Értékelések 59

judybee >!
Lakatos Levente: Vörös

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Bevallom kicsikét jobbra, többre számítottam. Van gy utalás a könyvben, hogy ez most nem egy erotikus regény, sokkal inkább kaland, de… hát nem annyira. Túl sok a betű a történethez képest. Szeretem Lakatos Leventében a férfi elbeszélőt, a férfi érzelmek megmutatását, ezt is most eléggé hiányoltam. Inkább csak elbeszélő volt, aki lehetett volna férfi is nő is. Kevés, leginkább csak két szereplőre koncentráló sztori. A méreteihez képest ezt most pazarlásnak érzem. Az első pár oldalból kiindulva azt hittem, egy világ fog megnyílni előttem, de nem. Sajnálom. Nálam a Szigor kötetek és főleg a Simlis után ez kicsit visszalépés. Nem rossz, csak nem jó.

t_briga P>!
Lakatos Levente: Vörös

Igen, valóban más, mint amit eddig Leventétől megszoktunk, de semmivel sem kevésbé lebilincselő. Ebben a történetben most kevesebb szerepet kapott az erotikával fűszerezett romantika, de hangulati szinten azért számomra ott volt a levegőben. A stílus viszont a megszokott „leventés”: gördülékeny, könnyed, szinte észre sem veszed, és máris beszippant.
Boros Botond az élő példa rá, hogy nem minden arany, ami fénylik. Határozott, vonzó, szívdöglesztő pasi. Az életét tekintve kívülről minden tökéletesnek látszik. spoiler
Aztán egyszer csak bekerül a képbe egy titokzatos lány, Bibi, akivel szép lassan kezd kibontakozni, illetve felépülni a kapcsolatuk. Vajon ő jelentheti Botond számára a változást, aki talán elhozhatja az életébe újra a boldogságot? Az ő kapcsolatuk miatt volt egy kis deja vu érzésem. Anno recepciósként dolgoztam egy szállodában (nem, nem bordélyházban :D), és egy telefonhívás apropóján ismertem meg a későbbi a férjemet. Mi kb. 3 hónapig csak telefonon beszélgettünk, mielőtt először találkoztunk volna… Állítása szerint beleszeretett a hangomba :). Így, hát már csak ezért is bizton állíthatom, hogy nem csak személyes találkozások alkalmával tud két ember között mély, bizalmas kapcsolat kialakulni. Én külön értékeltem, hogy bár érezhető volt a főszereplők között a kifogástalan kémia, szinte pattogtak a szikrák, mégis megpróbálták féken tartani a vágyaikat. Még ha fizikálisan nem is, mint ahogyan az elején is írtam hangulati szinten azért ott volt az a finom kis erotika.
A cselekmény több szálon fut, izgalomban, fordulatokban gazdag, de végén természetesen minden szál így vagy úgy, de összefut. Volt itt minden: titkok, bűnügyek, feszültség, szenvedély. A vége pedig számomra abszolút meglepetés. Nekem ez egyértelműen öt csillag.

>!
Libri, Budapest, 2019
402 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634335382
Hársi_Era>!
Lakatos Levente: Vörös

Tetszett a könyv. Engedett belelátni a milliomosok világába, ahol a pénz, a bűn, a drogok és a nők a mozgató erők. Botond és Bibi kapcsolata nem volt egyszerű, igazából csak szikrázott köztük a levegő. Szimpatikusak voltak egymásnak, de nem mert egyikőjük sem közeledni a másikhoz. Emiatt hiányoltam is a romantikát, az erotikát a könyvből. A sok kaland, a bűnök, a barátnő utáni nyomozás izgalmassá tette a történetet. A vége, hogy ki áll minden baj okozása mögött, csavaros volt, pont erre nem gondolta volna.

Ancsúr P>!
Lakatos Levente: Vörös

Az író „Bomlás" könyve és a „Szigor" könyvsorozata után most ez a könyv nekem lassan izzó parázshoz hasonlított. A történet mellőzte a fülledt erotikát, vagy a nagy csattanókat, illetve a kiszámíthatatlan fordulatokat. Ugyanakkor néha olyan érzésem volt, hogy a Botond és Bibi személyisége is mindegy a történet szempontjából, mert csak eszközök annak érdekében, hogy az Olvasó végigjárja velük azt a képzeletbeli utat, ami által megvilágosul, és rájön más turpisságaira.
A borító alapján én egy kicsit bujább történetre számítottam, de azért így se volt rossz. Nem ez lesz a kedvenc könyvem Leventétől, de élvezettel olvastam el ezt is tőle.