A ​vámpír vére (Éjfél szülöttei 3.) 188 csillagozás

Lara Adrian: A vámpír vére

Legyőzhetetlen vágy, túlvilági érzékiség; az első érintés halálos.

Elise Chase bosszúra szomjazik. Az ellenállhatatlan és halálos szépség a sorsát megrontó vámpírokat üldözi Boston utcáin, miközben tudja, emberfeletti képességei hamarosan a vesztét okozzák. Kizárólag Tegan, a hírhedt harcos mentheti meg, de kettőjük szenvedélyes kapcsolata ismeretlen veszélyek felé, a sötét érzékiség útjára, halálos játszmába sodorja őket.

LARA ADRIAN bestseller-sorozatának főhősei félig ember, félig démoni lények, akik több ezer éve velünk élnek. A múltban a Rend őrei biztosították a békét, de a múlt köddé vált, ez már a jövő… Véres háború dúl. A vámpírok ellepték az utcákat, kedvükre lakmároznak, senki sincs biztonságban. A világhírű sorozat folytatása még több borzongást, még több szenvedélyt, még több fordulatot tartogat a műfaj rajongóinak.

„Erotikus, vérszomjas, csábító”
– J. R. Ward, az Éjsötét szerető írója

Eredeti mű: Lara Adrian: Midnight Awakening

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542744 · Fordította: Boris Eszter

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Tegan (Midnight Breed) · Elise Chase · Rio (Eleuterio de la Noche Atanacio) · Brock · Kade · Nikolai 'Niko'


Kedvencelte 34

Most olvassa 7

Várólistára tette 39

Kívánságlistára tette 19

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Evika82 P
Lara Adrian: A vámpír vére

Tavaly év elején elkezdtem a sorozat újraolvasását… akkor valahogy nem csúszott.
Meg is rekedtem két könyv után.
Most a FTT regények új kiadása/új része, valamint, hogy jön az Éjfél szülöttei új része a KMK-nál meghozták a gusztusom erre a könyvre.
Nem is értem, miért hagytam félbe anno a sorozatot, hiszen már első olvasáskor is Tagen könyve volt a nagy szerelmem. Nagyon jól esett nekem most ez a történet, még mindig Tagen és Elise párosa a favoritom. Na meg persze elkapott a gépszíj, muszáj vagyok folytatni a következő kötet olvasásával. Ha jól emlékszem, részről részre jobb lesz ez is. :)

4 hozzászólás
>!
Lizz_
Lara Adrian: A vámpír vére

Erre a párosra nagyon kíváncsi voltam .Teganban nem csalódtam , éreztem hogy nagyon sokszor fogok miatta káromkodni olvasás közben . Elise pedig..azta . Az előző kötetből kiindulva azt hittem hogy egy hisztérikus nővel fogunk találkozni ehelyett kaptunk egy feldühödött „valkűrt” .
Eddig a sorozatból az ő párosuk tetszik a legjobban :3 4*

>!
meteoritastar
Lara Adrian: A vámpír vére

Ez a rész is tetszett. Eliseben kellemeset csalódtam. Nem gondoltam, hogy ilyen bátor és makacs lesz. Különösen tetszett, hogy a szokásos nyavajgásoktól megkímélt :)):))Tegan… :)):)) Én nagyon szeretem az ilyen mogorva szereplőket, szoval Tegnat az első perctől/ sorttol kedveltem. Jó páros voltak.
A történet is alakult. Egyre jobban érdekel, hogy mi lesz még itt. És még izgultam is pár jelenetnél, szoval biztos folytatom a sorozatot.
Bár itt is zavart pár dolog. Még mindig hiányérzetem van.spoilerÚgy érzem többet is ki lehetne hozni a szereplőkből, még több életet beléjük vinni. Több párbeszédet a Rend tagjai között.spoiler
Mindegy, megyek ránézek Rio történetére :)):)

>!
Móni0630
Lara Adrian: A vámpír vére

Erre a részre egyrészről kíváncsi voltam másrészről meg nem igazán.
Kíváncsi voltam Tegan miatt. Mert szeretem a hozzá hasonló karaktereket. Akik jók, de még se lehetsz benne biztos, mert van a viselkedésében valami zavaró valami titok lappang. Na, itt nem volt titok, mert az első részben kiderült a titka, de azért nagyon vártam a könyvét.
Nem voltam rá kíváncsi: mert az előző részben Eliset nem igazán sikerült megkedvelnem sajnáltam szegényt, azért amit át kellett élnie, de nem tetszett igazán a szerepe. Na, ebben a részben már sikerült megszeretnem, még ha nem is az elején, de akkor, spoiler, amikor a szívembe zártam.
A történet még mindig tetszik egy ellenséggel kevesebb, de kaptunk újat illetve újakat, akik még egyelőre ismeretlenek.

>!
eklaire P
Lara Adrian: A vámpír vére

Hát, igen… Tegan és Elise :) Tipikus bunkó izompacsirta kontra törékeny hölgyike sztori, de imádom :D

1 hozzászólás
>!
Shad
Lara Adrian: A vámpír vére

Alapvetően tetszett, amikor a könyv elkezdődött az első gondolatom az volt : „francba igazam volt, mégis csak egy pár lesz belőlük”. Az elején konkrétan meg tudtam volna csapkodni Elise-t, annyira nem volt szimpatikus, aztán kicsit összekapta magát és nem az őrült értelemben, mint az elején… Tegan hát tőle nem is vártam kevesebbet:) néha törzsgyökeres tuskó, de mivel ilyenkor mindig az ő bőrében voltunk egyben meg is tudtuk mit miért mond. Igazából „Harvardot” sajnáltam, elég rusnyán bánt vele a sors:P de az is igaz így utólag , hogy egy ilyen mély depiből csak egy ilyen keményen odamondok karakter tudta kihúzni Elise-t.
Story meg…az az igazság, hogy az első könyvek óta úgy érzem erősen hajazunk a Ward féle FTT-re, de itt végre a főgonosz okos, kegyetlen csak annyit kapunk belőle, amennyi kell hogy a történet haladjon. Az kifejezetten tetszett, hogy a csajok oldották meg a „nagy rejtélyt”:)
Meglátjuk én Chase storyjára vagyok kíváncsi, de ahogy néztem az övére még várhatok:P
ps: könyörgöm , hogy engedhetnek ilyen borítókat nyomtatásba…az egész sorozat borítóitól ráz a hideg:P

>!
Evangelina
Lara Adrian: A vámpír vére

Nagyon tetszett, kész felüdülés volt az előző részhez képest, amiben nagyot csalódtam. Nem az a tipikus huzavona volt, hanem zajlottak a cselekmények és egyre inkább kialakult a romantika is vele együtt.
Jól megoldódott a rejtély is, ötletes volt, és a gonosz nézőpontból sem volt sok benne, és Tegan pedig nagy kedvencem lett.
Ajánlom a könyvet náthás betegeknek, akiknek nincs erejük ahhoz, hogy egy bonyolult sok cselekményszálon futó regénybe kezdjenek, de mégis szeretnének ebben a stílusban egy jó könyvet olvasni. :D (Nekem bevált)

>!
Maszatostappancs
Lara Adrian: A vámpír vére

Már nagyon kiváncsi voltam ki lesz Tegan párja és nem csalódtam:-)

>!
Bernadett_Kálló
Lara Adrian: A vámpír vére

imádom imádom imádom :D nem tudom szavakba foglalni mennyire. Amúgy is mindig az elérhetetlen magányos farkasok a veszélyes de mégis halálosan vonzó karakterek a kedvenceim mint pl Zsadist a Fekete Tőr Testvériségéből :D Szeretem amikor kiderül a múltjuk és hogy valójában nagyon is érzőek csak nagyon el kell rejteniük mert gyengének tűnhetnek. Ha nem lenne párom akkor szivesen meghódítanék egy Tegant magamnak :D

>!
barbikaunatkozik
Lara Adrian: A vámpír vére

Nem rossz, nem rossz. Végre egy jó páros, ahol nem csinál a főhős annyi giccses dolgot, mint az előzőben. A hősnőnk is jó volt a maga egyszerűségében. Egy nő, aki elveszítette mindenkijét és már csak a bosszú élteti. Tagen is veszteségeket élt át, így meg tudta érteni a nő fájdalmát. Egymáshoz illettek. Csak ne lett volna ott Reichen. Fú, de zavart a pasi. Jó, ha ő nincs, akkor nem is jönnek össze, de akkor is fájdalom volt a jelenléte.
Egyébként jobban tetszett talán még az első résznél is. A Berlini helyszínek igazán frissítően hatnak a sorozatra (pedig ez még csak a 3. kötet)


Népszerű idézetek

>!
Sunshine

Az elmúlt ötszáz évben – egyetlen szerelmének könyörtelen megkínzása és halála óta – egyetlen cél vezérelte : kiirtani az összes létező vérszopót, de legalábbis az ellenük folytatott harc közben meghalni. Szart a sorrendre.

Kapcsolódó szócikkek: Tegan (Midnight Breed)
>!
Sunshine

– Ha ez az élőlény magához tér, mielőtt csatarendbe állunk, és felkészülünk a megölésére, jó eséllyel mindannyian befuccsolunk.
-Valaki emlékeztessen rá, miért is nem mentem könyvelőnek, amikor kiléptem a nagybetűs életbe — szólalt meg vontatott hangon Brock.
Niko kuncogott.
-Talán mert a könyvelők nem szoktak felrobbantgatni dolgokat.
-Sőt, vérszopókat sem szoktak kifüstölni — tette hozzá Kade, mert ő is ki akarta venni a részét a viccelődésből.
Brock válaszul felnevetett, fehér fogai kivillantak.
—Ja persze, most már emlékszem.

Kapcsolódó szócikkek: Brock · Kade · Nikolai 'Niko'
>!
Sunshine

—Tegan… Annyira szeretlek! Mondd, hogy mindez igaz! Hogy örökké tart!
—Olyannak ismersz, aki beéri kevesebbel?

Kapcsolódó szócikkek: Elise Chase · Tegan (Midnight Breed)
>!
Sunshine

— Téged akarlak, Tegan! Veled akarok lenni! Ha nem vetted volna észre, beléd szerettem.
Tegan felmordult, majd hátrébb lépett. Még mindig szorította Elise-t. Ezeket a szavakat akarta hallani. Ezeket a szavakat akarta kierőszakolni belőle, miután egy másik férfi karjaiban látta. Ennek ellenére megdöbbent. Hirtelen kiszáradt a szája.
Annyira bátor volt, annyira hősiesen nyílt.

Kapcsolódó szócikkek: Elise Chase · Tegan (Midnight Breed)
>!
Droci P

— Itthon vagyok — mondta, és hangja megtelt vad szenvedéllyel, ahogy maga alá gyűrte. — Ez az egyetlen otthon, amire valaha szükségem lesz.

Kapcsolódó szócikkek: Tegan (Midnight Breed)
>!
wallery

-Nem lenne szép tőlem, ha azt várnám el, ha azt várnám el, hogy ezentúl sose kívánj meg más férfit annyira, amennyire most engem. -Fanyarul felkacagott.-Hogy szeretlek-e? Naná! Isten óvjon téged, de így érzek.

314. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tegan (Midnight Breed)
>!
Sunshine

– (…) El nem tudom mondani, hányszor akartam sikítani, csak hogy bebizonyítsam, hogy tudok. Még mostanában is gyakorta szeretnék.
– És mi az akadálya?
– Micsoda?! – ráncolta össze a homlokát.
– Rajta! Sikíts most, ha akarsz! Nem gátollak meg benne!
Elise elnevette magát, és a mögöttük álló palotára nézett.
– Na, attól aztán beindulna a pletykagépezet, nem? El tudod képzelni, micsoda történeteket adnának elő holnap arról, hogyan rémisztettél halálra egy védtelen civil nőt?! A jó híred sosem állna helyre.
– Még egy ok arra, hogy megtedd, ha engem kérdezel — mondta és vállat vont.

Kapcsolódó szócikkek: Elise Chase · Tegan (Midnight Breed)
>!
Sunshine

—Biztos vagy benne, hogy felszállnál egy gépre és eltöltenél fél napot több száz emberi lény között? Készen állsz erre?
Nem volt egészen biztos benne, de átkozottul tudta, hogy ez nem állíthatja meg. Ha egy fegyencjáratot kell lestoppolnia és gyilkosok közt kell utaznia, azt is megteszi, ha ezen múlik, hogy megbizonyosodjon róla, Tegannek nincs baja.

>!
Sunshine

Elképesztő vagy! Egymagad szétversz egy sereg vérszopót, de halálra rémülsz, ha valaki igazán szeretne törődni veled. Attól meg pláne, ha neked kell törődnöd valakivel.

>!
Ancsúr

– Mindig van rá ok, hogy élvezzük az élet örömeit, Elise. (…)


A sorozat következő kötete

Éjfél szülöttei sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. R. Ward: Megsebzett szerető
Richelle Mead: A végső áldozat
Jeaniene Frost: Síri csendben
Cassandra Clare: Üvegváros
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Charlaine Harris: Holtak klubja
Christopher Moore: Vérszívó démonok