Keto ​természetesen 4 csillagozás

Érd el az optimális egészséget, testsúlyt és fittséget a zsír erejével!
Lakatos Péter – Váczi Péter: Keto természetesen

Lakatos ​Péter és dr. Váczi Péter könyve ritka és példamutató kezdeményezés, hiszen egy erőnléti szakértő és egy orvos állt össze, hogy hatékony tanácsokkal szolgáljon a ketogén diéta mindennapi alkalmazásával kapcsolatban. Az erőnléti szakértő pontosan érti, milyen sok betegséget előzhet meg vagy épp gyógyíthat a mozgás és a helyes étrend, az orvos pedig maga is edz.

A KETO természetesen című könyvünk részletesen ismerteti, hogy a ketogén étrend miért áll ma a figyelem középpontjában, miért használják krónikus betegségek kiegészítő kezelésére, és miért alkalmazható sikeresen a top sportolók körében is. A szerzőpáros rávilágít arra, hogy mi a különbség a ketogén diéta és a természetes ketogén diéta között: az utóbbi nemcsak a ketogén alapelveket alkalmazza, hanem a paleolit étkezés szabályait is beépíti az étrendbe.

Három alapelv a könyv minden fejezetében visszaköszön: az ételünk legyen természetes, legyen helyi és legyen szezonális – ha ezt a három szabályt… (tovább)

>!
Jaffa, Budapest, 2020
268 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634754220
>!
Jaffa, Budapest, 2020
272 oldal · ISBN: 9789634755449

Most olvassa 3

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

_Andrea_>!
Lakatos Péter – Váczi Péter: Keto természetesen

Lakatos Péter – Váczi Péter: Keto természetesen Érd el az optimális egészséget, testsúlyt és fittséget a zsír erejével!

Ha Lakatos Péter-fan vagy és követed a munkásságát a facebook oldalán, vagy az Upgraded you podcast-ekben, akkor imádni fogod a könyvet. Ha még nem találkoztál vele, akkor minden bizonnyal felvet számodra kérdéseket. Néhol nagyon tudományos próbál lenni, máshol pedig laza, jófej – és természetesen nem hiányozhat a Jaffa kiadó köteteire jellemző „gyógyszeripari lobbi-túlterhelt egészségügy-tudatlan orvosok" kritika sem – aminek azért lássuk be, van némi jogalapja. spoiler
Fontos:
1, ne kezdj bele az étrendbe, amíg nem olvastad végig a könyvet – a könyv 270 oldalából képesek voltak a 240. oldalra berakni, hogy az első hét milyen durva és megterhelő tud lenni. (ketoflu) Természetesen ezt csak utólag olvastam el. :D
2, ez a könyv nem a hagyományos keto diétáról szól – a carnivore ditéa, illetve a keto és carnivora diéta keverékét mutatja be pontosabban, amit a szerzők ketovore-nak is hívnak. No nem a könyvben. A ketogén diéták egy részével nagyon is szembe mennek, ugyanis a legfőbb tétel az, hogy ne fogyassz növényi olajakat, amik gyulladást keltenek a szervezetedben – a szénhidrátbevitel csökkentése mellett természetesen. Sem mct olajat, se szűz olívaolajat, se kókuszolajat, se semmit. Napraforgó-repce-pálmaolaj és margarin pedig szóba sem jöhet! Így a boltok polcain sorakozó diétás ételek többsége kiesik az életedből, mivel szinte mindegyikbe bele kerül valamilyen növényi olaj.
3, ne keseredj el, ha nem tudod azonnal a mintaétrendet fogyasztani, amit itt ajánlanak – mert a „grassfed" marha, bio mangalica és strucc-fogások, sertésagyvelő palacsinta, bio húspástétomok… hát nem egy átlagember pénztárcájához lettek igazítva. (Inkább olvasd el Dave Asprey Golyóálló diétáját, az alapján könnyebb elindulni az úton.)
4, bármennyire is kritikus vagyok – akkor is be kell látnom, hogy Lakatos Péter a leghitelesebb influenszer biohacking témában ma Magyarországon. És komolyan veszi az esetleges egészségügyi kockázatokat, álmegoldások, tanácsadás helyett szakemberhez küldi azokat, akik egészségügyi kérdésekre próbálnak tőle válaszokat kapni. spoiler
5, olvasd el és kezeld kritikával a könyvet, olvass utána máshol is a témának, kérd ki szakemberek véleményét, végeztess kontrollvizsgálatokat


Népszerű idézetek

Gabriel6 P>!

Nos, a szervezet nem tudván mit kezdeni a fruktózzal, azonnal betolta a májba azzal, hogy komám, ezzel csinálj valamit, a véráramban nem maradhat. A máj pedig nagy mágus, elkezdte elrejtegetni a fruktózt a saját raktáraiban, és amikor ezek beteltek, akkor a szervezet triglicerideket állít elő belőle, azaz zsírrá alakult.

34. oldal

Lakatos Péter – Váczi Péter: Keto természetesen Érd el az optimális egészséget, testsúlyt és fittséget a zsír erejével!


Hasonló könyvek címkék alapján

Varga Balázs: Fehérjemítosz
Lénárt Gitta: Lúgosítás élő ételekkel
Halmos Monika: Levendula, rózsa, ibolya
Szendi Gábor – Mezei Elmira: Paleolit szakácskönyv II.
Victoria Boutenko: A nyers étel csodája
Gyógyító ételek – Ártalmas ételek
Kayla Itsines: The Bikini Body
Amy Ramos: A teljes ketogén diéta kezdőknek
David Perlmutter: Gabonaagy életmódprogram
Gary Taubes: Miért hízunk el?