Három ​apró hazugság 47 csillagozás

Laura Marshall: Három apró hazugság

Két ​elválaszthatatlan barát

Egy végzetes éjszaka

Amikor Sasha eltűnik, Ellen a legrosszabbtól tart. Kipattannak a rég eltemetett titkok, és Ellen ráébred: nem ismeri Sashát, és fogalma sincs, mire képes.

2005: A tizenhét éves Ellent hatalmába keríti a csillogás, ami Sashából árad. A lányt szívesen fogadják Sasha családjában, és nem tűnik fel neki a bohém életstílusuk mögött lappangó, sötét hangulat. Egy szilveszteri buli drámai eseményeiből bírósági ügy lesz, melyben Ellen a koronatanú. Sasháék családi élete soha többé nem tér vissza a régi kerékvágásba…

2018: Ellen és Sasha harmincévesek, a két lány együtt bérel lakást Londonban. Sasha hirtelen eltűnik, Ellen a legrosszabbtól tart. Ha kiderül az igazság a tizenkét évvel korábbi szilveszteri buliról, az ő élete is veszélybe kerül. Szembe kell néznie a múltjával és azzal, ismeri-e a legjobb barátnőjét.

Laura Marshall angol szakos volt a Sussexi Egyetemen, majd konferenciák szervezésével… (tovább)

>!
XXI. Század, Budapest, 2019
336 oldal · ISBN: 9786155915635 · Fordította: Alföldi Zsófia
>!
XXI. Század, Budapest, 2019
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155915628 · Fordította: Alföldi Zsófia

Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 50

Kívánságlistára tette 37


Kiemelt értékelések

Zanit>!
Laura Marshall: Három apró hazugság

Meglepő, de tetszett! Pedig nem egy nagy sztori, de valahogy mégis 100%-ban lekötött.
A szereplők sem igazán jöttek be, mégsem nagyon tudtam letenni.
Ellen olyan szinten irritált, hogy fel tudtam volna pofozni. Pincsikutyaként loholt Sasha nyomában, de ami igazán vérlázító volt, az amit spoiler
Mindezek ellenére nagyon kíváncsi voltam a végére. Ahogy írtam, a történet se nem megrázó, se nem emlékezetes, egyszerűen csak könnyed kikapcsolódást nyújt.

mozso87>!
Laura Marshall: Három apró hazugság

Hihetetlen hévvel vitt magával a történet, jobban tetszett mint az ismerősnek jelölt című könyve. Csattanó is jó volt, Sasha karaktere nem tetszett bár sajnos mindenhol találni ilyet aki másokon élősködik, de Olívia akaratlanul is besegített a sorsnak hogy kicsit visszakapja, amit másokkal is tett.

Nushi P>!
Laura Marshall: Három apró hazugság

Nem túl eredeti de nem kiszámítható… Egynek jó könnyed kis krimi súlyos titkokkal.

krisztinapieler>!
Laura Marshall: Három apró hazugság

Sajnos nagyon kiszámítható volt a történet, nagyjából a felétől kezdve. A feléig pedig az írónő nagyon igyekezett rájátszani a címre, mindenben a hazugságokat sejtette az olvasóval, egy idő után az elhallgatások borzasztóan kliséssé és idegesítővé váltak számomra.
Igaz, csak a bűnöst tudtam előre, a miérteket nem, azok sem okoztak aztán túl nagy meglepetést. Sasha személyét kezdetben és a történet végén sem tudtam hova tenni magamban, egyszerűen csak nagy katyvasznak éreztem az összes cselekedetét, rengetegszer bosszantott.
A több szemszög nagyon jót tett a történetnek, Oliviát és Ellent is szerettem „hallgatni”.
Ez olyan egynek elmegy típusú olvasás volt számomra, de azért még mindig megmaradt a kíváncsiságom az írónő Ismerősnek jelölt című könyve iránt.

Benedek_Eszti>!
Laura Marshall: Három apró hazugság

Már egészen a kötet felénél úgy éreztem, bár a cím igazán figyelemfelkeltő, nem igazán tükrözi a valóságot, mivel itt háromnál jóval több hazugság bújkál. Ahogy haladunk előrefele érezzük, hogy itt senki sem az akinek mondja magát, mindenki titkol valamit a többiek elől, próbálja magát jobb színben feltüntetni mások előtt, hogy azok elfogadják őt, ami ha belegondolunk, sajnos egyáltalán nem ismeretlen a mai világban. Időnként ezek a hazugságok megbocsájthatóak, de vannak olyan helyzetek, mikor tettekre nincsenek szavak, mikor már nem tudunk elmenni mellettük. Laura Marshall legújabb kötete erre tanít meg minket, hogy a kimondatlan igazság is hazugság, hogy egy apró feldítés is mekkora galibát tud okozni, és hogy bosszúból hazudni igenis kegyetlenség.

Különösen érdekesek a karakterek, akiket igazság szerint nem lehet igazán megkedvelni. Ellen végig naív és szeretetre éhes. Bár megelégszik egy-két ember figyelmével, de nekik teljes mértékben kiszolgáltatja magát, amit például Sasha teljes mértékben kihasznál. Ő azaz ember, aki mindenkit kizsigerel, teljes mértékben maga alá rendel, önző és csak a saját érdekeit nézni, mindegy neki, kin gázol ezért keresztül. A Monkton család egy az egyben érdekes jelenség volt, akik közül egyedül Daniel emelkedik ki, talán a körülmények ellenére az ő karaktere volt a legpozitívabb, akiről még szívesebben is olvastam volna. Karina, Ellen gyermekkori barátnője volt talán a három tinilány közül a leginkább érthető számomra, hiszen őneki olyan szörnyűségeket kell feldolgoznia, amikkel sajnos kevés ember bírkózik meg, mindemellett pedig ott van az is, hogy legjobb barátnője akarva-akaratlanul, eltaszítja maga mellől. Sajnos szpoiler nélkül nagyon nehéz beszélni a történetről, de ennyit róla muszáj megemlíteni. Mindezek ellenére az volt a karakterekben a figyelemre méltó, hogy bár senki se volt igazán szimpatikus, izgultam értük, ezek nélkül a személyiségjegyek, jellemek nélkül nem lett volna az igazi ez a regény.

Bővebben: http://www.ahmagazin.com/konyvek/kiadok/21-szazad/harom…

Coeur>!
Laura Marshall: Három apró hazugság

Számomra ez az első regény, amit Laura Marshaltól olvastam, de biztosan nem az utolsó. Írása könnyed mégis fajsúlyos. A jól felépített izgalmas történet nemcsak feszültséget ígér, de rengeteg gondolkodnivalót is rejt magában:
Mennyire ismerjük, ismerhetjük meg egymást? Mi mindent vállalunk be azért, hogy szeressenek? Milyen játszmákba bocsátkozunk azért, hogy egy kis figyelemhez jussunk? És miért is vágyakozunk mások szebbnek, jobbnak vélt élete után, ahelyett hogy a sajátunkban megtalálnánk a szépséget?
Bár a könyv címében három apró hazugság áll, a hazugság számtalan formájával szembesíti olvasóit az írónő. Az önámítástól, az igazság ki nem mondásán át, a szándékos félrevezetésig, van itt minden. S annak ellenére, hogy a tudósok azt állítják, hogy a hazugságra való képesség szükséges az életben maradásunkhoz, erkölcsileg általában nagyrészt elítéljük a hazugságokat. Aztán újra és újra megbocsátjuk őket.
Vannak azonban olyan hazugságok, melyek teljesen felforgatják az érintettek életét. S nem, nemcsak azokét, akiket besároznak vele, hanem azokét is, akik elkövetik ezt a bűnt. A sárcunami bizony visszafröccsen létrehozójára….

A teljes bejegyzés megtalálható:: https://www.gcksbookreviewblog.com/2019/06/ertekeles-be…

Beat>!
Laura Marshall: Három apró hazugság

Nekem egyaltalan nem tetszett. Ez volt az elso konyv az ironotol,nem mondom, hogy az utolso is. Igazabol nem kell Miss Marplenek lenni, kitalaljuk ki a bunos..
Noi karakterek : Aki nem egy dimenzios„ akkor sekelyes onimado. Ferfi karakterek felvannak tuntetve. Mint babok es esetleg neha toltelek szereplok.

Ornyim>!
Laura Marshall: Három apró hazugság

Tetszett, hogy több szemszögből volt megírva a történet. Nem mondom, hogy a legjobb könyv volt, amit eddig olvastam, de hozta azt, amit vártam tőle és még meglepetést is okozott. Szeretem a fordulatos sztorikat, amikor a végén csattan az egész :) megvolt az is, bár nem csattant részemre akkorát. Összességében ajánlom.


Népszerű idézetek

noncsiii>!

Élj a mának, ezt szokták tanácsolni, ugye? Előre nézz, ne hátra. De bármennyire próbálkozol is, soha nem menekülhetsz el a múltad elől, hiszen a múlt történései formáltak ilyenné.

184. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Paula Hawkins: A lány a vonaton
Agatha Christie: A titkos ellenfél
Helena Silence: Ezüsthíd
Alice Feeney: Időnként hazudok
Sara Shepard: Pretty Little Liars
Philip Pullman: Rubin és füst
Robert Galbraith: Gonosz pálya
Anthony Horowitz: A selyemház titka
Joss Stirling: Storm és Stone