Someone ​New – Valaki új (Someone 1.) 38 csillagozás

Laura Kneidl: Someone New – Valaki új

„Folyton azon rágódok, mások mit gondolnak rólam. Kit látnak bennem. De veled nem így van. Ha veled vagyok, egészen önmagam lehetek.” Amikor Micah találkozik az új szomszédjával, el sem tudja hinni: éppen Julian az, aki néhány héttel korábban elveszítette miatta a munkáját. Micah rettenetesen érzi magát, főleg azért, mert Julian rideg és elutasító vele, és még arra sem ad neki alkalmat, hogy bocsánatot kérjen tőle. Ugyanakkor Micah-t lenyűgözi Julian megfejthetetlen magatartása, és feltétlenül meg akarja ismerni közelebbről. Közben rájön, hogy Julian nem csupán vele, hanem minden emberrel szemben távolságtartó. Mert van egy titka, amely örökre megváltoztathatja azt, amilyennek Micah látja Juliant.

Eredeti megjelenés éve: 2019

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2021
464 oldal · ISBN: 9789634993841 · Fordította: Hajdúné Vörös Eszter
>!
Maxim, Szeged, 2021
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634992813 · Fordította: Hajdúné Vörös Eszter

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Julian Brook


Kedvencelte 10

Most olvassa 3

Várólistára tette 82

Kívánságlistára tette 103

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Cync>!
Laura Kneidl: Someone New – Valaki új

Vacilláltam a 4,5 és 5 csillag között, de nincs szívem 5-nél kevesebbet adni. Egy csodás könyv, és remélem sokakhoz el fog jutni. Az embereknek ezt olvasniuk kellene, viszont megosztó lehet.
Igazából nem azt kaptam, amit vártam, sőt, már az elején nagyot koppantam, spoiler de csalódtam? Egyáltalán nem!
Az írónő Micah személyében egy fantasztikus szereplőt hozott létre. Az emberekhez való hozzáállása pont olyan, amiről azt kívánom, bár több ilyen ember lenne.. A gondolatai, a tettei teljesen hétköznapiak, valóságosak. Ő és Julian nagyon szerethetőek, aranyosak, ahogy a mellékszereplők is, mind úgy ahogy vannak. (Nagyon várom a következő páros könyvét, akikkel már itt megismerkedhetünk.)
A csattanó számomra nem okozott meglepetést, de így is teljes értékű volt, amit kaptam. Mégis ha teheted, ne spoilerezd el magadnak!
Nem gondoltam, hogy ennyire fogom szeretni, és visszagondolva, fogalmam sincs, hol érkezett el az a pont, amikor így magával ragadott. Voltak olyan dolgok, amikkel azonosulni tudtam, volt amivel nem, de az biztos, hogy megérintett.
Mély mondanivalója van, viszont mindezt kedvesen, humorosan, egy fantasztikus történetbe csomagolva tárja az olvasó elé. Sokat lehet tanulni belőle az elfogadásról, szeretetről, önmagunk felvállalásáról, és hogy ne félj azt tenni, ami boldoggá tesz!
Csodás, szívmelengető élmény volt!

Megj.: New adult címke van a könyvön, de gondolom a szereplők kora, és az erotikus jelenetek miatt, ami valójában nem sok. Ahogy olvastam viszont inkább volt olyan érzésem, hogy ez egy YA könyv. De bármi is, átlagos romantikus könyvnek nem nevezhető, és mindenkinek csak ajánlani tudom!

Niitaa P>!
Laura Kneidl: Someone New – Valaki új

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2021/09/laura-kneidl-so…

"Miután letettem a könyvet, minden értelmet nyert. A borítón látható grafika, a cím, a fülszöveg feletti idézet, a karakterek által tanúsított viselkedési forma. Olyan megelégedettség töltött el, mint amikor egy 1000 darabos kirakó utolsó darabját a helyére illesztem. Ez a könyv egyedi, sosem olvastam még hozzá foghatót, de az újdonság érzése mellett a tartalmi üzenete is mélyen megérintett. A szerző mesterien építette fel a történetét, sikerült átadni az általa képviselt gondolatokat. A végkifejlet egyáltalán nem lett szenzációhajhász. A regényben található események és a csattanó felvezetése pont azt a tézist támasztja alá, ami az utószóban is megjelenik; viszont tényleg nem szabad előre lapozni, bármennyire is nagy a kíváncsiság bennünk, mert ezzel a felépítési folyamat törést szenvedne. A teljes élményhez az első oldaltól az utolsóig, sorrendben kell haladni.
Micah egy olyan karakter, akitől csak tanulni lehet. Az elhivatottsága, elszántsága és rugalmassága pont az, amire a mai társadalomnak szüksége van. Egyszerűen csodás, ahogy a szerző rajta és a családján keresztül bemutatta, mennyire különböző lehet az emberek reakciója egyazon dologra, s hogy melyik milyen kihatással lehet mások életére. Micah, Julian és a többiek mind arra tanítanak, mit jelent az elfogadás, a megfelelő minőségű segítségnyújtás és hogy mennyire fontos, hogy ne engedjük el azok kezét, akiket olyan sokan már ellöktek maguktól, csak azért, mert nem illenek bele abba az általános képbe, ami szerint a beszűkült életüket élik; mert mindannyiunkban ott lakozik a csoda, amitől különlegesek vagyunk."

showtimee>!
Laura Kneidl: Someone New – Valaki új

Nem azt kaptam, amire vártam. Nem. Ez valami sokkal különlegesebb, sokkal értékesebb, hiánypótló alkotás. Nem tökéletes, viszont annál mélyebb és annál aktuálisabb a mondanivalója.
Azt javaslom annak, aki még nem olvasta, vágjon bele minden utánajárás nélkül, talán csak a fülszöveget olvasd el, hogy már az első oldalakon megvicceljen az írónő, úgy ahogy engem is. :D

Tényleg spoiler!
spoiler

Adrienn_Gróf P>!
Laura Kneidl: Someone New – Valaki új

Ha csak pár könyvet vihetnék egy lakatlan szigetre, nagy a valószínűsége, hogy ez is köztük lenne.
Ettől a könyvtől, a világ egy jobb hely lett.♡
Nagyon szuper, hogy senki nem spoilerezett címkékkel, így teljesen tudatlanul álltam neki ennek a történetnek. (Köszi mindenkinek♡) Ezt az élményt elrakom egy dobozba.♡
Leendő olvasó, bármire is gondolsz a történet elején, egyszer csak nagyon megfogsz lepődni, NAGYON.
Sok komoly témát érint az író, nem is gondoltam volna, hogy ennyi minden elfér közel 500 oldalon.

Erről a könyvről mindenkinek tudnia kellene! Alig várom a második részt.♡

vollys>!
Laura Kneidl: Someone New – Valaki új

Különleges könyv volt ez sok szempontból, főleg a mai világban.
Egy átlagos YA könyvre számítottam, de ez valami merészebb. :)
Micah őrlődik a szülei és a testvére közötti szeretetben és megfelelni vágyásban. Szerettem őt mindezek miatt. Micah testvére eltűnt, miután kiderült a mássága, amiről még ikerhúga sem tudott. Különös kapcsolat az övék, ezért Micah-t kellemetlenül érintette, hogy testvére még neki sem volt hajlandó ezt elmondani. Mintdent feltesz – még a boldogságát is – , hogy megtalálja a testvérét és valahogy összebékítse az otthoniakkal. Ez az alap történet. Micah ugyan kihasználja a szülei gazdagságát, de nem az a tipikus gazdag kislány. Mikor külön költözik otthonról, megismeri Juliant, aki elég zárkózott személyiség, de mégis megragadja benne valami. Julian nem mer nyitni senki felé, mert olyan titkot őriz, ami miatt még a szülei is eltaszították őt. Ez a titok az, ami miatt különleges ez a könyv, olyan, amivel még magyar regényben nem találkoztam, de nem spoilerezném el senkinek…
Mindkét főszereplő nagyon szerethető, macskástól, dobozvárastól. :) Szerettem, ahogy szépen lassan közelítenek egymás felé. Julian lakótársai is imádni valóak! Egyszerre viccesek és cukik. A történet egyaránt szól a testvéri szeretetről, elfogadásról, útkeresésről, szerelemről. A könyv számomra egyedi, de biztos vagyok benne, hogy megosztó lesz. Én már most előfizetnék a következő részre, amiben a szomszédban lakó cuki pár történetét fedik majd fel és amit ebben alapozott meg az író. Már most akarom! :)

Westfaller>!
Laura Kneidl: Someone New – Valaki új

Erről a könyvről nagyon sokat tudnék írni de nem szabad. Nem. Ezt mindenkinek el kell olvasnia és meg kell élnie. Az utószóval együtt ami rengeteg, de rengeteg embernek adhat erőt és mozgathat meg bizonyos dolgokat másokban mint bennem. És ami a legfontosabb ez a könyv remélem sok embert megtanít MEGÉRTENI.
Spoiler alá teszem az egész véleményemet, mert eddig mindig megbirkóztam a feladattal, de erről a könyvről nem, egyszerűen lehetetlen spoiler nélkül írni. Valószínűleg erre más véleményt író nem lesz figyelemmel, de én meg szeretném hagyni nektek a könyv igazi értékét és örömét. Igazából szívem szerint mindenki torkán le akarom tolni ezt a könyvet, de nem lehetek erőszakos. (Szóval most fogd meg és olvasd el az én véleményem helyett)
Akkor lássuk:
spoiler
Kb Spoiler vége szóval folytatom. Német íróról van szó aminek nagyon örülök. Angolról a legegyszerűbb nagy számban fordítani, de más idegen nyelven bújnak nagyon nagy kincsek amikre szükségünk van. Mint ez a könyv. Ha tehetném Laura Kneidl-t szembesíteni szeretném, hogy tényleg egy kincs amit alkotott és amit adott nekünk. A könyv minden során érződik, hogy két féle embernek írta ezt a könyvet. Akiknek segít ezzel élni és akiknek segít ezzel megérteni másokat.
Köszönöm Laura Kneidl. ( És várom Cassie és Auri történetét <3 )

1 hozzászólás
teisolvass>!
Laura Kneidl: Someone New – Valaki új

Nagyon örültem, hogy német írótól olvashatok, ráadásul egy ennyire jó könyvet! Bookstagramon láttam többeknél, és nagyon felkeltette az rdeklődésemet.
Sajnos a köszönetnyilvánítást leolvastam a könyv befejezése előtt, ezért a csattanó nem volt teljes meglepetés, de bevallom, végig sejtettem.
Nagyon tetszett, még az is lehet, hogy eredeti nyelven is elolvasom :)

hovi P>!
Laura Kneidl: Someone New – Valaki új

Előre szólok, hogy ez a könyv és róla az értékelésem is igen megosztó lehet, csak felelősséged teljes tudatában ajánlom, hogy elolvasd. És ezt nem viccből írom.

WTF???
Na jó, kezdem előröl …. WTF??? Nem, nem megy :)
A cím nem is lehetne találóbb a számomra: ez tényleg Valami Új volt!!!
Én aztán már tényleg mindenre gondoltam, de ami ténylegesen megtörtént arról abszolút nulla, zéró fogalmam sem volt.
Elsőre csak egy sima romantikus történetnek tűnik, aztán ahogy haladsz oldalról oldalra, lapról lapra úgy bontakozik ki a maga egyedülálló gyönyörűségében.
Őszintén szólva nagyon nehéz erről a könyvről írnom, hiszen egy olyan dologgal szembesültem ebben a történetben, amiről az ember csak hall, fél füllel és szívvel feldolgozza a kapott információt, tudomásul veszi, legyint egyet, aztán megy tovább a saját kis világában. Viszont ez a történet a szemed elé tárja milyen más valóságok is léteznek/létezhetnek. Ami nem feltétlenül rossz csak más és el kéne tudni fogadni.

Pöfivonat>!
Laura Kneidl: Someone New – Valaki új

Azt hiszem egy nagyon fontos könyvet hozott a Maxim kiadó, amit érdemes mindenkinek elolvasnia. Fontos témát boncolgat, ami nagyon szépen van megírva. Bár igaz, hogy a közepe picit leült a történetnek, de ez ne rettentsen el senkit sem, mert ettől függetlenül ez egy kedves, néhol humoros történet, aminek a vége egyszerűen döbbenet volt. Én csak ajánlani tudom.

Mistaking>!
Laura Kneidl: Someone New – Valaki új

Talán lehetne ez a könyv is kötelező olvasmány. Az elfogadás képességét otthonról kellene hoznunk, de ha olyan családdal áld meg a sors, mint Micah szülei??
Imádtam minden sorát. Bár leginkább azt, hogy nem volt kiszámítható a történet. Nem tudtam mi fog történni a következő fejezetben..
Nem igazán emlékszem még hasonlóra sem az olvasásaim során.
Remélem mások is így éreznek majd! :)


Népszerű idézetek

Niitaa P>!

– De tapasztalatom szerint nem éri meg az embernek a saját boldogságát kockára tenni azért, hogy másnak megfeleljen.

204. oldal

Maxim_Kiadó KU>!

– A macskám a kanapé alá kakált. A lakótársam nem akarja eltakarítani, de ott hagyni sem. Csak egy hete van nálam.
– A macska vagy a lakótársad?
Julian vigyorgott. – A macska.

Niitaa P>!

Eljön az a pont, amikor az embernek meg kell adnia magát. És én beláttam, hogy vesztettem.

390. oldal

Niitaa P>!

A pénz nem tesz boldoggá. Ha jót teszünk vele, az viszont nagyon.

181. oldal

Maxim_Kiadó KU>!

– Ha el akarod terelni a gondolataidat, akkor csatlakozhatsz hozzám.
– Mi a terved?
Julian felemelte a kezét, amelyben a nejlonszatyrot tartotta.
– Kínai kaja és egy dokumentumfilm a jövő építészetéről, meg hogy hogyan lehet a környezettel összeegyeztetni.
Somolyogtam. – Húha, ez vad szombat estének hangzik.

Maxim_Kiadó KU>!

…néhány titok addig növekszik a félelemmel karöltve, amíg a szörnyeinkké nem válnak a szekrényünkben. És kinyitni sem merjük többe.

Niitaa P>!

Még ha az ember azt is hiszi, hogy ismer valakit, mindig ott van a bizonytalanság szikrája. Senki sem tudhat mindent egy másik emberről. Nem teljes bizonyossággal.

367. oldal

Maxim_Kiadó KU>!

– Nem gondolod, hogy ez kicsit túlzás? – kérdezte, és a magasba emelt valamit, ami a csomagoláson látható rajz alapján arra szolgált, hogy a vécé tetejét lezárva tartsa.
– Mi van, ha Link iszik a vécéből?
– Nem kutya.
– De egy kutya értelmével bír.
Julian szó nélkül felvonta az egyik szemöldökét.
– Mi van? Ez tudományosan bizonyított. A kutyák ugyanolyan intelligensek, mint a kisgyerekek. Egy magazinban olvastam a nőgyógyásznál.
Julian fújtatott. – Lényeg, hogy ne hajigáld el neki a botot, hogy visszahozza.
– Nem, azt fogom neki megtanítani, hogy: ül, helyedre, tettesd magad halottnak.
Julian nevetett, és amikor a szeme könnyes lett, tudtam, hogy ezek nem a bánat könnyei, és hogy jó döntés volt a szobájából kicsalogatni. – Kérlek, ígérd meg nekem, hogy soha nem lesz gyereked! – mondta még mindig vidáman.

Niitaa P>!

Senki másnak a jelenlétében nem éreztem ezt a könnyedséget. Nem feledtette el az aggodalmaimat és gondjaimat, de ha a közelemben volt, minden elviselhetőbbnek, jelentéktelenebbnek és egyszerűbben leküzdhetőnek látszott.

238. oldal

Maxim_Kiadó KU>!

Még mielőtt esélyem lett volna csengeti, Rita már ki is nyitotta az ajtót. – Na végre – mondta, és csettintett egyet a nyelvével. – Azon tűnődtem, meddig akarsz még az autóban ücsörögni.
– Csak bátorságot kellett gyűjtenem.
Rita szeme elkerekedett. – Történt valami? Terhes vagy?
– Nem.
– Ügyvédre van szükséged?
Nevettem. – Húha. Szóval vagy terhes vagyok, vagy bűnöző. Lehet, hogy elloptam egy gyereket csecsemőosztályról.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Fellegszálló
Jodi Taylor: Semmi lány
Beth Flynn: Kilenc perc
Erin Morgenstern: Csillagtalan Tenger
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Belinda Alexandra: Zafír égbolt
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Kollár Betti: A vonzás törvénye