Vörös 105 csillagozás

Lakatos Levente: Vörös

Aki ​rám néz erős, határozott férfinak lát. Aki beszél velem, azt gondolja, könyörtelen vagyok. Pedig nekem is vannak gyenge pontjaim. És az a lány a kupiból közéjük tartozik…

Botond kilenc éve döntött úgy, hogy szülőhazájából menekülve egy másik ország fővárosában, Londonban próbál szerencsét. Számításai bejöttek, ma egy jól menő cég vezetője, és egy angol milliárdos lányának a férje. A vérbeli alfahím élete első ránézésre tökéletesnek tűnhet, valójában azonban szenved, és a sikerei ellenére magányos. Igazi barátok híján a problémáit magába és alkoholba fojtja, ám amikor összesodorja a sors a magyar lányokat foglalkoztató bordélyház új recepciósával, telefonbeszélgetéseik során megnyílik a csilingelő hangú idegennek.

Vajon az őrültségnek tűnő bizalom a teljes összeomláshoz, vagy egy mindent elsöprő, vakon indult szerelemhez vezet?

Az ötszörös Aranykönyv-díjas Lakatos Levente új regényében a modern romantikus regények, és a mellbevágó krimik világát… (tovább)

>!
Lakatos Levente Publishing, Budapest, 2019
400 oldal · ISBN: 9786158060394
>!
Libri, Budapest, 2019
402 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634335382

Kedvencelte 16

Most olvassa 18

Várólistára tette 78

Kívánságlistára tette 100

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

vikcs>!
Lakatos Levente: Vörös

Már nagyon vártam Lakatos Levente legújabb könyvét, hiszen standalone-ként rögtön az elsők között a kezem közé is vehettem. A már megszokott vaskos kötetet megkaparintva el is kezdtem a történetet, amely ezúttal London utcáin sétálgatva vezetett bennünket.

A történet krimisebb oldala izgalmas volt és tetszett ez a kis nyomozgatás is, kíváncsi voltam, mi fog következni ebből a dologból és izgultam a lány miatt, szurkoltam, hogy még ne legyen késő… A stílus továbbra is a megszokott Levi stílus.. könnyed, sodró áramlatú, figyelmet fenntartó. Igazából egy perce sem unalmas, mindig történik valami, ami miatt tovább akar lapozni az ember. Most az erotikát hanyagolta és a szerelmi szál sem volt igazán erős, inkább Botond magára találásán volt a hangsúly. Úgy gondolom a végére összeszedte magát, bár ehhez kellett az a kis löket is, amit kapott.

Mindent összevetve picit csalódtam, mert másra vártam, talán a Szigor túlságosan magasra tette azt a bizonyos lécet?! Lehet, mindenesetre nem bánom, hogy olvastam, hiszen Levi továbbra is fantasztikus író, aki szerintem eléggé kiemelkedik a magyarok közül és kíváncsian várom a további regényeit. Viszont aki egy letehetetlen, olvasmányos és pörgős regényre vágyik egy pici romantikával és egy rejtélyes, nyomozgatós szállal, az nyugodtan vágjon bele a regénybe, mert nem fog csalódni.

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.com/2019/12/lakatos-leve…

doriis_and_herbooks>!
Lakatos Levente: Vörös

Eddig csak a Szigor-trilógiát volt szerencsém olvasni az írótól, de nagyon szerettem, így úgy döntöttem adok esélyt a többi könyvének is.
Egyáltalán nem bántam meg, hogy elolvastam ezt a könyvét, izgalmas volt, végig fenntartotta az érdeklődésem. Az egész történet férfi szemszögből íródott, ami nem volt újdonság számomra, mégis nagyon élveztem. Viszont ebben a történetben nem igazán volt jelen az erotika, ami az író korábbi könyveire jellemző. De ez nem is zavart. Nem tudom mi, de nekem valami hiányzott belőle. Nem az erotika, mint fentebb említettem ezzel nem is volt baj. Azt hiszem talán a romantikát hiányoltam belőle. Valahogy nem éreztem azt a bizonyos szikrát Botond és Bibi között. Szeretem az író könyveit, de nekem ez most kicsit furcsa volt. Tetszett, de nem lett kedvenc.

diamondfox P>!
Lakatos Levente: Vörös

TELJES ÉRTÉKELÉS: https://hogyacsudaba.blogspot.com/2019/11/lakatos-leven…

„Tehát: a történet egy cseppet sem hétköznapi. Londonban járunk, ahol a magyarok mindig egymásra találnak. Főhősünk Boros Botond, aki nehéz helyzetben él a feleségével, valamilyen oknál fogva úgy érzi, hogy egy heves telefonbeszélgetés után újra fel kell hívnia a Red néven elmentett bordély számát. Így kerül kapcsolatba Bibivel, a szabadszájú recepcióssal. Ez az alaphelyzet, hogy az idegennek meséljük el a gondjainkat a mi 'modern' világban szerintem teljesen helytálló dolog. Én is sokkal szívesebben beszéltem tiniként is netes, sose látott ismerősöknek a gondokról, mint bárki másnak. Természetesen ezt ésszel kell kezelni, nem kell mindjárt pedofilokat meg ilyeneket látni egy-egy chatpartner mögé. És akkor most hagyom a morális kérdéseket, nézzük a lényeget: Bibi és Botond karaktere zseniálisan felépített, tökéletes páros.”

4 hozzászólás
Ács_Milán >!
Lakatos Levente: Vörös

Egy percig sem volt kérdés számomra, hogy Lakatos Levente legújabb könyvét el fogom-e olvasni, mert bármilyen, az író által írt regényre igent mondok, hiszen engem már meggyőzött az eddigi műveivel. Egy kivételével az összes Lakatos Levente könyv a könyvespolcomat is díszíti, melyeket nagy becsben tartok.

Vörös

"Életemben először úgy vonzódom egy nőhöz, hogy azt sem tudom, hogy néz ki.
Kell ez nekem?
És a vállamon ülő kisördög azt súgja: Kell!"

Sem értékeléseket, sem fülszöveget nem olvastam előre és szándékosan nem, hogy semmi és senki ne befolyásoljon az olvasás során.

Érdekesen és már az elején izgalmasan, mondhatni nem hétköznapi módon indul a regény. Úgy éreztem, hogy ez teljesen más, mint amit az eddigi olvasmányaim során megszoktam az írótól. Egy nem mindennapi történet, nem mindennapi, sablonos szereplőkkel.
Nagyon jól és észszerűen felépített történet, melyben nem lehet elveszíteni a fonalat, hiszen mindenre fény derül a kellő időben. Ettől vált számomra könnyen olvashatóvá és szinte letehetetlenné, hiszen az érdeklődésemet sikerült fenntartani az egész történet alatt.

A karakterek számomra érdekesek és különlegesek voltak. Végre egy olyan férfi karakter, aki nem azzal tűnik ki, hogy milyen nagy istencsászár az ágyban, attól függetlenül, hogy az nyilvánvaló az olvasó előtt, hogy nem egy rusnya kinézetű pasival állunk szemben.
Annyival több van Boros Botondban, mint egy kigyúrt és izmos Adonisz. Számomra becsülendő volt a kitartása és a viselkedése Rebekával szemben.

A történet végére felpörögnek az események és az izgalom is a tetőfokára hág, mert nem tudni és előre nem kitalálható, hogy mi fog történni és hogyan alakul a történet.

Aki erotikus jelenetekre vágyik, csalódnia kell és ki kell ábrándítsam, mert idézem a regényből:
"- Sok erotika volt benne? – (…)
– Nem, de nem is hiányzott belőle. – (…) – A kaland kárpótolt."

Ha egy romantikus történetre vágysz, esetleg kalandra, izgalomra, meglepetésekre vagy egy előre nem kiszámítható történetre, mely tele van fordulatokkal, akkor ez a Te könyved!

Nórcsy08>!
Lakatos Levente: Vörös

Mindig szívesen veszem kézbe Levente alkotásait, bármelyik könyvéről is legyen szó. Ezúttal sem csalódtam, megkaptam a könyv által nyújtott maximális elégedettséget.
Nagyon kreatív történetnek vélem és őszintén sajnálom, hogy csak most jutottam el a Vörös olvasásához. Ami vigasztal, hogy ott van a polcomon, bármikor kézbe vehetem, megsimogathatom. :D Annak ellenére, hogy egy elég bizarr témával foglalkozik, ami kellően belerepít a drogok, a prostitúció és a hatalom világába, nagyon tetszett és rendkívül igényesen, alkalomhoz illően néhol brutálisan, néhol kifinomultan lett megírva a könyv.
Általában azokat a könyveket, ahol valami üzlettel foglalkoznak, vállalkozást vezetnek, üzleti ügyeket intéznek, unni szoktam a sok szakszerű megfogalmazás miatt. Ezúttal másként volt. Leventének sikerült mindezt úgy megfogalmaznia, hogy kellően hivatalos legyen, de az olvasó tisztában legyen a körülményekkel és mégse unja el magát a sok felesleges hablatyolás miatt.
A szórakoztatáson és az izgalmakon túl tartalmaz némi tanulságos jelenetet is. Rámutat arra, hogy ne mindent és mindenkit a külsőségek alapján ítéljünk meg. Sokszor az igazi kincsek, a tökéletesség nem a szemünk előtt vannak, látnunk kell a dolgok mélyére is.
Kellően akciódús és izgalmas volt. Botondot és Bibit is nagyon megkedveltem, még akkor is, ha mindketten vállaltak be őrültségeket és nincsen tökéletes múltjuk. Az izgalmak a könyv végéig egyre csak fokozódtak és legnagyobb örömömre minden bennem felmerülő kérdésre választ is kaptam. Különösen tetszett a Néma hölgy szála, ami amolyan kitérőként tette izgalmasabbá a történetet, adott hozzá egy kis pluszt. Amit nagyon szoktam értékelni, az az, amikor több szálon fut a cselekmény, s ezek a végére összeérnek, kitisztul a kép. Hasonló volt a helyzet itt is, főszereplőink több nyomon indultak el, látszólag teljesen összefüggéstelen nyomokon, amelyek a végére szépen elénk vetítették a megoldást. És ugyebár sokszor a leggyanútlanabb alak a legveszélyesebb.
A szókimondó, bizarr jelenetek ellenére is kellemes kikapcsolódást nyújtott a könyv. Kellett hozzá némi idegrendszer, de nem volt olyan vészes, mint első hallásra/olvasásra gondolnánk. Nagyon köszönöm ezt a könyvet, egy igazi élmény volt tele izgalmakkal, meglepetésekkel, váratlan fordulatokkal.

Mariann_ P>!
Lakatos Levente: Vörös

Levente a külföldön – itt éppen Londonban- élő magyarok köré fonta a történetét.

Sorsok, kényszerhelyzetek , menekülés egy másik országba.

A visszautalások az előzményekre szerencsére éppen olyan terjedelműek , egy mondattal sem többek, mint ami feltétlenül szükséges.

Pedig van múltja mindenkinek, így ezt én ezt a könyv egyik nagy erényének tartom.

Telefonbeszélgetés egy ismeretlennel … Vakon egy olyan kötődés alakul ki, ami megengedi azt is , hogy másnak el nem mondott titkok is szóba kerülhetnek.

Talán egy különös ráérzés szükséges hozzá, ami megerősít abban, hogy az illető nem él vissza vele.

Aztán felvetődik az is, hogy lehet ebből több is , pedig még nem is találkoztak.

Ez különösen érdekes , hiszen Botond eddig csak a külsőségek alapján választott. Ez is tetszik, persze bátorság kell hozzá.

Főszereplőnk feje felett összecsapnak a hullámok, amint egy problémás helyzetből kikeveredik , rögtön a másik közepén találja magát.

Az, hogy a LoveClub is szerepet kap, azt Levente e könyvét ismerők már sejthetik, hogy itt durva dolgok vannak a háttérben.

Eszelős végjáték őrült társaság…

A végére vártam egy nagy erotikus jelenetet , mert hát hiába a bordély, nem erről szól a történet, de úgy gondolom ebbe most nem illett bele.

A lezárás olyan, hogy bármi alakulhat…. majd !

Én ezt most egy hiteles korrajznak mondhatnám, egy valós problémán évődésnek.

Engem meggyőzött, hogy ez a téma is szerethető, örülök , hogy egy más történetet kaptunk.

Réka0128 P>!
Lakatos Levente: Vörös

Abszolút kedvenc lett ez a kötet Lakatos Leventétől.

Őszintén szólva eleinte kicsit tartottam tőle, mert az egyik könyves webáruház az erotika kategóriába rakta be a könyvet. Ennek kapcsán nagyon pozitívan csalódtam, mert a Vörös nem egy sablonos erotikus regény, sokkal inkább romantikus-krimi. Végig nagyon lekötött a történet, izgalmas és pörgős volt. Nem gondoltam volna, hogy ennyi kényes és komoly témát érinteni fog a cselekmény. Azért könnyedebb és humorosabb részek is akadtak, ilyenek voltak például Botond és Bibi telefonos beszélgetései. Szerintem kifejezetten jó döntés volt, hogy csak férfi szemszögből ismerhettük meg a történetet.
Botond eleinte tényleg egy tipikus gazdag, szexi és öntelt pasinak tűnik, de aztán később megismerjük egy teljesen más oldalát. Ez pedig nem másnak köszönhető, mint Bibinek, aki egy bordélyház recepciósa. Bibi karaktere hamar belopta magát a szívembe. Tökéletes párost alkottak ők ketten.
Nekem sokkal jobban bejön ez a Dr. Lengyel sorozathoz hasonló stílus Leventétől, úgyhogy remélem születnek még hasonló regények. :)

B_Viki23 >!
Lakatos Levente: Vörös

Ismét egy nagyon jó L. L könyvet olvashattam.Izgalmakkal, és fordulatokkal teli egy történet. Imádtam. Csak ajánlani tudom. :)

adrykacska>!
Lakatos Levente: Vörös

Lakatos Levente ismét bebizonyította, hogy mindig meg tudja lepni az olvasóit. Ezúttal nem erotikában gazdag romantikus regényt írt, hanem ennél sokkal értékesebbet, amit a romantika műfajába csomagolt be, de van itt társadalomkritika, elvándorlás, külföldön élő magyarok helyzete, prostitúció és drog csempészet. Szinte minden mai kényes témát felölel a Vörös, ami Levente stílusának köszönhetően sokkal olvashatóbb, mintha tényirodalom lenne. A műfaj keveredés az író védjegye, hiszen nem egy regényében keveredik a modern romantika a krimivel. Itt is ez történt. Egy rövid felvezetés után az előzmények tükrében a jelent is megérthettük, következett a romantikus rész, majd egy drámai fordulat vette kezdetét, ami a krimi műfajában bontakozott ki, majd levezetésként ismét a romantika kapta a főszerepet. Kimondottan tetszett a szerkesztése és az is, hogy nem szexjelenetek leírása kapta a nagyobb hangsúlyt, hanem ennél sokkal fontosabb események.

A teljes értékelés a linkre kattintva elolvasható: https://adrykacska.blogspot.com/2019/11/lakatos-levente…

lizzyke21>!
Lakatos Levente: Vörös

" Egy újabb zseniális regény a szerzőtől. Szenzációs folytatás az eddigi történetei után. Ugyanakkor ha még nem olvastál tőle tökéletes kezdet is lehet a Vörös.
Ha egy különleges, izgalmas, fordulatos regényre vágysz ami gyönyörű külső mögé van rejtve, akkor ez a te regényed! A tökéletes kikapcsolódás."
Bővebben:
https://lizzy-olvasokuckoja.blogspot.com/2019/11/lakato…


Népszerű idézetek

Ács_Milán >!

Nehogy már létezzen olyan férfi, aki hűséges tud maradni.

10. oldal

25 hozzászólás
diamondfox P>!

A testen ejtett seb előbb-utóbb beheged, a véraláfutás felszívódik, a csontok összeforrnak. De azok a sérülések, amiket a lelken ejtenek időről időre újra szétnyílnak – kezd bele elgondolkodva. – A mentális erőszak gyakran fájóbb a fizikainál.

101-102. oldal

Ács_Milán >!

– Nincs felelősségérzet szeretet nélkül – (…) – És nincs szeretet felelősségérzet nélkül. Ha valakiért nem vállalsz felelősséget, valójában nem szereted.

78. oldal

diamondfox P>!

Az, ha egy nő nemet mond, nem azt jelenti, hogy kéreti magát. Hanem azt, hogy nincs kedve például egy hozzád hasonló arrogáns bunkóhoz.

24. oldal

alettakata P>!

A gyerekkori álmok gyakran csak akkor megvalósíthatók, ha áldozatokat hozol értük.

73. oldal

Mariann_ P>!

Életemben először úgy vonzódom egy nőhöz, hogy azt sem tudom, hogy néz ki.
Kell ez nekem?
És a vállamon ülő kisördög azt súgja: Kell!

107. oldal

Mariann_ P>!

Akkor iszom, amikor jólesik.
És amikor felejteni akarok.
És amikor túl sok a problémám.
És amikor esténként képtelen vagyok elaludni.

226. oldal

Mariann_ P>!

A férfiak négy típusra oszthatók.
Vannak az örök lázadók, a rosszfiúk, az elérhetetlenek és az alfahímek.
Az írók is ezek alapján kreálják a szereplőiket.

261. oldal

Ács_Milán >!

(…) a kis szépséghibáink képesek gyönyörűbbé festeni a lelket. A gyönyörű lélek pedig elfedi a szépséghibákat.

343. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Ludányi Bettina: Nyomodban
Anne L. Green: Heather vonzásában
Fejős Éva: Csak egy tánc
Ruby Saw: A rezervátum titka
Beth Flynn: Kilenc perc
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never never – Soha, de soha 2.
Stephen King: Joyland
Mira Sabo: Előjog
Vavyan Fable: Apád, anyád ide lőjön!
Benina: Mindig és Soha