On ​the Banks of Plum Creek (Little House on the Prairie 4.) 7 csillagozás

Laura Ingalls Wilder: On the Banks of Plum Creek Laura Ingalls Wilder: On the Banks of Plum Creek

The adventures of Laura Ingalls and her family continue as they leave their little house on the prairie and travel in their covered wagon to Minnesota. Here they settle in a little house made of sod beside the banks of beautiful Plum Creek. Soon Pa builds a wonderful new little house with real glass windows and a hinged door. Laura and her sister Mary go to school, help with the chores, and fish in the creek. At night everyone listens to the merry music of Pa's fiddle. Misfortunes come in the form of a grasshopper plague and a terrible blizzard, but the pioneer family works hard together to overcome these troubles.

And so continues Laura Ingalls Wilder's beloved story of a pioneer girl and her family. The nine Little House books have been cherished by generations of readers as both a unique glimpse into America's frontier past and a heartwarming, unforgettable story.

Eredeti megjelenés éve: 1937

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, New York, 2004
340 oldal · ISBN: 9780060581831
>!
Scholastic, New York, 1953
340 oldal · puhatáblás · ISBN: 0590488155 · Illusztrálta: Garth Williams

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

jevus>!
Laura Ingalls Wilder: On the Banks of Plum Creek

A család megint új életet kezd. Igazán meglepő, hogy mindig milyen pozitívan állnak hozzá a dolgokhoz, holott most még nehezebb az életük, mint korábban volt.

Luca87 I>!
Laura Ingalls Wilder: On the Banks of Plum Creek

Továbbra is imádom. Ez a rész játszódik Walnut Grove-ban, és a könyv majdnem minden fejezete megtalálható a sorozatban is, csak néha többé-kevésbé átírva. Nellie Oleson nem olyan jelentős személy, mint a filmben, amit kicsit sajnálok, mert olyan jól lehetett őt utálni :)

Továbbra is lenyűgöz a prérilét szépsége: soha nem lehet unatkozni, mert mindig történik valami (sáskajárás, hóvihar, préritűz…), ami miatt nagyon gyorsan kell cselekedni. Megvolt az első csalódásom Caroline karakterével kapcsolatban, ennek annyira nem örültem, és ezzel egy időben az is felmerült bennem, hogy valójában ezek a szülők nem is engedelmességre nevelik a gyerekeiket, hanem szervilizmusra, arra, hogy soha ne álljanak ki magukért. Ez nem annyira jó taktika szerintem, de nem is az én tisztem ezt megítélni.

Összességében megint nem adhatok rá öt csillagnál kevesebbet.

BarbieB >!
Laura Ingalls Wilder: On the Banks of Plum Creek

Régóta a várólistámon figyelt már a tévék hétköznap délutáni műsorsávját hosszú évekig uraló filmsorozat alapjául szolgáló könyv, amiről csak olvasás közben derült ki, hogy egy kilenc részes sorozat. Nem tántorított el a sok kötet, ugyanis már az első oldalak után rabul ejtettek az Ingalls-család kalandjai, amik voltaképpen az írónő visszaemlékezései. A 19. század végén, a telepesekkel éppen benépesülő Amerikában játszódó családtörténet sokszor inkább tűnt túlélő-kézikönyvnek, mint regénynek.
https://litfan.blog.hu/2020/08/22/laura_ingalls_wilder_…

Fanni_Dorottya>!
Laura Ingalls Wilder: On the Banks of Plum Creek

A 4.5 csillagot a szöcskés részért kapja, brrrr. Én nem is tudom, hogy bírtam volna ki Laura-ék helyében. Már csak rágondolni is, hogy rajtam vannak, meg rajtuk kell taposni…komolyan volt egyszer ilyen rémálmom, hogy sétáltam és nem tudtam máshova lépni, csak bogarakra. Ők meg ráadásul mezítláb…jaj.
A havazós rész már annyira nem akasztott ki, bár az is érdekes lett volna az én hidegtűrésemmel (nagyjából 10 fok alatt nem vagyok túl reszponzív, bármennyire beöltöztem). Ott inkább amiatt volt félelmetes, hogy spoiler.
Ez a rész hasonlított eddig legjobban a sorozatra, feltűntek benne ismerős szereplők, Nellie-ék, meg a tiszteletes meg ilyesmik. Kíváncsi vagyok a következőkre, meg főleg arra hogy Almanzo mikor tűnik fel a színen, mert egyelőre túl lassan haladunk ahhoz a történetben, hogy jusson rá idő :D


Népszerű idézetek

Raesade P>!

Then Ma told them something else about Santa Claus. He was everywhere, and besides that, he was all the time. Whenever anyone was unselfish, that was Santa Claus. Christmas Eve was the time when everybody was unselfish. On that one night, Santa Claus was everywhere, because everybody, all together, stopped being selfish and wanted other people to be happy. And in the morning you saw what that had done. „If everybody wanted everybody else to be happy, all the time, then would it be Christmas all the time?” Laura asked, and Ma said, „Yes Laura.”


A sorozat következő kötete

Little House on the Prairie sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mark Twain: The Adventures of Tom Sawyer
Kate Douglas Wiggin: Rebecca of Sunnybrook Farm
Jean Webster: Daddy-Long-Legs
Rick Riordan: The Lightning Thief
James Fenimore Cooper: The Deerslayer
Lemony Snicket: The Reptile Room
Jeff Kinney: Diary of a Wimpy Kid
Ransom Riggs: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children
Mildred D. Taylor: Let the Circle Be Unbroken
Jules Verne: Adrift in the Pacific