Klasszikus ​magyar konyha 0 csillagozás

Láng György: Klasszikus magyar konyha

A ​magyar történelem bővelkedik fordulatos, dicsőséges, csak erre a népre jellemző eseményekben. Ugyanezt elmondhatjuk a magyar ételekről és borfajtákról is. Ebből a könyvből az olvasó az étel- és italfajták lenyűgözően gazdag választékát ismerheti meg, a falusi asztalokra kerülő levesektől az arisztokrácia kifinomult grande cuisine-jéig.
Láng György fáradhatatlan kutatómunkával, minden apróságra kiterjedő figyelemmel gyűjtötte össze ezeket az eredeti, kipróbált recepteket. Pontos és részletes utasításai alapján olvasói könnyen és hibátlanul elkészíthetik a könyvben szereplő ételeket.
Láng György a mű bevezető fejezetében érdekfeszítő összefoglalót nyújt a magyar konyha történetéről, visszanyúlva a titokzatos kezdetekig, a mongol törzsek étkezési szokásaiig; majd szórakoztató beszámoló következik a Magyarország különböző területein gyakorolt konyhaművészet és étkezési szokások tíz évszázadáról – a budapesti éttermek és kávéházak leírását éppúgy megtaláljuk a könyvben,… (tovább)

>!
Corvina, Budapest, 1992
380 oldal · ISBN: 9631337863

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Hasonló könyvek címkék alapján

Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren
Borbás Marcsi: A sűrűje 2.
Bereznay Tamás: Mai magyar konyha
Pelle Józsefné: Csemegék könyve
Hargitai György: Az én alapszakácskönyvem
Radvánszky Béla: Régi magyar szakácskönyvek
Makay Béla: Szabadtűzön
Korpádi Péter: Hidegkonyhai remekek
Halász Zoltán: 350 világhírű recept
Hargitai György: Magyar Konyha – Saláták