A ​vámpír vére (Éjfél szülöttei 3.) 202 csillagozás

Lara Adrian: A vámpír vére

Legyőzhetetlen vágy, túlvilági érzékiség; az első érintés halálos.

Elise Chase bosszúra szomjazik. Az ellenállhatatlan és halálos szépség a sorsát megrontó vámpírokat üldözi Boston utcáin, miközben tudja, emberfeletti képességei hamarosan a vesztét okozzák. Kizárólag Tegan, a hírhedt harcos mentheti meg, de kettőjük szenvedélyes kapcsolata ismeretlen veszélyek felé, a sötét érzékiség útjára, halálos játszmába sodorja őket.

LARA ADRIAN bestseller-sorozatának főhősei félig ember, félig démoni lények, akik több ezer éve velünk élnek. A múltban a Rend őrei biztosították a békét, de a múlt köddé vált, ez már a jövő… Véres háború dúl. A vámpírok ellepték az utcákat, kedvükre lakmároznak, senki sincs biztonságban. A világhírű sorozat folytatása még több borzongást, még több szenvedélyt, még több fordulatot tartogat a műfaj rajongóinak.

„Erotikus, vérszomjas, csábító”
– J. R. Ward, az Éjsötét szerető írója

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542744 · Fordította: Boris Eszter

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Tegan (Midnight Breed) · Rio (Eleuterio de la Noche Atanacio) · Elise Chase · Nikolai 'Niko' · Brock · Kade


Kedvencelte 35

Most olvassa 4

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 19

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Evika82 P>!
Lara Adrian: A vámpír vére

Tavaly év elején elkezdtem a sorozat újraolvasását… akkor valahogy nem csúszott.
Meg is rekedtem két könyv után.
Most a FTT regények új kiadása/új része, valamint, hogy jön az Éjfél szülöttei új része a KMK-nál meghozták a gusztusom erre a könyvre.
Nem is értem, miért hagytam félbe anno a sorozatot, hiszen már első olvasáskor is Tagen könyve volt a nagy szerelmem. Nagyon jól esett nekem most ez a történet, még mindig Tagen és Elise párosa a favoritom. Na meg persze elkapott a gépszíj, muszáj vagyok folytatni a következő kötet olvasásával. Ha jól emlékszem, részről részre jobb lesz ez is. :)

4 hozzászólás
ViveEe P>!
Lara Adrian: A vámpír vére

Javul a sorozat, ez már igazán jól sikerült rész lett.
A főszereplők megint csak jobban vannak megírva, mint korábban, több a jellemük, a mélységük, a múltjuk. Elise nagyon szuper karakter, igazi harcos csaj, Tegan pedig szintén nagyon szerethető.
Szerencsére itt már rögtön úgy indultunk, hogy Elise a vámpírok között élt eddig is, ezek a dolgok nem újak neki. Ez a probléma pipa. Viszont most már a harmadik könyv után nem tudok elmenni amellett, hogy itt ebben a sorozatban mindenkinek elég pár nap, jó esetben pár hét, hogy olyan nagyon szerelmes legyen, hogy rögtön egy örökkévalóságra szóló eltéphetetlen kötelékre lépjen a másikkal. Ez már nagyon nonszensz. Különösen Tegan esetében, akit 500 évig senki nem érintett meg, most hogy valaki mégis, abba hip-hopp szerelmes lesz.
Viszont a vámpírfajon belül dúló háború egyre érdekesebb, és ez az igazi erőssége a sorozatnak. Fény derül egy évszázadokkal ezelőtti cselszövésre, aminek következtében a teljes vámpírtársadalom fenekestül felfordul.
Jöhet a következő.

Lizz_>!
Lara Adrian: A vámpír vére

Erre a párosra nagyon kíváncsi voltam .Teganban nem csalódtam , éreztem hogy nagyon sokszor fogok miatta káromkodni olvasás közben . Elise pedig..azta . Az előző kötetből kiindulva azt hittem hogy egy hisztérikus nővel fogunk találkozni ehelyett kaptunk egy feldühödött „valkűrt” .
Eddig a sorozatból az ő párosuk tetszik a legjobban :3 4*

Alexandra0924 P>!
Lara Adrian: A vámpír vére

Gondolkoztam rajta, hogy kihagyom ezt a részt, mert már nagyon tudni akartam mi lesz Rioval, de nem mertem mert úgy éreztem kihagyok fontos részleteket…. és milyen igazam lett.

Továbbra is nagyon izgalmas a töténet, folyamatosan pörögnek az események, jönnek a nem várt fordulatok. Külön tetszik, hogy nem csak az adott párról szólnak a részek, hanem jelen vannak a többiek is.

Tegan és Elise
Tegan megmozgatta a fantáziám, bár ezzel a keserűségével, ami teljesen érthető volt nem igzán tudtam mit kezdeni. Továbbra sem ő a kedvenc vámpírom, de egynek ő is elmegy ;-D
Elise továbbra sem jutott el hozzám. Már az előző részben sem tudtam mit kezdeni vele, ezzel a naiv, a széltől is óvott kis virággal. Itt ugyan felveszi a nagylányos bugyit és bele való kiscsaj lesz a végére, de nekem még mindig nem volt az igazi a többiekhez képest.

Nem bánom hogy elolvastam, és jó volt, de nekem eddig ez a leggyengébb rész.
Ennek ellenére folytatom a sorozatot… nem adom fel :-)

Silverlight>!
Lara Adrian: A vámpír vére

Az egyik kedvenc részem a sorozatból. Eleve az egész történet jó és a szereplők is nagyon szerethetők. Elise sajnálatra méltó a múltban vele történtek miatt. Mégis egy igazi kemény, harcos alkatnak tűnik, aki még akkor is tovább küzd, amikor már minden elveszni látszik. Makacs természet. Tegan is hasonló jellem, csak távolságtartóbb. Mégis Elise felé nyit. Tökéletesen kiegészítik egymást, „megjavítják” egymást. A legjobban hozzák ki a másikból. A könyv borítója nem tetszik, az valahogy nem az én világom. Nagyon izgalmas volt az elejétől a végéig.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542744 · Fordította: Boris Eszter
meteoritastar>!
Lara Adrian: A vámpír vére

Ez a rész is tetszett. Eliseben kellemeset csalódtam. Nem gondoltam, hogy ilyen bátor és makacs lesz. Különösen tetszett, hogy a szokásos nyavajgásoktól megkímélt :)):))Tegan… :)):)) Én nagyon szeretem az ilyen mogorva szereplőket, szoval Tegnat az első perctől/ sorttol kedveltem. Jó páros voltak.
A történet is alakult. Egyre jobban érdekel, hogy mi lesz még itt. És még izgultam is pár jelenetnél, szoval biztos folytatom a sorozatot.
Bár itt is zavart pár dolog. Még mindig hiányérzetem van.spoilerÚgy érzem többet is ki lehetne hozni a szereplőkből, még több életet beléjük vinni. Több párbeszédet a Rend tagjai között.spoiler
Mindegy, megyek ránézek Rio történetére :)):)

Paulina_Sándorné P>!
Lara Adrian: A vámpír vére

Elise fura egy nőszemély volt számomra a legelején a történetnek. Nem igazán úgy indult, hogy ő szimpatikus lesz. Tegan igazi rossz fiú, azaz vámpír. Jó ez a vámpír világ is, tetszik. Tetszik Tegan stílusa, nem egy bőbeszédű fajta, spoiler. Ahogy haladt a történet megkedveltem Elise-t is, szomorú, hogy min ment keresztül. Nagyon ügyes volt, ahogy a falikárpit segítségével rájött dolgokra. A sógorát nem zártam a szívembe.

Móni0630>!
Lara Adrian: A vámpír vére

Erre a részre egyrészről kíváncsi voltam másrészről meg nem igazán.
Kíváncsi voltam Tegan miatt. Mert szeretem a hozzá hasonló karaktereket. Akik jók, de még se lehetsz benne biztos, mert van a viselkedésében valami zavaró valami titok lappang. Na, itt nem volt titok, mert az első részben kiderült a titka, de azért nagyon vártam a könyvét.
Nem voltam rá kíváncsi: mert az előző részben Eliset nem igazán sikerült megkedvelnem sajnáltam szegényt, azért amit át kellett élnie, de nem tetszett igazán a szerepe. Na, ebben a részben már sikerült megszeretnem, még ha nem is az elején, de akkor, spoiler, amikor a szívembe zártam.
A történet még mindig tetszik egy ellenséggel kevesebb, de kaptunk újat illetve újakat, akik még egyelőre ismeretlenek.

eklaire>!
Lara Adrian: A vámpír vére

Hát, igen… Tegan és Elise :) Tipikus bunkó izompacsirta kontra törékeny hölgyike sztori, de imádom :D

1 hozzászólás
Shad>!
Lara Adrian: A vámpír vére

Alapvetően tetszett, amikor a könyv elkezdődött az első gondolatom az volt : „francba igazam volt, mégis csak egy pár lesz belőlük”. Az elején konkrétan meg tudtam volna csapkodni Elise-t, annyira nem volt szimpatikus, aztán kicsit összekapta magát és nem az őrült értelemben, mint az elején… Tegan hát tőle nem is vártam kevesebbet:) néha törzsgyökeres tuskó, de mivel ilyenkor mindig az ő bőrében voltunk egyben meg is tudtuk mit miért mond. Igazából „Harvardot” sajnáltam, elég rusnyán bánt vele a sors:P de az is igaz így utólag , hogy egy ilyen mély depiből csak egy ilyen keményen odamondok karakter tudta kihúzni Elise-t.
Story meg…az az igazság, hogy az első könyvek óta úgy érzem erősen hajazunk a Ward féle FTT-re, de itt végre a főgonosz okos, kegyetlen csak annyit kapunk belőle, amennyi kell hogy a történet haladjon. Az kifejezetten tetszett, hogy a csajok oldották meg a „nagy rejtélyt”:)
Meglátjuk én Chase storyjára vagyok kíváncsi, de ahogy néztem az övére még várhatok:P
ps: könyörgöm , hogy engedhetnek ilyen borítókat nyomtatásba…az egész sorozat borítóitól ráz a hideg:P


Népszerű idézetek

Sunshine>!

Az elmúlt ötszáz évben – egyetlen szerelmének könyörtelen megkínzása és halála óta – egyetlen cél vezérelte : kiirtani az összes létező vérszopót, de legalábbis az ellenük folytatott harc közben meghalni. Szart a sorrendre.

Kapcsolódó szócikkek: Tegan (Midnight Breed)
Sunshine>!

– Ha ez az élőlény magához tér, mielőtt csatarendbe állunk, és felkészülünk a megölésére, jó eséllyel mindannyian befuccsolunk.
-Valaki emlékeztessen rá, miért is nem mentem könyvelőnek, amikor kiléptem a nagybetűs életbe — szólalt meg vontatott hangon Brock.
Niko kuncogott.
-Talán mert a könyvelők nem szoktak felrobbantgatni dolgokat.
-Sőt, vérszopókat sem szoktak kifüstölni — tette hozzá Kade, mert ő is ki akarta venni a részét a viccelődésből.
Brock válaszul felnevetett, fehér fogai kivillantak.
—Ja persze, most már emlékszem.

Kapcsolódó szócikkek: Brock · Kade · Nikolai 'Niko'
Sunshine>!

—Tegan… Annyira szeretlek! Mondd, hogy mindez igaz! Hogy örökké tart!
—Olyannak ismersz, aki beéri kevesebbel?

Kapcsolódó szócikkek: Elise Chase · Tegan (Midnight Breed)
Sunshine>!

— Téged akarlak, Tegan! Veled akarok lenni! Ha nem vetted volna észre, beléd szerettem.
Tegan felmordult, majd hátrébb lépett. Még mindig szorította Elise-t. Ezeket a szavakat akarta hallani. Ezeket a szavakat akarta kierőszakolni belőle, miután egy másik férfi karjaiban látta. Ennek ellenére megdöbbent. Hirtelen kiszáradt a szája.
Annyira bátor volt, annyira hősiesen nyílt.

Kapcsolódó szócikkek: Elise Chase · Tegan (Midnight Breed)
Droci P>!

— Itthon vagyok — mondta, és hangja megtelt vad szenvedéllyel, ahogy maga alá gyűrte. — Ez az egyetlen otthon, amire valaha szükségem lesz.

Kapcsolódó szócikkek: Tegan (Midnight Breed)
wallery>!

-Nem lenne szép tőlem, ha azt várnám el, ha azt várnám el, hogy ezentúl sose kívánj meg más férfit annyira, amennyire most engem. -Fanyarul felkacagott.-Hogy szeretlek-e? Naná! Isten óvjon téged, de így érzek.

314. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tegan (Midnight Breed)
Sunshine>!

– (…) El nem tudom mondani, hányszor akartam sikítani, csak hogy bebizonyítsam, hogy tudok. Még mostanában is gyakorta szeretnék.
– És mi az akadálya?
– Micsoda?! – ráncolta össze a homlokát.
– Rajta! Sikíts most, ha akarsz! Nem gátollak meg benne!
Elise elnevette magát, és a mögöttük álló palotára nézett.
– Na, attól aztán beindulna a pletykagépezet, nem? El tudod képzelni, micsoda történeteket adnának elő holnap arról, hogyan rémisztettél halálra egy védtelen civil nőt?! A jó híred sosem állna helyre.
– Még egy ok arra, hogy megtedd, ha engem kérdezel — mondta és vállat vont.

Kapcsolódó szócikkek: Elise Chase · Tegan (Midnight Breed)
Sunshine>!

—Biztos vagy benne, hogy felszállnál egy gépre és eltöltenél fél napot több száz emberi lény között? Készen állsz erre?
Nem volt egészen biztos benne, de átkozottul tudta, hogy ez nem állíthatja meg. Ha egy fegyencjáratot kell lestoppolnia és gyilkosok közt kell utaznia, azt is megteszi, ha ezen múlik, hogy megbizonyosodjon róla, Tegannek nincs baja.

Sunshine>!

Elképesztő vagy! Egymagad szétversz egy sereg vérszopót, de halálra rémülsz, ha valaki igazán szeretne törődni veled. Attól meg pláne, ha neked kell törődnöd valakivel.

Ancsúr P>!

– Mindig van rá ok, hogy élvezzük az élet örömeit, Elise. (…)


A sorozat következő kötete

Éjfél szülöttei sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gena Showalter: Éjsötét titkok
Kresley Cole: Vámpírszerető
Laurell K. Hamilton: Ragály
Richelle Mead: A végső áldozat
Gena Showalter: Atlantisz
Karen Chance: Holdvadász
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa