Apocalypse: ​The Lords of Deliverance Compendium (Lords of Deliverance 2,5) (Demonica 7,5) 3 csillagozás

Larissa Ione: Apocalypse: The Lords of Deliverance Compendium

THE LORDS OF DELIVERANCE COMPENDIUM

With an all-new exclusive short story!

New York Times bestselling author Larissa Ione brings readers behind the scenes with this definitive guide to her latest imaginative, epic series featuring the Four Horsemen of the Apocalypse. With character descriptions, key player background information, a handy glossary of terms and special abilities, a Q&A inspired by reader questions, and an all-new, exclusive short story, this is a must-read for every Larissa Ione fan. As an added bonus, this compendium includes an extended sneak peek at the next book in the Lords of Deliverance series, Lethal Rider.

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
80 oldal · ISBN: 9781455525126 · ASIN: B007MDW77M

Kedvencelte 1


Kiemelt értékelések

Nusejka_Sentellion>!
Larissa Ione: Apocalypse: The Lords of Deliverance Compendium

Kiegészítő kötet a Lords of Deliverance sorozathoz. Gyakorlatilag kategorizálva megtalálhatók benne a szereplők, a különböző démon fajok leírása is, és egy kis Tourist Guide a Sheoulhoz :D Nagyon hasznos lehet, ha kicsit összezavartak a nevek vagy a lények a regényekben. Tartalmaz egy kérdés-válasz rovatot az írónővel és beleolvashatunk a harmadik kötetbe is.

De ami a legérdekesebb, és ami miatt érdemes elolvasni ezt a könyvet, az az Eternal Damnation novella, ami Lilith és Yenrieth történetét mutatja be. Már ha lehet történetnek nevezni az egyetlen kufircot, ami megesett közöttük :D Viszont tartalmaz egy olyan kis falatkát ez a szösszenet, ami sok mindent előrevetít és megmagyaráz, de nem fogok spoilerezni :P

Tufuka>!
Larissa Ione: Apocalypse: The Lords of Deliverance Compendium

Egy kis kiegészítő kötet a Lords of Deliverance világához, mely segít eligazodni, ha valami nem teljesen lenne érthető. A karakterleírások mellett található benne egy rövidebb leírás Battle, Bones, Styx és Conquest személyiségről, a The Four Horseman bárról, valamint a leggyakrabban használt fegyverekről. Emellett van egy kategorizált démonfajtákat bemutató rész is, ahol a leírások mellett az Ufelskala értékük is megtalálható. Bár sok érdekességet nem tudhatunk meg belőle, de van egy Q&A rész is, ami nekem kifejezetten tetszett, mert kicsit jobban megismerhetjük az írónőt.

Ám a kötet érdekesség és legfontosabb része az az Eternal Damnation novella. Korábban – talán Ares könyvében – olvashattuk, hogyan is sikerült Lilith-nek elcsábítania Yenrieth-et, ez a történet az úgynevezett The Legend. Azonban ebben a novellában az írónő megmutatja, hogy valójában hogyan is történt ez az egész.
Korában belefutottam, egy spoileres értékelésbe, így tudom ki a négy lovas édesapja, és így a novella sok kis apró utalása is értelmet nyert. Van arra is tippem ki lehet Verrine, de ha az igaz, akkor még jobban kedvelem őt, mint eddig. Viszont Yenrieth-ben csalódtam. Biztos megtudjunk, hogyan lett ebből a kissé idegesítő és nagyképű szereplőből az aki, de itt nem nagyon volt még kedvelhető, pedig a sorozatban ő az egyik kedvenc szereplőm.


Népszerű idézetek

Nusejka_Sentellion>!

Born of a match between good and evil, four siblings stand between hell’s minions and everything they want to destroy. They are the Lords of Deliverance, and they must live their lives walking a line between two prophecies, one set forth by the Bible, and one penned by the prophets of the demon holy book, the Daemonica. Two prophecies, both ushering in Doomsday, but whether the Horsemen fight on the side of good or evil is yet to be determined…

Tufuka>!

[Verrine] “Yenrieth,” she whispered. “I swear upon my heart that I will protect your children if I have to go to hell to do it.”

Eternal Damnation


A sorozat következő kötete

Lords of Deliverance sorozat · Összehasonlítás
Demonica sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ilona Andrews: Magic Gifts
An Enchanted Season
Heart of Darkness
G. L. Carriger: Marine Biology
Thea Harrison: True Colors
Ilona Andrews: Silent Blade
Jenn Bennett: Leashing the Tempest
George R. R. Martin – Gardner Dozois (szerk.): Down These Strange Streets
Angie Fox: Ghost of a Chance
Marie Rutkoski: Jacks and Queens at the Green Mill