Bukfencóra 13 csillagozás

Lászlóffy Aladár: Bukfencóra

Máris bukfencet vet minden gyerek, aki Lászlóffy Aladár Bukfencóra című versének ritmusát ízlelve, Orosz Annabella rajzain szemlélődve ezzel a szimpatikus lapozóval eljátszadozik. A mozgás öröme, a vízben való játék felszabadító élménye elevenedik meg szöveg és illusztráció kölcsönhatása révén. Mert mi lehetne izgalmasabb a vízben paskolásnál? Ennél fantáziadúsabb tevékenység talán csak egy vízilóverseny lehet, lehetőleg krokodilokkal. Ilyen jó móka közben még az eső sem kedvetleníthet el!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Gutenberg Books, Csíkszereda, 2019
14 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786069001073 · Illusztrálta: Orosz Annabella

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
meseanyu MP
Lászlóffy Aladár: Bukfencóra

Orosz Anabella képei csodásak, a vers is aranyos, rendben vannak a rímek, a ritmus, de azért nem olyan, amitől elájulok. El lehet lenni ezzel a könyvecskével, nagyon kellemes nézegetni, de a verstől szerintem hülyét kapnék, ha már századszorra kellene felolvasnom.

>!
icu79 P
Lászlóffy Aladár: Bukfencóra

Ennek a kötetnek az illusztráció az erőssége, van benne jónéhány állat, így a legkisebbek szórakoztatására alkalmas. A szöveg nem hagyott bennem mély nyomot, sőt helyenként elég kusza volt.

3 hozzászólás
>!
krlany I+SMP
Lászlóffy Aladár: Bukfencóra

Übercukik a rajzok ezen a verses lapozón, nagyon bájosak. A versike viszont hullámzik. Néhol döccennek a rímek, néhol meg nagyon aranyosak a verssorok közötti fellelhető képek, amik a bukfencórát bámuló bamba halakról szólnak, vagy a szilvaízbe landolt légyről.

>!
dianna76 P
Lászlóffy Aladár: Bukfencóra

Könyvtári gyorsolvasás volt. Nem figyeltem, hogy ez lapozó, s meglepődtem mikor a kezembe akadt. Nekem a szöveg nem igazán jött be, és a lényegét sem sikerült megfognom. Talán, ha újraolvasnám! Az illusztrációk viszont tetszettek. A tengeres/halas kép kifejezetten gyönyörű. El is időztem rajta kicsit.

>!
Gutenberg Books, Csíkszereda, 2019
14 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786069001073 · Illusztrálta: Orosz Annabella
>!
Caledonia_Valley P
Lászlóffy Aladár: Bukfencóra

"A Bukfencóra egy 14 oldalas lapozó, amiben Orosz Annabella gyönyörű illusztráció kísérik végig Lászlóffy Aladár versét, aminek versszakai oldalról-oldalra követik egymást.
A versike egy bukfencórára kalauzol el minket egy őserdőbe, ahol vízilovakkal, krokodilokkal és békákkal is találkozhatunk.
A rímek tökéletesen a helyükön vannak, és egyáltalán nem éreztem sem döcögősnek, sem erőltetettnek az írást – ami a mai magyar versíróknál sokszor előfordul…

A lapozó tökéletes lehet a kisebb gyerekek számára, akik elmerülhetnek a bájos illusztrációk nézegetésében és a versike segítségével megtanulhatják a sport fontosságát. Mindezeken felül a kötet humorral átitatott, így olvasás közben igazi energiabombát kaphatnak szülők és gyermekek egyaránt."

Bővebben:
https://sadaboga.blogspot.com/2019/04/laszloffy-aladar-…

>!
Honey_Fly P
Lászlóffy Aladár: Bukfencóra

Az illusztrációk nagyon klasszak, kellemes a könyv tapintása is. A versike viszont több helyen döccenős.

>!
PTJulia P
Lászlóffy Aladár: Bukfencóra

A legkisebbek számára nyújt igazi esztétikai kikapcsolódást ez az igényes lapozó. A versek is cukik, a bemutatott állatok megjegyezhetők, a képek gyönyörűek. Mi kell még?


Népszerű idézetek


Hasonló könyvek címkék alapján

Zelk Zoltán: A három nyúl
József Attila: Altató
Móricz Zsigmond: A török és a tehenek
Csukás István: Sün Balázs
Gazdag Erzsi: Mesebolt
Arany János: Juliska elbujdosása
Arany János: Este van, este van
Petőfi Sándor: Arany Lacinak
Gazdag Erzsi: Itt az ősz!
Zelk Zoltán: A kis kertész / Csilingel a gyöngyvirág