Itáliai ​affér 14 csillagozás

Laura Fraser: Itáliai affér

Mit ​csináljon az ember, ha elhagyta a férje egy másik nő miatt? A harmincas éveiben járó Laura a napfényes Itáliába utazik felejteni. Egy kis szigeten, Ischián megismerkedik M.-mel, a párizsi művészettörténésszel, s ezzel egy közel két évig tartó különös szerelmi kapcsolat kezdődik. Nincsenek elvárások, mindketten csupán jól akarják érezni magukat. Milánó, London, Marokkó, Eoli-szigetek, Lago Maggiore, San Francisco, Stromboli – mind egy-egy csodás randevú: gyönyörű tájak, romantikus, elhagyatott tengerpartok, paradicsomi kis szigetek, ínycsiklandó helyi ételek és italok. Laura feldolgozza válását, megbarátkozik az egyedülálló nők státusával, és M.-nek köszönhetően megtanulja szeretni önmagát. Megnyílik új érzelmekre és új szerelemre, majd rájön arra is, hogy felesleges hajszolni a Nagy Őt.
Laura Fraser San Franciscóban él, a Berkeley egyetemen tanít újságírást. Többek között a Vogue és a San Francisco Examiner számára ír cikkeket. Az Itáliai affér önéletrajzi ihletésű első… (tovább)

Eredeti cím: An Italian Affair

Eredeti megjelenés éve: 2002

>!
Tericum, Budapest, 2003
302 oldal · ISBN: 9638453699 · Fordította: Pavlov Anna

Kedvencelte 3

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Nikkincs>!
Laura Fraser: Itáliai affér

Nem lett életem könyve, de nagyon jól esett most ez az igazi nyári limonádé-könyv.

Vikki_Vikki>!
Laura Fraser: Itáliai affér

Fú, nekem nagyon tetszett! Érdekes és izgalmas volt visszacsöppenni abba az időbe, amikor még nem email-en és chat-en tartották a kapcsolatot az emberek, hanem a távolsági szerelemnek ekkora varázsa volt: néhány képeslap, egy-egy telefonhívás, és időről-időre rövidebb-hosszabb találkozás valami idegen helyen előre megbeszélve, mert senkinél nincs mobiltelefon, hogy na, hol vagy? Pedig nem volt ez régen, 2001-ben jelent meg a könyv. Ah, az ember nosztalgiával gondol vissza a ’90-es évekre, amikor még Bill Clinton volt az amerikai elnök, és az ő afférjával voltak elfoglalva az emberek, és ez az őrült tempóban fejlődő technika nem volt még ennyire jelen az életünkben.
Írják más értékelésben, hogy egy kaptafa más könyvekkel ez a történet, de nekem ez egy különálló, egyedi sztori, már amennyire egyedi lehet az, hogy valaki keresi önmagát, próbálja összeszedni magát egy válás után, szerelembe esik egy idegennel, akivel nincs reális esély közös életre. Tulajdonképpen mindenkivel hasonló dolgok történnek, próbálunk a mókuskerékből kiszállni néha, erre a legjobb az utazás. Szerelmesek vagyunk, házasok vagy szinglik vagyunk, benne egy házasságban, vagy elváltunk, mindannyian keressük önmagunkat. Teljesen átéltem, hogy egy harmincas évei vége felé járó nőnek mennyire nehéz lehet elrendezni magában, hogy a férje elhagyta, az évek közben elteltek, elölről kell kezdeni mindent, ha szeretne gyereket, de kivel, kitől, s közben ott egy „titkos” szerető, akiről tudja, hogy nem lehet igazi, mégis lelki társakká válnak. Nekem 5 csillag.

Norci P>!
Laura Fraser: Itáliai affér

Értékelés: lásd. Ízek, Imák, Szerelmek, csak nincs benne India és Bali.

Nyár elején, vizsgák után könyvtár-lázban égtem, és nyaralós-strandolós-kánikulába való olvasmányokat kerestem. E célnak megfelelt a könyv, nem kellett gondolkodnom, nagyon éreznem sem hozzá, olyan volt, mint egy ismerős nyári kalandját hallgatni.
A másik cél, hogy esetleg kapok valamit Olaszországból ha már nem jutottam még el, … nem jött össze. Bazsalikom, paradicsom, mozzarella itthon is van, és ha kulináris élményekről szeretnék olvasni, előveszem Joanne Harrist.

geszti>!
Laura Fraser: Itáliai affér

Az utakat, a helyszíneket, a tájat élveztem, de maga a szerelmi és egyéb magánéleti szál elhanyagolható volt.

Salsita>!
Laura Fraser: Itáliai affér

Kellemes kikapcsolódás, semmi több, de jó stílusban megírva.

AustraliaFan P>!
Laura Fraser: Itáliai affér

2011.
Mediterrán hangulatot és életérzést kerestem a könyvtárban, és kaptam is eme könyvben:)
Jó stílusban van megírva, külön érdekesség, hogy E/1. személyben jelenidőben íródott. Elsőre kicsit fura volt, de ettől is csak különlegesebb lett.
Tetszik, hogy valós alapokon nyugszik, és őszintén szólva irigylem Laurát az életstílusáért. Hát igen, mindig az kell, ami nem elérhető…. Neki a család, nekem a szabad utazgatás, szerencsére a könyv végére mindketten rájöttünk, hogy minden úgy jó, ahogy van:)
Laura végig szimpatikus volt, és őszinte, mindez M.-ről már nem mondható el zavar, hogy annyira titokzatos a másik életével kapcsolatban, és hogy elég önző jellem, főleg a vége felé.


Népszerű idézetek

Salsita>!

Az olasz férfiak valami olyat tudnak, amit mások nem: bárhol vannak is – utcán, étteremben, kávézóban –, tudatják a nőkkel, hogy nagyra tartják őket, az összes nőt, voltaképpen a világon a legjobban a nőket szeretik, és hálásak az Úrnak, hogy megteremtette ezeket a csodálatos lényeket.
Ezzel ellentétben az amerikai férfiak valahogy úgy gondolkodnak a nőkről, mint a képzőművészeti reprodukciókról: mi értelme a műalkotás hiábavaló szemlélésével tölteni az időt, amikor repró vagy album formájában haza is lehet vinni? Két lehetőség van: vagy le akarnak feküdni veled, és akkor kinyitják előtted az ajtót, meghívnak vacsorázni, moziba, színházba, vagy nem akarnak, s ebben az esetben megszűnsz nőnek lenni, haver, munkatárs lesz belőled, fiúsítva vagy.

88. oldal

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sz. A. Tokarev (szerk.): Mitológiai enciklopédia I-II.
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Szerb Antal: A harmadik torony
Marcello D'Orta: Én, reméljük, megúszom
Szerb Antal: Utas és holdvilág
Marina Fiorato: A velencei szerződés
Tanja Kinkel: A bábjátékosok
Barát Endre: Boszorkánytánc
Marina Fiorato: A Botticelli-titok