Raziel 200 csillagozás

Egy angyal az élet küszöbén
Lana Millan: Raziel

Ismered a viccet, amiben a bukott angyal, a KitKat-mániás démon és egy hősszerelmes bolti eladó a Tudás Könyvének keresésére indul? Nem? Nem csoda, hiszen ez nem vicc. Raziel a Tudás Könyvének őrzője, a legfelsőbb misztériumok és titkok angyala. Vagyis csak volt. Valami történt. Lélegzik és ver a szíve, miközben Nevada tűzforró sziklái között kinyitja a szemét. Emberré vált. Lehetne még ennél is rosszabb a helyzete? Lehet, és lesz is. Amikor eltűnik a Tudás Könyve üzletet ajánlanak neki: ha segít megtalálni, visszakaphatja a szárnyát. Segítőként egy pimasz démont varrnak a nyakába, hogy aztán együtt vágjanak neki Amerika vadregényes tájainak. Kalandos útjuk során Raziel felfedezi magában az elszánt harcost, a féltő barátot, és az esendő embert. Lana Millan második regénye egy izgalmas mese, ami akár igaz is lehetne.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Athenaeum, Budapest, 2018
296 oldal · ISBN: 9789632937670
>!
Athenaeum, Budapest, 2018
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632936727

Enciklopédia 23

Szereplők népszerűség szerint

Lucifer · Raziel (angyal) · Belader · Kendra · Uriel (arkangyal)


Kedvencelte 19

Most olvassa 13

Várólistára tette 223

Kívánságlistára tette 232

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
vIVIv
Lana Millan: Raziel

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

A fülszöveg és borító kombinációja arra ösztönzött, hogy ez a könyv kell nekem. Muszáj elolvasnom. Háááát so-so..nem teljesen azt kaptam amire vártam. :(
Az első kisebb sokk akkor ért (bár túl tudtam rajta lendülni, mert végül is a másik végéről fogta meg a dolgokat), hogy Raziel spoiler
Aztán folytatódnak azok a dolgok, amiken néha néztem nagyokat és egyszerűen nem értettem. Most mennyire valóságos az, hogy lezuhansz egy szikláról és aki megtalál egyből magához vesz, hogy élj vele ő majd segít. o.O
Raziel pedig mint emberi testbe bújt angyal inkább volt ember mint angyal. A viselkedése, a gondolkodása, a gyakori agymenései olyan szívesen kaparnám a falat érzést keltettek bennem. Megvolt a feladat a Tudás Könyve megszerzése, ehelyett végül is minden más kb fontosabb volt. Mert hár Raziel-nek épp hp-nek kellett lennie. Belader mint gonosz démon? Kac-kac-kac, nála kb a barátnőm ötéves lánya is ijesztőbb.
Kendra exe Tommy pedig tuti nem 100-as…amikor színre lépett komolyan azt hittem előugrik valaki, hogy ez a kész átverés show. XD
Sok lényeges dolog amúgy nem történt, utazgatunk, eszegetünk, megszállunk valahol, kicsit megölünk valakit, majd kiderül, hogy spoiler és akkor mást is kell keresni.
A végén ami történt pedig annyira túlzás volt, csöpögős volt de nagyon. Belader mivé lettél :D
Nem tudom akarom-e a folytatást :/ De a borító tényleg szép :)

2 hozzászólás
>!
Krisztina_Németh_2
Lana Millan: Raziel

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

Ha elöre tudom mi fog történni el se kezdem. Az eleje tetszett. Izgalmas volt, bár Raziel tul naiv volt. A démon stilusát imádtam, ezért nem tetszett a vége. Azért a következö részre még kiváncsi vagyok.

>!
K_A_Hikari
Lana Millan: Raziel

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

„Az élet tele van veszteséggel, valahogy ezek között a szomorú mérföldkövek között lavírozva kell megtalálni, megtartani a boldogságot. Eddig azt hittem, nincs más árnyalat, csak a jó és a rossz, de az élet ennél bonyolultabb.”

Száz szónak is egy a vége: élveztem.
Élveztem a humorát, élveztem a stílusát, élveztem az izgalmát, élveztem a csipetnyi szurkálódó romantikát.
Egyszerűen nem tudtam, mi lesz a vége, vagy, hogy mit fog tartogatni a következő fejezet, szóval muszáj voltam egyre csak olvasni és olvasni, hogy kiderüljön. Egyébként is le lehet venni a lábamról az ütős angyalos könyvekkel, de ebben valahogy minden klappolt, minden benne volt, ami ahhoz kell, hogy ne akarjam letenni, amíg a végére nem érek.
Ilyen regények után büszke vagyok arra, hogy ennyire fantasztikus szerzői vannak kis hazánknak.
Nagyon remélem, hogy Raziel története folytatódni fog, méghozzá a közel jövőben, mert nem tudom, mennyi ideig leszek képes türelmesen várakozni.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2018/05/lana-millan-r…

13 hozzászólás
>!
Bitten
Lana Millan: Raziel

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

Izgalmas, szórakoztató és mozgalmas.
Szerettem olvasni. Mint lentebb is említem állandó kettősség lengi be az egész történetet, több területen is szemlélve.
Nagyon tetszett ahogy a fantasyba ötvözte az emberiség mindennapjait. Igazi érzelmi repertoárt mutatott be a szereplők segítségével , jól szemléltetve ezáltal gyengeségeinket vagy erősségünket.
A történet felépítése logikus és abszolút következetes. Stabil alapokat teremtett meg egy sorozatnak.
Uriel és Belader karakterét egyaránt megkedveltem. Raziel egyszerűsége és tapasztalatlansága szimpatikussá teszi őt.
Humorban és csipkelődésben erős.
spoiler
Úgy gondolom egész jó kezdet, mely folytatásért kiált!

*Hogy miért 4,5 csillag?! – Azért hogy a további részekkel überelni tudja. Én meg magasabban csillagozni. ;-)

http://bittennonblogger.blogspot.hu/2018/04/lana-millan…

>!
Madama_Butterfly
Lana Millan: Raziel

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

Jó alapsztori, zseniális karakterek, vicces és pörgős párbeszédek – a vége viszont nagyon nem tetszett (félbehagyás és függővég között óriási a különbség). Kár érte…. Ahogy a fülszöveg első feléért is (érzek némi anomáliát a könyv elolvasása után), a borító eleje viszont gyönyörű és nagyon frappáns.
Csak reménykedem, hogy jön valamiféle folytatás, a történet, a karakterek – és szerintem az olvasók is – ezt szinte követelik.

>!
CsakSimánDorka P
Lana Millan: Raziel

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

Imádom az angyalos, démonos, útkeresős történeteket, ezért is kezdte el bizgatni a fantáziám ez a könyv. Aztán mikor nekiálltam, hogy elolvassam valami megfordult a fejemben. Az ilyen történetekből számomra sose elég! A Raziel pedig teljes mértékben kielégítette minden vágyam.
A történetben végigkísérhettem Raziel, a bukott angyal kalandjait, akinek egy hatalmas küldetés nyomja a vállát. Kapott maga mellé egy segítőt, a dögös és KitKat-mániás démont, Beladert. Sok mindenen mennek együtt keresztül, ahol nemcsak egymást, de önmagukat is megismerik.
Belader karaktere sokkal jobban érdekelt, mert érdekesebbnek találtam, hogy miért segít egy angyalnak. Aztán mikor megkaptam a választ, még jobban vonzott :D
Raziel egy elég hmm…. érdekes lény. Sokszor kiakasztott a hisztije, emiatt nem is tudtam igazán megkedvelni. De szerencsére ott volt helyette Belader, akit nagyon is megszerettem.

Bővebben:
http://dorkaanyaolvas.blogspot.com/2018/04/lana-millan-…

>!
ViveEe P
Lana Millan: Raziel

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

Nagyon mást kaptam a könyvtől, mint amit vártam.. és nem tetszett.
Én abban bíztam, hogy ebben lesz kaland, ami az elvileg a történet szempontjából nagyon fontos Tudás Könyvének megszerzéséhez kötődik, lesznek izgalmak, lesz humor. De ezek közül semmit nem kaptam. :(
A fülszöveg abban nem hazudik, hogy nyomon követhetjük, Raziel hogyan kel öntudatra, hogyan éli meg az emberi létet, tapasztal meg emberi érzéseket. És szinte csak ez volt a központban, és megmondom őszintén, ez engem baromira nem érdekelt, és nagyon zavaró is volt. Nagyon igaza volt a démonnak. Egyfolytában hisztizett, és bizonytalankodott, és 0 összpontosítás nem volt benne, hogy csinálja a dolgát.. Mert… értitek.. ő már érez… Jesus…
Beladert és Kendrát én kedveltem, némi színt és tökösséget vittek a történetbe.
Nagyon sajnálom, hogy számomra semmi szórakoztató nem lett kihozva ebből az angyal-démon társulásból, mert azért itt bőven lehetett volna humort belevinni.
De itt is inkább az érzelmek, és a milyen jó lenne békésen éldegélni került elő.
És maga a történet sem haladt semerre. :/
Szörnyen sajnálom, mert egyébként szépen van megírva, és ha valakit érdekel, hogyan bontogatja érzelmi szárnyait egy újszülött, annak nagyon tetszeni fog.

>!
Zsoofia
Lana Millan: Raziel

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

Szóval, ez a könyv angyalokra épít, és gondolná az ember, hogy akkor valahogy állást foglal a vallás tekintetében, mert anélkül angyalokkal szórakozni eléggé olcsó dolog. A Raziel univerzumában a kereszténység az alap, más vallások gondolata (teszem azt, buddhizmus, hinduizmus, sinto, stb, amik összességükben amúgy többek, mint a hívő keresztények) meg se fordul a szerző fejében, az összes ilyen hívő kb egy szinten lehet az ateista / egyéb, vallást nem gyakorló emberekkel, akik hitetlensége miatt ítélik pusztulásra a világot. Oké, ez egy keresztény propaganda, akkor lássuk megtestesülni a keresztény értékeket és szimbólumokat! Jól ismert vagy kevésbé jól ismert történetek feldolgozását, ilyesmi? Semmi? Rendben.

A főszereplőnk egy nő, méghozzá egy olyan nő, aki úgy olvasatja magát, mint akit egy nyolcvanas évekbeli szexista férfi írt (ami nagyon furcsa úgy, hogy a szerző nő). Olyan hirtelenséggel vált a személyiségjegyek és ideológiák között, ahogy nem szégyell, olyan sztereotípan viselkedik folyamatosan, mint egy PMS-ben szenvedő hisztis béka. Emellé megjelenik a szexi rosszfiú, aki valójában jófiú, és sötét múltja van, és olyan mocskosan szidja főszereplőnőnket, amennyire egy ilyen típusú szereplőnek illik, ezért annak rendje és módja szerint a főszereplő beleszeret.

A cselekmény lényegi része az, hogy bizonyos világító pontokat keres a tisztelt kompánia, és az ezen alapuló csavar még kifejezetten tetszett is – miért kellett az első érdekességre 280 oldalt várni? Ez még 600 oldalas könyvnél is ejnyebejnye, hát még 296osnál.

Az egyedüli dolog, ami feljebb tolja ezt a könyvet a nulláról, a „Halál” karaktere, aki meglepően érdekes hozzáállással tolja végig azt a pár jelenetet amiben megjelenik.

5 hozzászólás
>!
White13 P
Lana Millan: Raziel

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

Belader <3 :)))
Imadom Lana stilusat, irasmodjat es tortenetvezeteset, es most sem okozott csalodast. Sot! Raziel a maga modjan nagyon balfek, megis imadnivalo ember-angyal. Kendra tokeltes peldaja az igaz baratsagnak.
Persze a regenynek nem csak egy bukott angyal, demon meg az emberek sztorijai a mondanivaloja, annal joval melyebb gondolatokat talalunk benne.
Milyenek vagyunk mi emberek, hogyan teszunk tonkre magunk korul mindent, pusztitjuk magunkat meg a bolygonkat is. Kozben meg egyediek, csodasak es megismetelhetetlenek vagyunk mind.

2 hozzászólás
>!
wzsuzsanna P
Lana Millan: Raziel

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

Nagyon vártam ezt a könyvet, nem csak az ígéretes témája miatt, hanem azért is, mert végre megint magyar szerző tollából olvashatok fantasy regényt. Már a gyönyörű borító is levett a lábamról, az egész könyv kinézete/kialakítása igényes és figyelemfelkeltő (azt pedig nyilván nem is kell külön ragoznom, mekkora jófejség volt a kiadótól, hogy ajándék csokit is küldtek hozzá:)). Nem maradt más kérdés tehát, csupán az, hogy vajon a tartalom mennyire fog megfelelni előzetes elvárásaimnak.
A regény alapszituációja, hogy Raziel, a tudás arkangyala egyszer csak emberi testben ébred (méghozzá egy fiatal, meglehetősen dekoratív női testben), arra viszont nem emlékszik, hogy került a földre, miért kárhoztatták erre a sorsra. Nagy szerencséjére befogadja magához egy kedves és szeleburdi lány, Kendra, aki azonban nem is sejti, hogy újdonsült amnéziás barátnője miért viselkedik ennyire furcsán. Később felbukkan a színen Uriel is, aki üzletet ajánl Razielnek: ha felkerekedik és megtalálja a Tudás Könyvét, visszakaphatja a szárnyait, és grátiszként még az emberiséget is megmentheti a pusztulástól. Mindezt megfejeli egy kis segítséggel is a démon Belader személyében, aki roppant meglepő módon egy igen vonzó fiatal férfi testében lép a színre…innentől kezdve pedig garantált az angyal-démon kettősségből adódó belső vívódás és konfliktus, plusz a vicces beszólások és évődések is.
Amellett, hogy az egész regénynek kellemes, könnyed és humoros a stílusa, nem kell nélkülöznünk a brutálisabb jeleneteket és az akciót sem. Belader és Raziel folyton belekeveredik valamilyen kalamajkába, ráadásul fokozatosan kiderül, hogy a tét is nagyobb, mint elsőre gondolták volna. Eleinte mindenkit a saját önös érdekei vezérelnek, később azonban már amiatt is izgulhatunk, hogy vajon össze tudnak-e fogni a szereplők a magasabb célokért. Nekem nagyon tetszett, hogy mindezek mellett még komolyabb mondanivaló is belefért az egyébként nem túl hosszú regénybe. Raziel nézőpontján keresztül sokszor fogalmaz meg az írónő kemény kritikát az emberi önzőséggel és gyarlósággal kapcsolatban, de ezt mégis feloldja az a folyamat, ahogyan az arkangyal egyre inkább megszereti saját emberi mivoltát, minden tökéletlenségével és esendőségével együtt. (…)
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.hu/2018/04/raziel-egy-angya…

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
CsakSimánDorka P

A fiatalok idősebbnek, az idősebbek fiatalabbnak sminkelik magukat. Valahogy sosem felel meg nekik az, ami éppen van. Képtelenek megélni a jelent, vagy a jövőre várnak, vagy a múltért sopánkodnak.

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

>!
CsakSimánDorka P

– Te vagy a Halál.
– A Halál olyan komor kifejezés, annál én sokkal vidámabb vagyok. Nem szeretem ezt a megszólítást. Én vagyok az utolsó lélegzet, a tőr hegye, a végső szívdobbanás, a mese vége. Nevezz inkább Összegzőnek.

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

>!
wzsuzsanna P

Az emberi érzések fájdalmasak és zavarosak, mégis mérhetetlenül gyönyörűek.

25. oldal

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

>!
CsakSimánDorka P

– Nem lehetne óvatosabban?
– Lehetne, de abban nekem mi a jó? Amúgy ilyenkor mi fáj? Ha megérintelek, vagy ha piszkálom ezeket a pöttyöket?
– A legjobban az fáj, hogy nem tekerhetem ki a nyakad és kaparhatlak el a hátsó kertben.

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

Kapcsolódó szócikkek: Belader
>!
White13 P

– Az élet lutri. Lehet, hogy mindent a nagykönyv szerint teszel, ahogyan kell, ahogy mások elvárják tőled, aztán egy pillanatra nem figyelsz, és elcsap egy autó. Én azt mondom, élj, mindig tiszta szívvel élj.

60. oldal

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

>!
Mariann_Czenema P

Itt minden olyan tökéletes. Csak az ember nem illik a képbe. Rákényszeríti az akaratát a világra. Utakat gyalul a hegyekbe, csak hogy minél gyorsabban juthasson el a céljához, mit sem törődve azzal, hogy közben mekkora pusztítást visz végbe. Semmi nem számít, csak saját maga.

65. oldal

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

>!
White13 P

Az emberek között megtanultam egy s mást, például azt, hogy sokszor készakarva hülyék. Úgy értem, tisztában vannak a dolgok súlyával és a következményekkel, mégis tesznek
rossz dolgokat.

221. oldal

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

>!
CsakSimánDorka P

Az ember attól ember, hogy miközben mindent ért, nem ért semmit sem, mégis elfogadja.

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

>!
White13 P

– Volnál szíves idevonszolni a segged?
Hogy is tudnék ellenállni egy ilyen kedves invitálásnak?

130. oldal

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén

>!
kiscsillag995 P

– Úgy értem, mi a végzettséged?
Főállású angyal

19. oldal

Lana Millan: Raziel Egy angyal az élet küszöbén


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Az álmok második könyve
Rick Riordan: Percy Jackson és a görög istenek
Kerstin Gier: Zafírkék
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek
Alex Flinn: A Kiss in Time – Csók, pont jókor
Cassandra Clare: Üvegváros
Susan Ee: End of Days – A vég napjai
Sarwat Chadda: Az ördög csókja