Három ​apró hazugság 15 csillagozás

Laura Marshall: Három apró hazugság

Két ​elválaszthatatlan barát

Egy végzetes éjszaka

Amikor Sasha eltűnik, Ellen a legrosszabbtól tart. Kipattannak a rég eltemetett titkok, és Ellen ráébred: nem ismeri Sashát, és fogalma sincs, mire képes.

2005: A tizenhét éves Ellent hatalmába keríti a csillogás, ami Sashából árad. A lányt szívesen fogadják Sasha családjában, és nem tűnik fel neki a bohém életstílusuk mögött lappangó, sötét hangulat. Egy szilveszteri buli drámai eseményeiből bírósági ügy lesz, melyben Ellen a koronatanú. Sasháék családi élete soha többé nem tér vissza a régi kerékvágásba…

2018: Ellen és Sasha harmincévesek, a két lány együtt bérel lakást Londonban. Sasha hirtelen eltűnik, Ellen a legrosszabbtól tart. Ha kiderül az igazság a tizenkét évvel korábbi szilveszteri buliról, az ő élete is veszélybe kerül. Szembe kell néznie a múltjával és azzal, ismeri-e a legjobb barátnőjét.

Laura Marshall angol szakos volt a Sussexi Egyetemen, majd konferenciák szervezésével… (tovább)

>!
XXI. Század, Budapest, 2019
336 oldal · ISBN: 9786155915635 · Fordította: Alföldi Zsófia
>!
XXI. Század, Budapest, 2019
puhatáblás · ISBN: 9786155915628 · Fordította: Alföldi Zsófia

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 45


Kiemelt értékelések

>!
Zanit
Laura Marshall: Három apró hazugság

Meglepő, de tetszett! Pedig nem egy nagy sztori, de valahogy mégis 100%-ban lekötött.
A szereplők sem igazán jöttek be, mégsem nagyon tudtam letenni.
Ellen olyan szinten irritált, hogy fel tudtam volna pofozni. Pincsikutyaként loholt Sasha nyomában, de ami igazán vérlázító volt, az amit spoiler
Mindezek ellenére nagyon kíváncsi voltam a végére. Ahogy írtam, a történet se nem megrázó, se nem emlékezetes, egyszerűen csak könnyed kikapcsolódást nyújt.

>!
Nushi P
Laura Marshall: Három apró hazugság

Nem túl eredeti de nem kiszámítható… Egynek jó könnyed kis krimi súlyos titkokkal.

>!
Coeur
Laura Marshall: Három apró hazugság

Számomra ez az első regény, amit Laura Marshaltól olvastam, de biztosan nem az utolsó. Írása könnyed mégis fajsúlyos. A jól felépített izgalmas történet nemcsak feszültséget ígér, de rengeteg gondolkodnivalót is rejt magában:
Mennyire ismerjük, ismerhetjük meg egymást? Mi mindent vállalunk be azért, hogy szeressenek? Milyen játszmákba bocsátkozunk azért, hogy egy kis figyelemhez jussunk? És miért is vágyakozunk mások szebbnek, jobbnak vélt élete után, ahelyett hogy a sajátunkban megtalálnánk a szépséget?
Bár a könyv címében három apró hazugság áll, a hazugság számtalan formájával szembesíti olvasóit az írónő. Az önámítástól, az igazság ki nem mondásán át, a szándékos félrevezetésig, van itt minden. S annak ellenére, hogy a tudósok azt állítják, hogy a hazugságra való képesség szükséges az életben maradásunkhoz, erkölcsileg általában nagyrészt elítéljük a hazugságokat. Aztán újra és újra megbocsátjuk őket.
Vannak azonban olyan hazugságok, melyek teljesen felforgatják az érintettek életét. S nem, nemcsak azokét, akiket besároznak vele, hanem azokét is, akik elkövetik ezt a bűnt. A sárcunami bizony visszafröccsen létrehozójára….

A teljes bejegyzés megtalálható:: https://www.gcksbookreviewblog.com/2019/06/ertekeles-be…

>!
Kikyo
Laura Marshall: Három apró hazugság

Elég könnyen emészthető olvasmány, aki szereti a rejtvényeket és a családi sztorikat, annak mindenképpen ajánlom olvasásra. /Nem mellesleg öröm kézbe venni, olyan gyönyörű a borítója!/
Részletes értékelés: https://www.gcksbookreviewblog.com/2019/06/ertekeles-be…

>!
Uzoni_Zsuzsanna
Laura Marshall: Három apró hazugság

A sztori alapvetően jó és jól is van megírva, mert végig fogva tartotta az érdeklődésemet, de azért adok négy csillagot, mert a karakterek kimondottan utálatosak benne, Ellen egy talpnyaló buta liba, Karina egy végtelenül gyenge jellem, Sasha egy számító, gátlástalan kis dög, a fiúk pedig nincsenek nagyon kidolgozva. Még talán Olivia iránt éreztem valami szimpátiát, aki egy bohém, nemtörődöm szülő, és az ő hozzáállása nagyban segítette az események elfajulását. Összességében egy jó könyv, érdemes elolvasni, de nincs kit kedvelni benne.

>!
Milida
Laura Marshall: Három apró hazugság

A fülszöveg alapján sokkal izgalmasabb történetre számítottam. Az igazság az, hogy izgalmas egyáltalán nem volt, sőt néha kicsit unalmas, vontatott, de azért kíváncsi voltam, hogy mi kerekedik ki a végére. A szereplők nem igazán szerethető karakterek. Azért egyszer érdemes elolvasni. A könyv borítója nagyon szép.


Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Paula Hawkins: A lány a vonaton
Agatha Christie: A titkos ellenfél
Helena Silence: Ezüsthíd
Alice Feeney: Időnként hazudok
Sara Shepard: Pretty Little Liars
Philip Pullman: Rubin és füst
Robert Galbraith: Gonosz pálya
Anthony Horowitz: A selyemház titka
Joss Stirling: Storm és Stone