Fülszövegek

Sziszandria P>!

Lakatos Márk: Márk konyhája 60 stílusos recept randira, partira, vagy amit akartok

Lakatos Márkot, a népszerű stylistot gyerekkora óta érdekli a gasztronómia művészete. „Mindig úgy tekintettem a főzésre, mint egy divatfotózásra. Színekben, formákban, ízekben és illatokban gondolkodom, de legalább ugyanennyire foglalkoztat a látvány és a terítés is. Imádok minden irányban hatni az érzékekre.”

Márk hat fejezetbe gyűjtötte össze kedvenc receptjeit:
– Az Édeseim fejezetben a legcsábítóbb édességeket veszi sorra.
– A Drágáim fejezetben exkluzív fogásokkal készül, amelyek tökéletesen illenek az ünnepi alkalmakhoz.
– A Műhelytitkok fejezetben a legbizalmasabb trükkjeibe avat be bennünket.
– A Stílusikonok fejezetben egy-egy olyan fogást készít el, amelyeket a divatszakma és a kultúrtörténet legjei inspiráltak.
– A Mozimánia fejezetben kultikus filmek, illetve filmsztárok által ihletett receptek kerülnek sorra.
– A Party time fejezetben pedig a baráti összejövetelekre leginkább ajánlott receptjeit osztja meg velünk.

Legyen szó akár málnás csokoládémousse tortácskákról, pezsgőzselével tálalt kaviárról, egyszerű paprikás krumpliról, Casanova által ihletett borjúmájról, Tarantino halas tacójáról vagy szivárványos sajttortáról, Márk konyhájában mindenki megtalálhatja a kedvére való finomságot.

Lakatos Márk stylist, jelmeztervező, rendező és tévés műsorvezető. Filmtörténet-filmesztétika szakon diplomázott, Spanyolországban idegenforgalmat tanult. Rendszeresen tudósít a legfontosabb nemzetközi divathetekről. Évek óta szenvedélyesen főz. Lakatos Műhely nevű kolbászozóját 2016-ban nyitotta meg a Belvárosi piacon.