Egy ​francia titok íze 13 csillagozás

Laura Madeleine: Egy francia titok íze

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

1919, Anglia: A háború véget ért, de Emeline Vane számára nem jött el a béke ideje. A lány sehol sem találja a helyét, fogalma sincs a jövőjéről. Bánatában vonatra száll, és megszökik a családja elől.
1969, Franciaország: Egy fiatal ügyvédjelölt érkezik a kis faluba, hogy kinyomozzon néhány részletet egy régi ház eladásával kapcsolatban. Amikor megtalálja Emeline Vane naplóját, rájön, igencsak szövevényes ügyről van szó.
Mi történt valójában Emeline-nel sok évvel ezelőtt? Hova tűnt a lány, ki lett belőle? És milyen titkokat rejt egy hajdani kisvendéglő?

Egy újabb csodálatos regény eltűnt idők ételeiről és egy csodás szerelem történetéről a nagy sikerű EGY CUKRÁSZMESTER MESÉJE szerzőjétől.

>!
Lettero, Budapest, 2020
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155685392
>!
Lettero, Budapest, 2020
400 oldal · ISBN: 9786155685408

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 39

Kívánságlistára tette 50

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Titina>!
Laura Madeleine: Egy francia titok íze

Ez könyv, mind történetében mind hangulatában jobban tetszett, mint az Egy cukrászmester meséje. Az elején amikor még nem áll össze a kép és csak kis morzsákat dobál az író Emeline naplójából, kicsit még misztikusnak is tűnt számomra. Illetve ezekkel a varjakkal a könyvben még jobban keltette azt a hangulatot. Ezért sok mindenre gondoltam olvasás közben, mint lehetséges történés, de aztán persze egy sokadik volt a megoldás. Egyébként tetszett ez a múltbéli szál és azt javaslom mindenkinek, hogy valamit egyen könyv olvasása előtt/közben mert a könyv felétől szinte folyamatosan főznek :D
Bill karakterét kifejezetten kedveltem, egy izgalmas utazáson vesz részt ténylegesen és átvitt értelemben is. Örülök, hogy volt bátorsága ezekhez a dolgokhoz, még akkor is ha úgy érzem sok minden ami vele történt annyira valótlanul véletlenszerű. spoiler (De az a jó, hogy a könyvekben bármi megtörténhet!) Egyébként érdekes mert az írónő előző könyvében is voltak olyan történések amikre szintén ezt tudtam volna mondani.
A könyv vége felé éreztem, hogy itt egy spoiler befejezésre számíthatunk, de úgy gondolom jól lett megoldva, és max. egy nagyon pici hiányérzetem van azzal kapcsolatban, hogy jobban kilehetett volna fejteni a dolgokat. Viszont annak nagyon örülök, hogy spoiler! Nekem ez így volt kerek.

Lovely_Angel21>!
Laura Madeleine: Egy francia titok íze

A könyv végére egy nagyon megható, szép történet állt össze, bár nekem maga a szerelmi szál kicsit sem volt szimpatikus. Az, hogy olyan valakibe halálosan beleszeress, akivel csak most tanulsz meg kommunikálni nekem nem valóságszerű. Az írónő első könyve az Egy cukrászmester meséje számomra szerelem volt az első sortól az utolsóig, ezért nagyon vártam ezt az új könyvet. Örülök, hogy elolvastam, mégha az első könyv árnyékába sem ért magának a történetnek mégis volt egy olyan hangulata ami újat adott, illetve voltak fejezetek is, amik kifejezetten tetszettek.

kittyx1>!
Laura Madeleine: Egy francia titok íze

Az írónő előző könyvét egyszerűen imádtam ezért is vártam nagyon ezt a mostanit. Ez is nagyon tetszett, de a vége miatt levontam egy fél csillagot, azzal nem voltam teljesen megelégedve. Alapvetően egy jó kis történelmi romantikust kapunk, megvan benne minden, amire számítunk egy ilyen könyvnél. Valahogy akaratlanul is a másikkal összehasonlítva ez egy picit kevésbé tetszett, de attól függetlenül várom a következő könyvét *.*


Hasonló könyvek címkék alapján

Marie Louise Fischer: Senta kisasszony
Sharon Maas: Az ültetvényes lánya
Janette Oke: Ha eljő a tavasz
Gárdonyi Géza: Ida regénye
Maria Nikolai: A csokoládévilla
Rosanna Ley: A sáfrányösvény
Jojo Moyes: Az utolsó szerelmes levél
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Katarina Mazetti: A pasi a szomszéd sír mellől
Helen Fielding: Bridget Jones naplója