A ​válás ünnepe 28 csillagozás

Laura Dave: A válás ünnepe

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mi ​nehezebb döntés: a házasság vagy a válás?
Gwyn Huntington mindig csodás partikat rendez, s ezúttal is egy egészen különleges összejövetelre készül a 35. házassági évfordulójuk alkalmából. Férjével, Thomasszal azonban utoljára látják közösen vendégül a családjukat és a barátaikat képeslapra illő házukban, amely túlélte Montaukban az 1938-as nagy hurrikánt is. Ez ugyanis a válási ünnepségük lesz. És ha már rendhagyó az esemény, rendhagyó módon akarja emlékezetessé tenni.
Ugyanezen a reggelen Maggie Mackenzie brooklyni otthonában nekilát új élete megszervezésének. A vándorélet után eljegyezte magát egy csodás férfival, és közös vállalkozásba fognak. Ráadásul ugyancsak ezen a napon fog először találkozni a vőlegénye szüleivel Montaukban, egy meglehetősen különös alkalomból. Az életét alapjaiban felforgató meglepetések azonban már az elindulás előtt elkezdődnek.
Bármennyire is eltérők a körülményeik és a koruk, Gwyn és Maggie helyzete mégis azonos: mindketten… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Margaréta könyvek Pioneer Books

>!
304 oldal · ISBN: 9638942364 · Fordította: Morvay Krisztina

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

Aveline>!
Laura Dave: A válás ünnepe

Sokat gondolkoztam azon, hogy mennyi csillagot adjak.

A borító és a fülszöveg nagyon tetszetős. A történet különlegesnek ígérkezett, viszont sajnos csalódtam benne. Jól indult, de valahogy mégsem éreztem úgy, hogy beszippantana, magával ragadna. Valami hiányzott…

Ami még lefelé húzta az értékelést, az a rengeteg helyesírási hiba, a sok elírás, illetve a betűlehagyás.

brena>!
Laura Dave: A válás ünnepe

Laza délutáni könyv. Igazából nem is tudom miről olvastam és ha lett volna ma nálam másik könyv akkor ezt félbe hagyom. Az ötlet elég bizar, én még nem is hallottam ilyenről, hogy a válást megunnepelne valaki, de ettől függetlenül lehetett volna ez jó könyv is…sajna mély nyomot azonban nem hagyott maga után. Örülök, hogy könyvtári volt.
A borítója nagyon tetszik.

kovacsbogi_>!
Laura Dave: A válás ünnepe

Fülszöveg alapján teljesen máshogy képzeltem el a történetet.
Volt olyan, amikor igazából azt sem tudtam, miről olvasok…
kicsit monoton volt és az elbeszélés módja hozzám nem állt annyira közel.

Silvia_Taylor P>!
Laura Dave: A válás ünnepe

Őszintén, nem igazán erre számítottam. Igazából nem is tudom mire számítottam. A téma felvetés érdekes lenne, hiszen sajnos elég ritka a békés válás, és még ha a külvilág felé békésnek és barátinak is tüntetjük fel, legbelül azért más a helyzet.
A könyv nekem kissé összecsapottnak tűnik, és hiába 300 oldal, de mégis úgy tűnik, hogy nem olvastam semmiről. Vagy csak egyszerűen nem most kellett volna elolvasnom ezt a történetet, hanem akkor, mikor valamilyen szinten én is olyan helyzetben leszek.
Viszont a borítója nagyon szép.

Clio404>!
Laura Dave: A válás ünnepe

A tartalma miatt került fel a várólistámra, de sajnos nem azt kaptam, amit vártam. a könyv maga nyomasztó. A történet lassan nyögvenyelősen haladt. A szereplők szimpatikusak, de több pozitívumot nem nagyon tudnék elmondani a könyvről.

Petra17>!
Laura Dave: A válás ünnepe

Nem nagyon tudtam, hogy mire számítsak ettől a történettől, de nagyon örülök, hogy elolvastam! Olyan kérdéseket vet fel, amik minden egyes nap ott lebegnek az emberek feje felett, csak éppen nem vesznek (valószínűleg nem akarnak) róla tudomást venni…
A szereplők karakteresek, szerethetőek. :)

Sünike>!
Laura Dave: A válás ünnepe

Érdekes, kissé szokatlan történet volt, de ugyanakkor elgondolkodtató is. Rokonszenvesen voltak a szereplők, még Thomas és Eve is.
Sajátságos volt, hogy csak a két nő, Maggie és Gwyn szemszögéből láttuk a történetet.
Tetszett a helyszín, valamint a kerettörténet.

Vörös_Brigitta P>!
Laura Dave: A válás ünnepe

Nem tetszett. Nem is tudom, de végig vártam valami fordulatra, valami igazi eseményre, de nem történik semmi. Mindenki csak agyal a saját dolgain. Se eleje, se vége igazán. Nem hiszem, hogy kb. másfél napba ennyi jövés-menés, beszélgetés beleférhet, szerintem időben ez több lenne. Logikátlannak is tűnt, pl. az egyik pillanatban még részeg a szereplő, aztán meg minden rendben ilyen téren.

Emese_2>!
Laura Dave: A válás ünnepe

Sajnos sok ideig tartott, mire végig olvastam. Ez nem attól van, mert nem olvastatja magát a könyv, vagy nem halad a történet. A munkaidőm nem engedte, hogy rendesen belemerüljek.
Nah, mindegy. Szóval 4*, igazán kellemes, könnyed mű.
Kedvenc idézetem is lett belőle: ez pedig az utolsó oldalon található vers/dalszöveg.

Ancsibe>!
Laura Dave: A válás ünnepe

Nem voltam elragadtatva a könyvtől. Nem láttam értelmét egy ilyen „ünnepségnek”, mert ez annyira felesleges. Ha szépen akarnak elválni, akkor azt csendben is meg lehet tenni, és utána fenntartani a jó viszonyt a volt férjjel/feleséggel. Ahogy ki akart szúrni a férjével, hát nekem az sem volt egy hú, de eget rengető rész, mert kb ott sem lett kifejtve igazán a hatás.. az biztos, hogy én nem így kezelnék egy ilyen helyzetet. Nem tűrnék eddig. A fiatalok közül sem kedveltem meg senkit.. értem én, hogy új életet akar kezdeni, de annak nem az a módja, hogy hazudunk a következő párunknak. Meg néha úgy éreztem, hogy pattogtatják egymás között a labdát, hogy te vagy a hibás, te menekülsz, nem inkább te. Örülök, hogy kis alakú könyv, és abból sem a terjedelmesebb fajta..


Népszerű idézetek

Silvia_Taylor P>!

A buddhizmusban létezik egy szó, amelynek szeretetkedvesség a jelentése. Maitri. Azt jelenti, hogy az vezérelje cselekedeteinket, hogy megpróbálunk kedvesek lenni önmagunkhoz csakúgy, mint másokhoz. És azt, hogy őszinte kíváncsisággal elfogadjuk mindazt, ami jön, és nem hagyjuk, hogy ez jelentsen mindent számunkra, miként azt sem, hogy bármi is többet jelentsen annál, mint ami.

108. oldal

1 hozzászólás
Ninácska P>!

Legalább annyira együtt maradhat két ember a nem megfelelő okok miatt, mint a megfelelőek miatt, és ki a megmondhatója annak, hogy melyik utat járva lesznek a boldogabbak?

296. oldal - A válás ünnepe (Pioneer Books, 2012)

Ninácska P>!

Minden kapcsolatban eljön az a pillanat, amikor a maga teljességében látjuk. A kérdés csupán az, hogy mikor jön el. Az első alkalommal, amikor megpillantjuk a másikat és ösztönösen tudjuk, hogy működnek-e majd a dolgok, vagy sem? Vagy pedig a kapcsolat közepén, amikor valamilyen veszteség ér bennünket – az egyik szülő halála, betegség –, s a társunk odabújik hozzánk az ágyban és egész éjszaka a karjában tart bennünket, amíg bűntudatunk nem támad, hihetetlen és elképzelhetetlen bűntudatunk, amiért volt olyan pillanat az életünkben, amikor megkérdőjeleztük őt?

283. oldal - A válás ünnepe (Pioneer Books, 2012)

Ninácska P>!

– Azonnal megcsapott ez az érzés, amikor megláttalak leszállni a buszról. Pozitív érzésem volt veled kapcsolatban, ami nagyon nagy megkönnyebbülést jelentett. Pedig aggódtam miatta. Már előre összeállítottam egy sor beszélgetést, amit bevethettem volna, ha kínosan sül el a dolog.

153. oldal - A válás ünnepe (Pioneer Books, 2012)

Ninácska P>!

Két ember nem szakít egymással csupán azért, mert valakinek a családja egy kissé… zűrös. Ha ez lenne a helyzet, soha senki nem házasodna meg.

130. oldal

Ninácska P>!

– És melyik döntés ez? Hogy azt színleled, hogy minden rendben van, még akkor is, amikor nincs?

195. oldal - A válás ünnepe (Pioneer Books, 2012)

Ninácska P>!

– Ugye, készítettek képeslapot a házatokról? – kérdezi, majd Nate felé fordul. – Egy képeslapban nőttél fel?
– Van belőle neked is? – ámul el Georgia. – Milyen vagány!

83. oldal

Ninácska P>!

– Csupán Mrs. Huntingtonnak nagy a híre a környéken.
– Miről híres?
– Arról, hogy Mr. Huntington felesége.

91. oldal

Silvia_Taylor P>!

A huszonöt éves Georgia most nyolc és fél hónapos terhes. Nyolc és fél hónapos terhes egy olyan férfi gyerekével, akit tíz és fél hónapja ismer. Ha kikérte volna valaki Gwyn véleményét, azt felelte volna, hogy nem a legbölcsebb döntést hozták. De senki nem tette.

36. oldal

Ninácska P>!

– Ám van egy másik oldal is – folytatja Gwyn. – Ha szeretsz valakit, ha több évtizedet töltöttél el azzal, hogy szereted, akkor előbb felismered a benne lezajló folyamatokat, mint ő maga. Már azelőtt tudod, hogy mire készül, mielőtt még benne tudatosulna.

166. oldal - A válás ünnepe (Pioneer Books, 2012)


Hasonló könyvek címkék alapján

Fredrik Backman: Az ember, akit Ovénak hívnak
Keith Stuart: Kockafiú
Leiner Laura: Ég veled
B. N. Toler: Lélekvesztők
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Nicole Christie: Falling for the Ghost of You – Érzéki csalódás
J. Goldenlane: Holdnak árnyéka
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never never – Soha, de soha 2.
Szilvási Lajos: Egymás szemében
Fejős Éva: Csak egy tánc