The ​Hypnotist (Joona Linna 1.) 6 csillagozás

Lars Kepler: The Hypnotist Lars Kepler: The Hypnotist

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Prepare ​for The Hypnotist to cast its spell

In the frigid clime of Tumba, Sweden, a gruesome triple homicide attracts the interest of Detective Inspector Joona Linna, who demands to investigate the murders. The killer is still at large, and there’s only one surviving witness—the boy whose family was killed before his eyes. Whoever committed the crimes wanted this boy to die: he’s suffered more than one hundred knife wounds and lapsed into a state of shock. Desperate for information, Linna sees only one option: hypnotism. He enlists Dr. Erik Maria Bark to mesmerize the boy, hoping to discover the killer through his eyes.

It’s the sort of work that Bark has sworn he would never do again—ethically dubious and psychically scarring. When he breaks his promise and hypnotizes the victim, a long and terrifying chain of events begins to unfurl.

An international sensation, The Hypnotist is set to appear in thirty-seven countries, and it has landed… (tovább)

>!
Blue Door, Great Britain, 2012
616 oldal · ISBN: 9780007359127
>!
504 oldal · ISBN: 9780374173951

Kiemelt értékelések

Mónika_Sándor>!
Lars Kepler: The Hypnotist

Ejha, de jó krimi volt! Érdekes téma, izgalmas cselekményszövés, sokszor nehéz volt letenni. Talán a közepénél ült le csak kicsit, amikor a múltbéli eseményeket tárgyalta.
A hipnózis, mint olyan számomra eléggé misztikus dolog. Nem tudom, mennyire városi legenda /cirkuszi látványosság az, hogy lehet az embereket hipnózissal befolyásolni, vagy hogy mesterséges kómában tartott betegből ki lehet a szedni ezt azt a segítségével, ezért erről talán olvastam volna még kicsit.
Ami különösen érdekes, hogy az érintett családról és a mellékszereplőkről sokkal többet megtudunk, mint a nyomozóról, így a következő részből hiányozni fognak. :) Egy biztos, ez a sorozat folytatásra vár – számomra vetekszik Jo Nesbovel. :)


A sorozat következő kötete

Joona Linna sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Camilla Läckberg: The Ice Princess
J.D. Barker: The Fifth to Die
J. D. Robb: Naked in Death
Yrsa Sigurdardottir: The Legacy
Sarah Pearse: The Sanatorium
Chris Carter: The Executioner
Jo Nesbø: The Snowman
Robert Bryndza: The Girl In The Ice
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer
Alice Feeney: Sometimes I Lie