A ​rohonci kód 5 csillagozás

Egy történelmi rejtély nyomában
Láng Benedek: A rohonci kód

Apokrif evangélium vagy egyszerű imakönyv? Hamisítvány vagy hiteles történeti emlék? Elfeledett írás vagy szuperbiztos kód, esetleg mesterséges nyelv? Magyar, román, szanszkrit, latin, netalán török? A Rohonci kódex hírnevét különös kettősség jellemzi: helyet kapott a világtörténelem megfejtetlen írásainak illusztris társaságában, miközben a legutóbbi időkig komoly kísérlet nem történt rejtélyes jeleinek elolvasására.

LÁNG BENEDEK könyve egy izgalmas nyomozás története, amelyet a szerző e Budapesten őrzött, titokzatos és gazdagon illusztrált kódex megfejtése érdekében folytatott. A fiatal tudománytörténész minden részletre kiterjedő, alapos vizsgálata során az olvasó beavatást nyerhet a máig megfejtetlen, rejtélyes könyvek világába, a titkosírások és a kódok történetébe, valamint a rejtjelfejtés hagyományos és modern módszereibe is.

Tartalomjegyzék

>!
Jaffa, Budapest, 2011
228 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639971677
>!
Jaffa, Budapest, 2011
228 oldal · ISBN: 9786155418679

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 6

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Bayek>!
Láng Benedek: A rohonci kód

Láng Benedek: A rohonci kód Egy történelmi rejtély nyomában

Méltatlanul alulértékelt a téma. Sajnos a könyv sincs köztudatban, holott mindenképpen megérdemelné, nagyon érdekes olvasmány.


Népszerű idézetek

furacs>!

A Voynich-kézirat számos tekintetben hasonlít a Rohonci kódexre. Mindkettő titokzatos jelkulccsal íródott, amelynek megfejtése még várat magára. Mindkettő viszonylag hosszú szöveget tartalmaz, és ezzel mintegy felkínálja magát a kódfejtőnek. Mindkettőnél rejtély, hogy titkosírással. kódokkal, mesterséges nyelven vagy valódi nyelven megírt szövegről van-e szó. Mindkettő tartalmaz illusztrációkat, amelyek vagy segítik a megfejtést, vagy éppen ellenkezőleg, összezavarják a kódfejtőt. Mindkettő esetében egyaránt felmerülhet a 16. és a 19. század mint a keletkezés dátuma. Mindkettővel kapcsolatban súlyos a gyanú, hogy blöffel vagy hamisítvánnyal állunk szemben. És amennyiben a gyanú beigazolódik, mindkettőnél továbbra is fennáll a kérdés, hogy ha valaki puszta blöffként hozta létre, vajon ezt a 16. vagy a 19. században tette-e, esetleg valamikor a két időpont között, és egyáltalán mi céllal.

12. oldal

Láng Benedek: A rohonci kód Egy történelmi rejtély nyomában


Hasonló könyvek címkék alapján

T. Dénes Tamás: Kódtörő ABC
Dénes Tamás: Titok tan avagy kódtörő ABC
Virasztó Tamás: Titkosítás és adatrejtés
Andrew Hodges: Kódjátszma
Al Cimino: Kódfejtés
Sangeet Duchane: A Da Vinci-kódon túl
Simon Singh: Kódkönyv
Paul Lunde: Titkos kódok
Mai Jia: Kódfejtő
Gregg Braden: A teremtő kódja