A ​nevető holttest (Anita Blake, vámpírvadász 2.) 474 csillagozás

Laurell K. Hamilton: A nevető holttest

Anita Blake visszatér!
A város legdögösebb vámpírvadászának és halottkeltőjének még mindig nincs pasija, de problémája annál több. Először visszautasítja egy gazdag és befolyásos üzletember felkérését, hogy támasszon fel egy háromszáz éves holttestet. Nagy hiba. Aztán magára haragítja a valaha élt egyik leghatalmasabb vudu papnőt. Ez még nagyobb hibának bizonyul. Ha mindez nem lenne elég, Anita belekeveredik egy véres gyilkosságsorozatba is, melynek titokzatos elkövetője a békés kertvárosokban lakó családokat veszi célba. Lehet, hogy minden mindennel összefügg? Anitának minél előbb meg kell oldania a rejtélyt, ha nem akar újabb ártatlan áldozatokat. És kénytelen ellenállni a város új vámpírura, Jean-Claude csábításának is, különben mindörökre búcsút mondhat a lelkének.

Eredeti mű: Laurell K. Hamilton: The Laughing Corpse

Eredeti megjelenés éve: 1994

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2003
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637118209 · Fordította: Jellinek Gyöngyvér, Vácziné Arnold Éva
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2003
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638636133 · Fordította: Jellinek Gyöngyvér, Vácziné Arnold Éva
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2003
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789637118203 · Fordította: Jellinek Gyöngyvér

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Anita Blake · Jean-Claude


Kedvencelte 59

Most olvassa 12

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 39


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Laurell K. Hamilton: A nevető holttest

„A nevetése olyan volt, mint a cukorka: édes és ragadós. Tudom, hogy ha Jean-Claude nevetését palackozni lehetne, akkor vagy hizlalna, vagy azonnali orgazmust okozna.”

Annyira jó volt olvasni, édes volt, ragadt, mint a meleg vér…egyszerűen nem eresztett.
Hiszem, hogy ez a sorozat egyre jobb és jobb lesz, persze mivel már egyszer olvastam pontosan tudom, hogy a sokadik könyvtől, már bőven vannak problémáim vele, de itt még élvezhető.
Kellő horror, sok sok izgalom, és persze itt még a nyers és enyhén idegesítő, gátlásokkal tarkított Anita harcol….
Oh, imádatom tárgya Jean-Claude…tudom, hogy hülyeség, de nekem is kell….a legjózanítóbb karakter ebben a sorozatban számomra. Sosincs vele bajom, mindig azt teszi ami tipikus rá nézve…

Természetesen nagyon várom a folytatás olvasását. ♥♥♥
Nagy kedvenc!♥♥

>!
Madama_Butterfly P
Laurell K. Hamilton: A nevető holttest

„That it's a thriller, thriller night …”
A könyv olvasása közben jónéhány alkalommal beugrott Michael Jackson nagy klasszikusa… képben és zenében egyaránt.
A többit mindenki fantáziájára bízom, a könyv elolvasása felnőtt felügyelete mellett ajánlott, fogyasztása közben az evés nem javasolt :)

2 hozzászólás
>!
christine
Laurell K. Hamilton: A nevető holttest

Hűha.

Megdöbbentő módon sokkal jobban tetszett, mint az előző rész. Azt hiszem, az ilyesfajta sorozatokba bele kell rázódjon az ember lánya.

Mindegyik rész elején lesz egy főgonosz, aki majd meghal az utolsó oldalon? :D Kettőből kettőben ez történt, csak azért kérdezem, hogy ne érjen meglepetésként a dolog. :D

Jean-Claude kezdi nagyon-nagyon bizgerálni a fantáziámat, valószínűleg okkal. Kíváncsi vagyok, Anita meddig bírja. :D

A tőmondatok még mindig szúrják a szememet, de már kezdek hozzájuk szokni. Van egy olyan érzésem, hogy az öt kötelező értsd kihívásra kell rész után tovább fogom olvasni. :D

>!
Krisztina_Németh_2
Laurell K. Hamilton: A nevető holttest

Imádom a horror filmeket! Szeretem ha lognak a belek, loccsan az agyvelö, szakadnak a végtagok, kifordulnak a belsöszervek durran a szemgolyo és rengeteg a vér. Na most ezt megkaptam nyomtatott verzioban és tetszett.

>!
agi89
Laurell K. Hamilton: A nevető holttest

Azta qrv@!
Ez rohadt durva menet volt. Embert próbáló. :D
Esküszöm ennyi izgalomtól és félelemtől teljesen elfáradt szegény szívem a végére. Ezért nem nézek például horrorfilmet se, tuti agyvérzést kapnék.

Mert hogy megint volt itt mindenféle.
Vámpírok, zombik, izgalmas nyomozás, vicces és gyomorforgató jelenetek, szívfacsaró momentumok, makacsul hülye főszereplő (mondom olyan mint én)
És rengeteg PINGVIN! *-*

Jean-Claude megint totál szerelembe ejtett. Nem értem Anita miért áll ellen neki. Én annyira szeretném, ha Anita nem tiltakozna, Jean-Claude meg tenné amit tenni akar. Annyira fantasztikus ahogy ő megvan a lelki szemeim előtt. :D ♥

A csaj humora egyre jobb.
Abszolút javuló tendenciát mutat a sorozat. Pedig az első rész után eldöntöttem, hogy ha nem lesz kicsit se jobb akkor ráhagyom. Mert jó volt az első, de azért nem volt az igazi.
Most meg már ott tartok hogy nemcsak amiatt a szekszi vámpír miatt „muszáj” olvasnom tovább, hanem mert tényleg tetszik és leköt.

4 hozzászólás
>!
Shanara
Laurell K. Hamilton: A nevető holttest

„Halottkeltés, vudu és mágia szempontjából kissé töménynek éreztem ezt a részt, de ez mind szükséges volt ahhoz, hogy Anita ráébredjen arra, ő nem olyan egyszerű halottkeltő, mint a többiek – neki hatalma van, méghozzá nem is akármekkora. Vagyis ahhoz, hogy mindez Anita, illetve az olvasók számára is érthető legyen, fejest kellett ugranunk a vudu szertartások leírásába, és át kellett élnünk a mágia működését, valamint azok következményeit. Nos, azt kell mondanom, hogy a szerző nem fogja vissza magát és mindent alaposan kirészletez, amelynek eredményeként sokkal erőszakosabb, kegyetlenebb, vérben és belsőségekben tocsogós részt hozott össze. Mondanám, hogy kis adagokban kapjuk a tettlegességet és az agressziót, de ez nem igaz – ellentétben a holttestekkel, amelyek azonban tényleg darabokban vannak.”

"Persze ezzel a kötettel is úgy jártam, mint a legutóbb olvasottal, vagyis hogy csak nagy vonalakban emlékeztem az eseményekre, de részletek már megint a múlt ködébe vesztek. Pont ezért éppen annyira élveztem a történetet, mint első olvasásra, és pont annyiszor lepődtem meg a fordulatokon, mint tettem azt sok-sok évvel korábban. Elfelejtkeztem például arról, hogy miért is fontos az, hogy Anita, aki halottkeltő, úgy végrendelkezett, hogy a halála esetén hamvasszák el. Ahogyan már arra sem emlékeztem, hogy miként kapták el végül a gyilkos lényt, illetve mi történt azt megelőzően a temetőben, amikor a hősnőnk ráébredt a hatalma lényegére.

Bár sokkal mozgalmasabb ez a rész, mint a sorozatkezdő kötet, mégsem nyerte el a tetszésem annyira, mégsem élveztem annyira, mint a megelőző kalandot – még akkor sem, ha abban sokkal több volt a világbemutatás és kevesebb a lényegi esemény. Azt hiszem, hogy a valamivel alacsonyabb pontozás csak az én ízlésbeli megítélésem következménye, mert a szerző ugyanúgy – ha nem jobban – odatette magát, mint az előző kötet esetében. Már bizsereg a kezem a Kárhozottak cirkusza után, mert emlékeim szerint azt a részt nagyon kedveltem."
Bővebben: http://shanarablog.blogspot.hu/2015/11/laurell-k-hamilt…

>!
Katie_Sue P
Laurell K. Hamilton: A nevető holttest

Hölgyeim és uraim, Pszicho-Anita ámokfutását láthatták! Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

Az első részhez képest ebben a részben megnőtt az egy oldalra jutó erőszak, ütés, vér és gyilok száma. Anita szarkasztizmusa, kőkeménysége túl ment az eddigieken. Örültem, hogy azért ebben a részben sokkal emberibb volt attól, hogy elismerte: ő is fél néha bizonyos dolgoktól.
Jean-Claude még szimpibb lett ebben a részben és van az a gyanúm, hogy a későbbi részekben is elkísér minket. :)

Anita Blake és az ő különc világa teljesen új képet mutat a jövőről, más aspektusból mutatja be a vámpírokat, zombikat, halottkeltőket, boszorkányokat. Egyértelműen újszerű és nagyon valóság szagú. lehet, hogy mégis léteznek????? :o és ha igen, látta már őket valaki???? :)

>!
Lancaster
Laurell K. Hamilton: A nevető holttest

Nevető Holttest Muffin Recept

Az alábbi hozzávalókat keverd össze egy ötlettelenségtől száraz tálban:

25 dkg vagány csaj imázs
15 dkg bazmegezős keménykedés
30 dkg morális felsőbbrendűség
25 dkg dühnek álcázott cukorszirupos bájolgás
10 dkg erőltetetten kifinomult beszédmodor-próbálkozás

Ezeket keverd el felületesen, majd adj hozzájuk követhetetlen mennyiségű szereplőt, akiknek a személyisége és motivációja a hajszínükben és a testalkatukban kel életre.
Igény szerint fűszerezheted fantázialények megkapóan újszerűtlen megjelenítésével.

Ügyelj rá, hogy összhangban legyen a Buffy, a vámpírok rémével. A plágiumgyanú elkerülése érdekében ne egy csinos szőkét válassz alteregónak, hanem egy jellegtelen hobbitot.

Süsd 300 oldalon és erotikus borítóval tálald!

8 hozzászólás
>!
Shad
Laurell K. Hamilton: A nevető holttest

A problémám még mindig ugyanaz ezzel a könyvvel, mint az elsővel. Bár maga Anita szarkasztikus humorát szeretem a krimi szál akkora nagy zéró, hogy már megint szinte nincs is. Ugyanaz történt, mint az első könyvnél… nyomozunk-nyomozunk, semmit sem találunk, majd a könyv 90%-nál előáll a gyilkos, hogy „Hello én vagyok az!” … Nem mondom, hogy nem olvastatja magát, de ez a stílus egy igazán jó krimi szállal gyilkos lenne, de így még csak meg sem dobogtatja a szívem…Nah jó azért az utolsó temetős jelenet odavágott:) spoilerSzerintem első sorozat lesz, amit kaszálni fogok:/

3 hozzászólás
>!
Tüncsimüncsi
Laurell K. Hamilton: A nevető holttest

Ez a rész még jobban tetszett, mit az első. Anita személyiségéből még többet ismerhettem meg. Több rejtéllyel és akcióval találkoztam. Jól sikerült az új szereplők bevonása. Domingat és Gaynort már az elejétől fogva nem kedveltem.
Legjobban az utolsó pár oldal tetszett.
Kíváncsian várom Jean Claude további szerepét a történet alakulásában.


Népszerű idézetek

>!
SuzyQ

A nevetése olyan volt, mint a cukorka: édes és ragadós. Tudom, hogy ha Jean-Claude nevetését palackozni lehetne, akkor vagy hizlalna, vagy azonnali orgazmust okozna.

>!
Telena

Elmegyünk Tenderloinba. Reszkessetek stricik. A Város Urát viszem kíséretül. Olyan volt, mintha termonukleáris fegyvert vetnék be a hangyák ellen. Mindig is tömeggyilkos alkat voltam.

>!
Lolle

– Miért nem hozod be a pingvines bögrédet a melóhelyre? – kérdezte Manny.
Bert legújabb ötlete az volt, hogy mindannyiunknak személyre szabott kávéscsészéje legyen. Azt hitte, ettől majd otthonosabb lesz az iroda. Bevittem egy szürke alapon szürke feliratos csészét: „Ez egy rohadt meló, de meg kell csinálnom.” Bert hazahozatta velem.
– Imádom cukkolni Bertet.
– Tehát továbbra is lehetetlen csészéket fogsz behozni.

39. oldal

3 hozzászólás
>!
Cicu

Az egyetlen vigaszom az volt, hogy muszáj volt néznem Jean-Claude-ot,
ahogy fölment a lépcsőn. Pereljenek be érte. Vámpír létére nagyon jó segge
van.

211. oldal

Kapcsolódó szócikkek: vámpír
>!
Vicky3 P

– Én voltam a legnagyobb zabszem az Önök seggében. (Anita)
– Én ilyet soha nem mondanék. (Mrs. Cassidy)
– Tudom, azért mondom én. (Anita)

>!
Enoia

Fenébe a hidegvérrel meg az önállósággal!
– Segítség!

>!
csillagka P

„A kutyán kívül a könyv az ember legjobb barátja. A kutyán belül túl sötét van az olvasáshoz.”

164. oldal

>!
veri7

A nők viselhetnek mindenféle szép, színes ruhákat, de a kényelmes cipő a férfiak kiváltsága.

9. oldal

>!
ayachii

Az enyém is olyan, mint a többi női táska – valószínűleg van benne egy hordozható fekete lyuk. Ha szükségem lenne a pisztolyra, képtelen lennék azonnal megtalálni.

10.fejezet, 89.oldal

>!
Quvik

– (…) Magyarországon volt egy férfi, aki esküdött rá, hogy öt vámpírt ölt meg. [Jean-Claude]
– És mi történt vele? [Anita]
– Kitéptem a gégéjét. [Jean-Claude]

193. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jean-Claude

A sorozat következő kötete

Anita Blake, vámpírvadász sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jeaniene Frost: Síri csendben
Stephen King – Peter Straub: A fekete ház
Karen Chance: Árnyak vonzásában
Nalini Singh: Angyalháború
Diana Rowland: A démon jele
Anne Bishop: Vörös betűkkel
Charlaine Harris: Holtak klubja
J. D. Robb: Halálos híresség
Jennifer Rardin: Harapnivaló
Stephen King: Álom doktor