A ​vámpír bosszúja (Éjfél szülöttei 5.) 135 csillagozás

Lara Adrian: A vámpír bosszúja

Legyőzhetetlen vágy, túlvilági érzékiség; az első érintés halálos.

Renata a pengék és lőfegyverek mestere, hihetetlen mentális képességek birtokosa, akit sem ember, sem vámpír nem győzhet le. Mégis halálos veszélybe kerül, amikor egy aranyhajú vámpír csapdába ejti… az érzékiség csapdájába, a földöntúli gyönyörök palotájába. Nikolainak a küzdelem a lételeme. Csupán egy nő állhat az útjába; a hűvös és szexi harcos, Renata. A vér erős kötelék, a szenvedély még erősebb, és valamelyiküknek pusztulnia kell.

Lara Adrian bestsellersorozatának főhősei félig ember, félig démoni lények, akik több ezer éve velünk élnek. A múltban a Rend őrei biztosították a békét, de a múlt köddé vált, ez már a jövő… Véres háború dúl. A vámpírok ellepték az utcákat, kedvükre lakmároznak, senki sincs biztonságban. A világhírű sorozat folytatása még több borzongást, még több szenvedélyt, még több fordulatot tartogat a műfaj rajongóinak.

„Erotikus, vérszomjas, csábító”
– J. R. Ward, az Éjsötét szerető írója

Eredeti mű: Lara Adrian: Veil of Midnight

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
410 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543406 · Fordította: Szabó Veronika

Kedvencelte 22

Most olvassa 5

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 45

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
ViveEe P
Lara Adrian: A vámpír bosszúja

Vadabb, sötétebb és kegyetlenebb vonalon halad tovább a történet.
Nico igyekszik felkutatni egy első generációst, hogy figyelmeztesse a rá leselkedő veszélyre, de többet talál, mint valaha hitte.
Sötét, borzalmas titkokat, és egy erős, mindenre elszánt lányt.
Amikor árulás üti fel a fejét, és Nico-t csapdába csalják, Renata elveszít valakit, és Nico segítségét kéri.
Kész akciófilm az eleje az egésznek. Utána jön a kellemes, lágy, romantikus rész, ami egyébként szép. Jó kis páros ők ketten is. Valahol Nico keményfiúból plüssmacivá alakulása volt eddig szerintem a legaranyosabb az összes rendtag közül.
A háborút illetően sajnos túl sokat nem léptünk előre, csak sok kis sz*rházival ismerkedünk meg, de legalább egy váratlan szövetséges is felbukkan. Egy másiknál viszont szörnyű tragédia történik, és nagyon örülök, hogy az övé a következő rész, mert nagyon kedvelem a karakterét.

>!
vIVIv
Lara Adrian: A vámpír bosszúja

Véééééééééééééégre egy elejétől a végéig izgalmas könyv! Az előző kötet laposabb lett és sokára vetettem bele magam a folytatásba, de megérte, mert ez rohadtul jó lett. Niko eddig is szimpatikus srác volt ezek után méginkább. :) Ebber részben szegény jól megszívta, de végül is legalább megtalálta a szerelmet. :)
Renata egy tökös csaj :) Nem sz@r@kodik, felveszi a kesztyűt és küzd apait anyait beleadva. Persze a keménycsaj álca mögött ott van az, hogy igazán törődik az emberekkel, Nikoval, Mirával és másokkal is. Nem volt könnyű élete, de tovább tudott lépni és összehozta a sors Nikoval. Persze a főgonosz miért ne tűnne el megint… -.- ajj, bár ahogy belenézett Mira szemébe és amit megtudott az sokat sejtető volt számunkra :) (muhahahah)
És muszáj megemlíteni a másik szálat…Andreas…én úgy sajnáltam…annyira jó arc és hogy megszívta :( A következő kötet pont róla fog szólni, kíváncsi vagyok mi lesz vele.

>!
Lizz_
Lara Adrian: A vámpír bosszúja

hmm…Nem volt rossz , sőt pozitívum hogy sok volt benne az öldöklés *.* De ez még mindig csak 3 és fél *

>!
Móni0630
Lara Adrian: A vámpír bosszúja

A sorozat hozza az eddig kapott színvonalat. Mint eddig minden részben itt is megkaptam a az izgalmas sztorit és a jó kis romantikus szálat egy kis erotikával vegyítve.
Niko nem okozott meglepetést azt kaptam tőle a könyvéből amit elvártam.
Renáta egy újabb olyan kiválasztott (5/2) aki tudja (legalább is részben) hogy kicsoda micsoda. Nagyon tetszett a képessége végre egy jó kis harcos képesség.
Valamint itt nem csak egy kiválasztottat kaptunk hanem rögtön kettőt.A kis Mirát nagyon bírtam kis cuki volt az ő képességével is el lennék. :D

>!
Shad
Lara Adrian: A vámpír bosszúja

Passzolom a részt, nem estem hasra tőle semmilyen szinten. Nem volt rossz, de eddig talán ez volt a gyenge láncszem számomra. Elején Renata nagyon tetszett, igazi belevaló csaj, aki képes gondolkozni az agyával és emellett halálos. Végére meg átment agyatlan hisztibe, legszívesebben felképeltem volna… noh mindegy. Story sem volt túl erős, előrébb sem jutottunk. Viszont két pontért már megérte elolvasni. Az egyik Alex, gondolom a következő könyv az övé lesz , ezért történt az ami történt:( ééés kaptunk egy Huntert! (mondjuk nem tudom miért kellett a nevét is lefordítani „vadászra” , de kit érdekel…)
Noh lássuk Alexet:)

>!
Mavis P
Lara Adrian: A vámpír bosszúja

Lara hogy tehettél ilyet velem? Megalkotod Nikot, hogy a kedvencem legyen, aztán olyan Kiválasztottat adsz mellé, akitől futkos a hátamon a hideg?! Renata nagyon sajnálom, de nem kedvellek… Sőt. Számomra a lányok között az utolsó helyen kullogsz, bőven a többiek mögött. Csak Niko miatt jár a könyvnek a csillag ötös. Jó.. persze azért is, mert kíváncsi vagyok a Vadászra. Remélem nem kell benne csalódnom. :)

>!
Ancsúr
Lara Adrian: A vámpír bosszúja

Alapjában véve nem volt olyan rossz ez a könyv se. Igazából Mira jelentőségét nem láttam a történetben egészen a történet végéig. Mondjuk hiányoltam azt, hogy Vadásszal mi történt, miután elhagyták a „csatateret” a szereplők.
Ami pedig a Yakut-okat és Fabiant illeti, megérdemelték amit kaptak. Csak azt sajnálom, hogy nem a Rend tagjaitól kapták meg a magukét.

>!
eklaire P
Lara Adrian: A vámpír bosszúja

Imádom, akár a többit :) bár kicsit zsúfolt lett a történet, csupa rohanás, csupa harc, olyan sietős, de továbbra is kedvenc :D

>!
Elhaym 
Lara Adrian: A vámpír bosszúja

Könyvet nem bírtam letenni, nagyon izgalmas volt végig. Kötet első felében nem volt romantikus jelenet, de nem is hiányzott. Az se zavart, hogy eleinte többet szerepeltek a zakkant vámpírok mint a főszereplők. Könyv keményebb stílusához a kevesebb romantikus jelenet jobban is illik. Végefelé azért van az is, nagyon aranyos volt az a jelenet amikor Nico zavarban volt miközben szerelmet vallott Renatának.
Tetszett, hogy egyre érdekesebb különleges képességeket talál ki az írónő. Nico földanyával kapcsolatos képessége. Reichen pirotechnikai képessége mind lenyűgözőek.
Az 5. rész végén történtek meg nagyon váratlanul értek. Sokkoló és szörnyű veszteség érte Andreas Reichent, ezek után szerintem mindenki várni fogja az ő könyvét, én például nagyon. Az új szereplő Hunter (Vadász) is nagyon szimpatikus. Tar szereplők nem szoktak bejönni, de amikor kézen fogva sétált Mirával, akkor nem lehet nem szeretni őt. Őket a későbbiekben egy párként is eltudnám képzelni.
Dragos nagyhatalmú terve, az ahogy a világuralomra szeretne törni szintén nagyon kegyetlen. Őst már sajnálom, azt szeretném ha kimentenék Dragos karmai közül. Dragosnak meg azt kívánom, hogy minél hamarabb bekövetkezzen az amit Mira szemében látott.
Könyvben nagyon sok volt a káromkodás, de nem volt zavaró, ehhez a sorozathoz a durvább szöveg illik.
3 dolog zavart csak a könyvben. Egyik az, hogy Chase nem szerepelt, másik meg a névátírás. Nem tudom miért nem lehet meghagyni az eredeti neveket. Nicolaiból Nyikoláj lett, Alexeiből meg Alekszej. 3. ok meg az, hogy a magyar címnek semmi köze a könyvhöz.
Ennek ellenére köszönöm az Ulpius-ház kiadónak, hogy ezt a remek sorozatot is megjelentette. Más mint a többi paranormális sorozat, véresebb, szöveg sem lightos, de pont ettől jó.
Bővebben.
http://elhaym.wordpress.com/2010/08/31/lara-adrianejfel…


Népszerű idézetek

>!
Sunshine 

– Nem foglak bántani.
– Tudom – görbült enyhe mosolyra a lány szája széle. – Nem lesz rá esélyed.

>!
Sunshine 

– Szóval még mennyi ideig akarod dédelgetni azokat a coltokat, mielőtt én is megnézhetném az egyiket?
A férfi kuncogva dőlt hátra a fémszékben.
– Válassz egyet. Biztosra veszem, tudod, hogyan kell használni…
Nem fejezhette be a mondatot. Renata felkapta a hozzá közelebb eső fegyvert és egy tele tárat. Nem egészen három másodperc alatt betárazta, kibiztosította és lövésre emelte a pisztolyt. Niko sohasem látott még ennél szexisebbet.
– Lenyűgöző.
A lány visszatette a fegyvert az asztalra, és felvonta egyik vékony szemöldökét.
– Segítsek a tiéddel?

>!
clyme 

– Ne harcolj tovább, Renata – kérte, amikor a lány végre magához tért, és felpislogott rá. A férfi fölé hajolva lágyan végigsimított az arcán. Érintése gyengéd volt, és megnyugtató. – Nem kell tovább futnod. Nem kell tovább küzdened… velem nem. Velem biztonságban vagy, Renata.

>!
Sunshine 

– Talán nem tudtad, de oly sokszor te jelentetted nekem a biztos kikötőt. Ahányszor elvesztettem a hitem az emberiségben, a te kedvességed mindig meggyőzött az ellenkezőjéről. Igaz barát vagy, és én szeretlek. Mindig szeretni foglalt.

>!
clyme 

Képtelen lett volna tovább a házban maradni. Túl sok sötét emlék kötődött hozzá. Túl sok halál vette körül.

>!
Sunshine 

– Lexnek talán megvannak a személyes okai, amiért azt kívánja, bárcsak ne így lenne, de Mira sohasem téved. Bármit láttál is ma a szemében, annak sorsszerűén úgy kell történnie.
– Sorsszerűen – ismételte a férfi, láthatóan jól szórakozva. – Hűha. Akkor végünk.
Jelentőségteljesen nézett a lányra, miközben kiejtette ezeket a szavakat, mintha ki akarná provokálni, kérdezzen rá, direkt említette-e kettőjüket együtt.

>!
Sunshine 

– (…) Vadállat vagy. Tudod, mi kellene neked? Szájkosár és fojtónyakörv. Téged láncon kéne tartani.

>!
Justabookworm7

A jövő döbbenetes lehet, pláne, ha nem erre számítasz, mi?
– Ja – dörmögte Niko. – Döbbenetes.
Épp az imént kapott belőle egy tisztességes adaggal.

49. oldal

>!
clyme 

– Amikor megérkeztem, az unokaöcséd mondta, hogy az utóbbi néhány órát idekint töltötted – folytatta Helene felemelve a fejét, ahogy elnézett a tó irányába. – Látom már, miért. Csodaszép a kilátás.
– És most még szebb lett – nézett fel rá a férfi.

Tizenegyedik fejezet


A sorozat következő kötete

Éjfél szülöttei sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gena Showalter: Atlantisz
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Jeaniene Frost: Síri csendben
Darynda Jones: Második sírhant
J. R. Ward: Halhatatlanság
Caris Roane: A Másik Föld
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Charlaine Harris: Holtak klubja