A ​szamuráj asszonya (Sano Ichiro 5.) 16 csillagozás

Laura Joh Rowland: A szamuráj asszonya

Laura Joh Rowland erotikától fűtött krimijében a tizenhetedik századi Japán kel életre. A karakterek aprólékos jellemrajzának és a feszültséggel teli eseményeknek köszönhetően, A Szamuráj asszonya éppoly élénk, művészi és dicsőséges, mint az elveszett világ, amely feltárul hasábjain. Kioto császári városában a hatalom ceremoniális jellegű. Az ősi gonosz azonban továbbra sem nyugszik… Szano Icsiró, a sógun legfőbb nyomozója, az edói udvartól távol kezdi meg élete eddigi legveszélyesebb gyilkossági ügyét. Erős akaratú, gyönyörű felesége, Reiko oldalán érkezik meg a császár palotájába, hogy felderítse a gyilkos kilétét, aki birtokában van a halálos „szellemüvöltés”, a kiai titkának. A szamurájnak és asszonyának kémek, politikai intrikák, tiltott szenvedélyek és tekervényes bonyodalmak egész hálóján kell átverekedniük magukat, hogy megelőzzék a palotában készülő vihar kitörését és túljárjanak a ravasz gyilkos eszén.

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
Lektűr, Budapest, 2005
364 oldal · ISBN: 9639451096 · Fordította: Elekes Szentágotai Blanka

Enciklopédia 1

Helyszínek népszerűség szerint

Kiotó


Kedvencelte 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 22

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

zsucika P>!
Laura Joh Rowland: A szamuráj asszonya

A magyarul megjelent részekből ezt sikerült utoljára megszerezni, így egy kicsit furcsa volt olvasni, de nagyon szeretem ezeket a történeteket és a kultúrát, így nem volt nagy fennakadás. Szano állása, és az élete ismét pengeélen, de nem az a típus, aki könnyen hagyja magát félreállítani. Ellenlábasa Janagiszava, most is terveket sző, hogy lejárassa, és akár még az életét is elvegye. Persze nem szemtől szembe. Ebben a részben nagy hangsúlyt kaptak a különböző harci képességek, amik inkább akarattal és szellemi erővel voltak irányíthatóak. A szellemüvöltés például nagyon fájdalmas halált okoz. Ezzel is kezdődik a történet, amit Szanonak ki kell nyomozni. Magával viszi a nyomozásra feleségét is, aki felajánlja a segítségét. Azonban abban az időben a nőknek otthon volt a helyük, és nem kotnyeleskedhettek bele az uraik dolgába. Reiko meg is próbálja titkolni, hogy segít a férjének, de nem minden asszony együgyű. Így leleplezik, de erős egyénisége tiszteletet ébreszt és kap némi segítséget. Sok minden félrevezető információ nyomában végül fényt derítenek egy lázadásra, amely a rendszer ellen indul, és közben megoldják a gyilkosságot is. Nem mondom, hogy nem sejtettem, ki az elkövető, de persze most is sok volt a gyanúsított. Janagiszava pedig hiába mesterkedett kénytelen kelletlen együtt kellet működnie Szanoval, ami meglepően eredményes volt.

juhaszadri>!
Laura Joh Rowland: A szamuráj asszonya

Szano kalandjai közül eddig ez tetszett a legjobban. Alig tudtam letenni a könyvet, pedig nem volt végtelenül izgalmas és a főhős is csak az utolsó oldalakon jött rá, hogy ki a tettes. Mégis megvolt a maga varázsa.
A fél pont levonás a helyesírási hibák miatt van csak. Szótagolással kapcsolatban rengeteg elírás volt, nem beszélve a kimaradt betűkről, sőt néha szavakról. Szerintem megérdemelt volna egy rendes kiadást a könyv.

Nata>!
Laura Joh Rowland: A szamuráj asszonya

Tökéletesen illik a sorozatba a Bundori és a Sógun ágyasa mellé.

myrte>!
Laura Joh Rowland: A szamuráj asszonya

Érdekes krimi volt, váratlan fordulatokkal. Természetesen főhősünk nem bír Sherlock Holmes megfigyelőképességével, ellenben szamuráj lélekkel már annál inkább.

Minden fejezet elején megtalálható az ai – szerelem kajni, mely tökéletesen illik a történethez. A szerelmi intrikák átjárják a művet, befolyásolják a nyomozás kimenetét.


Népszerű idézetek

Inimma>!

Kilencszáz esztendeje a Japán fölött uralkodó császárok székhelyeként alapították Heian-kyót, a Béke és Nyugalom Fővárosát. Most, amikor a hatalom már a távoli Edóban székelő Tokugava sógunok és udvartartásuk birtokában van, egyszerűen Miyakóként vagy Kiotóként ismert – a főváros.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Kiotó

A sorozat következő kötete

Sano Ichiro sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Spann: Macskakarmok
Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): Japán a szamurájkorban
Natsuo Kirino: Kín
Jill Marie Landis – Robert Crais – James Twining – Władysław Szpilman: Összetört szívek szállodája / A kétperces szabály / A dupla sas / A zongorista
Dean R. Koontz: Kulcs az éjfélhez
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
J. D. Robb: Halálos rögeszme
Karen Rose: Számolj tízig
Maya Banks: Hajnali visszhangok