Nyúlvadász (Joona Linna 6.) 15 csillagozás

Lars Kepler: Nyúlvadász

Joona Linna már két évet letöltött büntetéséből a Kumlai Zárt Fegyintézetben, amikor a rendőrség segítségért fordul hozzá egy magas rangú személy brutális meggyilkolásának ügyében. Hamarosan bizonyosságot nyer, hogy az elkövető egy sorozatgyilkos. Áldozatai közt az egyetlen összekötő kapocs az, hogy haláluk előtt valamennyien kaptak egy hangfelvételt, amelyen egy gyerekhang egy nyulakról szóló mondókát ismételget. A sors úgy hozza, hogy Rex Müller, a tévé celebszakácsa kerül az események középpontjába, aki most először tölt el hosszabb időt felnőtt fiával, Sammyval. Három nyugis hét helyett azonban szörnyű élet-halál harc vár rájuk. Joona Linna és Saga Bauer kénytelen titokban együttműködni, hogy megállítsák a Nyúlvadászt, mielőtt az teljesíthetné küldetését…

>!
Animus, Budapest, 2019
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633246542 · Fordította: Erdődy Andrea
>!
Animus, Budapest, 2019
496 oldal · ISBN: 9789633246559 · Fordította: Erdődy Andrea

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

terrorista


Kedvencelte 4

Most olvassa 3

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

>!
robinson P
Lars Kepler: Nyúlvadász

Az ideiekből a harmadik olyan krimi, ami igazán vitt mindent az 1793 és A kötelék mellett. Az eddigi Kepler könyvekből is ez volt a legjobb olvasásom. ÉÉs! Kitaláltam ki a Nyúlvadász!! A Lars Kepler írói álnév mögött alkotó házaspár ezzel a krimivel végleg beírta magát a kedvenceim közé.
https://gaboolvas.blogspot.com/2019/05/nyulvadasz.html

1 hozzászólás
>!
PRicsmond
Lars Kepler: Nyúlvadász

Újabb remek darabbal gazdagodott a skandináv krimik népes tábora. Én eléggé elfogult vagyok a skandináv írókkal szemben, Kepler-ékkel meg különösen, pláne, hogy ezt a könyvemet személyesen dedikálták is, így különösen fontos helyet foglal el a könyvespolcomon, még egyszer hatalmas köszönetet mondok itt is az @Animus_Kiadó -nak a könyvbemutató megszervezésért, és itt csatlakoznék @colman molytársamhoz, hogy szerintem is A bosszúálló volt a csúcs, de ez a rész már nagyon közel jár hozzá.
Miután a svéd külügyminisztert saját házában meggyilkolják, a titkosszolgálat terrorcselekményre gyanakszik, az elkövetők elfogásában pedig kénytelenek a még börtönbüntetését töltő Joona Linna segítségét kérni. Joona a szabadsága visszanyerése érdekében elfogadja a megbízást és Saga Bauer-rel a következő gyilkosság megakadályozásán fáradozik, ám nyomozásuk hamar zsákutcában fut a csónakházban történt események következményeként pedig Joona ismét a Kumlai büntetésvégrehajtási intézetbe kerül. És itt álljunk meg egy szóra az az akció jelenet amit Kepler-ék leírtak a csónakházi bevetésről azbármely akciófilmben megállná a helyét, hihetetlen látványosra és akciódúsra sikerült.
Ám mialatt a titkosszolgálat azon munkálkodik, hogy a külügyminiszter halálának körülményeit a nyilvánosság elől eltitkolja, a Nyúlvadász újabb áldozatokat szed, így pedig beigazolódik Joona gyanúja, hogy egy különösen jól képzett ámokfutó gyilkos az elkövető, aminek következtében hősünk ismét csatlakozhat Saga-hoz, hogy megakadályozzák a további gyilkosságokat.
Bár azért a Nyúlvadász karaktere nem ér fel Jurek Walter-ével, de olyan ellenfelet kapnak hőseink akivel igencsak meggyűlik a bajuk. A nyúlvadász erős, képzett és nagy gonddal készíti elő a gyilkosságait, amely előtt egy hangfájlt küld áldozatai számára, amelyben egy kisgyerek egy nyulakról szóló mondókát énekel, így előre vetítve, hogy a múltban elkövetett tetteik elől nem menekülhetnek. Így kerül a történet középpontjába a celebszakács Rex, aki alkoholizmusából kigyógyulni és közben tinédzser fiával próbálja rendbe hozni kapcsolatát, miközben Rex is megkapja a nyúlvadász hangüzenetét.
Kiemelkedő darabja ez a könyv a sorozatnak, jobb, mint a Lesben, lehet rá mondani, hogy klisés, sorozatgyilkos áll szemben a rendőrökkel, motivációja a bosszú, de a történetvezetés, az egész könyv hangulata, ahogy haladunk előre az események sodrásában, ahogy elindul sztori egy krimi szálon, néhol akcióval is megfűszerezve, majd thriller-é változnak a sorok bizonyítják, hogy ez a sorozat nem fulladt ki, tartja a színvonalát és egyre jobban megszeretteti a főhőst az olvasó közönséggel. Az utolsó pár oldal is tartogat érdekes olvasnivalót, előre vetítve nekünk a következő részt, @colman ha igaz amit írtál és az még brutálisabb, mint ez a rész akkor csak erős idegzetűeknek lesz ajánlott az is, én mindenesetre már nagyon várom.

3 hozzászólás
>!
Arcturus
Lars Kepler: Nyúlvadász

Különös dolog esett meg velem olvasás közben. Még bőven a kötet első harmadában, egy teljesen irreleváns (már a gyilkosságokhoz képest) dologról szóló fejezetben egyszer bevillant valami. És nem hagyott nyugodni. Nevezzük megérzésnek, de rájöttem, ki a tettes. Egyetlen apró reakcióból. Nem vittek félre, de sok aprócska jel utalt valaki egészen másra, én pedig érdeklődve vártam, hogy vajon mikor derül ki, vajon tényleg ő-e a gyilkos. Két dolog miatt is örültem ennek, de az első és legfontosabb az, hogy logikusan felépített, tényleg okos krimiről van szó.

Bővebben: https://kulturpara.blog.hu/2019/05/09/_tiz_buta_kisnyul…

>!
nyolcadikutas
Lars Kepler: Nyúlvadász

Eme házaspár egyik kedvencem.
(Mert hogy ketten bújnak az írói álnév mögé.)
Részletezni utálatos dolog – spoiler! – mondja a tudós nyugat –, így tőlem sem várhatóak lényegre törő pillanatképek.
Eme sorozat az, ami ha megjelenik, robogok és beszerzem íziben.
A stílus adott, a kivitelezés mesteri, mint eddig mindig. Visszanéztem és sosem tudtam öt csillagnál kevesebbet adni eddig. Most sem. Kinek a Hipnotizőr, kinek a Bosszúállók, de nekem eddig a a Paganini-szerződés vitte a prímet kedvencelés terén. De itt sincs ok szégyenkezni. Korrekten egyberakott, piszkosul jól tálalt történet kiváló karakterekkel és egy olyan epilógussal, ami kellő táptalajt biztosít a továbbiakhoz.

Tessék, tessék Kepleréket olvasni! Szépen sorjában…

>!
Nushi P
Lars Kepler: Nyúlvadász

A nagy számok törvénye alapján itt is előbb utóbb romlásnak kellett induljon a dolog. Miután letettem a könyvet az volt az érzésem, hogy ez meg mi a pitypang volt? A könyv eleje az ős zűrzavar. Utána a vége mikor már látjuk a főcsapást már egész jó a könyv. Kicsit olyan volt mintha bementünk volna az erdőbe medvét nézni de az a városkapunál vár ránk….Picit csalódtam. Nagyon szeretem a szerzőpárost de ez nem lett az igazi, persze megint csak a többihez viszonyítva. Más krimik színvonalán ez zseniális volt.

>!
colman 
Lars Kepler: Nyúlvadász

Keplerék számomra már A bosszúálló-val beírták magukat a „csúcsragadozók” közé. Minden írónak van egy csúcspontja, amit már nem lehet túlszárnyalni. Lehet nekik az volt. Ám a Nyúlvadász se marad el sokkal tőle. Főleg a csónakházas jelenet lett fergeteges, szó szerint izzik a levegő. Persze biztos lesznek fanyalgók, hogy sok benne a klisé, túl brutális stb. Úgyhogy a széplelkűek nyugodtan hagyják ki. (Amúgy azt hallottam a következő rész „LAZARUS” még brutálisabb lett.) Azoknak viszont akik izgalomra vágynak mindenképp ajánlott.

2 hozzászólás
>!
Szabina_Blogger
Lars Kepler: Nyúlvadász

Életem legelső skandináv krimis könyve, így nem is tudtam, hogy mire számítsak. Talán annyi volt az alap elvárásom, hogy kicsit komolyabb legyen a gyilkolás rész. Persze azért, így is szörnyülködtem eleget, de csak azért, mert olyan részletesen volt leírva.
Az elején nehézkesen indult a történet, sokat szenvedtem vele, így a megszokottnál kicsit tovább tartott míg kiolvastam. Aztán a felénél, valami történt, és egyre jobban érdekelt a szereplők sorsa. És őszintén szólva, egyes karakterek életének alakulása sokkal jobban foglalkoztatott, minthogy megtudjam ki a Nyúlvadász. Ami természetesen meglepett, amikor kiderült.
Joona karaktere szimpatikus volt. Tetszett, hogy mennyire céltudatos a munkájában.
Rex is egyre jobban megkedveltette magát, ahogy alakult a sztori.
Jól fel volt építve az összes szereplő, mind külön külön személyiséggel.
És ez az epilógus a végén. Hát hogyan lehet így abbahagyni? Ez folytatást kíván!

>!
Dagan72
Lars Kepler: Nyúlvadász

Ha nincs az utolsó pár oldal, akkor 5 csillagot adtam volna, és jó érzéssel fejezem be a könyvet, így viszont megállt a szívem. Éjszaka közepén ez kevéssé ideális. Én is rögtön rájöttem, ki a gyilkos, pontosabban két tippem is volt már az elején, az egyik pedig bejött, de ezzel mindenki így lehetett, a könyv direkt így volt megírva, tudatosan próbáltak minket megvezetni a szerzők, többször. Sokkal jobb, mint az előző rész, vagy a Hipnotizőr (a többit még nem olvastam). Rexet rögtön megszerettem, Joonat kedvelem (ő nagyon szuper) , Saga idegesít.


Népszerű idézetek

>!
robinson P

Csak alig néhány másodpercig élvezheti a kimondott igazság felett érzett örömét, majd azonnal hatalmába keríti az érzés, hogy csapdába csalták.

>!
PRicsmond

Minden olyan hétköznapi és mégis minden olyan idegen, amikor a halál érkezik az emberhez látogatóba.

>!
PRicsmond

– Az ember hamar megtanulja, hogy az élet igazságtalan.

>!
robinson P

– Maga hallotta a gyerekdalt?
– Mondtam én ilyet?

>!
PRicsmond

– De jó, hogy te is velünk jössz – mondja neki Rex.
– Egyedül mégse maradhatok itt – feleli fia.
– Miért nem?
– Mert máris kedvem lenne háromkerekű bicajjal végigszáguldozni a folyosókon, és beszélgetni a mutatóujjammal.

>!
PRicsmond

Szüksége van valakire, aki végighallgatja és megvédi őt.
– Kinek nincs?

>!
PRicsmond

A vödörre néz, amelyben véres víz, és egy rongy úszkál benne.
Úgy véli, a kínzás egyedül a kínzórol árul el bármit is.

>!
PRicsmond

Sagának rá kell vennie, hogy elkezdjen emlékezni az apró részletekre, mivel a lényeg a részletekben rejlik.

>!
PRicsmond

– Csak tegnapelőtt vállaltam el a megbízást- válaszolja Joona.
– Értem.
– De a rendőri hivatással végeztem.
– Dehogy – mosolyog a nő. – Lehet, hogy te azt hiszed, de én mindig is tudtam, hogy visszavágyol közéjük.

>!
PRicsmond

– Van áldozat és van elkövető… de valaki még hiányzik.
– Kicsoda?
– Épp erre próbálunk rájönni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Michael Hjorth – Hans Rosenfeldt: A tanítvány
Kristina Ohlsson: Vétkesek
Mari Jungstedt: Észrevétlen
Carin Gerhardsen: A mézeskalács ház
Jo Nesbø: Szomjúság
Yrsa Sigurðardóttir: Örvény
Samuel Bjørk: Magányos utazó
Stefan Ahnhem: A fantom
Erik Axl Sund: Bomlás
Stieg Larsson: A lány, aki a tűzzel játszik