Vámpyr ​Vilma és az emléktolvaj (Vámpyr Vilma 3.) 27 csillagozás

Laura Ellen Anderson: Vámpyr Vilma és az emléktolvaj

Kedvenc vámpírlánykánk újabb kalandjai!
Elérkezett Vámpyr Vilma hatalmas szülinapi bulijának éjjele, ő pedig BORZASZTÓAN izgatott. Ám Noktürnia teremtményei különösen viselkednek, mintha egyikük sem emlékezne semmire – még Vilma szülinapi bulijára sem!
Vajon mi történhetett – valaki ellopta az emlékeiket? Rájön-e Vilma, mi áll a háttérben, és meg tudja-e menteni a családját és a barátait, mielőtt még róla is teljesen megfeledkeznek?

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Móra, Budapest, 2021
224 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634868903 · Fordította: Kalapos Éva Veronika · Illusztrálta: Laura Ellen Anderson

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

kratas P>!
Laura Ellen Anderson: Vámpyr Vilma és az emléktolvaj

Ebben nekem most valahogy kevesebb volt a humor. Jó volt – jó volt, de nem fogok rá emlékezni (haha) spoiler.

Titina>!
Laura Ellen Anderson: Vámpyr Vilma és az emléktolvaj

Vámpyr Vilma egészen belopta magát a szívembe mióta először került a kezembe a sorozat első része. Bár az első részt nem múlta felül ez a történet, de most is jókat nevetgéltem rajta.
A szereplők még mindig nagyon szerethetőek és az új kalandjuk végén tanulsága is van a történetnek. Remélem nem kell sokat várni a folytatásra, mert bármikor szívesen veszek kezembe egy Vámpyr Vilma részt.

Mariann_Czenema P>!
Laura Ellen Anderson: Vámpyr Vilma és az emléktolvaj

Ez volt a legkomplexebb rész, a gonosz kitalálható, de az indítéka nem.
Nem is értem, h miért nem folytatták ezt a sorozatot, annyi különc lény van benne, annyi különféle megküzdési mód különböző stresszhelyetekre, és olyan kis klassz, részletgazdag az illusztráció.

AniTiger P>!
Laura Ellen Anderson: Vámpyr Vilma és az emléktolvaj

Biztosan ismétlem önmagam, hiszen a második rész ajánlójában már említettem, hogy ez az egyik legédesebb vámpíros mesekönyvsorozat, amit valaha olvastam! Az írónő illusztrációi még jobbak, mint az előző történetben, de továbbra is odáig vagyok a furcsa figuráiért és a néha sötét háttérű képeiért!

Bővebben a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2021/11/vampyrvil…

kicsiboszi P>!
Laura Ellen Anderson: Vámpyr Vilma és az emléktolvaj

Az eddigi három részből ez volt eddig a legjobb, legkiforrottabb történet. Vilma és a barátai kibékítették a Sötétség és a Fény népét, elindult egy cserediák program is. Csak minimális visszautalgatás van az előzményekre, ami remek, mert idegesít, ha ismétléssel telik a könyv harmada. Már egész korán ki lehet találni (legalábbis felnőttfejjel), hogy ki és mi áll a rejtély mögött, a drámai csúcspont pedig tényleg drámai volt. Megható, ahogy Vilma a végén cselekszik és csak bízhat benne, hogy a barátai és a családja képesek lesznek megmenteni.
A sorozat erőssége továbbra is a csodálatos hangulata, a rémséges kis részletek és a bájos rajzok. Egyedül csak a vámpírszülők becézéseit érzem túlzásnak, a drága véreshurkabőröm meg egyetlen orrszőrnedvem és hasonlók nekem picit erőltetettnek hatnak.

Kicsibogár>!
Laura Ellen Anderson: Vámpyr Vilma és az emléktolvaj

Vilma kalandját megint szívmelengető volt olvasni, mert minden furcsaság és álnokság ellenére most is a szeretet és a tolerancia a legfontosabb. Szeretem az ilyen meséket, örök érvényűek.

Utószó_blogger>!
Laura Ellen Anderson: Vámpyr Vilma és az emléktolvaj

A kötet nagyjából hasonlóan indult, mint a korábbiak, most is kaptunk egy kis bevezetést, mely segít visszaemlékezni a korábbi kötetekre, de arra azért kevésbé alkalmas, hogy a korábbi könyvek nélkül is értsük a történetet. A regény első fele nem igazán nyújtott újat: Vilma és barátai iskolába mentek, ahol új tanárokkal és tantárgyakkal is megismerkedtek. A szörnyek iskolájáról a korábbi könyvekben olvashattunk már, de eddig ez volt a legrészletesebb leírás, ugyanakkor ez picit elodázta a kalandok kezdetét is. Jó darabig azt hittem, hogy annak ellenére, hogy ez a történet is nagyon aranyos, nem lesz képes a Vámpyr Vilma és az Úrikornisok nyomába érni, de aztán a könyv második fele igazán különlegesre sikerült!
Az eddigi kötetek közül ugyanis ez a rész volt messze a legérzelmesebb és a legmeghatóbb. Míg az úrikornisos egy izgalmas disztópiára hasonlított, addig a Vámpyr Vilma és az emléktolvaj egy gyerekeknek szóló krimi és egy lélekani regény keveréke volt, melynek végén Vilmának egy nagyon érett és komoly döntést kell meghoznia. Érdekes, hogy ennek a történetnek az elején Vilma a kislányos problémák helyett inkább tipikus tiniproblémákkal küzd, a regény végére pedig már szinte felnőtt, érett döntést hoz, ami jól mutatja, hogy Vilma egyértelműen fejlődött a kötetek során. Kíváncsian várom, hogy mi lesz a következő regényekben!

Bővebb értékelés: https://www.utoszo.hu/2021/11/05/laura-ellen-anderson-v…

dianakruger>!
Laura Ellen Anderson: Vámpyr Vilma és az emléktolvaj

Noha a világ, amiben a történet játszódik továbbra is a kedvenceim közé tartozik, nem tudok szemet hunyni a tény felett, hogy Monát egyre idegesítőbbnek találom. Olyan, mintha csak két gondolatnak lenne hely a fejében. Az egyik, hogy mindenkire ráripakodjon, aki ki meri ejteni a száján a szörnyeteg szót, még akkor is, ha nem rá vonatkozik ez a kifejezés. A második pedig, hogy folyamatosan csak játszani akar, és semmilyen csoportos tevékenységben nem vállal aktív, segítő szerepet. Mandaré egyre pozitívabb, kedvelhetőbb színben tűnik fel, tündöklése azonban azt eredményezi, hogy Rémeó teljesen a háttérbe szorult, oly annyira, hogy már nem is emlékszem, miért kedveltem annyira az első részben. Vilma és Tökkencs örök kedvencek maradtak!

Skubli P>!
Laura Ellen Anderson: Vámpyr Vilma és az emléktolvaj

Az első pillanattól fogva gyanús volt az új tanár…
És ki gondolta volna, hogy egy gyermekmesében mi más a megoldás a problémára, mint a szeretet?!
Még mindig abszolút kedvenc mese, bár Monától agyvérzést kapok…


Népszerű idézetek

Nikolett0907 P>!

Egy ködös szerda estén, iskola után a fiatal vámpírlány, Vámpyr Vilma a szobájában üldögélt házitökje, Tökkencs társaságában, körülötte pedig teljes és tökéletes káosz uralkodott.

(első mondat)

Nikolett0907 P>!

Sose feledd követni jéghideg vámpírszíved hívó szavát! Senkinek ne hagyd, hogy az álmaid útjába álljon!

39. oldal

D0minika>!

– Vilma, borzasztó kis bütyökcsipeszem, hiszen alig látni a szoba padlóját!
– Ez kreatív káosz! – vigyorgott Vilma.

D0minika>!

– Tönkretetted a ködkeksztésztánkat! – mérgelődött Vilma.
– BOCS! – üvöltötte Mona együttérzően. – A KEKSZETEK NYUGODJON BORSÓBAN!

D0minika>!

– Sötétségem! – csendült föl az édesanyja, Frivola grófnő hangja a lépcső aljáról. – Ideje, hogy nekiláss a napi szerves kémia házi feladatodnak Huhúval.

D0minika>!

– Mi a sírkövet műveltek? – tudakolta dühösen, miközben felmérte a kárt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Hádész Háza
Cressida Cowell: A Nukkalave pikkelye
Ecsédi Orsolya: Banyavész
Neil Gaiman: Szerencsére a tej
Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát
Diana Wynne Jones: A másik palota
L. Frank Baum: Óz, a csodák csodája
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Robert Paul Weston: Szörnyen Titkos Részleg
Marcus Sedgwick: Kísértetek és ketyerék