Egy ​angyal a szerelem küszöbén (Raziel 2.) 49 csillagozás

Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén

Ismered a viccet, amiben egy bukott angyal és egy félnótás démon néhány társával elindul, hogy megmentse az emberiséget, miközben néha abban sem biztosak, hogy érdemes-e reggelente felkelni az ágyból?
Raziel és Belader párosa Nevada kopár vidékét ezúttal a napfényes Miamira cseréli. Kalandos útjuk során szerencsére arra is jut idejük, hogy a rájuk vadászó pokolfajzatokon kívül saját magukkal és egymás iránti érzéseikkel is fölvegyék a harcot.
Küldetésükhöz olyan különös figurák csatlakoznak, mint Theo, az ateista, Manuel, az elvált mexikói pincér, Soren, a dán cserediák vagy Tully, az angyalból lett sürgősségi sebész. Lucifer mellett most Belader történetét is megismerhetjük.
Tengerpart, pálmafák, luxus, mexikói konyha, mocsár, aligátorok és egy cseppnyi armageddon egy eltökélt bukott angyal és egy útkereső démon társaságában.

Eredeti megjelenés éve: 2020

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Athenaeum, Budapest, 2020
248 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632939797
>!
Athenaeum, Budapest, 2020
248 oldal · ISBN: 9789635430277

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 60

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

cicus61 P>!
Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén

Nagyon tetszett, csak az a baj, hogy az 1.részt már több mint két éve olvastam és nagyon nem voltam képben. Majd jövőre elolvasom rendesen egymás után újra, mert így nagyon nem volt jó. Jópofák voltak a szereplők, még Lucifer is :) Jó kis folytatás volt tele akcióval és nagyon sok humorral. Imádtam a szóváltásokat a szereplők között. Én is azt ajánlom, aki régebben olvasta az első részt, előszőr újra olvassa el azt, mert sok más több részes sorozattal ellentétben, itt nem igazán magyarázza az előzményeket az írónő.

ap358 P>!
Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén

Amikor elolvastam az első kötetet, azt hittem, nem fogom folytatni a sorozatot. Nem hagyott bennem mély nyomot. Telt az idő, és azon kaptam magam, hogy egyre többször kerestem rá a könyvre, írónőre, hogy mikor jön ki a második rész. A sztorinak le kellett ülepednie ahhoz, hogy rádöbbenjek, igenis jó ez, és nekem kell a folytatás.
Az első kötet kalandos, izgalmas részei mellett el is feledkeztem a humorról. A folytatásban leginkább az dominál. Úgy éreztem, mintha egy paródiát olvasnék, mintha nem is Raziel és Belader próbálná megmenteni a világot, hanem Jay és Néma Bob, és nekem nagyon tetszettet a szóváltások és irreális dolgok (pl. Lucifer jelleme).
Raziel itt már sokkal összeszedettebbnek és határozottabbnak tűnt, miközben Belader kezdi elveszíteni önmagát, és részben ez eredményez számos megmosolyogtató részt.
Ami nagyon tetszett, és amit az egész könyvön át olvastam volna, az Belader múltja. A könyv felépítése alapján egyszerre olvashattam a jelen kalandos utazásait, és Belader múltját. Sokkal olvasmányosabban, szebben és részletesebben lettek megírva a telepesek részei. Azon kaptam magam, hogy alig vártam a következő jeleneteket.
A jelen egy kusza utazás, amely során főszereplőink a világ megmentésében segédkező embereket próbálják összeszedni a térkép segítségével. Némi cselszövés is nehezíti a dolgukat, azt nem is említve, hogy többeknek nem érdeke a sikerük. Humorban és akcióban nincs hiány, pörögnek az események.
Az egy csillagot azért vonom le, mert hiába könnyű és szórakoztató olvasmány, a mellett nem tudtam elmenni, hogy összességében maga a cselekmény hiányos (ha a jelen részeket nézem). Se eleje, se vége. Nagyon hézagkitöltő a történet, ami a nagy egészet és a fő célt figyelembe véve több sornyi üresjárat. Hiányérzetem maradt, mintha ennek a kötetnek nem lett volna fő konfliktusa, pedig ott van a cél: megkeresni az embereket, de valójában ezen kívül nem sokat tudtam meg.
A folytatást viszont már most várom, mert ezek után biztos ütni fog a harmadik kötetet.

turanett P>!
Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén

Jaj, jaj. Az első részét imádtam. Tényleg tűkön ültem, hogy mikor jelenik meg a következő rész. Az első részhez képest esett a színvonala. A történet nem tartott semerre. Az nekem fura volt, hogy Belader élete fejezetek közé lett beszuszakolva. Alapjáraton jó volt megismerni az emberi életét, de engem zavart, hogy a jelent megzavarja ezzel. Így ,hogy ez is bele lett téve, olyan rövid lett maga a mostani történet. Raziel és Belader kapcsolata nagyon kiábrándító volt. Hát, hogy lehet így viselkedni mindkét fél részéről? Az egyik tombol, a másik meghunyászkodik. Nálam Beladert az utolsó fejezetben lévő megnyilvánulása mentette meg. Ezek után nagyon kíváncsi leszek a harmadik részre. Remélem Belader összeszedi magát.

K_A_Hikari>!
Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén

„A világ néha darabokra hullik, hogy a romokra új dolgok épülhessenek.”

Egy fontos dologgal kezdem a posztot, hogy ti ne essetek abba a hibába, amibe én: olvassátok újra az első részt, mielőtt ebbe belekezdtek! Vagy legalább is a végét, az utolsó néhány fejezetet.
Kicsit féltem, hogy második kötetként gyengébb lesz, vagy nem fog annyira tetszeni, de feleslegesen tartottam ilyentől. Határozottan ez az egyik kedvenc angyalos-démonos könyvem/sorozatom, izgalmas, pörgős, filmszerűen pereg az ember szeme előtt a cselekmény. Kicsit több romantikának örültem volna, de ez megbocsájtható, lehet, hogy csak az én örökké „love-story”ra éhező lelkem érezte így, másnak egyáltalán nem lesz hiányérzete.
Nagyon-nagyon várom a folytatást! Örülnék neki nagyon, hogyha hamar érkezne, mert egyre jobban pörögnek a dolgok, nehezen viselném, ha újabb két évig hiányolnom kellene ezt a szupercsapatot.

Blogbejegyzés interjúval: https://irasaimtarhaza.blogspot.com/2020/05/lana-millan…

4 hozzászólás
Mariann_Czenema P>!
Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén

Időről-időre előbújik belőlem a mélyen eltemetett, elfeledett tinilány, és visszaveszek a kezembe egy-egy urban fantasyt, tehát olyan félig mesés, hihetetlen, emberfeletti, mágikus történetet, amely azonban mégis az emberek világában, a Földön, egy konkrét földrajzi helyen játszódik.
Ilyen Lana Millan Raziel sorozata is, aminek ez már a második része, az első kötet még 2018. márciusában jelent meg.

A trilógiák második részével két gondom szokott lenni, egyfelől, hogy szenvednek a „középső gyerek” szindrómában, másfelől pedig túl sok idő telik el egy-egy kötet között, és nehéz visszaemlékezni a sorozatindítóra.
(További véleményem, hogy miért csak 4 csillagos rész, itt olvasható:
http://czenema.blogspot.com/2020/06/lana-millan-egy-ang… )

Baráth_Zsuzsanna P>!
Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén

Vajon mi lesz abból, ha a Menny és a Pokol összefog azért, hogy megmentsék az emberiséget? Egy zseniálisan jó kis fantasy. Már az első részt is imádtam, naná, hogy a perceket számoltam addig, amíg megjelenik a folytatás, ami szerencsére jobb lett, mint az előző, pedig az sem volt gyenge darab. Raziel, a tudás angyala egy mennybéli félreértésnek köszönhetően emberré válik, amit finoman szólva sem visel könnyen, ráadásul megdobják azzal a habkönnyű kis feladattal, hogy mentse meg az emberiséget – amelyre Mihály arkangyal egy végzetes vírust tervez rászabadítani –, és mindennek a tetejébe még egy idegesítő démont is kap segítőként. Miközben folyamatosan egymás idegeire mennek, természetesen beleszeretnek egymásba annak rendje és módja szerint, ámde a küldetés fontosabb, mint az érzelmek, így szerencsére nem egy sokadik romantikus izét kapunk, hanem egy vagány fantasyt, amely mindig tud meglepetést okozni, és zseniális humora van. Még jó, hogy a biztonság kedvéért felidéztem magamnak az első részt, mielőtt belefogtam volna az olvasásba, mert abszolút in medias res kezdünk, még így is kellett egy kis idő, amíg sikerült visszarázódnom a sztoriba, jó lett volna az elejére egy rövid összefoglaló. De aztán persze viharsebesen magukkal ragadtak az események, kedvenc angyalunkkal és démonunkkal mindig történik valami, pokolfajzatokkal és mennybéli teremtményekkel találkoznak a lehető legváratlanabb helyen és időben, miközben igyekeznek haladni a küldetésükkel (világmegmentés, ilyenek), a nem létező szabad idejükben még a kapcsolatukkal is próbálnak törődni. Habár a történetbéli vírus a járványhelyzet miatt időnként határozottan komorra festi a hangulatot (pedig az aktualitás teljesen véletlen, már a két évvel ezelőtt megjelent első részben kiderült, hogy egy vírussal kell felvennie a harcot hőseinknek), összességében istenien szórakoztam a könyvön, nagyon várom a folytatást!
A teljes kritika itt olvasható:
https://smokingbarrels.blog.hu/2020/06/11/konyvkritika_…

whisperingwithwolves>!
Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén

Nagyon szórakoztató, egy küldetés van a történet középpontjában és hozza a már megszokott szarkasztikus, szókimondó formáját. A cselekmény nagyon pörög, nincs egyetlen egy unalmas momentum sem. Úgy érzed magad olvasás alatt, mintha egy jól megrendezett filmet néznél és az az igazság, hogy a Good omens sorozat különleges világa és szemlélete is érződik benne. Főleg Uriel és Lucifer hasonlítanak Aziraphale-re és Crowley-ra. Emiatt is meg magáért a történetért is imádtam. Szórakoztató, kikapcsolódást nyújtó igazi kalandregény tele események sorozatával és igazán különc, néhol idegesítő, de nagyon is szerethető karakterekkel, akik megszínesítik a lapokat és tartalommal töltik meg azt. Az olvasásom úgy nézett ki, hogy elkezdtem, majd többször is felnevettem közbe és végig ott ült az a bizonyos mosoly az arcomon, hiába komoly maga a téma, hiszen a világvégét akarják főhőseink megakadályozni, mégis van az írónőnek egy olyan bája, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni és ezt az érzést maximálisan át is adja a Raziel második részében. Imádtam, ahogy eszeveszett sebességgel robog a regény, ahogy újabb karakterek csatlakoznak, ahogy egyre jobban kibontakozott a cselekmény, hogy nemcsak egy síkon játszódott, ahogy fejezetről fejezetre egyre többet adott és ahogy levett a lábamról.

Ami magát a kötet felépítését illeti, nemcsak a jelenben játszódik, hanem néhány fejezet erejéig a múltba is betekintést nyújt, megismerhetjük a mi drága démonunk gyerekkorát és arra is fény derül, hogy is került bele ebbe a küldetésbe és hogyan is, mi célból, vagyis leginkább ki miatt lett az, aki.

Nagyon ajánlom, hogy mielőtt elkezdenétek a második részt elevenítsétek fel az első történéseit, mert az a helyzet, hogy kellett egy kis idő, mire újra belerázkódtam a cselekménybe és kétségetek se legyen afelől, hogy majd az írónő segít ebben, mert úgy belevág a dolgok közepébe, ahogy azt kell. Nincs felesleges szócséplés, csak a fontos dolgokra tér ki és ezeket taglalja. Itt nincsenek vakvágányok, nincsenek útvesztők, csak az igazság és a küldetés.

Szándékos vagy nem de mindezek középpontjában egy vírus áll, ugye milyen találó? Ennél aktuálisabb nem is lehetne. Egy vírus, ami képes lenne kiirtani az embereket. Egy vírus, amit meg kell akadályozni és amire ellenszert kell létrehozni. Ugye milyen ismerős? Ha szeretnétek ezt a helyzetet angyalokkal és démonokkal karöltve végigkísérni, akkor nagyon ajánlom Lana Millan mesterművét.

Farkas_Éva P>!
Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén

Elég régen olvastam az első részt, így nem volt egyszerű visszaemlékezni a történetre, hogy mi is volt, ki kivel is volt és egyébként is mit miért.
Raziel szerepére tisztán emlékeztem, de Belader itt rémesen idegesítő és bunkó volt. Igaz, hogy ez annak köszönhető,hogy többször is spoiler és minden spoiler egyre több részre szaggatja a lelkét.
Beletekinthettünk Belader gyerekkorába, így több síkon folyt a történet, ami egyáltalán nem vont le az értékéből, sőt.
Hőseink próbálták összeszedni a csapatot, akik megtalálják a vírus ellenszerét. A jelen eseményei nem voltak valami izgalmasak, de gondolom kellett ez a töltelék kötet, hogy a végén nagyot üssön majd a 3. rész. Az biztos, hogy egybe olvasva jobban kijött volna, mert így maradt bennem hiány és jó néhány oldalon keresztül próbáltam emlékezni, hogy mi a fene történt az előző kötetben, ami ide vezetett. bízom benne, hogy a jövőben egy izgalmas 3. rész kerül majd a kezembe és Belader is észhez tér egy kicsit.

Mert_olvasni_mindig_jó>!
Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén

Először is nagyon köszönöm a bizalmat. Imádtam a könyvet és már most nagyon várom a folytatást.

A véleményem:

Mennyei!
Pokolian jó volt!!!

Hol a következő rész?

Egy folytatás, amitől szétröhögtem az agyam. Még egy ilyen bandát, mint ezek. Hihetetlen.

Esküszöm alig tudtam komolyan venni az egész világmegmentő akciót, emiatt a szedett-vedett társaság miatt. Esküszöm haláliak voltak! És pontosan ezért is imádtam őket.

A szálak egyre csak kuszábbak és nagyon kíváncsi vagyok a legvégére mi is keveredik ki belőle. Eddig az egész sorozat húzza az idegeimet és csak várok és várok, hogy mi lesz akkor most ennek a vége????

Esküszöm tülkön ülök tőle!!!

A kedvenc szereplőm még mindig egyértelműen Belader, mert ha csak kinyitja a száját én szakadok a röhögéstől, egyszerűen halála egy karakter.

A cselekmény pörgős és élvezetes, az új arcok pedig mesteriek.

Nagyon kíváncsi leszek mi fog kisülni ebből az egészből végül és sikerülni fog-e az akció, vagy mind meghalunk!

Kedvenc idézetem a könyvből:

„Többek között ezért is imádom Amerikát. Ötven állam és ötven különböző rendszer, ami nincs összeköttetésben. Ha elég messzire jutsz, bármit megoszlhatsz.”

Kikyo>!
Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén

Esküszöm nem tudom, mit szeretek jobban Lana Millan regényében: a gyönyörű borítót, Raziel naivitását és folyamatos szövegelését vagy Belader stílusát, amikor úgy istenigazából belendül.
Teljes értékelés: https://www.gcksbookreviewblog.com/2020/10/ertekeles-be…


Népszerű idézetek

K_A_Hikari>!

Csak az él igazán, aki érez, aki engedi, hogy néha a fájdalom szétszakítsa a lelkét, hogy aztán újra összeforrjon.

K_A_Hikari>!

Nem tehetek mást, elfogadom, hogy halandóként nem mindenben döntök én, de amit tudok, igenis megteszek. Küzdeni fogok.

>!

Számtalan meghatározó pillanat lehet egy ember életében, amire szívesen emlékszik, de akad kettő, amely mindennél fontosabb, mégsem tudják felidézni. Ilyen a születésük és a haláluk pillanata. Egy mese, amely anélkül kezdődik és ér véget, hogy tudnák, honnan ered és hova tart. Mintha a kormánykerék mögött állva egy olyan hajót irányítanának, amelyre nincs teljes rálátásuk, ráhatásuk, mégsem ugranak az első adandó alkalommal a háborgó vízbe, hanem küzdenek. Hibái ellenére talán pont ezért olyan különleges az ember, a tudásvágy és a kitartás pedig ezért kivételes, becsülendő erény.

K_A_Hikari>!

Az élet nagyon konok tud lenni, nem könnyű a folyását megállítani.

K_A_Hikari>!

A világ néha darabokra hullik, hogy a romokra új dolgok épülhessenek.

224. oldal

K_A_Hikari>!

– De azt tudjátok, mit söpörnek a repülőtéren? – kérdezi Tully fülig érő szájjal, ezúttal égő cigaretta nélkül. – Hát airport!

K_A_Hikari>!

Megtanulhattam volna, hogy a kimondott szavaknak súlya van, főleg a bántóaknak, amik azonnal és örökre beégnek a másik emlékezetébe.

whisperingwithwolves>!

– Bizonyára ő a faragatlan démon, aki segít utadon – súgja a fülembe Muriel, tudomást sem véve Beladerről. – Barbár teremtmény, de mi nem hibáztatjuk ezért. A pokolban köztudottan rosszak a körülmények, nincs oktatás, se klíma.

BBetti86>!

Ilyen az élet. Lehet, hogy felettünk süt a nap, de aztán itt a vihar, és mindent elvisz az eső. Minden megváltozhat egy perc alatt.

98. oldal

Mert_olvasni_mindig_jó>!

„Többek között ezért is imádom Amerikát. Ötven állam és ötven különböző rendszer, ami nincs összeköttetésben. Ha elég messzire jutsz, bármit megoszlhatsz.”


Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Alexandra Bracken: Sötét elmék
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Csóti Lili: Hetedvérig
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Martin Kay: Titkok útvesztője
Derek Landy: Az ősök jogara
Virág Emília: Sárkánycsalogató