Salem ​kísértete (Éjsötét árnyék 2.) 42 csillagozás

Lara Parker: Salem kísértete

Barnabas Collins két évszázadon keresztül a vámpírok hátborzongató és magányos életét élte – egészen mostanáig. Most azonban dr. Julia Hoffmann segítségével megpróbál visszatérni a normális életbe. A collinsporti családi birtokon tengeti eseménytelen mindennapjait, egészen addig, míg meg nem ismeri az Öreg Ház új tulajdonosát. Vajon miért emlékeztet Antoinette olyan kísértetiesen egykori szerelmére? És vajon miért gyötrik megmagyarázhatatlan rémálmok a nő lányát, Jacqueline-t? A kérdések visszavezetnek a XVII. századi Salembe, az egykori hírhedt boszorkányperek helyszínére. Miközben Barnabas próbálja kideríteni, miféle átok ül rajta és egész nemzetségén, egy új fenyegető veszéllyel is szembe kell néznie: Collinsport sűrű erdeiben felbukkan egy másik vámpír…

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Libri, Budapest, 2012
410 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633101476 · Fordította: Bartók Imre

Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 34

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Bleeding_Bride IP>!
Lara Parker: Salem kísértete

Lara Parker lehet meg kellett volna maradjon az eredeti Éjsötét Árnyék üdvöskéjeként, és mosolyogjon a kameráknak. Az első rész már túl volt dramatizálva, túl sok fölösleges rizsa. A tipikus „sok bába közt elvész a gyermek” esete. De ez a kötet még inkább förtelem. Annyi benne a vámpír, boszorkány s mindenféle fajta lény, hogy csak kapkodod a fejed. Miranda története önmagában nagyon jó, megért volna az egy misét, a többi körítést meg felejtsük el. Barnabas még mindig tökéletlen, tutyimutyi, annak ellenére, hogy az eredeti Éjsötét Árnyékban egy igazi tökös, arrogáns, intelligens férfi. Itt még azt is megkérdőjelezném, hogy férfi-e…
Bár egyébként sem szívesen olvasok vámpíros meséket, ebben nagyon bíztam. Nem kellett volna. A harmadik részt nem valószínű, hogy feljegyzem a várólistámra.

petrichor>!
Lara Parker: Salem kísértete

Egy kicsit többet vártam tőle, az előző kötettől egy kicsit elmaradt. Végül természetesen minden jól alakul, de lehet várni a folytatását, mert sok kérdés maradt megválaszolatlanul. Már nagyon várom a trilógia befejező részét :)

SMesi P>!
Lara Parker: Salem kísértete

Azt kell, hogy mondjam, az első rész sokkal jobb volt. A stílus még mindig jó, de mivel a történet nagyrészt Barnabasról szól, ezért aztán néha elég nehéz volt folytatni, mert az első könyv során kellőképpen megutáltam, aztán ebben a részben kevésbé volt unszimpatikus, de megkedvelni most sem sikerült. Illetve a többi szereplőt se éreztem magamhoz közel, de azért nem volt rossz a történet.

1 hozzászólás
Klaudia_Kispál P>!
Lara Parker: Salem kísértete

Hát, hogy is mondjam (írjam)… untam. Volt, hogy négy napig a kezembe sem vettem. Egyszerűen nem érdekelt. sokkal szívesebben olvasgattam a saját irományomat XD Barnabast még mindig utálom, egyáltalán nem szimpi. Davidet megkedveltem. Antoinettet szintén nem bírtam, ahogy a lányát sem. A Mirandás részeket olvastam szívesebben, Barnabas története nem érdekelt. De aztán a kettő összekapcsolódott és kezdett jobb lenni a történet, megjegyzem, ez már a végén volt, amit öt nap kihagyás után olvastam. De nem is tudom… nekem valami nagyon hiányzott belőle. De fogalmam sincs, mi az.
Ahhoz képest, hogy mennyire vártam, hogy elolvashassam, annyira várom, hogy visszaadhassam. Mindenesetre azért a befejezést még elolvasnám, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ennek a vége….

DoraCraiban IP>!
Lara Parker: Salem kísértete

Ez sokkal izgalmasabb volt, mint az előző, mert rengeteg kérdés volt benne, amit igazából csak a végére lehet összerakni. Az első rész másként volt jó, ez is nagyon tetszett. Az írónő hozzá mert nyúlni a történelmi Salemhez, és nagyon jó sztorit alakított ki az események keretében. Élvezetes volt. :)

mazsof>!
Lara Parker: Salem kísértete

Hát sajnos ez sem hatott rám úgy, ahogy reméltem. :( Ennek ellenére jó kis könyv volt, de nem hiszem, hogy később újraolvasós lesz. A Salemben játszódó részeket viszont nagyon élveztem, Miranda részei nagyon izgalmasak, érdekesek voltak. :)

Losthris>!
Lara Parker: Salem kísértete

Az első rész még csak-csak tetszett, na de ez?! Ez valami zagyvaság volt. Múlt-jelen keveredése, vámpír-vérfarkas és még ki tudja milyen lények, meghalok-nem halok, szeretem-gyűlölöm… szóval kész katyvasz volt az egész. Egyetlen érdekessége volt, a Salemben történt boszorkányüldözés bemutatása, leírása. A többi egyszerűen… Az írónő lezárhatta volna az első réssel ezt a sorozatot, vagy megmaradhatott volna szép Angelique emlékei között (aki ebben a kötetben semmi szerepet nem kapott).

Vikicicca P>!
Lara Parker: Salem kísértete

A könyv története jópofa, külön olvasva nagyon jó, de az első után vártam volna megint Angeliquet, így kicsit csalódtam, hogy nem jelent meg benne. Viszont, ha elvonatkoztatva olvastam az első résztől, akkor nagyon bejött ez a történet is. Barnabást most még jobban utáltam, mint az első részben, aztán az állandó vivósást is nagyon utáltam. A Juliaval való semmilyen viszonyát meg még jobban, hogy döntésképtelen, pont olyan, mint az első részben. A vége nem annyira jött be, főleg miután megtudtam, hogy még nem jelent meg a könyv 3. része magyarul és nagy valószínűséggel sosem tudom meg a végét… Ezt nagyon sajnálom. Ezek után óvaosabb leszek a sorozatokkal, inkább csak akkor veszem meg, ha minden része megjelent.

szangi P>!
Lara Parker: Salem kísértete

Az első rész még tetszett, bár szomorkás volt, de gyönyörű, a vudu miatt varázslatos, olyan leírásokkal hogy kisétált a lapról.
Ez a könyv már szinte csak Barnabas-ról szól, akit már az elsőben is utáltam 'Hjaj ez a nő is elcsábított, én szegény áldozat, két lábon járó húsdarab' …
Mivel már nagyrészt 1971-ben játszódik, a stílus erőltetett, mert a fennköltség nem igazán megy ahhoz, hogy valaki épp kiszáll egy Chevy-ből, meg Mekit eszik. A vudu varázsa eltűnt, helyette megjelenik a boszorkányság, ami lehetett volna érdekes, de így a hippi betépett lebegéssel keverve inkább kiábrándító az egész.


Népszerű idézetek

Klaudia_Kispál P>!

– De mit gondolsz, mi lehetett az? – Barnabas kezdett kétségbeesni.
– Egek, fogalmam sincs! Egy járkáló hulla.
– Lehet, hogy az egyik munkás volt? Talán berúgott és elveszítette az eszét?
– Hát, ha az is volt, én mondom, a fickó halottnak tűnt.

201. oldal

Chillingó>!

Mindannyian igyekszünk szembeszegülni a sorsunkkal, gondolta. Még akkor is, amikor úgy tör ránk, mint egy meteor az űr sötétjéből, behúzzuk a nyakunkat, próbálunk kitérni vagy beásni magunkat a földbe. De a sorsunk valójában azoknak a döntéseknek az elkerülhetetlen következménye, amelyeket mi magunk hozunk, a mi álmaink következménye, mindazon dolgoké, amit a keblünkön dédelgettünk. A sors ünnepelni való is lehetne az ember számára, valami olyan, amit örömmel üdvözölhetne.

233. oldal

szangi P>!

– Miért olyan világos a szemed?
Miranda erőt vett magán, hogy válaszolni tudjon.
– Az indiánok azt mondták nekem, hogy a Hold fennakadt egy magas fa ágai között, és néhány apró darab egyenesen az én arcomra hullott róla.

331. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Szergej Lukjanyenko: Egyesült őrség
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
Sarah Mlynowski: Buli és bájital
Margit Sandemo: Örvényben
Margit Sandemo: Ha leszáll az éj
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Eliza Willard: A hármak ereje
Maviangela Accovis – Federico Taddia: Hogyan éljük túl a sulit?
Meg Cabot: Jinx
Karen Chance: Holdvadász