A ​gyönyör sötét oldala 105 csillagozás

Laura Reese: A gyönyör sötét oldala

Izgalmas ​erotikus regény két nővérről, akik veszedelmes útra kelnek a sötétség mélyébe egy vonzó, ám határokat és szabályokat nem ismerő férfival. Visszatérni csak az egyiküknek sikerül.

„A gonosz nem feketében jár, és nem áraszt rosszindulatú kipárolgást vagy fényeket, épp olyan, mint a szomszéd. Michael is ott tanít még a Kaliforniai Egyetem davisi tanszékén. Gyakran látom fiatal és idősebb nők társaságában, ahogy beszélget velük, ők meg nevetgélnek, összemosolyognak. Ártalmatlannak tűnik, senki nem is feltételezné, hogy ölni képes. Mégis, amióta a húgom naplóját elolvastam, látom, hogy rossz ember, akinek se lelke, se erkölcsei. Megölte Frannyt, szánt szándékkal, előre eltervezve pusztította el őt, és cseppnyi lelkifurdalást sem érez. A húgomat megkötözték és megkínozták, a Yolo megyei halottkém mégse tudta meghatározni a halál okát. A mai napig rejtély.”

Laura Reese mára már klasszikussá vált regénye a kritikusok és az olvasók szerint egyszerre hihetetlen… (tovább)

>!
Magnólia, Budapest, 2013
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155272189 · Fordította: Török Krisztina

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Frances Tibbs (Franny) · Ian McCarthy · Joe Harris · Michael M · Nora Tibbs


Kedvencelte 17

Most olvassa 8

Várólistára tette 78

Kívánságlistára tette 39

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Cicu>!
Laura Reese: A gyönyör sötét oldala

Abszolút jár az 5 csillag, bár én a dupláját is megadnám érte!
Bravúrosan jó volt!
Ha kategorizálnom kellene, akkor azt mondanám, hogy erotikus-pszichothriller.
Tényleg olyan, mintha a Bárányok hallgatnak-ot ötvözték volna O történetével.

Welcome to the dark side!

A történetet összegezve: remek volt, fordulatos, néhol elég bizarr.
Tetszett, hogy hitelesen ábrázolja a Bdsm világot benne, főként a lélektani folyamatait.
M a szado-dom, aki némely részeknél olyan szintjét mutatta meg ennek a világnak, ami nagyon szélsőséges és nem is igazán jellemző. (állatok)
Ráadásul az írónőnek sikerült jó sokáig az orromnál fogva vezetnie,ennek hála a tettest illetően mindig másra raktam a jelem:D És tényleg csak a végén derült fény az igazságra.
Ez volt az első olyan könyvem, ahol egyik szereplőt sem sikerült megkedvelnem, és mégis remekül szórakoztam :)
Imádtam! ❤ Ment is a kedvencek közé! :) Újraolvasós ❤

15 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Laura Reese: A gyönyör sötét oldala

„Az írók, mint mondják, nem maguk választják a témáikat, a téma választja őket.”

A fenti idézet nagyon tetszik és több, mint valószínű így van, de persze nem tudhatom, hisz sosem próbáltam regényt írni.
Hogy miért is kezdtem bele ebbe a történetbe? Valószínűleg a fenti idézet hatására, és mert egy ideje nálam van egy példány, és szeretném vissza adni a jogos tulajdonosának.

Ami nagyon tetszett a történetben, mert volt ilyen bőven, a borító.
Nagyon szexi…mielőtt valaki félre érti…az összhatásra értem…erotikus töltete van, valahogy többre értékelném ha egy férfi arc lenne, de ugye nem válogathatok….

Ami tetszett még benne, hogy nagyon beteg volt.
Van benne szex, de semmi romantika, legalább is én nem éreztem annak.
Főleg pszicho – thriller érzetem volt, néhol elöntött az a „kellemes” gyomorgörcs, de nem tartott ki a regény végéig.
Volt egy rész amitől felfordult a gyomrom….érdekes, de ezt már az én lelkem se vette jó néven.

Viszont, mivel már egy értékeléssel ez előtt írtam, hogy kezd csömöröm lenni az ilyen témájú kötetektől, a hátam mögött lévők miatt írhatom, nem ütötte meg a mércét.
Talán legközelebb szerencsésebb leszek vele…

Egy olvasásnak tökéletes volt.

Anarchia_Könyvblog>!
Laura Reese: A gyönyör sötét oldala

Amit a történet olvasása közben éreztem azt nehéz megfogalmazni. Régóta nem éreztem azt egy könyvnél, hogy nem tudom helyes-e az ahogyan reagálok és amilyen emóciókat kelt bennem. Izgatott voltam, hogy milyen csavarok lesznek benne és mindig volt benne valami új, amire nem számítottam. (..) Bátran ajánlom azoknak a könyvmolyoknak, akik szeretik a kevert műfajokat. Ha az erotikus, ha a pszichothriller a zsánered, ami megmozgat, na akkor ez a te könyved lesz. Megígérhetem, hogy saját tapasztalatból mondva falni fogod az oldalakat és a végén meglepetés vár.

Teljes ajánlóm: https://anarchiakonyvblog.wordpress.com/2018/02/21/laur…

5 hozzászólás
Ms_thebetty P>!
Laura Reese: A gyönyör sötét oldala

Nos, drága barátaim, az a nagy harci helyzet, hogy vegyesek az érzéseim, nagyon vegyesek!

Kezdem ott, hogy rendkívül tetszett, hogy a dolgokat nevén nevezte az írónő, nem volt felesleges finomkodás. A BDSM vonal valami zseniális. Meggyőző és hihető a pszichológiai körbevezetése. spoiler

A krimi rész gyalázatosra sikeredett. Kiszámítható volt, hogy ki a tettes, már úgy a könyv felénél rájöttem. Pszicho-thriller meg aztán végképp egy pillanatig sem volt sehol.

Michael karaktere erős és magával ragad. Mindazonáltal egy f…. Egy beteg f….. Azonban voltak jelenetek, ahol kifejezetten kedveltem. És a végén még sajnáltam is. Nora egy idióta, egy naiv, az orránál fogva vezethető idióta. Ian egy gyökér pardonnez moi, de nem tudok jobb szót. Franny is naiv, nagyon-nagyon naiv, de sebzett és szerethető. Talán az öreg Mrs. Deevert csíptem a legjobban :D

Összességében jó könyv, ajánlom mindenkinek, aki elég nyílt a BDSM világára ne a Christian G. féle vicc műfajra gondoljatok.., de ha pszicho-thrillert akarsz ne ezt a könyvet vedd elő.

9 hozzászólás
Bleeding_Bride IP>!
Laura Reese: A gyönyör sötét oldala

Na kérem szépen, ez az én erotikus regényem.
Egy könyv, ami nem idealizálja túl a BDSM világot (mostanra már lassan a pink szerelmes regényeknek is van egy BDSM felütése, csak mert divat, vagy nem tudom).
M meg a tipikus ideális pasi, erős, domináns, intelligens és higgadt. Tökéletes recept.
Nora meg egy phitsa. Önző, öntelt. Még a valós tragédiája is viccként hat tőle. Én például nem kreáltam volna számára ennyire happy endet.

Gyilkossági szálra, a nyomozásra lehetett volna hangsúlyt fektetni és az áldozat, Franny múltjába, naplójába is mélyebben belepillantottam volna.

Viszont összességében nagyon izgi volt, szórakoztató, sikerült úgy megalkotnia a szerzőnek M világát, hogy már nem is zavartak pl. az állatok.

KATARYNA>!
Laura Reese: A gyönyör sötét oldala

Nem is tudom…Istenem felfordult a gyomrom a végére.
Mert mindent adott amit kínált ez a könyv, félreértés ne essék nagyon jó volt, már betegesen vágyni fog rá aki majd olvassa, hogy ki az Isten ölte meg Frannyt, Bdsm, tényleg minden jelző illik erre a könyvre, de:
– Én szóhoz sem jutok… amikor a malacot rátette Franny mellére hogy szopja és hogy az milyen jó… A másik: „spoiler lettem” spoiler gyerekek, mi a fene volt ez??? Élvezte. Én állatszerető ember vagyok, de ez kiverte nálam a biztosítékot.
Én azt hittem csak M ilyen szadista, aberrált, perverz, beteges hajlamú, elfajult, egy senkiházi, de nem, mert Nora is azzá vált. Adta itt a nem akarom, én ilyet soha, de mire észbe kapott az ember már olyan lett mint M. spoiler

Tudnék itt írni még olyanokat erről a könyvről, hogy szakadna aki olvassa az értékelést, de nem, elég volt ennyi, tökéletesen megfelelt egy olvasásnak.
18 éven felülieknek, nem ajánlatos apácáknak, szüzeknek, beteges hajlamú férfiaknak vagy nőknek.

4 hozzászólás
Bur3sz>!
Laura Reese: A gyönyör sötét oldala

Nem is tudom, hol kezdjem.
Számomra ez a vonulat nagyon új. Maga a BDSM is. A psychológiája nagyon elgondolkoztató. Talán ez volt, ami igazán megfogott. A krimi része nem egy nagy durranás. Izgi, de…

Roselyn>!
Laura Reese: A gyönyör sötét oldala

Aki romantikus műre számít az felejtse el, ez nem az. Talán az egyik legjobb thriller, amit valaha olvastam, de brutálisan nyers, reális, és a BDSM olyan szintjeit taglalja, amihez komoly gyomor kell. Semmi, de tényleg semmi rózsaszín buborékos életérzés nincs benne, ami nekem egy erős pozitív jellemzőt, másnak viszont lehet hogy erős hanyatlást fog eredményezni.
Bővebb véleményem, mindenféle tényleges cselekményleírás nélkül, itt olvasható:
http://roselynkonyv.blogspot.hu/2013/05/laura-reese-gyo…

1 hozzászólás
Emerencia P>!
Laura Reese: A gyönyör sötét oldala

Olvastatta magát , és mégis úgy éreztem a könyvet befejezve, hogy egy közepesnél alig jobb történet. A csalódásomnak több oka volt. A krimiszál végig vezetése ugyan nem volt kifogásolható, no de a befejezés…siralmasra sikerült.Fantáziátlan . A férfi karakterek még csak odaillőek voltak a történet szempontjából, de a női szereplőkkel nem voltam elégedett . Franny talán még nem is volt olyan szörnyű, de a testvére , Nora teljesen életszerűtlen. Az egész könyv ordít egy jó főszereplőért ,helyette kap az olvasó egy dilettáns ,ostoba , kiábrándítóan szánalmasra alkotott nőt. Franny naplójából több kellett volna ,Nora tépelődéséből és határozatlanságából pedig jóval kevesebb.
A szado-mazo szex részletek a kategóriának megfelelő színvonalúak,szadisták és brutálisak voltak…

Odilia>!
Laura Reese: A gyönyör sötét oldala

EZ NEM EROTIKUS REGÉNY!!!!

Hanem PSZICHOTHRILLER!!!

Igen, nem romantikus, nem nyálas, és nem erotikus. Van benne szex, de nem romantikus értelemben.
Szereted a Gyilkos Elmék c. sorozatot? Akkor neked való. Abban sem lágyabbak a dolgok, csak lehet, hogy ott nem ennyire szembeötlő.
Ez egy nyomozás, ahol Nora, a nővér, megpróbálja kideríteni húga, Franny gyilkosának nevét, és okát. Közben megismerheti húga életét, ami egyáltalán nem olyan mint, ahogy ő elképzelte. Varázslatos utazást tesz saját és húga lelkébe, miközben nyomoz.
Ezt ne felejtsd el, mikor olvasod, ne csapd földhöz, ne hagyd félbe, és akkor nem bánod meg, hogy elolvastad. Ha a felénél leteszed (bennem is megfordult, hogy jelölöm az utálom a főszereplőt kihívásra) , akkor soha nem tudod meg, miről szól ez a mű. Én nem árulom el, OLVASD EL, alkoss róla saját véleményt.
Én biztos nem bántam meg, hogy elolvastam. Sőt, az is lehet, hogy nem is egyszer, hanem többször is kezembe fog kerülni.
És a végén:
Semmi sem perverz, amíg mind a két fél élvezi!

35 hozzászólás

Népszerű idézetek

Cicu>!

– De tapasztalataim szerint a szex a legrövidebb út egy férfi… – Hogyan is fejezzem be?
– Egy férfi mijéhez?
– Agyához – vonok vállat –, lelkéhez, szívéhez, csekkfüzetéhez. Amit akar.

116. oldal

1 hozzászólás
Cicu>!

Mielőtt belekezdenék…

Nehezen beszélem el ezt a történetet. A húgom emlékének ajánlom, akit tíz hónapja fedeztek fel a lakásában, Davisben, tavaly tavasszal egy lusta, meleg napon, mátyásmadarak karattyolásában és lágy bimbókat nyitogató fák között. Nagyszerű nap volt, a vegytiszta ártatlanság és az új kezdet ígéretét hozó tavaszi nap, amikor a napsugár ezernyi pattogó fénybuborékkal ragyogja be a várost, és ezen a napon, épp, amikor a tavasz bekopogtatott, fedezték fel drága húgom megcsonkított, eltorzított, két hete a huszonkét fokra felfűtött lakásban rothadó tetemét, száján, csupasz bokáján és csuklóján szigszalaggal.
Az ő története ez, és Michael M-é, egy zenetanáré, aki azóta is Davis városában él és az egyetemen tanít, és aki, feltételezésem szerint, meggyilkolta őt.

13. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Michael M · Nora Tibbs
1 hozzászólás
Cicu>!

A gonoszság nincs figyelemmel a földrajzi határokra.

234. oldal

1 hozzászólás
Cicu>!

Elvettem tőle, amit akartam, és megadtam neki, amit tudtam.

151. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Michael M
Cicu>!

Az írók, mint mondják, nem maguk választják a témáikat, a téma választja őket.

19. oldal

Cicu>!

– Úgy fest, maga lett a függőségem, pont, mint a reggeli kávém.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Michael M
Cicu>!

Mert az elmúlt pár hét kezdett nagyon furcsa lenni, gyakran morfondírozott magában azon, mit tekinthetünk a szexben normálisnak, és mi nem számít már annak.

48. oldal

2 hozzászólás
Cicu>!

Mire szolgál, ha olyasmire vágyakozunk, amit soha nem kaphatunk meg?
Ennyi erővel a lottóötösre is vágyakozhatna.

48. oldal

Cicu>!

– Nem is tudom, néha olyan végtelenül távolinak tűnsz.

55. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

E. K. Blair: Bang
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Mira Sabo: Amíg kinyílik a szemünk
Nicci French: Legdrágább szerelmem
Lakatos Levente: Bomlás
Thomas Harris: A bárányok hallgatnak
Dennis Lehane: Viharsziget
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt
J. P. Delaney: The Girl Before – A lány a múltból