Az ​éjfél fogságában (Éjfél szülöttei 8.) 32 csillagozás

Lara Adrian: Az éjfél fogságában

A ​halál és a vágy mezsgyéjén egy nő olyan gyönyörbe kóstol bele, amit egy halandó túl nem élhet.

A fagyott alaszkai pusztában Jenna Darrow egykori rendőr túléli teste-lelke elmondhatatlan sérülését. Ám a hajszálon múlt megmenekülése még nagyobb kihívást hoz magával. Különös változások sora zajlik benne, s közben azért is küzd, hogy megértse és uralni tudja újonnan támadt éhségét. Mindezt – eleinte akarata ellenére – a Rend bostoni központjának menedékében éli át, ősöreg vámpírharcosok között, akiknek a puszta létezését is rejtély fedi. Talán közülük is Brock a legtitokzatosabb, a komor, sötét szemű alfa, aki képes arra, hogy megnyugtassa, meggyógyítsa… és felizgassa.

Miután Jenna Brock gondoskodásának köszönhetően felgyógyul, ráébred, hogy vonzza a Rend küldetése: megakadályozni a könyörtelen ellenséget és orgyilkosseregét abban, hogy rászabadítsák rémuralmukat a földre. Bár hadakoznak ellene, Brock és Jenna hamarosan egy pusztán testi kapcsolat… (tovább)

Eredeti mű: Lara Adrian: Taken by Midnight

Eredeti megjelenés éve: 2010

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634573401 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Brock · Jenna Darrow


Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 43


Kiemelt értékelések

>!
Sippancs P
Lara Adrian: Az éjfél fogságában

Nagyon vártam, nagyon kellett már, de utólag bánom, hogy előtte nem olvastam újra az első hét részt. Így, 5-6 év távlatából ugyanis nagyon sok minden kiesett, és hiába utalt az írónő az előző részekre, szinte semmire sem emlékeztem.
Maga a sztori viszont jó volt. Igazi pararománc, amiben harcoltak, öldököltek, küzdöttek a gonosz ellen, miközben egy vámpír katona párra talált. Volt egy kis különlegesség is a romantikus vonalban, némi titokkal megbonyolítva (az Ős ajándéka), azonban hiába lett volna ez a szál érdekes, nagy bánatomra az írónő a végére teljesen elfelejtkezett róla.
Viszont! Ha jól láttam, a következő könyv Corinne és Hunter története lesz. Huhuhúúúú! Alig várom már!

3 hozzászólás
>!
ViveEe P
Lara Adrian: Az éjfél fogságában

Nagyon sokat dobott a könyv élményen az, hogy egy remek fordító dolgozott rajta. Sokkal jobb volt olvasni, mint bármelyik előző részt.
De ezen kívül is jó volt ez a rész. Számomra működött Jenna és Brock kapcsolata, de ami még ennél is sokkal jobb volt az a nyomozás. Imádtam ahogy a Kiválasztottak összeültek és nyomoztak, ötleteltek. Nagyon jók a lányok közös jelentei, mindegyik annyira kedves.
Ami kevésbé jó, hogy nem volt idő kibontakoztatni, hogy pontosan mi is lett/lesz Jennával, és mivel úgy tűnik, hogy a sorozat hazai kiadása újra megakadt, nem is fog kiderülni számomra.
Maga a sorozat számomra a háttér háború miatt igazán érdekes, nagyon érdekelne hova tud még elhúzódni. És Chase elborultságának okát is szívesen megfejteném.
Fejlődött a sorozat, csak kár, hogy ez is ennyire hosszúra van nyújtva, és félő, hogy sosem lesz befejezve. :(

>!
Evika82 P
Lara Adrian: Az éjfél fogságában

Valami isteni sugallatnak köszönhetően tavaly nyáron újraolvastam a sorozat előző hét részét, így nem volt gond ennél a könyvnél visszarázódni a világba. :)
Bonyolódik a helyzet, a Rend tagjai továbbra is nyomoznak Dragos után, próbálják felkutatni az eltűnt kiválasztottakat, közben próbálnak rájönni, hogy lesz-e következménye Jenna számára az őssel való „találkozásnak”.
Brock és Jenna szerelmi szála tetszett, első pillanattól kezdve erős a vonzás kettejük között, bár közös jövőjük nem lehet, hiszen Jenna csak ember… de ki tudja a sok DNS és vérvizsgálat mire derít fényt. ;)

>!
Judyt IP
Lara Adrian: Az éjfél fogságában

Először is köszönöm szépen a @Könyvmolyképző Kiadónak, hogy felkarolta Lara Adrian sorozatát, amelyet még évekkel ezelőtt az Ulpius-ház kezdett el kiadni. Öt éve vártam a folytatásra, amit most megkaptam. Hálásan köszönöm!

A történetről pedig … hát igen, ott folytatódott, ahol öt éve megszakadt. Az emlékeim homályosak, de azért a lényeg megvolt. Élmény volt újra az éjfél szülötteinek történetébe merülni, egy újabb pár összekapaszkodásába belepillantani. És nem is akármilyen pár, egy nagyon különleges kapocs lehet ez a jövőben, hiszen nem a már megszokott spoiler a mostani felállás.
Valahol sejtettem – és azt hiszem vártam is –, hogy Jenna valami különleges szereplő lesz, azonban a karaktere olyan szinten nem fogott meg, hogy az valami szörnyű. Bár igaz Brock sem lett a szívem csücske. A korábbi köteteknél kedveltem a szereplőket, itt ez sajnos elmaradt. Illetve Jenna iránt egy igen mély tiszteletet érzek, de ez csak a történet utolsó 10-20 oldalának köszönhető.

Jó volt ez a kötet, de talán a hosszú várakozás miatt úgy érzem, hogy valami mégis hiányzott belőle, nem volt meg az a plusz, ami a korábbiaknál igen.

A szerkesztésére és a helyesírásra azonban nem lehet panaszom, akár utazás közben is kellemes olvasmány lehet, már ha az ember eltekint a borítóképtől. Én bevallom igyekeztem úgy fogni, hogy ne látszódjon olyan nagyon, nehogy aztán polgárpukkasztással gyanúsítsanak. :D

Bővebben itt írok róla: https://watchaholics.hu/2018/12/06/ot-ev-utan-ujra-lara…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634573401 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
anesz P
Lara Adrian: Az éjfél fogságában

Az elején bele kellett rázódni ebbe a világba, mert már nagyon régen olvastam a sorozat előző részeit. Aztán már kezdtek rémleni a dolgok. Kicsit dühít a befejezetlensége a kötetnek. Nagyon sok az elvarratlan szál. Mintha csak a bevezetőjét olvastam volna el egy regénynek: a kérdések sorakoznak, a válaszokból pedig csak egy-kettő akadt. Épp ezért várom a folytatást.
Különben a páros jó volt, bár nem kiemelkedő. Maga a világ magával ragadó.

>!
hovi P
Lara Adrian: Az éjfél fogságában

Kellett ez most nekem. Szerencsére csak pár hónapja olvastam az előző részeket, úgyhogy nem kellett sokat töprengenem, hogy mi miért és hogyan történt/történik.
Szerettem Jenna és Brock párosát, valahogy kiegészítették egymást. Viszont nagyon, de nagyon kíváncsi vagyok mi lesz Jenna-val. Számos ötletem volt, de mindig változott az olvasás során. Ez még egy lezáratlan ügy a sok másik mellett.
Jó volt a többi szereplőről is olvasni. A közös csipkelődések hoztak még egy kis pluszt.
Dragos mesterkedései az őrületbe kergetnek! Ekkora egy szemétládát ritkán hordott hátán a föld! Most is mit művelt. ÁÁÁÁ! Ráadásul volt egy elejtett mondat-félmondat amiből arra következtettem, hogy spoiler.
Reménykedem benne, hogy a KMK folytatja a sorozatot és nem áll meg ennél az egy könyvnél. Hiszen ahogy olvastam, Hunter és Corinne története lesz a következő, amire nagyon kíváncsi vagyok :)

>!
sztrapacska1213 P
Lara Adrian: Az éjfél fogságában

Nem a sorozat legjobb része, de nekem bejött. A harc folytatódik, a Rend főhadiszállásán zajlik az élet, Dragos még mindíg egy genya, Jenna és Brock jó páros. Van itt minden, verekedés, gonosz tervek, romantika, erotika, némi humor, remélem lesz magyar nyelvű folytatás :)

>!
Ency_moly P
Lara Adrian: Az éjfél fogságában

Annak idején nagyon szerettem ezt a sorozatot. Ez a rész is tetszett, de sajnálom, hogy nem olvastam újra az előző köteteket, mert bár sok minden rémlett, sok volt a homályos folt is. Szerintem még élvezhetőbb lett volna, ha a visszautalásoknál nem kell azon agyalnom, hogy most mire is gondolt az írónő. Persze ez az én hibám, nem az övé. Ennek ellenére is tetszett, mert izgalmas volt, fordulatos, és sem a romantika, sem a szenvedély nem hiányzott belőle. Érdekes ötletnek tartom ezt az Őstől kapott dolgot, bár még jobb lett volna, ha többet tudunk meg róla. Számomra új fordulat volt, hogy Jenna nem kiválasztott, spoiler. Kedveltem Jennát és Brockot, de azért van olyan páros, akit jobban szeretek. Nem bánnám, ha végre sikerülne már elkapniuk Dragos grabancát.
A következő részt is szívesen elolvasnám, bízom benne, hogy a Könyvmolyképző elhozza nekünk.

>!
Roselyn
Lara Adrian: Az éjfél fogságában

Bajom van az ilyen, és ehhez hasonló könyvekkel. Nehéz őket letenni, és így hamar fogynak. Elkezded tegnap, befejezed ma, és bár amíg olvasod, addig minden fergetegesen fantasztikus, a sztori végén összeszűkül a gyomrod… megszakad a szíved, mivel vége van a könyvnek… nincs több oldal!
Amúgy vicces volt a sorozathoz való visszatérésem. Én szeretem Lara Adriant. Csak valamikor néhány évvel ezelőtt elfelejtettem ezt a tényt. Minden kedvenc írónőm könyvét többször elolvastam már, de ezt a sorozatot valamiért nem annyira. És korral hülyül az ember… önmagam számára is hihetetlen módon elfelejtettem miről is szól ez a sorozat – azon túl persze hogy vámpírok, izmosak, bonyolultak, meg hmmm… De itt jön a pozitív gondolkodás: olvassuk újra az összes részt! És én meg is tettem ez. Csak sajnos az újdonság varázsa kicsit megkopott, amikor az első kötet nagyjából negyvenedik oldalánál Lucan elkezdi ecsetelni, hogy az Ősök nem ebből a világból valók. Ja! – mondom – az ufó vámpírok! Már mindenre emlékszem. Arra is emlékeztem, hogy ezen a tényen akkor is, meg most is megütköztem egy kicsit. Na de hééé… egy vámpíros könyvet olvasol kislány! Ha ezt elfogadja a kobakod, akkor már miért ne jöhetnének ezek a lények a világűrből?
És a lényeg… Én imádom ezt a sorozatot (is)! Istenem hogy hiányzott! (És igen, erre csak most, a nyolcadik részt befejezve jövök rá… amikor nem tudom ettől tovább olvasni egyelőre a történetet… legalábbis magyarul nem… jellemző…)
Lara Adrian hozta a formáját ebben a részben is. Nem állítom, hogy Jenna és Brock sztorija lett a sorozatból a kedvencem – nem, a kedvencem Tegan és Elise, meg Rio és Dylan – de azért egy ezüstérmet ki lehet nekik osztani. Mélyek voltak, érzelmesek voltak, gyengédek voltak, annyira szépen lassan lettek szerelmetesek egymásba, amitől olvadozott a sosem volt szívem (is). Olyanok ezek a szereplők, mint egy puzzle két darabkája, tökéletesen simulnak egymásba. Szóval imádtam olvasni őket. A történetben azt szeretem, hogy az írónőnek mindig van a vezérszálon belül egy jó kis ötlete, amivel további mozgásra tudja ösztökélni a cselekményt – ilyen volt most az implantátum, amit az Ős Jennába ültetett. Ezzel feldobtunk sok ezer kérdést, de legalább megválaszoltunk egyet-kettőt. Tehát továbbra is van min agyalni. Jó húzás volt ez a fordulat Adriantól, ami maximálisan belefér az általa kreált világba. Az Ő dimenziójában nem hat idegennek egy nem földi technológia – mindenhol máshol azért ez erős lenne.
Egy zavaró momentum volt a könyvben: valahol az elején amikor Jenna ébredezik, akkor jön az Óz a csodák csodája párhuzam – úgy érezte magát mint Dorka aki Óz birodalmába került. Dorka… No… Az olyan kivénhedt motorosoknak, mint én, akik majdhogynem az első vetítésen látták először az Óz, a csodák csodáját (1939-ben volt az… bezony… és érezd a gúnyt…), azoknak az a kicsi lány a kutyusával nem Dorka lesz, hanem Dorothy. Tudom, hogy nem a filmben, hanem az L. Frank Baum könyvekben Dorka szerepel, így nem is akarok komolyan hisztizni ezen a Dorkás tényen, csak számomra (könyv ide, könyv oda) kicsit disszonánsnak hatott a Dorka. Lehet hogy ennek van köze ahhoz is, hogy a közvéleményben az esetek majdnem száz százalékában Drorthyként hivatkoznak Drorthyra, nem Dorkaként. Mindegy, zavaros… Abszolút nem befolyásolja, az amúgy fantasztikus könyvélményt, így elengedjük.
És akkor még egy-két gondolat…
Várom a folytatást! Mikor lesz az? Nem tudni. A kiadó sem tudja még (egy hét héttel ezelőtti hozzászólásból ítélve a kiadó márkaboltjának a honlapján). Kedves Könyvmolyképző Kiadó! Könyörülj meg az olyanokon, mint én, és sok más társam, és ha már ezt a részt is kiadtad, akkor hadd legyen kiadva a következő is! Ez vérre menően komoly ima a részemről, mivel a következő részben Hunter lesz fókuszban – az első generációs bérgyilkosnak kinevelt enyhén érzelmi analfabéta, de ezzel párhuzamosan minden tekintetben kőkemény harcos… Várok én türelmesen, ha kell, de nehogy már, hogy a sztori egyik legütősebb alanyánál álljon meg a fordítás, és a kiadás! (Halkan súgom csak meg, hogy a következő rész utáni rész meg Chase része, aki a második legérdekesebb figura Hunter után…Szóval Ő érte is nagyon epekedem(dünk)).
Nagyjából ennyi a nagyon rövid véleményem. Jó kis könyv volt ez (is). Lelkem most boldog. :D

>!
Hayako
Lara Adrian: Az éjfél fogságában

Imádom Lara Adriannek ezt a szériáját, szóval nem is volt kérdés, hogy mivel átvette a @Könyvmolyképző, így én is folytatom. Sajnos mivel elég rég olvastam az előzményeket, bár emlékeztem a nagy részére, mégis pár dolog homályos maradt. Brock és Jenna persze tetszettek és megmosolyogtató volt, ahogy Brock ugrott, ha történt a lánnyal valami, a történet mégsem ragadott magával. Nem volt meg az a plusz, ami az előző részekben. Bár ez abból is adódhat, hogy a fiúk közül Brock érdekelt legkevésbé, inkább Chase könyvét olvastam volna. Egyébként izgalmas volt, főleg a vége. Remélem, most már tényleg elteszik láb alól Dragost. Várom a folytatást!


Népszerű idézetek

>!
Sippancs P

– Vannak rosszabb dolgok is, mint ha néha támaszkodnunk kell valakire, Jenna.

115. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Brock
>!
Sippancs P

– Mindenki követ el hibákat, Jenna. Mindenki megbán néha dolgokat, és mardossa a bűntudat amiatt, amit másként kellett volna csinálnia. Az élet néha félremegy, mi pedig igyekszünk mindent a legjobban csinálni.

239. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Brock
>!
Sippancs P

(…) Jenna ugyanolyan jól tudta, mint bárki más, hogy az érzelmi sebek – annak a tudata, hogy mi mindent veszített el egyetlen pokoli pillanatban – még sokáig megmaradnak, az után is, hogy a vágások és a horzsolások elmúlnak.

304. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jenna Darrow
>!
krisztin1 P

– Ha nincs senkid és semmid, eltűnhetsz, és olyan lesz, mintha sosem léteztél volna.

>!
BBetti86 

A kényelem céltalan. A kényelem vágya gyengeséget jelez, és meg is erősíti azt.

201. oldal - 17. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Elizabeth Richards: Főnix
Laurell K. Hamilton: Ragály
Patricia Briggs: Megszólít a hold
P. C. Cast – Kristin Cast: Megkísértve
Melissa de la Cruz: Leleplezés
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Jeaniene Frost: Síri csendben
Jeaniene Frost: Az első vércsepp
Richelle Mead: Vérvonalak
Gena Showalter: Éjsötét titkok