A ​vámpír ölelése (Éjfél szülöttei 2.) 224 csillagozás

Lara Adrian: A vámpír ölelése

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Legyőzhetetlen vágy, túlvilági érzékiség; az első érintés halálos.

Tess Culver megment egy idegent a biztos haláltól, és kettőjük furcsa kapcsolata szenvedélyes szerelemmé alakul. A férfi, aki Dantének nevezi magát, szörnyű látomásokból ismeri a jövőt, és tudja, hogy a vámpírháború sok áldozatot követel, de szerelmével talán a halált is legyőzhetik, ha Tess is osztozik a vámpírsorsban…

Lara Adrian bestseller-sorozatának főhősei félig ember, félig démoni lények, akik több ezer éve velünk élnek. A múltban a Rend őrei biztosították a békét, de a múlt köddé vált, ez már a jövő… Véres háború dúl. A vámpírok ellepték az utcákat, kedvükre lakmároznak, senki sincs biztonságban. A vámpír csókja folytatása még több borzongást, még több szenvedélyt, még több fordulatot tartogat a műfaj rajongóinak.

„Erotikus, vérszomjas, csábító”
– J. R. Ward, az Éjsötét szerető írója

Eredeti mű: Lara Adrian: Kiss of Crimson

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542867 · Fordította: Szabó Veronika

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Lucan Thorne · Dante · Dr. Teresa 'Tess' Culver · Gideon


Kedvencelte 29

Most olvassa 12

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 16

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Xoxoribizli
Lara Adrian: A vámpír ölelése

Nem tudom mi történhetett, de ez fényévekkel jobb volt mint az első rész.
Így még van is rá esély, hogy folytatom a sorozatot. spoiler
Izgalmas volt, nem olyan kusza mint az előző. Végre a szereplők is kibontakozhattak, nem csak a felesleges duma. Sőt ebben elég kevés elhagyható rész volt.
Több karaktert is megismerhettünk, nekem ez kifejezetten szimpatikus volt. :)
A vége már émelyítően nyálas volt, ezért kellett levonnom egy csillagot, egy felet meg azért a rossz szájízért, amit az első rész hagyott maga után, amiket még néhol azért ennél a résznél is felfedeztem.

Hatalmas fejlődés volt ez az előzőhöz képest!
*TAPS*

3 hozzászólás
>!
meteoritastar
Lara Adrian: A vámpír ölelése

Az elöző részben csalódtam. De lehet azért,mert engem ez a sorozat nagyon emlékeztet a FTT -re, de úgy voltam vele,hogy adok neki még egy esélyt. S most vagy mert régen olvastam az FTT-ét vagy pedig ez a rész egyszerűen jobb volt az elsőnél, nem tudom, de az biztos, hogy ez tetszett. /Senkit se akarok férre vezetni, még most sem ér fel az FTT-hez, közelében sincs/
Még mindig nem tökéletes, mert hiányérzetem van. Pl szívesen olvastam volna még Dante képességéről, vagy még többet a többiekről:)):)), de így is sokat javult a történet.
Voltak nagyon jó pillanatai és meg is tudott mosolyogtatni és meg is lepett :)):))
A szereplőket egyből megkedveltem. Dante döntése tetszett, ahogy probált ismerkedni Tessel és nem egyből bedobni a mély vízbe. Tess reakciója nagyon hiteles volt az egész történet alatt. Bár kicsit zavart az, amit mágáról gondolt.
Egy szó, mint száz….. örülök, hogy elolvastam és rá is nézek a következő részre.

30 hozzászólás
>!
vIVIv
Lara Adrian: A vámpír ölelése

Sokkal jobb volt, mint az első kötet. Dante és Tess története tele volt izgalommal, szenvedéllyel.
Ezenkívül Tess legalább nem dőlt be az expasijának és lepattintotta őt. Dante pedig szó mi szó kicsit sem hétköznapi módon keveredett a lány életébe, mégis kitartottak egymás mellett és végül a lány is megbékélt azzal, hogy a férfi sem ember. A végén azért volt dráma rendesen, de minden jó ha jó a vége :)

Viszont sajnáltam Elise-t mert a fia rákattant a szerre és nem lett jó vége a történetnek, de talán neki is kijut még a boldogságból, mert megérdemelné ő is.
Végre kezd alakulni a sorozat, remélem egyre jobb és jobb lesz majd.

>!
Lunèa_Charlotté
Lara Adrian: A vámpír ölelése

Ezt a könyvet már két teljes éve halogatom… Tudom, ez nagyon csúnya dolog tőlem, de mi mást mondhatnék mentségemül, minthogy beleszerettem Ward könyveibe… Szerintem ez elég ok. :)))
Nagyon Ward fillingem volt. Borzalmasan… olyan Zsadist és Vishous könyvének a keveréke egy kicsit sokkal másképpen.
De térjün inkább Adrian könyvéhez… Van cselekmény, akció, rossz fiú, jó fiú küzdelem, bonyolult serelmi élet és a kihagyhatatlan izmos , behemót vagány vámpírharcosok. Komolyan, mi kell ennél több? :))
A történet hihetetlenül jó volt, teljesen elvarázsolt. Habár az elején, még nehezen ment , de apról lapra egyre jobban megszerettem ezt a történetett és most jelenleg tűkön ülök, hogy elkezdhessem a kövi részt. :)) Az a harcos, akinek most a s>íve meg fog dobani különleges.

15 hozzászólás
>!
ViveEe P
Lara Adrian: A vámpír ölelése

Jobban sikerült, mint az első rész.
A főszereplők kicsivel több jellemet kaptak, mint az előző részben, és a dinamikájuk is sokkal jobb volt. Dante messze jobb karakter, mint Lucan volt. Ez Tessre is igaz Gabrielle-lel szemben.
Maga a kis nyomozós rész is feldobta kicsit ezt a háborút. Mellékszálként már megindult a következő könyv felvezetése is. Nekem ez is szimpatikus volt.
Viszont nagyon fáraszt, hogy a vámpírok létének felismerése okozza mindig a nagy drámát, nyilván én is kiakadnék, de kétszer egymás utáni könyvben ez sok volt.
Szerencsére a következő részben ezzel már nem lesz gond.

>!
Lizz_
Lara Adrian: A vámpír ölelése

Az első kötethez képest ez mintha jobban sikerült volna . Vagy lehet hogy az agyamra mentek az izomtól duzzadó férfiak , akik vámpír fogakkal rémisztgetik a semmit sem sejtő doktornéniket . Nem tudom de ez a rész alapból megkapta a 3 és fél *-ot . Vagy csak szimpatizálok Dantével ,hmmm… igen szerintem erről van szó :D

>!
kiruu P
Lara Adrian: A vámpír ölelése

Mivel én is állatorvos szeretnék lenni, Tess-t rögtön rokonszenvesnek éreztem. Hál' istennek, nem kellett csalódnom benne.
Dantét már az előző részben is kedveltem, ez itt sem változott, de azért néha nagyon szívesen fejbe vágtam volna. Mi van ezekkel a nagy harcos vámpírokkal, ha szerelmesek lesznek? Eddig kettőből kettő tök idióta lett.
Én Benről nem mondanék semmit… brrrr.
Szeretem ezt a sorozatot és Rio könyvére nagyon kíváncsi vagyok.

6 hozzászólás
>!
Dora_Sullivan
Lara Adrian: A vámpír ölelése

Nos, egyre pörgősebb. Dinamikusabb maga a történet menete. Tess és Dante találkozása, majd a folyamatos viszontlátás egyre élvezetesebb, és kibontakozottabb.
Tetszik, hogy minden találkozás alkalmával újabb és újabb infók derülnek ki róluk.
És az, hogy Dante azon kívül, hogy akaratlanul is de spoiler Tess-t, és vissza-vissza tér hozzá, mégis próbál távol maradni tőle… ami akárcsak Lucan-nek, neki se sikerül…
Tess odaadása az állatok megmentéséért, szívbe markoló. Tetszik, ahogyan a védelmébe veszi őket és gondoskodik is róluk. :)

Érezhetőbb a romantikus és a szenvedélyes feeling az első részhez képest.
És az itt – ott – amott megcsillantott humor is. :)

Ha ez ennyire jól sikerült, akkor már csak abban tudok bízni, hogy a folytatás is hasonlóan, vagy éppen csak még jobb lesz. *.*

>!
Móni0630
Lara Adrian: A vámpír ölelése

Valamivel jobban tetszett mint az előző rész mind történeti szempontból mind a szereplők szempontjából.
Maga a világ még mindig érdekes bár ebből a részből nem sok ujjat tudtunk meg. Nagyszerű női karaktert kaptunk (egy újabbat aki semmit sem tud a vámpírokról és itt valahogy jobban tetszett a reagálás is).
Egy aprócska bajom volt hogy amikor az először" találkoznak már mint Tess szerint történik valami amin nem akad fenn. Már mint spoiler.

>!
Zsazsóó 
Lara Adrian: A vámpír ölelése

Először is, ez a borító egyszerűen csúnya.. pfúúj… nem szeretem… :///
Másodszor, a történet teljesen rendben volt. Olyan egyszeri kikapcsolódásnak tökéletesen megfelelő olvasmány. Tipikus paranormális romantikus és az ezekre jellemző tipikus cselekményfelépítés.
Tess és Dante aranyos párt alkottak:). Még egy harcos kiházasítva.. pipppppaaaa:DD
Sterlinget párszor, azért jól fejbe vágtam volna egy serpenyővel… basszus ennyit a logikáról ember…. viszont úgy néz ki, hogy egy jövendőbeli harcost köszönthetünk személyében;).


Népszerű idézetek

>!
Sunshine

– Van háziállatod?
Danténak azt kellett volna mondania, hogy nincs, de még mindig lelki szemei előtt látta a lányt azzal a két nevetséges szőrgombóccal, és ő is boldoggá akarta tenni valahogy. – Van egy kutyám. Mint ezek.
– Tényleg? Mi a neve?
Dante megköszörülte a torkát, és szorgosan keresgélt valami – saját meglátása szerint – haszontalan teremtmény neve után, aki a túlélés reményében rá van utalva. Csakhamar beugrott. – Harvard – vigyorgott büszkén. – A neve Harvard.

Kapcsolódó szócikkek: Dante · Dr. Teresa 'Tess' Culver
>!
Sunshine

– Nos, többé nem fogja érdekelni a harc. Vagy a másik kedvenc időtöltése. Helyesen tette, hogy ivartalaníttatta, Mrs. Corelli.
– A férjem azt kérdezteti, megtenné-e ugyanezt az unokánk jelenlegi fiújával is. Hát igen, az a fiú aztán tényleg elég vad. Nagy lókötő, és még csak tizenöt éves!
Tess felnevetett. – Sajnálom, de csak állatokra korlátozom a tevékenységemet.

>!
Sunshine

Nem hiszem, hogy ki lehet játszani a sorsunkat, nem számít, milyen messze vagy milyen gyorsan futunk.

Kapcsolódó szócikkek: sors
>!
Sunshine

– Chase-szel elbírok – válaszolt Dante. – A másik részében már nem vagyok olyan biztos. Adj tanácsot, Lucán!
– Persze – vigyorgott a vámpír, és sötét élvezet villant a mosolyában. – Porold le a térded, testvér, mert nem kizárt, hogy azon fogsz csúszni, mielőtt véget ér az éjszaka!

Kapcsolódó szócikkek: Dante · Lucan Thorne · Sterling Chase · vámpír
>!
Sunshine

– Nézd a jó oldalát, D. Hét egész órát kibírtál anélkül, hogy megölted volna a menedékbeli ügynököt – mutatott rá Gideon ravaszul. – Már önmagában ez is lenyűgöző teljesítmény.

>!
Sunshine

– Jut eszembe, Harvard is pihen. Van néhány betegsége, ami igen súlyos is lehet. Megetettem, megitattam, és adtam neki intravénás antibiotikumot, ami segít. A folyosó végén álló kennelek egyikében van.
Dante néhány pillanatig nem tudta követni, azon agyalt, honnan ismerheti Tess az ügynököt, és az miért is lett begyógyszerezve és a klinika egyik ketrecébe zárva, ahol édesdeden alszik. Aztán agya végre sebességbe kapcsolt, és eszébe jutott a lompos kis állat, akit felhasználva még inkább Tess kegyeibe akart férkőzni.

Kapcsolódó szócikkek: Dante · Dr. Teresa 'Tess' Culver
>!
Sunshine

– Meg kell mondjam, alig várom, hogy megismerjem a nőt, akitől az egyik legvéresebb kezű harcosom is úgy remeg, mint a nyárfalevél.

>!
Xoxoribizli

– Hol jártál, ember? Már órákkal ezelőtt jelentened kellett volna a helyzetedet.
– Dante lassan megfordult a hosszú folyosón. – Azt hiszem, nyugodtan mondhatjuk, hogy a helyzetem egy nagy kalap szar.

6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Gideon
>!
bbabri

– Tess, ha azt mondod, nem szeretsz…
– Szeretlek – felelte a lány kis csönd után. – Teljes szívemből szeretlek.
– Akkor mi a baj?
A lány kutatón nézett rá, türkiz szeme könnyezett, ám határozott volt. – Belefáradtam a menekülésbe. A bujkálásba. Felnyitottad a szemem, olyan világot mutattál meg, amiről nem is álmodtam, hogy létezhet. A te világodat, Dante.
A férfi a mellette ücsörgő szépségre mosolygott. – Az én világom te vagy.

383. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dante · Dr. Teresa 'Tess' Culver
>!
Xoxoribizli

Tess bólintott, és elöntötte a hála, amiért Nora segített neki. – Köszi. Nem tudom, mihez kezdenék nélküled.
– Emlékezz erre a következő fizetésemeléskor is!

7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Teresa 'Tess' Culver

A sorozat következő kötete

Éjfél szülöttei sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gena Showalter: Atlantisz
Richelle Mead: A végső áldozat
Karen Chance: Holdvadász
Nalini Singh: Angyalháború
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Deborah Harkness: Az élet könyve