonnál ez már csak így megy :)))
Az esetek nagy részében untatott ez a sok leírás és hogy ki-kivel-hova-merre-meddig az eltelt cirka ezer évben. Persze ha tündérekről van szó, akkor nem beszélhetünk öt vagy tíz évről, de ez a sok info elvitte a történetet egy uncsi kategóriába. Amikor viszont történt valami, csak a fejemet kapdostam ide-oda.
Összességében nem volt ez rossz. Meredith és a háreme biztos vagyok benne, hogy szolgáltat még nekünk pikáns jeleneteket és tuti, hogy lesznek még olyanok, akik ki akarják szerencsétlent nyírni. mer' ez má alap Hamilton asszonyságnál….muhaha

>!
klaraboglarka P
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja

2013:
Apukám nyomta a kezembe a könyvet, miután órákig dumáltunk, hogy neki mi a kedvenc könyve/sorozata, én miket szeretek, neki milyen könyvei vannak az otthoni könyvtárában (van vagy 500) és abból mi romantikus. Na ez az, amiben van..azaz valami hasonló.

Mikor elkezdtem, teljesen semlegesen álltam hozzá, hogy vagy tetszik, vagy nem. Néha beleolvastam, de amúgy nem érdekelt. Aztán egyik nap unatkoztam, nekilendültem, és ezzel együtt a történet is beindult egy olyan úton, ami jobban megfogta az érdeklődésem.

Nekem borzasztóan tetszik Merry karaktere, a gondolkodása, törekvése és úgy nagyjából mindene.

Imádtam, hogy egy teljesen új világba csöppentem bele, minden új, már-ahogy, eredeti.
Folyamatosan újabb és újabb problémák bukkantak fel, amik valahogyan, de a végükre megoldódtak.
Az utolsó 50 oldalnál még mindig nem tudtam, hogyan fog végződni a könyv, csak gondolkodtam…itt még sok mindennek kell történnie. Részben nem tévedtem, mert van folytatása a könyvnek, de az írónő jó lézárast írt a könyvnek.
Nemsokára elkezdem a folyatást:)

2020:
újraolvasás
Még mindig odavagyok Merry karakteréért, és imádom az írónő stílusát. Borzasztóóan!!

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2007
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789637118623 · Fordította: Hodász Eszter
1 hozzászólás
>!
Belle_Maundrell 
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja

Ez volt az első találkozásom az írónővel, és elég nehézkesen indult a kapcsolatunk. Akárcsak Merry-vel. Nem tudtam megszeretni, mint főszereplőt. Ritkán találkozik az ember ilyen korlátlan szexuális étvágyú karakterrel. A történet maga érdekes lehetett volna, ha hősnőnk nem akarta volna rávetni magát minden egyes szembejövő hímre, fajtól függetlenül. És ha már a fajoknál tartunk, ez egyszerűen túl sok volt. Tele volt mindenféle mitológiai lénnyel, de nem magyarázta meg, hogy mik is ezek pontosan, és milyen viszonyban állnak egymással. Előzetes ismereteimnek hála egy-két dologgal azért tisztában voltam, de inkább egy nagy katyvasz volt az egész. Ó, és a brownie-ról mindig a kaja jutott eszembe. :P
Próbálom összeszedni a gondolataimat, de semmiféle nyomot nem hagyott bennem. És ez baj. Most úgy érzem, mintha az egész abból állna, hogy Merry kivel, mikor, hol feküdt össze (vagy gondolt rá). Pedig ez tényleg lehetne egy jó történet. Egyszer majd elolvasom a folytatást, hátha fejlődik, de addig is belekezdek Hamilton másik sorozatába, ami a molyos százalék alapján jobbnak ígérkezik.

>!
Tímea_Kocsis_2
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja

Magával ragadó fantasy, némi erotikus felhanggal. Tündérek minden mennyiségben, kicsit sötét, de nem komor világot vázol fel. Merry Gentry világában a mágia természetes és a mindennapok szerves része. A sorozat érdekessége, hogy egyszerre halad az időben előre és a felfedett titkoknak és emlékeknek köszönhetően hátra is. Tipikus sorozat indító rész, leteszi az alapokat és felvet egy csomó kérdést és megoldandó feladatot.


Népszerű idézetek

>!
Francica

Az udvariasság soha nem fáj. Ha kell, később még mindig lehetek udvariatlan.

10. fejezet

2 hozzászólás
>!
klaraboglarka P

– Vártunk rád, vetélytársnőnk – mondta az egyik köpönyeges alak. Egy nő hangja volt.
– Vetélytársnő?
– Ringyó – szólt egy másik hang.
– Irigykedsz? – kérdeztem.

123. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Meredith Gentry
>!
Francica

Néhány döntésben hallgathatsz a szívedre, máskor meg az eszedre; de ha kételkedsz, akkor az eszedre hallgass – ez fog életben tartani.

232. oldal, 21. fejezet

>!
Belle_Maundrell 

Mások úgyis megpróbálnak boldogtalanná tenni, nem kell megkönnyíteni a dolgukat azzal, hogy már te megteszed.

7. fejezet

>!
Francica

Lehet, hogy valami nincs rendben velem, de egy ponton túl vagy elfogadod, hogy ki és mi vagy, vagy egész életedre boldogtalan leszel.

7. fejezet

>!
Petra_Nemes

Ha valakit először látsz levetkőzni, akkor illik valami bókot is mondanod.

>!
Belle_Maundrell 

Egy nő soha nem viselhet elég ékszert vagy fegyvert.

19. fejezet

>!
Morn

Azt mondják, hogy soha ne nézz vissza, de ha nem tudod, hogy mi van előtted, akkor mi más marad, mint a visszatekintés?

22. fejezet (247.o.)

>!
Belle_Maundrell 

Néha a hamis vigasz jobb, mintha egyáltalán nem lenne vigasz.

9. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: vigasz

A sorozat következő kötete

Merry Gentry sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Chance: Megérint a sötétség
Rachel Hawkins: Hex Hall
Kresley Cole: Az álmok sötét harcosa
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Sylvia Day: Megigézve
Patricia Briggs: Megszólít a hold
Deborah Harkness: Az élet könyve
Charlaine Harris: Por és hamu
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva