Az ​éjfél fogságában (Éjfél szülöttei 8.) 61 csillagozás

Lara Adrian: Az éjfél fogságában

A ​halál és a vágy mezsgyéjén egy nő olyan gyönyörbe kóstol bele, amit egy halandó túl nem élhet.

A fagyott alaszkai pusztában Jenna Darrow egykori rendőr túléli teste-lelke elmondhatatlan sérülését. Ám a hajszálon múlt megmenekülése még nagyobb kihívást hoz magával. Különös változások sora zajlik benne, s közben azért is küzd, hogy megértse és uralni tudja újonnan támadt éhségét. Mindezt – eleinte akarata ellenére – a Rend bostoni központjának menedékében éli át, ősöreg vámpírharcosok között, akiknek a puszta létezését is rejtély fedi. Talán közülük is Brock a legtitokzatosabb, a komor, sötét szemű alfa, aki képes arra, hogy megnyugtassa, meggyógyítsa… és felizgassa.

Miután Jenna Brock gondoskodásának köszönhetően felgyógyul, ráébred, hogy vonzza a Rend küldetése: megakadályozni a könyörtelen ellenséget és orgyilkosseregét abban, hogy rászabadítsák rémuralmukat a földre. Bár hadakoznak ellene, Brock és Jenna hamarosan egy pusztán testi kapcsolat… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
352 oldal · ISBN: 9789634579632 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
352 oldal · ISBN: 9789634579649 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634573401 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Brock · Jenna Darrow


Kedvencelte 4

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 26


Kiemelt értékelések

Sippancs P>!
Lara Adrian: Az éjfél fogságában

Nagyon vártam, nagyon kellett már, de utólag bánom, hogy előtte nem olvastam újra az első hét részt. Így, 5-6 év távlatából ugyanis nagyon sok minden kiesett, és hiába utalt az írónő az előző részekre, szinte semmire sem emlékeztem.
Maga a sztori viszont jó volt. Igazi pararománc, amiben harcoltak, öldököltek, küzdöttek a gonosz ellen, miközben egy vámpír katona párra talált. Volt egy kis különlegesség is a romantikus vonalban, némi titokkal megbonyolítva (az Ős ajándéka), azonban hiába lett volna ez a szál érdekes, nagy bánatomra az írónő a végére teljesen elfelejtkezett róla.
Viszont! Ha jól láttam, a következő könyv Corinne és Hunter története lesz. Huhuhúúúú! Alig várom már!

5 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Lara Adrian: Az éjfél fogságában

Éjfél szülöttei 8

Ez igazán izgalmas rész volt, nagyon tetszett.
Igaz maradtak rejtélyek, ami a női főszereplőt illeti, nem lehet tudni mivé is válik, talán egy új ős lesz belőle, gondolom majd a további részekben kiderül.
Kicsit nehezen rázódtam vissza a sorozatba, mert nagyon sokat kellett várni erre a részre és régen olvastam az előzőeket, de aztán felelevenedtek a dolgok. Sok régi ismerőssel találkoztam újra a csapatból.
A könyv hozta a megszokott színvonalat, izgalmas, kalandos, sok eseménnyel, pörgős teljesen beszippantott. Szerintem lehetne vörös pöttyös, mivel volt benne sok szerelem és erotika.
Nagyon reménykedek benne, hogy a következő részek is kiadásra kerülnek, mert ez egy nagyon jó vámpíros sorozat.

ViveEe P>!
Lara Adrian: Az éjfél fogságában

Nagyon sokat dobott a könyv élményen az, hogy egy remek fordító dolgozott rajta. Sokkal jobb volt olvasni, mint bármelyik előző részt.
De ezen kívül is jó volt ez a rész. Számomra működött Jenna és Brock kapcsolata, de ami még ennél is sokkal jobb volt az a nyomozás. Imádtam ahogy a Kiválasztottak összeültek és nyomoztak, ötleteltek. Nagyon jók a lányok közös jelentei, mindegyik annyira kedves.
Ami kevésbé jó, hogy nem volt idő kibontakoztatni, hogy pontosan mi is lett/lesz Jennával, és mivel úgy tűnik, hogy a sorozat hazai kiadása újra megakadt, nem is fog kiderülni számomra.
Maga a sorozat számomra a háttér háború miatt igazán érdekes, nagyon érdekelne hova tud még elhúzódni. És Chase elborultságának okát is szívesen megfejteném.
Fejlődött a sorozat, csak kár, hogy ez is ennyire hosszúra van nyújtva, és félő, hogy sosem lesz befejezve. :(

Evika82 P>!
Lara Adrian: Az éjfél fogságában

Valami isteni sugallatnak köszönhetően tavaly nyáron újraolvastam a sorozat előző hét részét, így nem volt gond ennél a könyvnél visszarázódni a világba. :)
Bonyolódik a helyzet, a Rend tagjai továbbra is nyomoznak Dragos után, próbálják felkutatni az eltűnt kiválasztottakat, közben próbálnak rájönni, hogy lesz-e következménye Jenna számára az őssel való „találkozásnak”.
Brock és Jenna szerelmi szála tetszett, első pillanattól kezdve erős a vonzás kettejük között, bár közös jövőjük nem lehet, hiszen Jenna csak ember… de ki tudja a sok DNS és vérvizsgálat mire derít fényt. ;)

Silverlight>!
Lara Adrian: Az éjfél fogságában

Nagyot csalódtam ebben a történetben. Ez valahogy most nagyon nem lett eltalálva. Az is lehet, hogy már hozzá vagyok szokva a sablonhoz, de ezerszer jobb történetek kerültek már a kezemből ebből a sorozatból. Brockot nagyon szerettem, jó karakter. Jenna viszont idegesítő. Nem tudom miért, de az egész karakter olyan semmilyen. Ez a mutáns hülyeség szerintem az egészet elrontotta. A másik pedig, hogy nem igazán voltam képben ez egész könyvben, valahogy untatott az egész. Néha nagyon oda kellett figyelnem, hogy ne aludjak bele. Nekem ez most se nem izgalmas, se nem jó nem volt. A vége is olyan lezáratlan nekem. Van lezárása, de azért sok kérdésem maradt.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634573401 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
anesz P>!
Lara Adrian: Az éjfél fogságában

Az elején bele kellett rázódni ebbe a világba, mert már nagyon régen olvastam a sorozat előző részeit. Aztán már kezdtek rémleni a dolgok. Kicsit dühít a befejezetlensége a kötetnek. Nagyon sok az elvarratlan szál. Mintha csak a bevezetőjét olvastam volna el egy regénynek: a kérdések sorakoznak, a válaszokból pedig csak egy-kettő akadt. Épp ezért várom a folytatást.
Különben a páros jó volt, bár nem kiemelkedő. Maga a világ magával ragadó.

Judyt IP>!
Lara Adrian: Az éjfél fogságában

Először is köszönöm szépen a @Könyvmolyképző Kiadónak, hogy felkarolta Lara Adrian sorozatát, amelyet még évekkel ezelőtt az Ulpius-ház kezdett el kiadni. Öt éve vártam a folytatásra, amit most megkaptam. Hálásan köszönöm!

A történetről pedig … hát igen, ott folytatódott, ahol öt éve megszakadt. Az emlékeim homályosak, de azért a lényeg megvolt. Élmény volt újra az éjfél szülötteinek történetébe merülni, egy újabb pár összekapaszkodásába belepillantani. És nem is akármilyen pár, egy nagyon különleges kapocs lehet ez a jövőben, hiszen nem a már megszokott spoiler a mostani felállás.
Valahol sejtettem – és azt hiszem vártam is –, hogy Jenna valami különleges szereplő lesz, azonban a karaktere olyan szinten nem fogott meg, hogy az valami szörnyű. Bár igaz Brock sem lett a szívem csücske. A korábbi köteteknél kedveltem a szereplőket, itt ez sajnos elmaradt. Illetve Jenna iránt egy igen mély tiszteletet érzek, de ez csak a történet utolsó 10-20 oldalának köszönhető.

Jó volt ez a kötet, de talán a hosszú várakozás miatt úgy érzem, hogy valami mégis hiányzott belőle, nem volt meg az a plusz, ami a korábbiaknál igen.

A szerkesztésére és a helyesírásra azonban nem lehet panaszom, akár utazás közben is kellemes olvasmány lehet, már ha az ember eltekint a borítóképtől. Én bevallom igyekeztem úgy fogni, hogy ne látszódjon olyan nagyon, nehogy aztán polgárpukkasztással gyanúsítsanak. :D

Bővebben itt írok róla: https://watchaholics.hu/2018/12/06/ot-ev-utan-ujra-lara…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634573401 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
hovi P>!
Lara Adrian: Az éjfél fogságában

Kellett ez most nekem. Szerencsére csak pár hónapja olvastam az előző részeket, úgyhogy nem kellett sokat töprengenem, hogy mi miért és hogyan történt/történik.
Szerettem Jenna és Brock párosát, valahogy kiegészítették egymást. Viszont nagyon, de nagyon kíváncsi vagyok mi lesz Jenna-val. Számos ötletem volt, de mindig változott az olvasás során. Ez még egy lezáratlan ügy a sok másik mellett.
Jó volt a többi szereplőről is olvasni. A közös csipkelődések hoztak még egy kis pluszt.
Dragos mesterkedései az őrületbe kergetnek! Ekkora egy szemétládát ritkán hordott hátán a föld! Most is mit művelt. ÁÁÁÁ! Ráadásul volt egy elejtett mondat-félmondat amiből arra következtettem, hogy spoiler.
Reménykedem benne, hogy a KMK folytatja a sorozatot és nem áll meg ennél az egy könyvnél. Hiszen ahogy olvastam, Hunter és Corinne története lesz a következő, amire nagyon kíváncsi vagyok :)

sztrapacska1213 P>!
Lara Adrian: Az éjfél fogságában

Nem a sorozat legjobb része, de nekem bejött. A harc folytatódik, a Rend főhadiszállásán zajlik az élet, Dragos még mindíg egy genya, Jenna és Brock jó páros. Van itt minden, verekedés, gonosz tervek, romantika, erotika, némi humor, remélem lesz magyar nyelvű folytatás :)

Ency_moly P>!
Lara Adrian: Az éjfél fogságában

Annak idején nagyon szerettem ezt a sorozatot. Ez a rész is tetszett, de sajnálom, hogy nem olvastam újra az előző köteteket, mert bár sok minden rémlett, sok volt a homályos folt is. Szerintem még élvezhetőbb lett volna, ha a visszautalásoknál nem kell azon agyalnom, hogy most mire is gondolt az írónő. Persze ez az én hibám, nem az övé. Ennek ellenére is tetszett, mert izgalmas volt, fordulatos, és sem a romantika, sem a szenvedély nem hiányzott belőle. Érdekes ötletnek tartom ezt az Őstől kapott dolgot, bár még jobb lett volna, ha többet tudunk meg róla. Számomra új fordulat volt, hogy Jenna nem kiválasztott, spoiler. Kedveltem Jennát és Brockot, de azért van olyan páros, akit jobban szeretek. Nem bánnám, ha végre sikerülne már elkapniuk Dragos grabancát.
A következő részt is szívesen elolvasnám, bízom benne, hogy a Könyvmolyképző elhozza nekünk.


Népszerű idézetek

Sippancs P>!

– Mindenki követ el hibákat, Jenna. Mindenki megbán néha dolgokat, és mardossa a bűntudat amiatt, amit másként kellett volna csinálnia. Az élet néha félremegy, mi pedig igyekszünk mindent a legjobban csinálni.

239. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Brock
Sippancs P>!

– Vannak rosszabb dolgok is, mint ha néha támaszkodnunk kell valakire, Jenna.

115. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Brock
BBetti86>!

A kényelem céltalan. A kényelem vágya gyengeséget jelez, és meg is erősíti azt.

201. oldal - 17. fejezet

Sippancs P>!

(…) Jenna ugyanolyan jól tudta, mint bárki más, hogy az érzelmi sebek – annak a tudata, hogy mi mindent veszített el egyetlen pokoli pillanatban – még sokáig megmaradnak, az után is, hogy a vágások és a horzsolások elmúlnak.

304. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jenna Darrow
krisztin1>!

– Ha nincs senkid és semmid, eltűnhetsz, és olyan lesz, mintha sosem léteztél volna.


Hasonló könyvek címkék alapján

J. R. Ward: Megsebzett szerető
Kresley Cole: A sötétség démona
Larissa Ione: Elszabadult vágyak
Gena Showalter: Éjsötét titkok
Laurell K. Hamilton: Ragály
Karen Chance: Holdvadász
Richelle Mead: A halál csókja
Gail Carriger: Szívtelen