Értékelések 1

csucsorka P>!
Lakatos Márk: Márk konyhája

Lakatos Márk: Márk konyhája 60 stílusos recept randira, partira, vagy amit akartok

“Úr Isten, hogy’ lehet így lefotózni egy kaját?!” – nyögtem fel pl. a málnás csokoládémousse láttán, de ez csak az első volt, nem az utolsó. ♥️

Lapozgatás közben azon gondolkodtam, mitől jó egy szakácskönyv. Hogy mindent el akarok és el is tudnék belőle készíteni? Mert ebben itt nem vagyok biztos. Sem a “luxialapanyagok”, sem az a tudás/tehetség nincs meg bennem, mint Lakatos Márkban. Pedig imádok főzni, de az ő konyhája, azt hiszem, nem az én konyhám. (Egyébként ha az alapanyagok mégis beszerződtek, a leírások tényleg elhitetik az ember lányával, hogy az elkészítés már úgy menne, mint a karikacsapás.)

Értékelem ezt a könyvet, mert szemet gyönyörködtetőek a fotók; jól kitaláltak az étkek, kellemesek a szövegek és persze mindent egybevetve az egész LakatosMárkos lett, vagyis sokszínű, hedonista, és ami a legeslegfontosabb: hiteles, és innentől mindegy is, hogy én egy vagy tizenegy ételt főzök-e majd meg belőle.

Egy teljes fejezetet szentelt a “műhelytitkainak”, amit nem csak kedves – már-már intim – gesztusnak éltem meg, hanem a régóta érlelődő érzés is megszilárdult bennem: most már tényleg muszáj elnéznem Lakatos Márk műhelyébe!

És még valami! Remélem, egy napon – csak egyetlenegyszer az életben – reggelizhetek Benedict tojást homárral…