Átkozott ​Hannah Brown 68 csillagozás

Lana Millan: Átkozott Hannah Brown

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hannah ​Brown televíziós szerkesztő, aki – ha nagyon muszáj – műsorvezetőként is megállja a helyét. Makacs, akaratos, többnyire magával is elégedetlen, esendő nő. Időnként fenemód kritikus, a barátaival is kíméletlen, mégis jószívű, és gondoskodik azokról akiket szeret.
A boldogság keresése nehéz feladat, főleg ha az ember a saját vágyaival sincs teljesen tisztában. Hannah botladozó, gyakran elbizonytalanodó, ám a céljait és a szerelmet kitartóan kereső, szerethető figura, aki gyakran bajba kerül, de kimászik belőle, hogy a gyökerei kutatásának kellős közepén egyszer csak magát és a társát is megtalálja.
Ismerős a helyzet? Lányok, vigyázzatok!
Ez a hol fanyar-humoros, hol keserű, hol édes, de mindenképpen izgalmas lányregény veletek is megtörténhet! Nem biztos, hogy egy szép napon a kezében karácsonyfatalpat szorongató, félmeztelen szexistent találtok az erkélyeteken, de jobb, ha nyitva tartjátok a szemeteket, mert bármelyik kanyarban rátok kacsinthat az élet… (tovább)

>!
Athenaeum, Budapest, 2015
322 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632934785
>!
Athenaeum, Budapest, 2015
324 oldal · ISBN: 9789632934990

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Hannah Brown · Henry Clive Templeton


Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 64

Kívánságlistára tette 34


Kiemelt értékelések

Pandalány P>!
Lana Millan: Átkozott Hannah Brown

Hannah Brown története egy ideje már a polcomon várt szépen türelmesen & végre elérkezett az idő, hogy kezembe vegyem a könyvet szorított a könyvtári határidő is, de ez részletkérdés.

Szóval főhősnőnk Hannah, aki az első fejezetek alapján egy amolyan Bridget Jones-típusú karakternek tűnt, de szerencsére nem igazolódott be a gyanúm. Hasonlóan egy mostanában olvasott könyvemhez (Asztrológiai útmutató összetört szíveknek), Hannah is egy TV-stúdiónál dolgozik szerkesztőként. Ez alapból lendületet adott az olvasásomnak, csípem az ilyen sztorit. Azonban a történet első fejezeteiben már bedobják a mélyvízbe, ugyanis hirtelen neki kell a reggeli adást (Jó reggelt, Anglia!) vezetni és szegény lány kicsit sem érzi, hogy ez neki való munka lenne. Már előre féltem, hogy vajon milyen ökörségeket fog művelni a kamerák kereszttüzében, de hála az Égnek nem csinálta akkora marhaságokat, mint vártam.
A könyv erősségének leginkább a humorát tartom, nem is feltétlen a cselekményt. Nézzétek csak meg az általam kiírt idézeteket, nagyon jó humora van az írónőnek, remek szófordulatokat használ.

Alapvetően szimpatikus főhős Hannah, valahogy mégsem tudtam vele igazán azonosulni. Kedveltem, drukkoltam neki, de ennyi. A mellékszereplők ugyancsak megmaradtak ezen a szinten. Hannah életét egy csapásra felbolygatja két barátnője, Amanda & Amy, akik csak úgy beköltöznek hozzá. Sokszor engem ők rendkívül idegesítettek, mindent meg akartak mondano, Hannahnak, hogy hogyan csinálja, és szerintem egy igaz barát nem ilyen. Egyikőjük sem volt valami túl szimpatikus karakter. Hannahn kívül egyedül a férfi főszereplőt, Clive-ot csíptem, azonban sajnos ő a történet töredékében szerepelt, mivel spoiler.
Összességében jó olvasmánynak tartom a regényt, pörögtek elég gyorsan az oldalak, tényleg nem unalmas, klisés történet.

1 hozzászólás
White13>!
Lana Millan: Átkozott Hannah Brown

Csillagos otos!

Hannah a baratnom lett. Pont olyan szarkasztikus es ironikus mint en, egyutt ereztem vele minden egyes szituacioban.
A konyv humoros es tokeletes kikapcsolodas, megis ott van benne a melyseg, a mondanivalo.
Hannah tortenete nem zarult le, es csak fel happy endet kaptunk. En minden erommel azon leszek , hogy Lana folytassa a konyvet, irjon meg sokat Hannahrol! Rola, es a ket bugyuta baratnojerol. A kicsit buta Amyrol, es a szexmanias Amandarol. Es a pasi persze <3.
Annyira pezseg ez a sztori, eltek a lapok a szemem elott, es bar Londonban jatszodik, a szomszed varosban is megtortenhetett volna. Hannah remek karakter, orulok, hogy Lana megalmodta!
Mindenkinek ajanlom, aki tud nevetni sajat magan, es szereti a csipkelodest, a szarkazmust.

1 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
Lana Millan: Átkozott Hannah Brown

Ez a könyv egy valódi, hamisítatlan lányregény. Hannah Brown a televíziós szerkesztő életébe nyerhetünk bepillantást. Tetszett, hogy éppen csak annyira láthatunk bele a televíziózásba, ami feltétlenül szükséges, és ezt is Hannah esetlen, csetlő-botló szemszögéből láthatjuk. Kapunk viszont a hétköznapjaiból és rájöhetünk, hogy Hannah Brown olyan, mint bármelyikünk. Szeretne egy igazi férfit, szeretne szerelmes lenni, nem szeret korán kelni, néha hadilábon áll az édesanyjával, fura kalandokba keveredik, és igazán csípős megjegyzésekre is képes. Amikor azt hiszi, hogy nagyon boldog, akkor egyszer csak hatalmas hó lesz, és neki mennie kell….:) Aztán meg hiába várja azt a bizonyos telefont. Kinek nem volt még olyan randija, ami után türelmetlenül nézegette a telefonját percenként, hogy nem érkezett-e üzenet, vagy nem mulasztott-e el egy hívást?
Nagy kedvenceim a barátnői voltak, és először teljesen igazat adtam Hannah-nak, hogy barátnőkből is megárt a sok, aztán meg már imádtam a megnyilvánulásaikat. Rengeteget nevetgéltem rajtuk, ez a barátnői hármas nagyon humorosan működött, az egymással folytatott párbeszédeik fergetegesek voltak. A könyv többi része sem nélkülözte a humort, Hannah is igazán vicces lány.

Család, szeretet, titkok, rejtélyek és némi misztikum. A humoron kívül ezek voltak a könyv fő összetevői. Szeretetre méltó szereplők, akik élete olyan zűrzavaros és rendezetlen, hogy akár a mienk is lehetne. Nem habos, de azért kapunk szerelmet, könnyed, de tele van mindenféle érzelmekkel. Nagyon könnyen tudtam azonosulni Hannah Brown-nal, mert ő nem egy szuperfőhős, csak egy átlagos, álmodozó, nagyon kedves lány volt. Ezenfelül még átkozott is! :)

Http://konyvutca.blogspot.hu/2015/10/lana-millan-atkozo…

Szimirza>!
Lana Millan: Átkozott Hannah Brown

Jó volt, nem mondhatom, hogy nem, de mégsem annyira, mint amennyire dicsérték, meg amennyire vártam tőle. Valahogy nem volt olyan könnyen és gördülékenyen olvasható, mint gondoltam, viszont volt benne sok vicces beszólás, meg esemény, ami sokat dobott rajta. Aki kedveli a chik lit- et annak ajánlom, nem fog csalódni benne.

NewL P>!
Lana Millan: Átkozott Hannah Brown

Egy aranyos és szórakoztató történet. A hősnő mondatain nagyon jól vigyorogtam, ezt a fajta humort nagyon kedvelem. Amúgy is kellett már nekem egy ilyen, kifejezetten nőknek írt történet.

Petrus1216>!
Lana Millan: Átkozott Hannah Brown

Meglepett az biztos, de nagyon tetszett. :D

Az alapötletet kimondottan jónak találom, a kivitelezés részénél akadtam fenn néhány dolgon. Viszont így, hogy a Raziel után olvastam ezt, látom a különbséget a két könyv között, és látom a fejlődést is. :)
Szóval, ahogy írtam is, az ötlet nagyon tetszett. Kicsit át is vert. Először azt hittem azért átkozott Hannah, mert eléggé két bal kezes/labás, de kiderül, hogy kicsit komolyabb a dolog. És ez a probléma nagyon jól fel is van vezetve, a sztori második fele az, ami egy kicsi hiányérzetet hagyott bennem. De ettől független szerintem szuper lett.

Szereplők terén Hannah abszolút favoritom. Régen nevettem már ennyit könyvön. :D Imádom a csajt, főleg a stílusát és az éles nyelvét, meg ahogy lecsapja a magas labdákat. Nálam ő vitte a prímet mindenképpen. Clive-ról nem igazán tudok nyilatkozni. Sajnos elég keveset szerepelt ahhoz, hogy alaposan megismerhessem. Viszont amennyit láttam belőle az alapján mindenképpen rokonszenves karakternek tartom. Amanda és Amy (Hannah barátnői) még akik igazán szerethető karakterek. A 3 lány verhetetlen kombót alkot. :D

Összességében azt mondhatom, hogy tetszett, első könyvhöz képest pedig kifejezetten jó volt. Clive is nagyon szimpi fiú, de Belader számomra verhetetlen. :D (Bocsi Clive! :D) Azt sajnálom, hogy ennek nincs folytatása, mert szívesen olvastam volna arról, hogy végülis Hannah és Clive milyenek együtt. :)

Annie04 >!
Lana Millan: Átkozott Hannah Brown

Ez a könyv olyan, aminek elolvasását nem lehet megbánni.
Nem egy szokványos vicces-romantikus könyv, néhol az ember arcába csapja a fanyar valóságot, olykor pedig sikeresen elgondolkodtat. Karakterei mind a topon vannak, akik sosem hagytak mosoly nélkül, és megesett, hogy éjszaka hangosan felnevettem egy-egy jeleneten, de szerencsémre ebből a férjem nem vett észre semmit, mert elvolt foglalva a horkolással.
Kellemesen meglepett ez a könyv, igaz nem teljesen olyan volt mint amilyenre számítottam, azt hittem a szerelem nagyobb teret kap, de örülök, hogy néha komolyabbra váltott a hangulat, és az írónő bevonta Hannah családját is.

VNoémi>!
Lana Millan: Átkozott Hannah Brown

Számomra ez volt az idei év legjobb könyve az Athenaeum kiadótól, ugyanis úgy éreztem végre megszületett a Brigit Jones naplójának utódja. Egy igazi csajos regény, aminek a főszereplőjét imádjuk, akivel együttérzünk, és akinek könnyű a helyébe képzelnünk magunkat, ugyanis annyira emberi, olyan esetlen és realisztikus. A regény rengeteg csajos problémával foglalkozik, humorosan feldolgozza azokat. Rég nevettem már ilyen jókat egy könyv olvasása közbe, hiszen itt minden oldal valami új vidámságot hozott, a nevetés legfőbb forrását pedig Hannah szerencsétlen természete, és a két csodabogár barátnője hozta.

A szerelmi szál is kifejezetten erős volt a regényben, romantikus, szenvedélyes… Én sosem bírtam letenni a könyvet a kezemből, mikor a két főhős közös jelenetben szerepeltek. Szerintem egyaránt fogja élvezni ezt a könyvet a nők minden generációja, ki ezért, ki azért. Nekem az év egyik új kedvence lett a mű. :)

http://egyszervolt-konyvsarok.blogspot.hu/2015/11/lana-…

Mentavirág>!
Lana Millan: Átkozott Hannah Brown

Nehéz beszélnem erről a regényről, ugyanis hiába erőltetem magam, nem találok róla negatívumot a gondolataimban. Ha egy szóval kellene jellemeznem, akkor azt mondanám, hogy hihetetlenül bájos volt az egész. Az egyszerű, de remek történet mellé ugyanis rendkívül jó stílus párosul, legnagyobb erényének azonban mégis a humoros mivoltát mondanám. Tele volt ugyanis beszólásokkal, poénokkal, egyszer előfordult, hogy fel kellett ülnöm és kicsit becsukni a regényt, hogy kiröhöghessem magam. Annyira igaz dolgokat mond el, mindezt humorral átitatva, hogy már csak ezért is azt mondom: hölgyeim, ezt a regényt nekünk találták ki!

Hogy a chick lit műfaj kedvelőinek fejében is elültessem a gondolatot: ez a regény olyan, mint kereszteznénk Sophie Kinsella világát Bridget Jonesszal, áttennénk a 2010-es évekbe, és meghintenénk még egy adag humorral. Hideg őszi – és téli – napokra nincs is jobb, mint egy bögre akármivel letelepedni a kanapéra, jól betakarózni, és átengedni magunkat a könnyed szórakozásnak. Különösen ajánlom az október-november-december hármast, hiszen a könyv is nagyjából ebben a térben helyezkedik el. :)

Bővebben: http://mentaviragolvas.blogspot.hu/2015/10/lana-millan-…

klaratakacs P>!
Lana Millan: Átkozott Hannah Brown

Jól választottam, nyaraláshoz ideális olvasmány volt. Könnyed történet, mint egy romantikus film. Adott Hannah, aki műsort vezet, vannak családi és lelki bajai, majd megtalálja Mr. Tökélyt a kanapéján. Szó szerint. Aztán elveszti, de mindent jóvá tesz és cserében visszakapja. igen klisék, erős Bridget Jones áthallással, még karácsony is van benne, de mégis jó volt olvasni.
Amit nem szerettem az a két barátnő volt, nem is az alkolista életmódjuk, vagy a beköltöző-hajlamuk miatt, de egyszerűen nem hagyták Hannaht gondolkodni, csak a saját hülye feltételezéseiket szajkózták.
Soha rosszabbat ebből a műfajból!


Népszerű idézetek

VNoémi>!

Még hogy én kizárom a szerelmet az életemből. Baromság! Kizárja az magát, nem kellek én ehhez.

21. oldal

2 hozzászólás
VNoémi>!

Lássuk be, szarul nézek ki. De hát tegye fel a kezét, aki hétfőn hajnali négykor jól néz ki.

6. oldal

Pandalány P>!

Valójában nem is az a nehéz, hogy az ember kedves legyen másokkal, hanem az, hogy elhiggyék, mindezt önzetlenül teszi.

VNoémi>!

– Te, Amy, akkor mázli, hogy terveid ellenére végül nem az orvosira mentél. Emberek százai, de az is lehet, hogy ezrei köszönhetik ennek a döntésnek az életüket.

234. oldal

Pandalány P>!

A nők általában ruhákat tartanak a gardróbjukban, a tiédben könyvek vannak. – Egy kicsit bosszant, hogy hogy néhány óra leforgása alatt az egész lakásomat átkutatta, és mindent megtudott rólam.
– Szeretek olvasni – duzzogok vállvonogatva. A könyvek nem mennek ki a divatból, és sosem hízom ki őket. Számomra jobb befektetés, mint a ruházkodás, ennyi az egész.

Pandalány P>!

Hát mi értelme az életnek, ha még csak ki sem alhatom magam?

Pandalány P>!

Itt lenne az ideje kitalálni, hogy mit kezdjek az életemmel.

Pandalány P>!

Értem. Megint komplett idiótát csináltam magamból. Hol vehetem át a kitüntetésem?

VNoémi>!

Én és egy jósnő egy asztalnál, pont olyan, mint egy ateista a templomban.

202. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Taylor: Semmi lány
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona
Catherine Alliott: Én, a férjem és ő
Helen Fielding: Bridget Jones naplója
Lindsey Kelk: Aki mer, az nyer
Dolly Alderton: Szellemek
Eloisa James: Az én hercegem
Jojo Moyes: Miután elvesztettelek
Natalie Cox: Nem csak karácsonyra