Gúfó ​a boszorkányszombaton (Gúfó 3.) 25 csillagozás

Lanczkor Gábor: Gúfó a boszorkányszombaton

A sorozat harmadik részében Gúfó, a kíváncsi bagolyfióka, nyomába ered három furcsa, két lábon járó lénynek, akik magukkal hurcolnak egy darabka holdat. Egy tisztásra érve azután Gúfó szemtanúja lesz egy varázslatos szeánsznak, amely majdnem tragédiával zárul…

Eredeti megjelenés éve: 2017

Kiadói ajánlás: 4 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Csimota, Budapest, 2017
50 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155649134 · Illusztrálta: Takács Mari

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

ziara>!
Lanczkor Gábor: Gúfó a boszorkányszombaton

Számomra ez volt a legkedvesebb történet a három közül. Az illusztrációk pedig briliánsak, még mindig. Gúfó nagyon kedves mesehős, kicsit emlékeztet Huppra, Jill Tomlinson baglyocskájára, aki félt a sötétben. (https://moly.hu/konyvek/jill-tomlinson-a-bagoly-aki-felt-a-sotetben)

2 hozzászólás
Molymacska>!
Lanczkor Gábor: Gúfó a boszorkányszombaton

Gufó a kis bagoly most újabb kalandra készül, méghozzá boszorkányszombatra, ahol láthatja, hogy a három boszorkány mit is csinál, közben pedig boszorkányok talizmánja lesz.
Nagyon aranyos volt, az előző részhez képest újra felpörgött a történet, és volt benne izgalom is. Közben pedig láthatjuk, hogyan fejlődik repüléstudása Gufónak is.
Izgalmas és nagyon aranyos baglyos kötet. Csak ajánlani tudom

meseanyu P>!
Lanczkor Gábor: Gúfó a boszorkányszombaton

A fás rész sokkal jobban tetszett, itt most elég gyenge volt a sztori. A képi világ még mindig remek, de valahogy nem tudta feledtetni a történet összevisszaságát.

Honey_Fly P>!
Lanczkor Gábor: Gúfó a boszorkányszombaton

Alapvetően családilag szimpatizálunk Gúfóval. Szeretjük az illusztrációit és az egyszerű kalandjait de ez most igazán olyan se füle se farka történet volt. Négyéves hallgatóságom is csak egyszer olvastatta fel velem.

krlany I>!
Lanczkor Gábor: Gúfó a boszorkányszombaton

Biztosan az a baj, hogy nem olvastam az előző két Gúfós kötetet, de én ezt nem érzem annyira bénának, mint ahogy az értékelések írják. Nekem van eleje, vége, közepe. Van három boszorkányunk: Borostyán, Csipkebogyó és Vadcitrom. Gúfó pedig a nyomukba ered… spoiler Igazából aki olvasott már indián, szibériai sámán, lapp vagy eszkimó meséket annak szerintem nem olyan idegen ez a megidézős világ, még akkor sem, ha a boszorkány-mítoszokkal nincs tisztában… persze egy négyévesnek lehet, hogy idegen ez, bár én láttam hasonló bábjátékot a bábszínházban pöttömökkel… szóval nem tudom.
Az illusztrációk viszont nagyon vagányak, kreatívak (a tűz tépett újságcsíkokból, a csillagok kockásfüzetből stb.), mintha kollázs és festés vegyes technikával készülnének, miközben meg eredetik és csodaszépek.

Fairy>!
Lanczkor Gábor: Gúfó a boszorkányszombaton

Itt Gúfó a boszorkányok közé keveredik,megakadályoz egy erdőtüzet miközben a boszorkányok talizmánja lesz.
Imádom Gúfót.

Gabye>!
Lanczkor Gábor: Gúfó a boszorkányszombaton

Gúfó cuki, de ezek a mesék – most túl a másodikon – valahogy kicsit összecsapottnak tűnnek nekem. Van egy viszonylag hosszabb bevezetés rész, aztán gyorsan történik valami egy két oldallal a vége előtt és egyszer csak ukk-mukk-fukk vége van.

Rózsabogár78>!
Lanczkor Gábor: Gúfó a boszorkányszombaton

Gúfó egy nagyon édes kis bagoly, az előtörténeteit nem ismerem, ezt a könyvet úgy kaptuk, hogy a hétévesem már egyedül is olvashatja. Ennek ellenére én olvastam el neki, nem volt egy megterhelő sztori, bár a boszorkányszombat tematikája elég haladó már, de azért szórakoztató is, a félig gonosz, de igazából vicces banyákkal. Mindenesetre az illusztráció iszonyú jó, elviszi a hátán a sztorit, egy-két mókás rajzon sokáig nevettünk. És megígérte, hogy egyedül is el fogja olvasni.

Tudaton_Magazin>!
Lanczkor Gábor: Gúfó a boszorkányszombaton

https://tudaton.hu/hallottal-mar-a-nyolcvankilencedik-c…

A mesék terjedelme igazodik a célzott korosztály igényeihez; felépítése kicsit kapkodó, a gyors elalvással befejeződő történetek kissé lefejezik az egészet – mégis, a visszatérő motívum kellemes egységességet ad a sorozatnak.


A sorozat következő kötete

Gúfó sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Pásztohy Panka: Szeretem a kiskutyám!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca társasjátéka
Kiss Judit Ágnes: Babaróka ajándéka
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi, pici Bori
Bálint Ágnes – Németh Ágnes: Kukori és Kotkoda – A nyikorgó daráló és más történetek
Buzás Kálmán – Nagy Krisztina (szerk.): Az én mesém 5.
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik
Menyhért Anna: A kis ló és a szívbeszélő
Lévay Erzsébet: Micike költözik
Lackfi János: Semmitűz és marharépa