Árnyak ​csókja (Merry Gentry 1.) 242 csillagozás

Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja

Meredith Gentry az Amerikai Tündér Hercegnő. Jelenleg azonban Los Angelesben dolgozik természetfeletti ügyekre specializálódott magándetektívként. Nagynénje, a Levegő és Sötétség Királynője egy napon érte küldet, és Merry akarata ellenére hirtelen ismét az események sűrűjében találja magát. A feladat egyszerű: élveznie kell a leggyönyörűbb, halhatatlan férfiak társaságát. Siker esetén jutalma a korona és az élete. Kudarc esetén a halál…

Eredeti mű: Laurell K. Hamilton: A Kiss of Shadows

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2007
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789637118623 · Fordította: Hodász Eszter

Kedvencelte 28

Most olvassa 9

Várólistára tette 110

Kívánságlistára tette 60

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja

Igen, tudom háromszor olvastam és ráadásul, most egy hónapon belül kétszer…de nem azért, mert annyira tetszett, hanem, mert nem akarom elhinni, hogy a legek legkedvencebb íróim egyike ennyire gurul le a lejtőn.

Az eleje szerethető, szókimondó, kissé túl magyarázó, de rendkívül pulzáló és van benne valami vonzás, amit nem is igazán tudok megmagyarázni honnan ered. De azt igen, hogy olyan 70 oldal után égnek állt a hajam és annyi, de annyi mindent ki lehetett volna hozni ebből az alapötlettől…csak fogom a fejem.

Nem is mondok semmit….egynek megfelelt.

>!
Dyus33 P
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja

Mivel az írónő Anita Blake sorozatát szeretem, spontán ötlettől vezérelve ebbe is belekezdtem, és olvastam, és olvastam, míg már csak 30 oldal maradt…
Doyle a befutóm :)

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2007
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789637118623 · Fordította: Hodász Eszter
>!
Szimirza P
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja

Az eleje nem hogy elvarázsolt és lekötött volna, hanem nagyon untatott. Nehezen indult be és végig voltak hullámvölgyek, amikor simán csak láttam a betűket, de nem a mögöttes tartalmat nem. Ettől eltekintve szerintem még fogok olvasni az írónőtől.

3 hozzászólás
>!
Petra_Nemes
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja

Első könyvem az írónőtől, ezért nem adok rá rögtön rossz véleményt. Egy nagyon is érdekes világot teremtett – még ha sokszor nem is tudtam követni, hogy ki milyen fajhoz tartozik, és mi köztük a különbség. Elképzelhető, hogy nem akarta rögtön lelőni a poént, ám attól függetlenül, hogy nem mindent értek, a kíváncsiságom egyáltalán nem lankadt.

Meredith viselkedésén párszor eltátottam a számat, mivel nem csupán szeret szexuális életet élni, én már nimfomániásnak nevezném. Ez már alapjában meghatározza a könyvet – és a sorozatot – de ő nem csak a saját fajával – vagy ahhoz hasonlókkal kerül közeli viszonyba, hanem mindenféle fajjal. Ezen nem tudtam túllépni. Nagyon beteg. spoiler
A cselekmény kissé döcögősen indult be, de amint megtörtént a változás, már szinte repkedtek az oldalak. A karakterek érdekesek, szerethetőek, és bár rengetegen vannak, mégsem vesztem el a sok név miatt.
Remélem, hogy nem egy felejthető sorozatot kapok!

>!
Agatha
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja

Reménykedtem benne, hogy az írónő Anita Blake sorozatának színvonala azért kezdett el zuhanni, mert új sorozatba fogott, és abba invesztálta energiáit, tehetségét, fantáziáját. Nos, az 1. könyv %-os értékelése láttán ez a reményem megingott, és most, hogy el is olvastam, végképp meghalt.
Bár igaz, fantázia van ebben a könyvben, számomra túl sok is: teljesen elvesztem ebben a fey-brownie-sidhe-goblin-sluagh-pixie világban, és nem a jó értelemben. Ebben a katyvaszban úgy megkeveredtem (ki milyen faj, kivel van, kinek az ellensége), mint nokedlitészta a háziasszony táljában.
Röviden: voltak benne potenciális lehetőségek – és emiatt még fontolás tárgya, hogy adjak-e esélyt a 2. résznek, – de összességében csalódtam benne.

11 hozzászólás
>!
Marée_Noire
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja

Sokáig azt hittem, csak Anita Blake világa nyűgöz le ennyire, ám a Merry Gentry könyvek sokadik újraolvasása bizonyítja, hogy egyszerűen L. K. Hamilton-függő lettem, és kész. :D
Nem tudom megunni a könyveit, olyan alapvető része lett az életemnek, mint az evés és az alvás.
Ez a sorozat más, és mégis ugyanolyan jó: nem csak szexről szól, még ha a történet gerince alapjában véve az is (hát ugye azért Hamiltonról beszélünk, na xD). Udvari politika, lélektan, érzelmek, minden benne van, ami csak kell. ;)

>!
Tüncsimüncsi
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja

Az igazat megvallva kicsit pörgősebbre számítottam. Jobban szeretem a több szálon futó cselekményt ;) Merry személyisége tetszett és az egész környezet kialakítása is. Doylet megkedveltem, főleg a vége felé, bár kíváncsi lennék a szándékaira…a királynőéről nem is beszélve.
Mint általában Hamiltonnál itt sem maradtak el az ármánykodások és a társadalmon belüli „politikai ” játszmák. Több kérdést is nyitva hagyott, ami arra sarkall, hogy a folytatásért nyúljak.

>!
Belle_Maundrell
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja

Ez volt az első találkozásom az írónővel, és elég nehézkesen indult a kapcsolatunk. Akárcsak Merry-vel. Nem tudtam megszeretni, mint főszereplőt. Ritkán találkozik az ember ilyen korlátlan szexuális étvágyú karakterrel. A történet maga érdekes lehetett volna, ha hősnőnk nem akarta volna rávetni magát minden egyes szembejövő hímre, fajtól függetlenül. És ha már a fajoknál tartunk, ez egyszerűen túl sok volt. Tele volt mindenféle mitológiai lénnyel, de nem magyarázta meg, hogy mik is ezek pontosan, és milyen viszonyban állnak egymással. Előzetes ismereteimnek hála egy-két dologgal azért tisztában voltam, de inkább egy nagy katyvasz volt az egész. Ó, és a brownie-ról mindig a kaja jutott eszembe. :P
Próbálom összeszedni a gondolataimat, de semmiféle nyomot nem hagyott bennem. És ez baj. Most úgy érzem, mintha az egész abból állna, hogy Merry kivel, mikor, hol feküdt össze (vagy gondolt rá). Pedig ez tényleg lehetne egy jó történet. Egyszer majd elolvasom a folytatást, hátha fejlődik, de addig is belekezdek Hamilton másik sorozatába, ami a molyos százalék alapján jobbnak ígérkezik.

>!
Katamano
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja

Erotikus, izgalmas, szemet gyönyörködtető pornókönyv egy varázslatos világgal tele tündérekkel, szörnyekkel és fantasztikus pasikkal. Igazi háremkönyv de szerintem vétek kihagyni!

>!
Fairy
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja

Hát nem is tudom hol kezdjem. Ez egy nagyon jó könyv lehetne ,az alaptörténet ugyanis nagyon jó,tündérekkel és mindenféle misztikus lénnyel,szeretem az ilyen könyveket.
De a cselekmény nehezen indul be,sokszor elkalandozott a figyelmem,onnantól kezdett a történet érdekes lenni,és teszem hozzá,hogy ez a 280-adik oldal környékén volt,hogy Merry visszatér a tündérbirodalomba.A másik ami nagyon zavart,hogy a könyv telis tele van különféle lényekkel és fajokkal de az írónő nem igazán magyarázza el,hogy mi is a különbség közöttük,csak kapkodtam a fejem,hogy ez most ki és hová is tartozik.
Szerintem ez egy nagyon nagyon jó könyv lehetett volna ha az írónő jobban felépíti és megteremti ezt a csodálatos világot .


Népszerű idézetek

>!
Francica

Az udvariasság soha nem fáj. Ha kell, később még mindig lehetek udvariatlan.

10. fejezet

2 hozzászólás
>!
klaraboglarka

– Vártunk rád, vetélytársnőnk – mondta az egyik köpönyeges alak. Egy nő hangja volt.
– Vetélytársnő?
– Ringyó – szólt egy másik hang.
– Irigykedsz? – kérdeztem.

123. oldal

>!
Francica

Néhány döntésben hallgathatsz a szívedre, máskor meg az eszedre; de ha kételkedsz, akkor az eszedre hallgass – ez fog életben tartani.

232. oldal, 21. fejezet

>!
Belle_Maundrell

Mások úgyis megpróbálnak boldogtalanná tenni, nem kell megkönnyíteni a dolgukat azzal, hogy már te megteszed.

7. fejezet

>!
Francica

Lehet, hogy valami nincs rendben velem, de egy ponton túl vagy elfogadod, hogy ki és mi vagy, vagy egész életedre boldogtalan leszel.

7. fejezet

>!
Belle_Maundrell

Egy nő soha nem viselhet elég ékszert vagy fegyvert.

19. fejezet

>!
Morn

Azt mondják, hogy soha ne nézz vissza, de ha nem tudod, hogy mi van előtted, akkor mi más marad, mint a visszatekintés?

22. fejezet (247.o.)

>!
Belle_Maundrell

Néha a hamis vigasz jobb, mintha egyáltalán nem lenne vigasz.

9. fejezet

>!
girlhu

Minél idősebb leszek, annál inkább rájövök, hogy talán a tudatlanság nem boldogság, de néha azért jobb a többi alternatívánál.

37. fejezet

>!
blankaveronika IP

Mindenki tündérkirálylány akar lenni, ha felnő. Hidd el nekem, nem éri meg.

7. oldal, Árnyak csókja, 1. fejezet


A sorozat következő kötete

Merry Gentry sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Chance: Megérint a sötétség
Rachel Hawkins: Hex Hall
Kresley Cole: Az álmok sötét harcosa
Patricia Briggs: Megszólít a hold
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Sylvia Day: Megigézve
Leda D'Rasi: Lidércfény
A. O. Esther: Elveszett lelkek
Margit Sandemo: Örvényben
C. J. Redwine: Az árnyékkirálynő