Raziel 179 csillagozás

Egy angyal az élet küszöbén
Lana Millan: Raziel

Ismered a viccet, amiben a bukott angyal, a KitKat-mániás démon és egy hősszerelmes bolti eladó a Tudás Könyvének keresésére indul? Nem? Nem csoda, hiszen ez nem vicc. Raziel a Tudás Könyvének őrzője, a legfelsőbb misztériumok és titkok angyala. Vagyis csak volt. Valami történt. Lélegzik és ver a szíve, miközben Nevada tűzforró sziklái között kinyitja a szemét. Emberré vált. Lehetne még ennél is rosszabb a helyzete? Lehet, és lesz is. Amikor eltűnik a Tudás Könyve üzletet ajánlanak neki: ha segít megtalálni, visszakaphatja a szárnyát. Segítőként egy pimasz démont varrnak a nyakába, hogy aztán együtt vágjanak neki Amerika vadregényes tájainak. Kalandos útjuk során Raziel felfedezi magában az elszánt harcost, a féltő barátot, és az esendő embert. Lana Millan második regénye egy izgalmas mese, ami akár igaz is lehetne.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Athenaeum, Budapest, 2018
296 oldal · ISBN: 9789632937670
>!
Athenaeum, Budapest, 2018
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632936727

Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Lucifer · Raziel (angyal) · Belader · Kendra · Uriel (arkangyal)


Kedvencelte 18

Most olvassa 19

Várólistára tette 218

Kívánságlistára tette 247

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

>!
vIVIv
Lana Millan: Raziel

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

A fülszöveg és borító kombinációja arra ösztönzött, hogy ez a könyv kell nekem. Muszáj elolvasnom. Háááát so-so..nem teljesen azt kaptam amire vártam. :(
Az első kisebb sokk akkor ért (bár túl tudtam rajta lendülni, mert végül is a másik végéről fogta meg a dolgokat), hogy Raziel spoiler
Aztán folytatódnak azok a dolgok, amiken néha néztem nagyokat és egyszerűen nem értettem. Most mennyire valóságos az, hogy lezuhansz egy szikláról és aki megtalál egyből magához vesz, hogy élj vele ő majd segít. o.O
Raziel pedig mint emberi testbe bújt angyal inkább volt ember mint angyal. A viselkedése, a gondolkodása, a gyakori agymenései olyan szívesen kaparnám a falat érzést keltettek bennem. Megvolt a feladat a Tudás Könyve megszerzése, ehelyett végül is minden más kb fontosabb volt. Mert hár Raziel-nek épp hp-nek kellett lennie. Belader mint gonosz démon? Kac-kac-kac, nála kb a barátnőm ötéves lánya is ijesztőbb.
Kendra exe Tommy pedig tuti nem 100-as…amikor színre lépett komolyan azt hittem előugrik valaki, hogy ez a kész átverés show. XD
Sok lényeges dolog amúgy nem történt, utazgatunk, eszegetünk, megszállunk valahol, kicsit megölünk valakit, majd kiderül, hogy spoiler és akkor mást is kell keresni.
A végén ami történt pedig annyira túlzás volt, csöpögős volt de nagyon. Belader mivé lettél :D
Nem tudom akarom-e a folytatást :/ De a borító tényleg szép :)

2 hozzászólás
>!
Krisztina_Németh_2
Lana Millan: Raziel

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

Ha elöre tudom mi fog történni el se kezdem. Az eleje tetszett. Izgalmas volt, bár Raziel tul naiv volt. A démon stilusát imádtam, ezért nem tetszett a vége. Azért a következö részre még kiváncsi vagyok.

>!
K_A_Hikari
Lana Millan: Raziel

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

„Az élet tele van veszteséggel, valahogy ezek között a szomorú mérföldkövek között lavírozva kell megtalálni, megtartani a boldogságot. Eddig azt hittem, nincs más árnyalat, csak a jó és a rossz, de az élet ennél bonyolultabb.”

Száz szónak is egy a vége: élveztem.
Élveztem a humorát, élveztem a stílusát, élveztem az izgalmát, élveztem a csipetnyi szurkálódó romantikát.
Egyszerűen nem tudtam, mi lesz a vége, vagy, hogy mit fog tartogatni a következő fejezet, szóval muszáj voltam egyre csak olvasni és olvasni, hogy kiderüljön. Egyébként is le lehet venni a lábamról az ütős angyalos könyvekkel, de ebben valahogy minden klappolt, minden benne volt, ami ahhoz kell, hogy ne akarjam letenni, amíg a végére nem érek.
Ilyen regények után büszke vagyok arra, hogy ennyire fantasztikus szerzői vannak kis hazánknak.
Nagyon remélem, hogy Raziel története folytatódni fog, méghozzá a közel jövőben, mert nem tudom, mennyi ideig leszek képes türelmesen várakozni.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2018/05/lana-millan-r…

13 hozzászólás
>!
Bitten
Lana Millan: Raziel

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

Izgalmas, szórakoztató és mozgalmas.
Szerettem olvasni. Mint lentebb is említem állandó kettősség lengi be az egész történetet, több területen is szemlélve.
Nagyon tetszett ahogy a fantasyba ötvözte az emberiség mindennapjait. Igazi érzelmi repertoárt mutatott be a szereplők segítségével , jól szemléltetve ezáltal gyengeségeinket vagy erősségünket.
A történet felépítése logikus és abszolút következetes. Stabil alapokat teremtett meg egy sorozatnak.
Uriel és Belader karakterét egyaránt megkedveltem. Raziel egyszerűsége és tapasztalatlansága szimpatikussá teszi őt.
Humorban és csipkelődésben erős.
spoiler
Úgy gondolom egész jó kezdet, mely folytatásért kiált!

*Hogy miért 4,5 csillag?! – Azért hogy a további részekkel überelni tudja. Én meg magasabban csillagozni. ;-)

http://bittennonblogger.blogspot.hu/2018/04/lana-millan…

>!
malnakivi
Lana Millan: Raziel

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

Remek alapötlet kevésbé remek kidolgozása. A másik könyvnél már leírtam, de muszáj itt is megemlítenem, hogy az írónő stílusa és humorérzéke nagyon jó, ennek köszönhetően a sztori végig lendületes és olvastatja magát, de… és sajnos megint itt van az a fránya de.
Azért sajnos, mert annyira jó kis könyv lenne ez, ha nem lenne benne issszonyú sok, teljesen értelmetlen és totál felesleges hiszti. Persze nyilván nem lehet könnyű feladat egy angyalnak megszokni az emberi életet és megtanulni uralni az érzelmeit, de Raziel sokszor egy p*csa bocsánat, aki szinte non-stop semmiségeken nyafog (pl. elkezd hisztizni azért, mert nem tetszik neki a melltartó mintája) és nagyon látványosan szenved. Sajnos emiatt a történet sem igazán halad, pedig rengeteg potenciál van benne.
Ha gonosz lennék, simán levonnék csillagot a végéért is – az ugyanis nem függővég, hanem egyszerűen félbevágták a történetet. Mint amikor filmezés közben a legizgalmasabb jelenetnél megy el az áram.. Ez egyébként azért is fura, mert sehol nincs feltüntetve, hogy a Raziel egy sorozat első része, én pedig egy önálló, lezárt történetre számítottam.
Mindenesetre kap egy esélyt a következő rész is, remélem az már egy cselekményközpontú sztori lesz, sokkal kevesebb hisztivel!

>!
Athenaeum, Budapest, 2018
296 oldal · ISBN: 9789632937670
7 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly P
Lana Millan: Raziel

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

Jó alapsztori, zseniális karakterek, vicces és pörgős párbeszédek – a vége viszont nagyon nem tetszett (félbehagyás és függővég között óriási a különbség). Kár érte…. Ahogy a fülszöveg első feléért is (érzek némi anomáliát a könyv elolvasása után), a borító eleje viszont gyönyörű és nagyon frappáns.
Csak reménykedem, hogy jön valamiféle folytatás, a történet, a karakterek – és szerintem az olvasók is – ezt szinte követelik.

>!
CsakSimánDorka P
Lana Millan: Raziel

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

Imádom az angyalos, démonos, útkeresős történeteket, ezért is kezdte el bizgatni a fantáziám ez a könyv. Aztán mikor nekiálltam, hogy elolvassam valami megfordult a fejemben. Az ilyen történetekből számomra sose elég! A Raziel pedig teljes mértékben kielégítette minden vágyam.
A történetben végigkísérhettem Raziel, a bukott angyal kalandjait, akinek egy hatalmas küldetés nyomja a vállát. Kapott maga mellé egy segítőt, a dögös és KitKat-mániás démont, Beladert. Sok mindenen mennek együtt keresztül, ahol nemcsak egymást, de önmagukat is megismerik.
Belader karaktere sokkal jobban érdekelt, mert érdekesebbnek találtam, hogy miért segít egy angyalnak. Aztán mikor megkaptam a választ, még jobban vonzott :D
Raziel egy elég hmm…. érdekes lény. Sokszor kiakasztott a hisztije, emiatt nem is tudtam igazán megkedvelni. De szerencsére ott volt helyette Belader, akit nagyon is megszerettem.

Bővebben:
http://dorkaanyaolvas.blogspot.com/2018/04/lana-millan-…

>!
ViveEe P
Lana Millan: Raziel

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

Nagyon mást kaptam a könyvtől, mint amit vártam.. és nem tetszett.
Én abban bíztam, hogy ebben lesz kaland, ami az elvileg a történet szempontjából nagyon fontos Tudás Könyvének megszerzéséhez kötődik, lesznek izgalmak, lesz humor. De ezek közül semmit nem kaptam. :(
A fülszöveg abban nem hazudik, hogy nyomon követhetjük, Raziel hogyan kel öntudatra, hogyan éli meg az emberi létet, tapasztal meg emberi érzéseket. És szinte csak ez volt a központban, és megmondom őszintén, ez engem baromira nem érdekelt, és nagyon zavaró is volt. Nagyon igaza volt a démonnak. Egyfolytában hisztizett, és bizonytalankodott, és 0 összpontosítás nem volt benne, hogy csinálja a dolgát.. Mert… értitek.. ő már érez… Jesus…
Beladert és Kendrát én kedveltem, némi színt és tökösséget vittek a történetbe.
Nagyon sajnálom, hogy számomra semmi szórakoztató nem lett kihozva ebből az angyal-démon társulásból, mert azért itt bőven lehetett volna humort belevinni.
De itt is inkább az érzelmek, és a milyen jó lenne békésen éldegélni került elő.
És maga a történet sem haladt semerre. :/
Szörnyen sajnálom, mert egyébként szépen van megírva, és ha valakit érdekel, hogyan bontogatja érzelmi szárnyait egy újszülött, annak nagyon tetszeni fog.

>!
White13 P
Lana Millan: Raziel

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

Belader <3 :)))
Imadom Lana stilusat, irasmodjat es tortenetvezeteset, es most sem okozott csalodast. Sot! Raziel a maga modjan nagyon balfek, megis imadnivalo ember-angyal. Kendra tokeltes peldaja az igaz baratsagnak.
Persze a regenynek nem csak egy bukott angyal, demon meg az emberek sztorijai a mondanivaloja, annal joval melyebb gondolatokat talalunk benne.
Milyenek vagyunk mi emberek, hogyan teszunk tonkre magunk korul mindent, pusztitjuk magunkat meg a bolygonkat is. Kozben meg egyediek, csodasak es megismetelhetetlenek vagyunk mind.

2 hozzászólás
>!
Zsoofia
Lana Millan: Raziel

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

Szóval, ez a könyv angyalokra épít, és gondolná az ember, hogy akkor valahogy állást foglal a vallás tekintetében, mert anélkül angyalokkal szórakozni eléggé olcsó dolog. A Raziel univerzumában a kereszténység az alap, más vallások gondolata (teszem azt, buddhizmus, hinduizmus, sinto, stb, amik összességükben amúgy többek, mint a hívő keresztények) meg se fordul a szerző fejében, az összes ilyen hívő kb egy szinten lehet az ateista / egyéb, vallást nem gyakorló emberekkel, akik hitetlensége miatt ítélik pusztulásra a világot. Oké, ez egy keresztény propaganda, akkor lássuk megtestesülni a keresztény értékeket és szimbólumokat! Jól ismert vagy kevésbé jól ismert történetek feldolgozását, ilyesmi? Semmi? Rendben.

A főszereplőnk egy nő, méghozzá egy olyan nő, aki úgy olvasatja magát, mint akit egy nyolcvanas évekbeli szexista férfi írt (ami nagyon furcsa úgy, hogy a szerző nő). Olyan hirtelenséggel vált a személyiségjegyek és ideológiák között, ahogy nem szégyell, olyan sztereotípan viselkedik folyamatosan, mint egy PMS-ben szenvedő hisztis béka. Emellé megjelenik a szexi rosszfiú, aki valójában jófiú, és sötét múltja van, és olyan mocskosan szidja főszereplőnőnket, amennyire egy ilyen típusú szereplőnek illik, ezért annak rendje és módja szerint a főszereplő beleszeret.

A cselekmény lényegi része az, hogy bizonyos világító pontokat keres a tisztelt kompánia, és az ezen alapuló csavar még kifejezetten tetszett is – miért kellett az első érdekességre 280 oldalt várni? Ez még 600 oldalas könyvnél is ejnyebejnye, hát még 296osnál.

Az egyedüli dolog, ami feljebb tolja ezt a könyvet a nulláról, a „Halál” karaktere, aki meglepően érdekes hozzáállással tolja végig azt a pár jelenetet amiben megjelenik.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
CsakSimánDorka P

A fiatalok idősebbnek, az idősebbek fiatalabbnak sminkelik magukat. Valahogy sosem felel meg nekik az, ami éppen van. Képtelenek megélni a jelent, vagy a jövőre várnak, vagy a múltért sopánkodnak.

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

>!
wzsuzsanna P

Az emberi érzések fájdalmasak és zavarosak, mégis mérhetetlenül gyönyörűek.

25. oldal

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

>!
CsakSimánDorka P

– Te vagy a Halál.
– A Halál olyan komor kifejezés, annál én sokkal vidámabb vagyok. Nem szeretem ezt a megszólítást. Én vagyok az utolsó lélegzet, a tőr hegye, a végső szívdobbanás, a mese vége. Nevezz inkább Összegzőnek.

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

>!
CsakSimánDorka P

– Nem lehetne óvatosabban?
– Lehetne, de abban nekem mi a jó? Amúgy ilyenkor mi fáj? Ha megérintelek, vagy ha piszkálom ezeket a pöttyöket?
– A legjobban az fáj, hogy nem tekerhetem ki a nyakad és kaparhatlak el a hátsó kertben.

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

Kapcsolódó szócikkek: Belader
>!
White13 P

Az emberek között megtanultam egy s mást, például azt, hogy sokszor készakarva hülyék. Úgy értem, tisztában vannak a dolgok súlyával és a következményekkel, mégis tesznek
rossz dolgokat.

221. oldal

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

>!
Mariann_Czenema P

Itt minden olyan tökéletes. Csak az ember nem illik a képbe. Rákényszeríti az akaratát a világra. Utakat gyalul a hegyekbe, csak hogy minél gyorsabban juthasson el a céljához, mit sem törődve azzal, hogy közben mekkora pusztítást visz végbe. Semmi nem számít, csak saját maga.

65. oldal

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

>!
White13 P

– Volnál szíves idevonszolni a segged?
Hogy is tudnék ellenállni egy ilyen kedves invitálásnak?

130. oldal

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

>!
kiscsillag995 P

– Úgy értem, mi a végzettséged?
Főállású angyal

19. oldal

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

>!
White13 P

Ha egy ötéves gyermek nem fél a haláltól, én miért félek attól, hogy éljek?

146. oldal

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

>!
CsakSimánDorka P

Az ember attól ember, hogy miközben mindent ért, nem ért semmit sem, mégis elfogadja.

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Az álmok második könyve
Rick Riordan: Percy Jackson és a görög istenek
Kerstin Gier: Zafírkék
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek
Alex Flinn: A Kiss in Time – Csók, pont jókor
Cassandra Clare: Üvegváros
Susan Ee: End of Days – A vég napjai
Sarwat Chadda: Az ördög csókja