A ​vámpír csókja (Éjfél szülöttei 1.) 265 csillagozás

Lara Adrian: A vámpír csókja

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Legyőzhetetlen vágy, túlvilági érzékiség; az első érintés halálos.
Félig ember, félig démoni lények ők, akik több ezer éve velünk élnek.
A múltban a Rend őrei biztosították a békét, de a múlt köddé vált, ez már a jövő…
Véres háború dúl. A vámpírok ellepték az utcákat, kedvükre lakmároznak, senki sincs biztonságban. A Rend közbelép, de harcosainak lelkében sötét titkok rejlenek.
Lesznek, akik győzedelmeskednek, és lesznek, akik elbuknak, de minden harcosnak tudnia kell: ha a szerelem megkísérti, csakis egy kiszámíthatatlan és kegyetlen nő képében teszi, és ez még a legkeményebb harcost is térdre kényszeríti.

Gabrielle egy bárban pillantja meg a sötét hajú, érzéki férfit. Beleborzong a nézésébe, azonnal megkívánja. Pár pillanat múlva azonban egy véres gyilkosság szemtanúja lesz, és túl későn eszmél rá, hogy démoni játszmába keveredett egy vámpírfejedelem oldalán…

Eredeti mű: Lara Adrian: Kiss of Midnight

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542409 · Fordította: Szabó Veronika

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Tegan (Midnight Breed) · Lucan Thorne · Dante · Gabrielle Maxwell · Gideon


Kedvencelte 31

Most olvassa 15

Várólistára tette 84

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Xoxoribizli
Lara Adrian: A vámpír csókja

Én annyira, de annyira örültem, hogy ennek vége lett!
300 oldal tömény szenvedés volt ez számomra, és mégis kevés volt ez a 300 oldal arra, hogy valami kerek kis történet legyen.
A fő szálat, ami izgalmas lett volna azt letudtuk kb 10 perc alatt, viszont annyi kitöltő rész volt benne, ami tényleg kitöltötte az egész könyvet, csak senkit nem érdekelt. spoiler

Amikor egy jó könyvet olvasok, nem a betűket látom magam előtt, hanem a sztorit, mint egy filmnél és ez leköti a teljes figyelmemet, de ennél nem hogy ez nem volt meg még volt időm közben azon gondolkodni, hogy azt a hatalmas főhadiszállást vajon ki takarítja, meg azon, hogy hogyan sikerülhetett egy könyvbe annyi helyesírási hibát véteni amennyit szinte már lehetetlen, kivéve ha szánt szándékkal történik.
Magáról a történetről:
Adott egy Gabrielle nevezetű nőszemély, akiről már az első 50 oldal alatt kiderül, hogy egy ostoba p*csa. Komolyan, szinte már sértésnek éreztem a női nemmel szemben ezt a karaktert, aki annyira buta, hogy azt szavakba sem lehet önteni. Lucanról kb semmit nem tudok mondani, mert az ő karaktere teljesen semmitmondó volt. spoiler
Szóval miután őket ennyire „megismerhettük”, Lara Adrian új szintre fejlesztette az idegenekkel való kufircolást. Kb épphogy bemutatkoztak egymásnak már megvolt az első aktus. Gondolom, az lehetett ennek az oka, hogy a történet olyan unalmas volt, amiből az írónőnk úgy gondolhatta,egy kis szexel feldobhatja…
A megbotránkozás mégis csak ezek után jött nekem, amikor „hősnőnk” bevallja magának, hogy egy ilyen férfibe bele tudna szeretni. Milyenbe? Ezt miből is szűrted le?! Abból, hogy bemutatkozott? Vagy abból, hogy nagyon meggyőzően tudott bólogatni??
Most komolyan 2 mondat után? Tényleg?!
Ennél a pontnál voltam úgy, hogy ELÉG! Abbahagyom! Kész!
Viszont csak átszenvedtem magam azon a 300 oldalon, csak hogy biztos meggyőződjek arról, hogy olyan rossz-e, mint amit az eleje sugallt.
És IGEN! Tényleg olyan rossz, már bizton állíthatom a végére érve.

>!
Lizz_
Lara Adrian: A vámpír csókja

Nem is tudom mit írhatnék erről a könyvről . Mikor belekezdtem azt hittem találtam egy jó kis vámpíros storyt , erre ezt kaptam . Nem viccelek , voltak olyan jelenetek ahol elgondolkoztam hogy ezt én miért olvasom erre a válasz : mert olvastatja magát + azért minden emberben van valamennyi természetes kíváncsiság ami a további olvasásra sarkalja . Azt hiszem bennem is ez történt .
De hogy valami jót is írjak róla : az alap cselekmény jó volt csak sérelmeztem , hogy eléggé hasonlított a fekete tőr testvériség sorozathoz , amit mellesleg imádok . A karakterek jó pofák , de szerintem többet is ki lehetett volna hozni belőlük . Alapjáraton 3* de kapott még egy felet jó indulatból . A sorozatot pedig folytatom , mivel mégis csak kíváncsi természettű vagyok meghintve egy kis mazochista hajlammal . :D

U.I. Nem vagyok egy angol zseni , de szerintem a magyar fordítással valami probléma van , mert eléggé gyengére sikeredett .

3 hozzászólás
>!
_Enii_ P
Lara Adrian: A vámpír csókja

Újabb vámpíros történet,gondolhatnánk hogy „na,akkor még egy klisés sztori”->de nem,ebben volt valami új. Szerettem a világot,a történetet,a szereplőket(bár Lucan-t párszor szívesen fenéken billentettem volna),és persze a végét. :) Azt hiszem folytatom a sorozatot. ;)

>!
Dombi_Petra
Lara Adrian: A vámpír csókja

Nagyon sokáig húztam-halasztottam ezt a könyvet, évek óta a polcomon csücsült olvasatlanul. Sajnos maga az olvasás is hosszú ideig tartott, de sikerült túllendülnöm rajta! :)
A könyv tele volt számomra lényegtelen információk tömkelegével. Érdekes volt egy szinte,- ha nem teljesen – ugyan olyan világot olvasni, más szereplőkkel, helyszínekkel stb., mint amilyet Wrath megteremtett az FTTben. Bevallom, nekem utóbbi jobban tetszik, de bízom benne, ezt is hamar megszeretem.
Tegan nekem nagyon érdekes karakternek tűnik, az ő történetére nagyon kíváncsi vagyok. Összességében nem volt ez rossz, de olvastam már jobbat is.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542409 · Fordította: Szabó Veronika
>!
Zsazsóó 
Lara Adrian: A vámpír csókja

Nem is értem, hogy eddig miért nem olvastam az írónőtől :))). Nagyon tetszett, attól függetlenül, hogy kiszámítható volt a vége és volt benne egy-két logikai buktató. A karakterek egytől-egyig szimpatikusak voltak (erre már nagyon szüksége volt a kis lelkemnek ;)). Jó volt egy újabb vámpírfajt megismerni:D (Mikor elkezdek egy új sorozatot, mindig kíváncsian várom, hogy az adott író, milyen új fajjal is fog meglepni:D). Ha nagyon, nagyon akarnám valamihez hasonlítani, akkor az az FTT sorozat lenne. Én azt is szeretem, meg ezt is… szóóóval….. jöhet a többi harcos:PP.

>!
Shad
Lara Adrian: A vámpír csókja

Gondolkoztam hány pontot adjak, végül csak rányomtam a négyet:) Az indokom pedig az volt rá, hogy úgy néz ki itt nem csak egy töketlen gonoszt fogunk kapni és talán lesznek komolyabb bonyodalmak is:P A könyv önmagában egy közepes és kicsit kiszámítható spoiler könnyed olvasmány számomra kicsit több erotikával, mint kéne:) de nem is mondhatom, hogy nem tetszett:) Érdekes, hogy egyes írók mindig milyen magyarázatot adnak a vámpír faj létezésére:) Singh angyaloktól származtatta őket, itt spoiler Kezdő könyvnek nem volt rossz, fogadjunk mindenki Tegan történetére lesz kíváncsi:D

>!
kiruu P
Lara Adrian: A vámpír csókja

Lucan egy oltári nagy barom! Na meg egy szexisten. De ez csak egy apróság. Hogy lehetett akkora idióta?! Tudom, hogy a végére észhez tért, na de akkor is. Én nem felejtek.
Gabrielle aranyos volt és nagyon megszerettem. De egy-két pofont adhatott volna Lucannak.
A történet jó volt és szórakoztató. Nem unatkoztam és a mellékszereplők is kedvelhetőek.

>!
Móni0630
Lara Adrian: A vámpír csókja

Egy újabb kicsit romantikus kicsit erotikus vámpíros fantasy sorozat indítót olvashattam. Lara Adrian érdekes világot ábrázol #olvastam már párat, de mindig valami új magyarázatott kapok a vámpírokra és általában tetszeni szokott, most is bejött, de azért az eredetük (az Ősök és azok kapcsolata a nőkkel) egy kicsit zavaros.
Két dolgot sajnálok egyik, hogy a különböző kepeségek nem igazán derültek, de gondolom majd a többi részben erre is fény derül. A másik hogy bár ez minden hasonló könyvnél meg van pár napi ismeretség után már örökké tartó szerelmet éreznek egymás iránt.
A két főhős nagyon tetszett. Külön is és a kapcsolatuk alakulása is. Gabrielle elég jól fogadta a dolgokat Lucan meg hozta a „nagy harcos nem kell neki kapcsolat, de aztán……” formát. Egy barom, de akkor is nem lehet rá sokáig haragudni, de azért egy kicsit meg lehetett volna leckéztetni, de hát nem én írtam a könyvet. :D
Kíváncsian várom a folytatást, kezdek is bele a köv. részbe.

2 hozzászólás
>!
Evangelina
Lara Adrian: A vámpír csókja

Nekem tetszett attól függetlenül, hogy egy kicsit Ward koppintás gyanús. A stílusa, ahogy ír mégis más, és azt hiszem ezért is tetszett, mert mégsem éreztem végig azt, hogy egy másolat a könyvet olvasok, hanem izgultam, mosolyogtam és megkedveltem a szereplőket. Lucan sokkal szimpatikusabb viszont, mint Wrath a Ward könyvekből.
Igazából semmi különleges és mégis tetszik. :)
Negatív: Nem tetszett a földönkívülis szál….minek kellett az bele? (Igaz csak pár mondat elejéig)

>!
Frytu
Lara Adrian: A vámpír csókja

Néhány éve már olvastam ezt a sorozatot, de alig emlékeztem belőle valami, ezért is kezdtem el most újra. Valószínűleg azért is nem maradtak meg a részletek, mert azóta sok hasonló könyvet olvastam. Maga az ötlet, hogy a vámpírok földönkívüliek elég egyedi volt, de azon kívül nem sokban különbözött a hasonló erotikus fantasyktől.


Népszerű idézetek

>!
Sunshine

A valóság egy álnok ribanc, ezt jobb szem előtt tartani.

>!
Sunshine

– Meg kellene, hogy öljelek. Akkor kellett volna megtennem.
Tegannek a szeme sem rebbent a fenyegetés hallatán.
– Ellenségeket keresel, Lucan? Nézz a tükörbe. Ő lesz az a rohadék, aki legyőz téged minden alkalommal.

Kapcsolódó szócikkek: Lucan Thorne · Tegan (Midnight Breed)
>!
NenaK

– Ha egy pillanatra rám figyelnének… ha vetnének egy pillantást a fotókra, amiket készítettem…
– Már láttuk őket, Maxwell kisasszony. Sokszor. Ide hallgasson, semmi sem stimmel abból, amit eddig elmondott – sem a vallomása, se a mobillal készített szemcsés, homályos képek.
– Elnézést, hogy a minőség nem megfelelő – válaszolt csípősen Gabrielle. – Legközelebb, mikor szemtanúja leszek egy csapat pszichopata által elkövetett brutális gyilkosságnak, mindenképp magammal viszem a Leicámat és a tartalék lencséket.

33. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gabrielle Maxwell
>!
Sunshine

– A tested kimerült, Lucán, és nem csak a sérülésektől. Gyenge vagy. És félsz.
– Félek – jeges pillantást küldött Gabrielle felé, és lekezelően vigyorgott. – És mégis mitől?
– Magadtól, először is. De azt hiszem, tőlem még inkább.

>!
Sunshine

– Csak téged akarlak. – A férfi elmosolyodott.
– Isten legyen hozzád irgalmas, nekem sem kell senki más!

>!
Xoxoribizli

Soha nem hitt a sorsszerűségben, de átkozottul világos lett számára, hogy így vagy úgy, de a nőnek kereszteznie kellett az ő útját.
Ó, igen. Akár a fekete macskának.

11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Lucan Thorne
>!
Sunshine

Harcos vagyok. Időnként hóhér. Halállal kereskedem, nem szoktam hozzá, hogy mentséget keressek a tetteimre.

>!
Xoxoribizli

Mégis itt állt most újra, nem sokkal éjfél után, saját vékonyka becsületkódexét is megszegve (…)

Kapcsolódó szócikkek: Lucan Thorne
>!
NenaK

Az önvédelem legalapvetőbb szabálya: ne engedd, hogy máshova vigyenek, mint amiben először megállapodtatok. Az a támadó hazai pályája lehet.
Akkor a túlélés esélyei a kevésről nullára zuhannak.

381. oldal

>!
NenaK

Lucan Thorne talán nem is különbözött a többi férfitól. Kivéve, hogy… különbözött.

70. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lucan Thorne

A sorozat következő kötete

Éjfél szülöttei sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nalini Singh: Vonzódás
J. R. Ward: Éjsötét szerető
Richelle Mead: A végső áldozat
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Nalini Singh: Angyalvér
Sherrilyn Kenyon: Éjféli vad
Karen Chance: Holdvadász
Cassandra Clare: Üvegváros
Gail Carriger: Soulless – Lélektelen
Rachel Hawkins: Hex Hall