Affliction (Anita Blake, The Vampire Hunter 22.) 7 csillagozás

Laurell K. Hamilton: Affliction Laurell K. Hamilton: Affliction

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Micah is called back home by his estranged family, because his father, a county sheriff, has been attacked and is terribly injured. Anita and Nathaniel are going with him for moral support and to meet his family under very trying circumstances.

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Berkley, New York, 2013
576 oldal · ISBN: 9780425255704
>!
Penguin, New York, 2013
ISBN: 9781611761641 · Felolvasta: Kimberly Alexis

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Anita Blake · Jean-Claude · Edward (Ted Forrester) · Micah Callahan · Nathaniel Graison · Nicky


Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Vicky3>!
Laurell K. Hamilton: Affliction

5 dolog, ami nélkülözhetetlen egy zombi apokalipszishez:

1. Mindenképpen szükséges egy hatalomra éhes, lehetőség szerint őrült egyén (jelen helyzetben legjobb, ha még csak nem is ember), aki az eddig ismert törvényeket mind megszegi és persze nem utolsó sorban aki ki akarjon nyírni mindenkit, aki csak él és mozog

Az elején nagyon tetszett, hogy egy teljesen ismeretlen rosszfiút kaptunk, akiről sokáig az se tudtuk, hogy kicsoda-micsoda. Ez adott végre a nyomozói szálnak egy kis plusz löketet, amit én már régről hiányolok, mert az utóbbi időben úgy éreztem, hogy kicsit elkényelmesedett az írónő ilyen téren, hisz ha egyáltalán kaptunk is valami nyomozást, gyilkolászást, akkor is csak az alakváltókra vagy a vámpírokra szorítkoztunk. (Persze most lehet mondani, hogy örüljek, hogy egyáltalán van nyomozás, eddig azért panaszkodtam mert nem volt, de na. Mindig van valami probléma:) Igaz ez most se tért el ettől a sémától SPOILER hisz a rosszfiúnk itt is egy vámpír lett SPOILER VÉGE, de mivel Anita eddigi minden ismeretét megcáfolta, így az izgalom csak fokozódott. De sajnos a végére sikerült csírájában elfojtani ezt a felhőtlen örömöm, mert nem ám egy eddig ismeretlen gyilkossal álltunk szemben. Nem, muszáj volt visszahozni egy régi ismerőst kicsit felturbózva…

2. Nélkülözhetetlen még a mindenki megmentésére siető főhős(nő), aki természetesen mindent tud a zombikról, meg a vámpírokról, na meg az alakváltókról, meg a….szóval, aki mindig mindent tud és a testi épségére és a fizika törvényeire fittyet hányva manőverez végig a városon egyik zombitámadásból a másikba.

Anita természetesen nem maradhatott ki most sem az akció sűrűjéből, amint betette a lábát a városba rögtön nyomozni is kezdett a titokzatos zombik után, igaz most nem lett volna egyéb dolga, mint Micahnak támaszt nyújtani. De azért valljuk be nem lett volna ez a sztori olyan érdekes, ha hőnőnk megül a fenekén és nem csinál semmit.
Olvasás közben ismét felmerült bennem a kérdés: mégis mi a fenének Anitának testőr? Hisz a végén mindig az a helyzet áll elő, hogy ő lesz az aki kihúzza a testőreinek a seggét a lekvárból. Vagy csak kellenek a pasik, akikkel lefeküdhet? Ne értsetek félre, ez most kivételesen nem panasz volt, mert kifejezetten csípem a testőröket főleg, ha nem is kufircolnak Anitával, mint mondjuk Lisandro, csak kicsit furcsállottam. És óriási piros pont az írónőnek, hogy feltűnt pár Harlequines tag is, igaz éppen csak belibbentek a képbe és sokat nem tudtunk meg róluk, de óriási potenciál van bennük szerintem és kifejezetten örülnék, ha a következő részekben jobban előtérbe kerülnének. És szerencsére arra is választ kaptunk, hogy miért lettek ilyen „gyengék” az utóbbi időben, mert mégis csak a vámpírok mumusairól beszélünk, de az utolsó pár köteteben ennek tökéletese ellentéteként viselkedtek….

Bővebben: http://three-points-of-view.blogspot.hu/2013/08/zombi-a…

Lauranna>!
Laurell K. Hamilton: Affliction

röviden: :DDDDDDDDDDDD
hosszabban: igen tagadhatatlanul anitablake fan vagyok, de ez a könyv tényleg nagyon jó volt,
kaptunk szereplők részletesebb motivációit bemutató háttérszálat, jó kis nyomozós részeket, nagy boldog összeborulásokat, sokkal kevesebb ágyjelenetet mint a sorozat középsőbb részeiben és badass anitát :)


Népszerű idézetek

Gabriella666_Sentellion>!

Nathaniel and I kept on holding hands. It made me feel better and since I couldn’t shoot Micah’s aunt and uncle for being rude, it gave me something to do with my hands.

Quvik>!

Nicky was probably capable of things that even I wouldn’t do, maybe even things that Edward wouldn’t do, but sometimes a little bit of a sociopath was about right for my world.

Kapcsolódó szócikkek: Nicky
Quvik>!

“I like that about you.” Nicky said.
“What, my breasts?”
He grinned. “Those, too, but you don’t bitch if I stare at your breasts.”
“I’m wearing a push-up bra; if I didn’t want people to look at my breasts I should probably wear something else.”

Kapcsolódó szócikkek: Anita Blake · Nicky
Quvik>!

“Bring your flamethrower.”
He gave that excited sex chuckle again. “For real, you’re not just teasing this time?”
“Zombie reports from all over the area and it’s still daylight. It’s just going to get worse after dark.”
He gave that low, deep laugh again. “You say the best things.”
“Conversations like this is one of the reasons people think we’re doing each other.”
“Maybe.” he said.

Kapcsolódó szócikkek: Anita Blake · Edward (Ted Forrester)
Vicky3>!

Jamie yelled around Nicky, ‘You are the devil’s blood whore!’
‘Can I hit him, just once?’ Nicky called out.
‘No!’ I said, and made sure my voice carried.
‘Is he calling Micah the devil, or Jean-Claude?’ Nathaniel asked.
Dev moved Micah, Nathaniel, and me farther back from the fight. Micah’s mom and stepdad, Aunt Jody, Aunt Bobbie, Aunt Bertie, and Uncle Jamie were all screaming at one another. Juliet, Essie, and the rest of us watched like innocent bystanders at a train wreck. It’s sort of awful, but you can’t look away.

Kapcsolódó szócikkek: Micah Callahan · Nathaniel Graison · Nicky
Gabriella666_Sentellion>!

Love doesn’t conquer all, but it can help you conquer everything else.

Vicky3>!

‘When I saw you on the television bleeding and hurt I knew you would not die, because I could feel how hurt you were, and I knew we had power to heal you and bring you safely home to me, to us, but it wasn’t enough, ma petite.’ He pressed my hand to his chest. ‘I needed to feel this. I needed to touch your skin, kiss your lips, hold you as close as I could. I would survive your death physically, I believe there is enough power now for that, but my heart …’ He raised my hand and kissed it. ‘My heart, it beats for you, Anita Blake. If there were a way for us to marry without the other men in our lives feeling excluded, I would ask it of you.’

Kapcsolódó szócikkek: Jean-Claude
Quvik>!

I don’t know why it never occurs to big, burly guys that when they marry the tiny cheerleader some of the kids may look more like her, even the boys. They never think it through.

Quvik>!

It was like wondering if a serial killer could be reformed. The answer was no, but it was still something you wondered about when you heard of one who could go twenty years without a kill while he raised his kids to be teenagers. Apparently being the parent of teens was enough to send him back to killing. I’ve heard having teenagers was stressful, but geez.

Kapcsolódó szócikkek: sorozatgyilkos
Quvik>!

“No.” I said, and the no was very firm, very certain. I’d actually made a waitress cry once by saying no.

Kapcsolódó szócikkek: Anita Blake

A sorozat következő kötete

Anita Blake, The Vampire Hunter sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Ilona Andrews: Magic Burns
Gail Carriger: Heartless
Nalini Singh: Archangel's Legion
Rachel Vincent: Rogue
Darynda Jones: Second Grave on the Left
Charlaine Harris: Club Dead
Amanda Stevens: The Restorer
J. D. Robb: Reunion In Death
Kim Harrington: Clarity