Állatkedvelők ​kézikönyve 6 csillagozás

Lányi György: Állatkedvelők kézikönyve

Gyakran megállunk az örvendetesen gyarapodó számú állatkereskedések kirakatai előtt. Kanárik, papagájok, teknősök, díszhalak, hörcsögök, rikácsoló, ugráló, úszkáló forgataga tárul szemünk elé. Hát még ha az üzletbe is belépünk! A bőség zavara elbizonytalanítja azokat, akik saját kedvtelésük vagy még inkább gyermekük unszolására valamilyen állatot szeretnének tartani.
Milyen állatot tartsunk – saját életmódunk, körülményeink figyelembevételével? Hogyan gondozzuk első kedvencünket? Ilyen és hasonló kérdésekre kaphatunk választ Lányi György kezdő állattartóknak készült könyvéből. A szerző leírja az egyes fajok általános jellemzőit, a tartásmód iránti igényeit, viselkedési jellegzetességeit, a tartásukkal kapcsolatos problémákat. A műben levő gazdag ábraanyag megkönnyíti a választást és a tartás kezdetét.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Állatbarát

>!
Mezőgazdasági, Pécs, 1989
258 oldal · keménytáblás · ISBN: 9632341937 · Illusztrálta: Simon Zoltán
>!
Natura, Pécs, 1985
266 oldal · ISBN: 9632331109 · Illusztrálta: Kerekes Anna

Kedvencelte 1


Kiemelt értékelések

Zoltán70>!
Lányi György: Állatkedvelők kézikönyve

Rendkívül átfogó, a kisállattartás gyakorlatilag minden egyes válfaját ismertető művet kapunk a kezünkbe ezzel a könyvvel. A madaras rész lett talán a legjobb, sok díszmadárfajt ismertet a kanáritól a pintyeken, a kisebb papagájokon és galambokon át a díszbaromfikig, díszrécékig, sőt fácánokig. A díszhalas rész már sokkal kevésbé tetszik, az általános bevezetőn túl tényleg csak a legismertebb, kezdőknek ajánlott fajokat tárgyalja, de még azokat sem mindet, a legnépszerűbb fajok közül is rengeteg maradt ki, pl. a gyöngygurámi, a bíborfejű díszmárna, a császárlazac, a pillangó törpesügér, vagy az algaevő harcsa (Ancistrus).
De van itt terrarisztika, kutyák, macskák, pónilovak, egyszóval minden.
Egy általános kisállattartási könyvnek abszolút megfelelő, a legfontosabb alapismereteket is tartalmazza, ezek birtokában már bele lehet fogni az otthoni állattartásba, persze aki már döntött valamelyik mellett, az többnyire beszerez egy csak arra szakosodott kézikönyvet is. A választásban azonban midenképp nagy segítség lehet ez a könyv.

W_L I>!
Lányi György: Állatkedvelők kézikönyve

Gyermekkorom egyik kedvenc olvasmanya, alighanem az egyik legatfogobb mu a hobbiallatok tartasarol.
A halaktol, hulloktol es keteltuektol a madarakon at a kisemlosokig, a kutyak es macskak tartasatol a kecskekig es ponilovakig minden benne van ami egy allatbaratnak eszebe juthat.
Kulon-kulon persze mindegyik allatfajrol vagy -csoportrol talalhatunk reszletesebb konyveket, de mindrol egyutt ez a legjobb konyv.


Hasonló könyvek címkék alapján

Fekete István: Kele
Nógrádi Gábor: Segítség, ember!
Géczi Zoltán: Kutyakönyv
Holdas Sándor: Különös vadászat
Molnár Katalin: Hobbiállatok
Csányi Vilmos: A kutyák szőrös gyerekek
Frank Kane – Phyllis Wise: Az amerikai és az angol cocker spániel
Kovács Gyula: Háziállatok anatómiájának atlasza
Szinák János – Veress István: Kutyabajok
Bíró András: A kutyasport