Égi ​atlasz 8 csillagozás

Lara Albanese: Égi atlasz

Biztosan te is sokszor gyönyörködtél már az éjszakai égbolt hihetetlen látványában. De vajon tudod-e, hogy az égen is van Delfin, Hattyú és Főnixmadár? Ennek a könyvnek a segítségével megtudhatod, melyik kultúrában milyen alakzatokat képzeltek az égre az emberek, és feltérképezheted a szabad szemmel is látható csodálatos csillagképeket.
Aztán kezdődhet a képzeletbeli űrutazás! A gyönyörűen megrajzolt oldalpárokat tanulmányozva megismerheted az Univerzum megannyi titkát! Felfedezheted a Föld égi szomszédait: Naprendszerünk további hét bolygóját, és a még távolabbi, már csak teleszkóppal vizsgálható galaxisokat, ködöket, szupernóvákat is. Bepillanthatsz a Nemzetközi Űrállomásra, megtudhatod, hány expedíció indult a Holdra, és hogy hány rétegből és milyen különleges részekből áll a szkafander, az űrhajósok öltözéke.
Lapozd fel az Égi atlaszt, és máris kezdődhet az űrkaland!

Eredeti cím: Space Maps

Eredeti megjelenés éve: 2020

Manó Könyvek, Budapest, 2022
96 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635841790 · Fordította: Balássy Fanni · Illusztrálta: Tommaso Vidus Rosin

Kiss_Julianna>!
Lara Albanese: Égi atlasz

Nagyon szép, illusztrált köny. Megismerjük a csillagos eget. Napot, holdat, bolygókat. Távolabb is utazunk az univerzumba. Az ehhez szükséges eszközöket is bemutatja. Űrállomás, műholdak, szkafander. Mind mind érdekes dolog.

Morgiana>!
Lara Albanese: Égi atlasz

Nagyon szép, igényes könyv, a gyerekeknek megfelelő magyarázatokkal.
Tényleg nagyon hasznos annak a gyereknek és szülőnek, akik érdeklődnek a csillagászat, a bolygók, Naprendszer iránt.
Sokat lehet forgatni, mindig új dolgokat fedezhetsz fel benne, tényleg egy nagyon hasznos könyv, mindanyian szerettük/szeretjük.

Sicc>!
Lara Albanese: Égi atlasz

Csodaszép könyv, sok-sok infóval (bárcsak mindent fel tudtam volna fogni belőle..:P)
Tetszett, hogy a földi léptékekhez viszonyította a dolgokat (nem mintha a Föld méretét magam elé tudnám képzelni…annak a 160szorosát még annyira sem…a 2000 km/h-ás szélről nem is beszélve…de elképesztésnek kitűnő..:)
Mindenesetre öröm forgatni!

KoŁibri >!
Lara Albanese: Égi atlasz

Van pár elèg èrdekes fèlreütès benne. Tudományos könyvekkel nem kène kapkodni, mert olyanok születnek, mint pl, hogy a Triton hőmèrsèklete -2235°C vagy az Oort-felhő a Jupiteren túl van…igen mèg jó, hogy túl van rajta sőt mèg a Neptunuszon is túl, meg mèg a Kuiper-övön is túl…