Ismerősnek ​jelölt 328 csillagozás

Laura Marshall: Ismerősnek jelölt

Kívántad ​már, hogy bárcsak megváltoztathatnád a múltad?
Maria ismerősnek jelölt a Facebookon.
Csakhogy Maria több mint huszonöt éve halott.
Vagy mégsem?
Louise a negyvenes éveiben járó elvált anya, egyedül neveli négyéves fiát, és belsőépítészként a saját vállalkozását vezeti. Az egyedülálló szülők elfoglalt, küzdelmes életét éli. Egy napon szívdermesztő e-mailt kap. Maria, a volt osztálytársa ismerősnek jelölte a Facebookon. Csakhogy Maria több mint huszonöt éve halott. Vagy mégsem?

Az 1989-es végzős középiskolás évfolyam osztálytalálkozóra készül, így Louise felveszi a kapcsolatot a volt osztálytársaival, hogy kiderítse, őket is bejelölte-e Maria… A múlt hirtelen nagyon is valóságossá válik, újra felszínre kerülnek a régi titkok, hazugságok, féltékenységek és elfeledett sérelmek. De vajon megjelenik-e Maria az osztálytalálkozón? Megoldódik-e a több évtizedes rejtély?
Lélegzetelállító és felejthetetlen pszichothriller. Fantasztikus. A műfaj… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
XXI. Század, Budapest, 2018
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155915086 · Fordította: Alföldi Zsófia
>!
XXI. Század, Budapest, 2018
336 oldal · ISBN: 9786155915093 · Fordította: Alföldi Zsófia

Kedvencelte 4

Most olvassa 28

Várólistára tette 215

Kívánságlistára tette 199

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

CsakHencsi P>!
Laura Marshall: Ismerősnek jelölt

Nos, nem is volt ez olyan borzasztó, mint amilyennek itt írták egy páran. Kellemes időtöltés, igaz, a sokadik könyv, amelyik a „valami történt a múltban, amiért most kell megbűnhődni” témával dolgozik. Sok újdonságot nem mutat, egyszerolvasós. Azt viszont nem bírom magamban tartani, hogy ha véleményt írunk egy könyvről, még ha hozzászólásban is, tiszteljük meg egymást, és figyeljünk a helyesírásra, központozásra, ékezetekre, stb. „Telefonról írok, nincs ékezet, sietek, úgyis megérted, nem?” nem opció. Legalább egy olyan oldalon, ami könyvekről szól, az isten szerelmére."Bocsánat, előtört a nyelvtannáci énem, de már elmúlt.

8 hozzászólás
Anarchia_Könyvblog>!
Laura Marshall: Ismerősnek jelölt

Számomra közepes kezdés volt, gyenge befejezéssel. Nem mondom, hogy kitaláltam a végét, de nem is vágott hanyatt. Nem éreztem, se csattanót se meglepetést. Túl sok klisé, és túl sok olyan szál, ami nem vezetett sehová. Felesleges kitöltések, aminek semmi értelme sem volt.
Folytatás itt:
https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/05/02/laura_mars…

1 hozzászólás
Infierno>!
Laura Marshall: Ismerősnek jelölt

A pontozottságát tekintve nem fűztem hozzá sok reményt. És milyen jól tettem! Egészen érdekesnek indult, mígnem kezdtek kibontakozni a múlt eseményei.

Louise egy rettentően buta és befolyásolható tinilány volt. Maga sem tudja miért, de gonosznak kell lennie Mariával, mert az „úrnője” ezt a parancsot adta neki. De hogy arra építeni egy egész sztorit, hogy „Jaj, de gonosz voltam Mariával, mert nem ültem mellé az ebédlőben, és jujjuj-jajjaj, annyira sok gonoszságot követtem el ellene, hogy meghalt!!4!4” Oké, nem volt szép, amit csinált, de azért ne essünk már túlzásokba.

És ha már Louise, szegényt annyira megviselte a gaztette, hogy megragadt a 16 éves énjénél. Egy picsogó, idióta pics@ maradt, akinek magán kívül senki nem fontos. Egész nap a Facebook előtt ül, és soha nem dolgozik egy percig sem, hiszen „úgysem tudna most a munkára koncentrálni”. És szegény gyerekét is
állandóan lekváros pirítóssal tömi, magát pedig borral. És hogy idiotizmusához méltó legyen, még véletlenül sem törli Maria jelölését, üzeneteit, de hogy letiltsa, az nála végképp szóba se jöhet, ahhoz ész is kéne. Ha netán a rendőrséget értesítené, na abba valószínűleg bele is halna. Ehelyett szinte minden fenyegető üzenet után majd‘ elélvez, de utána meg a saját árnyékától is sikoltozva ijedezik. A vadidegennel való együttalvást pedig hagy ne említsem, attól nem sikoltozott ijedten. Komolyan azt vártam, hogy mikor csinálja már ki valaki.

Maga a történet is irritáló, tele bele nem illő dolgokkal. Ilyen pl. Pete karaktere, Tim karaktere, az üzenetek megoldása, a végkifejlet stb. Ezek konkrétan a nevetséges kategóriába sorolhatók.

Tudnám még folytatni, de így is kiidegelt már, úgyhogy abba is hagyom. Két pont…

3 hozzászólás
smetalin>!
Laura Marshall: Ismerősnek jelölt

Most benne vagyok egy olyan szériában, mikor csak „rossz lapokat húzok”.
Persze ezzel a könyvvel kapcsolatban sem ringattam magam álomvilágba, tekintve a százalékot, de arra nem gondoltam hogy megint egy ilyen idegesítő karakterbe botlom.
Louise….rád gondoltam! Önsajnálatban tocsog (de legalább nem borban), nem nőtt fel a 16 éves énjéhez képest, még most is kisebbrendűségi komplexusa van, hiába anya, szerintem önző is……..és most 25 év után valaki bejelöli! Hűűűűű! Azt el kell ismernem, hogy a mai internetes világot jól ábrázolta az író, oszt ennyi! Maga a pszicho része már, nagyon unalmas volt, lerágott csont. Sok olyan szereplő is volt, kinek szerepe nem volt, csak azért került bele, mert az író úgy gondolta ezáltal kicsit több gyanús elemet becsempész, meg így plusz 60 oldallal több lett a könyv.
A spoiler alatt csak egy kis kitörés olvasható, de a könyvhöz semmi köze, bocsánat.
spoiler

2 hozzászólás
csgabi P>!
Laura Marshall: Ismerősnek jelölt

Kicsit felemások az érzéseim ezzel a könyvvel kapcsolatban. Merthogy izgalmas volt, jó volt a történet, mégis hiányoltam belőle valamit…
Bármennyire élveztem, úgy gondolom, sok ennél sokkal jobb könyvet írtak már. Borzongtam, de nem a megfelelő színvonalon. A regény vége is furcsa volt nekem. Lehet, hogy másnak egyértelmű volt már a regény közepén, hogy ki a gyilkos, nekem mégis úgy hatott, mintha nem kaptam volna elég információt. Az időben való ugrálások nem voltak zavaróak, pedig azt mindig nehezen viselem, ebből a szempontból jó volt a könyv.
Szóval 3,5 csillag, pedig sokat gondolkodtam a négyen.

dagikám>!
Laura Marshall: Ismerősnek jelölt

Csatlakozva az előttem értékelőkhöz, engem is borzasztóan idegesített Louise felfogása, viselkedése. Folyamatosan felesleges dolgokon problémázott, bolhából csinált elefántot.
Azt hittem kicsit jobban fogom rágni a körmömet az izgalomtól, de nem. Igaz a végén voltak csavarok benne, de annyira nem vágódtam földhöz tőle.
Egyszer olvasható volt.

klaratakacs P>!
Laura Marshall: Ismerősnek jelölt

Szerintem mindenkinek vannak fekete foltjai középiskolás éveiből. A fortyogó időszakban könnyen megbánthat az ember bárkit a környezetéből, amit aztán hordoz magában. Nagy a csordaszellem is, senki nem akar kívülálló lenni. (Kivéve engem, én elvoltam a partvonalon kívül, a 41 osztálytársam felének a nevét sem tudnám felsorolni.)
Louise szintén tett valamit régen, ami miatt bűnösnek érzi magát. Akivel tette, tudomása szerint halott. Vagy mégsem, hiszen ismerősnek jelöli. Próbál érdeklődni, nyomozgat, szerintem jól is csinálja, van ebben feszültség is, a megoldás is jó. Aztán az ember rájön, hogy csak a spoiler, így a második rész is tetszett.
A befejezés szerintem össze lett csapva, mintha nem írhatott volna mondjuk tíz oldallal többet, hogy tényleg kifejtse a történteket.

Zanit>!
Laura Marshall: Ismerősnek jelölt

Több szempontból csalódás. Az alapsztori nagyon ígéretesnek tűnt, rögtön felkeltette az érdeklődésem. Sajnos a sok huzavona és a főszereplő jelleme miatt hol unalmas, hol idegesítő lett az egész. Kár érte, sokkal jobban is lehetett volna tálalni.
A borító szép munka.

2 hozzászólás
kratas P>!
Laura Marshall: Ismerősnek jelölt

Ha az az első 100 oldal nem lett volna…. a vége tetszett, nem vagyok egy gyakorlott krimi olvasó, így ez a lezárás nem esett le.
De azért a találkozóig eléggé unalmas volt.
spoiler

Dorina91>!
Laura Marshall: Ismerősnek jelölt

Bajban vagyok ezzel a könyvvel, mégpedig azért, mert ez minden csak nem egy “lélegzetelállító és felejthetetlen pszichothriller”, ahogyan az a hátsó borítón szerepel. Bár a hiba bennem van, mert milliószor megfogadtam, hogy nem dőlök be ezeknek a szövegeknek a borítón.
Ha úgy nézem, ez egy egész jó kis…. krimi (?)… mindegy, akármi, kicsit elnyújtva, túláztatva anyai szeretettel és Henryvel. Túl sok volt a babázás és túl kevés a történet. Kicsit olyan volt, mintha próbálna Születettfeleséges lenni, ahol a mesés hétköznapokat beárnyékolja egy két hulla vagy egy kis “kísértamúlt”.
Lehetett volna ez jó, ha:
1. kicsit több a thriller része és kevesebb Henry cukisága,
2. a “hatalmas csavart” spoiler nem tudjuk le 3 oldalon, hanem ott történik is valami azon kívül, hogy megtudjuk spoiler
3. a fő csavar….. spoiler hanem erre előtte lehetett volna valami utalás/sztori/bármi… JA, hogy erre szolgáltak az indokolatlan dőlt betűs részek, amikben semmi összefüggés nem volt? Vagy mire? Na de mindegy is.
4. a befejezés után nem érezném azt, hogy vannak ranom belecsöppent szereplők, akikkel lehetett volna mit kezdeni, és azt érzem, hogy az írónő is úgy indult neki, hogy lesz velük valami spoiler aztán félúton meggondolta magát.
Szóval összességében nem rossz ez, ha nincsenek túl magas elvárásaink igazából semmi felé, csak úgy olvasnánk…. valamit.


Népszerű idézetek

Zanit>!

Tisztában vagyok vele, hogy a Facebook az élet idealizált, szerkesztett és kozmetikázott változatát kínálja, azt, amit látni szeretnénk.

genevieve>!

Amikor magad mögött hagysz valamit, azt hiszed, ennyi. Vége. De saját magad elől nem menekülhetsz. Amíg csak élsz.

Suddus>!

Mindent megtettem, hogy boldoggá tegyem, hogy velem maradjon. Nem tudtam, hogy ha valaki tényleg menni akar, azt nem lehet visszatartani.

85. oldal

Erika_Szabina_Melhardt>!

Ezért nem regisztráltam; rohadtul hamis az egész, mintha csak az lenne a célja, hogy szarul érezd magad a saját bőrödben.

68. Oldal

edka P>!

Vajon örökké magunkkal hordjuk a kamaszkorban szerzett sebeinket?

1 hozzászólás
Aniza I>!

Azt sem tudom, a kapcsolatok tekintetében létezik-e egyáltalán olyasmi, hogy igazság, vagy csak annak különböző változatai vannak, amelyeket a szerelem és a félelem formál, valamint az, ahogy magunknak és másoknak hazudunk.

213. oldal

Aniza I>!

Talán lehetetlen igazán kiismerni a másikat. Amikor arra kerül a sor, mind egyedül vagyunk. Néha még saját magunkat sem ismerjük.

336. oldal

Erika_Szabina_Melhardt>!

Elképeszt, egyesek milyen mértéktelenül képesek ide kipakolni az életüket. Ez a nő még köszönni sem szokott, amikor nagy ritkán összefutunk az iskola kapujában, mégis minden szaftos részletet ismerek a szerelmi életéről.

94. Oldal

Bettina_94 I>!

Az e-mail időzített bombaként landolt a laptopomon: Maria Weston ismerősnek jelölt a Facebookon.

(első mondat)

1 hozzászólás
Aniza I>!

Nem érdemled meg a boldogságot. Nem, azután, amit tettél.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kolozsi László: A bejrúti járat
Ania Ahlborn: Vértestvérek
J.D. Barker: A negyedik majom
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt
Paula Hawkins: A lány a vonaton
Bret Easton Ellis: Amerikai psycho
Karen M. McManus: Tartsd meg a titkot
Lucy Foley: Vadászparti
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák