Vörös 28 csillagozás

Lakatos Levente: Vörös

Aki ​rám néz erős, határozott férfinak lát. Aki beszél velem, azt gondolja, könyörtelen vagyok. Pedig nekem is vannak gyenge pontjaim. És az a lány a kupiból közéjük tartozik…

Botond kilenc éve döntött úgy, hogy szülőhazájából menekülve egy másik ország fővárosában, Londonban próbál szerencsét. Számításai bejöttek, ma egy jól menő cég vezetője, és egy angol milliárdos lányának a férje. A vérbeli alfahím élete első ránézésre tökéletesnek tűnhet, valójában azonban szenved, és a sikerei ellenére magányos. Igazi barátok híján a problémáit magába és alkoholba fojtja, ám amikor összesodorja a sors a magyar lányokat foglalkoztató bordélyház új recepciósával, telefonbeszélgetéseik során megnyílik a csilingelő hangú idegennek.

Vajon az őrültségnek tűnő bizalom a teljes összeomláshoz, vagy egy mindent elsöprő, vakon indult szerelemhez vezet?

Az ötszörös Aranykönyv-díjas Lakatos Levente új regényében a modern romantikus regények, és a mellbevágó krimik világát… (tovább)

>!
Lakatos Levente Publishing, Budapest, 2019
400 oldal · ISBN: 9786158060394
>!
Libri, Budapest, 2019
402 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634335382

Kedvencelte 5

Most olvassa 22

Várólistára tette 67

Kívánságlistára tette 97


Kiemelt értékelések

>!
diamondfox P
Lakatos Levente: Vörös

TELJES ÉRTÉKELÉS: https://hogyacsudaba.blogspot.com/2019/11/lakatos-leven…

„Tehát: a történet egy cseppet sem hétköznapi. Londonban járunk, ahol a magyarok mindig egymásra találnak. Főhősünk Boros Botond, aki nehéz helyzetben él a feleségével, valamilyen oknál fogva úgy érzi, hogy egy heves telefonbeszélgetés után újra fel kell hívnia a Red néven elmentett bordély számát. Így kerül kapcsolatba Bibivel, a szabadszájú recepcióssal. Ez az alaphelyzet, hogy az idegennek meséljük el a gondjainkat a mi 'modern' világban szerintem teljesen helytálló dolog. Én is sokkal szívesebben beszéltem tiniként is netes, sose látott ismerősöknek a gondokról, mint bárki másnak. Természetesen ezt ésszel kell kezelni, nem kell mindjárt pedofilokat meg ilyeneket látni egy-egy chatpartner mögé. És akkor most hagyom a morális kérdéseket, nézzük a lényeget: Bibi és Botond karaktere zseniálisan felépített, tökéletes páros.”

4 hozzászólás
>!
Ács_Milán
Lakatos Levente: Vörös

Egy percig sem volt kérdés számomra, hogy Lakatos Levente legújabb könyvét el fogom-e olvasni, mert bármilyen, az író által írt regényre igent mondok, hiszen engem már meggyőzött az eddigi műveivel. Egy kivételével az összes Lakatos Levente könyv a könyvespolcomat is díszíti, melyeket nagy becsben tartok.

Vörös

"Életemben először úgy vonzódom egy nőhöz, hogy azt sem tudom, hogy néz ki.
Kell ez nekem?
És a vállamon ülő kisördög azt súgja: Kell!"

Sem értékeléseket, sem fülszöveget nem olvastam előre és szándékosan nem, hogy semmi és senki ne befolyásoljon az olvasás során.

Érdekesen és már az elején izgalmasan, mondhatni nem hétköznapi módon indul a regény. Úgy éreztem, hogy ez teljesen más, mint amit az eddigi olvasmányaim során megszoktam az írótól. Egy nem mindennapi történet, nem mindennapi, sablonos szereplőkkel.
Nagyon jól és észszerűen felépített történet, melyben nem lehet elveszíteni a fonalat, hiszen mindenre fény derül a kellő időben. Ettől vált számomra könnyen olvashatóvá és szinte letehetetlenné, hiszen az érdeklődésemet sikerült fenntartani az egész történet alatt.

A karakterek számomra érdekesek és különlegesek voltak. Végre egy olyan férfi karakter, aki nem azzal tűnik ki, hogy milyen nagy istencsászár az ágyban, attól függetlenül, hogy az nyilvánvaló az olvasó előtt, hogy nem egy rusnya kinézetű pasival állunk szemben.
Annyival több van Boros Botondban, mint egy kigyúrt és izmos Adonisz. Számomra becsülendő volt a kitartása és a viselkedése Rebekával szemben.

A történet végére felpörögnek az események és az izgalom is a tetőfokára hág, mert nem tudni és előre nem kitalálható, hogy mi fog történni és hogyan alakul a történet.

Aki erotikus jelenetekre vágyik, csalódnia kell és ki kell ábrándítsam, mert idézem a regényből:
"- Sok erotika volt benne? – (…)
– Nem, de nem is hiányzott belőle. – (…) – A kaland kárpótolt."

Ha egy romantikus történetre vágysz, esetleg kalandra, izgalomra, meglepetésekre vagy egy előre nem kiszámítható történetre, mely tele van fordulatokkal, akkor ez a Te könyved!

>!
Mariann_ P
Lakatos Levente: Vörös

Levente a külföldön – itt éppen Londonban- élő magyarok köré fonta a történetét.

Sorsok, kényszerhelyzetek , menekülés egy másik országba.

A visszautalások az előzményekre szerencsére éppen olyan terjedelműek , egy mondattal sem többek, mint ami feltétlenül szükséges.

Pedig van múltja mindenkinek, így ezt én ezt a könyv egyik nagy erényének tartom.

Telefonbeszélgetés egy ismeretlennel … Vakon egy olyan kötődés alakul ki, ami megengedi azt is , hogy másnak el nem mondott titkok is szóba kerülhetnek.

Talán egy különös ráérzés szükséges hozzá, ami megerősít abban, hogy az illető nem él vissza vele.

Aztán felvetődik az is, hogy lehet ebből több is , pedig még nem is találkoztak.

Ez különösen érdekes , hiszen Botond eddig csak a külsőségek alapján választott. Ez is tetszik, persze bátorság kell hozzá.

Főszereplőnk feje felett összecsapnak a hullámok, amint egy problémás helyzetből kikeveredik , rögtön a másik közepén találja magát.

Az, hogy a LoveClub is szerepet kap, azt Levente e könyvét ismerők már sejthetik, hogy itt durva dolgok vannak a háttérben.

Eszelős végjáték őrült társaság…

A végére vártam egy nagy erotikus jelenetet , mert hát hiába a bordély, nem erről szól a történet, de úgy gondolom ebbe most nem illett bele.

A lezárás olyan, hogy bármi alakulhat…. majd !

Én ezt most egy hiteles korrajznak mondhatnám, egy valós problémán évődésnek.

Engem meggyőzött, hogy ez a téma is szerethető, örülök , hogy egy más történetet kaptunk.

>!
Réka0128
Lakatos Levente: Vörös

Abszolút kedvenc lett ez a kötet Lakatos Leventétől.

Őszintén szólva eleinte kicsit tartottam tőle, mert az egyik könyves webáruház az erotika kategóriába rakta be a könyvet. Ennek kapcsán nagyon pozitívan csalódtam, mert a Vörös nem egy sablonos erotikus regény, sokkal inkább romantikus-krimi. Végig nagyon lekötött a történet, izgalmas és pörgős volt. Nem gondoltam volna, hogy ennyi kényes és komoly témát érinteni fog a cselekmény. Azért könnyedebb és humorosabb részek is akadtak, ilyenek voltak például Botond és Bibi telefonos beszélgetései. Szerintem kifejezetten jó döntés volt, hogy csak férfi szemszögből ismerhettük meg a történetet.
Botond eleinte tényleg egy tipikus gazdag, szexi és öntelt pasinak tűnik, de aztán később megismerjük egy teljesen más oldalát. Ez pedig nem másnak köszönhető, mint Bibinek, aki egy bordélyház recepciósa. Bibi karaktere hamar belopta magát a szívembe. Tökéletes párost alkottak ők ketten.
Nekem sokkal jobban bejön ez a Dr. Lengyel sorozathoz hasonló stílus Leventétől, úgyhogy remélem születnek még hasonló regények. :)

>!
adrykacska P
Lakatos Levente: Vörös

Lakatos Levente ismét bebizonyította, hogy mindig meg tudja lepni az olvasóit. Ezúttal nem erotikában gazdag romantikus regényt írt, hanem ennél sokkal értékesebbet, amit a romantika műfajába csomagolt be, de van itt társadalomkritika, elvándorlás, külföldön élő magyarok helyzete, prostitúció és drog csempészet. Szinte minden mai kényes témát felölel a Vörös, ami Levente stílusának köszönhetően sokkal olvashatóbb, mintha tényirodalom lenne. A műfaj keveredés az író védjegye, hiszen nem egy regényében keveredik a modern romantika a krimivel. Itt is ez történt. Egy rövid felvezetés után az előzmények tükrében a jelent is megérthettük, következett a romantikus rész, majd egy drámai fordulat vette kezdetét, ami a krimi műfajában bontakozott ki, majd levezetésként ismét a romantika kapta a főszerepet. Kimondottan tetszett a szerkesztése és az is, hogy nem szexjelenetek leírása kapta a nagyobb hangsúlyt, hanem ennél sokkal fontosabb események.

A teljes értékelés a linkre kattintva elolvasható: https://adrykacska.blogspot.com/2019/11/lakatos-levente…

>!
lizzyke21
Lakatos Levente: Vörös

" Egy újabb zseniális regény a szerzőtől. Szenzációs folytatás az eddigi történetei után. Ugyanakkor ha még nem olvastál tőle tökéletes kezdet is lehet a Vörös.
Ha egy különleges, izgalmas, fordulatos regényre vágysz ami gyönyörű külső mögé van rejtve, akkor ez a te regényed! A tökéletes kikapcsolódás."
Bővebben:
https://lizzy-olvasokuckoja.blogspot.com/2019/11/lakato…

>!
zsofi_f
Lakatos Levente: Vörös

Imádom Bibi és Botond párosát. Senki nem az, aminek gondoljuk. Mindketten cipelik a maguk terhét. Először összehúztam a szemem Botond tettére, majd rájöttem, ha velem lenne valaki szánalomból, magam kergetném el az illetőt! Bibi, fiatal kora ellenére nagyon felelősség tudatos. A regény megmutatta, nem minden külső. ( Végre olvasni ilyet.) A sok próbatétel ellenére bíztak egymásban. A történet egyszerre emel magasra és lök mélyre. Egy valamit nagyon kiemelnék: Botond reakcióján meglepődtem, miután Bibi felfedte a titkát. Nem mindenki reagálna így. Számomra ez a rész szívmelengető és fájdalmas is volt. Erre a könyvre nem 5, hanem végtelen csillagot adok. Szíven talált. Köszönöm az élményt. :)

>!
Felixa P
Lakatos Levente: Vörös

Befejeztem a könyv olvasását…

"- Sok erotika volt benne? (…)
– Nem, de nem is hiányzott belőle – (…) – A kaland kárpótolt."

És valóban…
Pedig az elején kissé zavart, hogy ez a történet olyan más…, sőt!, teljesen más. De aztán ahogy haladtam előre és egyre inkább belemerültem a cselekménybe, el is felejtettem, hogy mi is volt az, ami zavart az elején. Ami leginkább megfogott, az, az, hogy zseniálisan húzza Levente az olvasó idegeit. Olyan mértékben halogatja és egyben adagolja a válaszokat a miértekre, hogy a könyv letehetetlen. Nem magyarázkodom tovább… Olvassátok! Érdemes!

>!
cintiatekla P
Lakatos Levente: Vörös

A logikusan felépített cselekmény mellé szerethető szereplőket is kapunk, ami szerintem elengedhetetlen ahhoz, hogy az olvasó szeresse a könyvet. Botond megközelíthetetlen alfahím-karakteréről is lehull a lepel, Bibi pedig szó szerint felfedi az igazi önmagát. Botond és Bibi szerelme (és ezzel szerintem nem spoilerezek, ha egy romantikus történetben előrevetítem, hogy a két főszereplő között izzik a levegő) kissé tündérmesének hat, no de hát egy fikció, itt bőven belefér.

A romantika és a vágyakozás mellett pedig komolyabb témák is szerepet kapnak, mint például egy csoportos nemi erőszak, drogbotrány, vagy egy titkos szexklub, melynek tagjai nem éppen ártatlanok vagy ártalmatlanok. A Vörös felnőtt mese arról, hogy a gazdagok és hatalmasok világában minden összefügg mindennel, és senki és semmi sem szent ahhoz, hogy bizonyos emberek egyre feljebb jussanak azon a bizonyos ranglétrán – még úgy is, ha alapvetően jó magasan ülnek rajta.

Bővebben: http://www.teklakonyvei.hu/2019/12/lakatos-levente-voros.html

>!
Dettuskaa
Lakatos Levente: Vörös

Ahogy azt már Leventétől megszokhattuk, ismét egy letehetetlen regény!
Érdekes karakterek és érdekes történetszál. Szeretem, hogy a romantika és a krimi ilyen jól megfér egymás mellett.
Amin meglepődtem, hogy rég olvastam Levitől ilyen kevés erotikát tartalmazó könyvet, de itt igazából nem is hiányzott, mert a két főszereplőnk egyszerűen még nem tartott ott, így kb. csak a végén döbbentem rá, hogy szexről nagyjából szó sem volt a 400 oldal alatt.
Bár imádtam Botondék történetét, itt nem érzem azt, mint a Simlisnél éreztem, hogy MÉG akarok belőlük. Nekem így kerek lett a kis történetük. :)


Népszerű idézetek

>!
Ács_Milán

Nehogy már létezzen olyan férfi, aki hűséges tud maradni.

10. oldal

25 hozzászólás
>!
diamondfox P

Az, ha egy nő nemet mond, nem azt jelenti, hogy kéreti magát. Hanem azt, hogy nincs kedve például egy hozzád hasonló arrogáns bunkóhoz.

24. oldal

>!
diamondfox P

A testen ejtett seb előbb-utóbb beheged, a véraláfutás felszívódik, a csontok összeforrnak. De azok a sérülések, amiket a lelken ejtenek időről időre újra szétnyílnak – kezd bele elgondolkodva. – A mentális erőszak gyakran fájóbb a fizikainál.

101-102. oldal

>!
Ács_Milán 

– Nincs felelősségérzet szeretet nélkül – (…) – És nincs szeretet felelősségérzet nélkül. Ha valakiért nem vállalsz felelősséget, valójában nem szereted.

78. oldal

>!
alettakata

A gyerekkori álmok gyakran csak akkor megvalósíthatók, ha áldozatokat hozol értük.

73. oldal

>!
Mariann_ P

Életemben először úgy vonzódom egy nőhöz, hogy azt sem tudom , hogy néz ki.
Kell ez nekem ?
És a vállamon ülő kisördög azt súgja :Kell !

107. oldal

>!
Mariann_ P

Akkor iszom, amikor jólesik.
És amikor felejteni akarok.
És amikor túl sok a problémám.
És amikor esténként képtelen vagyok elaludni.

226. oldal

>!
Mariann_ P

A férfiak négy típusra oszthatók.
Vannak az örök lázadók, a rosszfiúk, az elérhetetlenek és az alfahímek.
Az írók is ezek alapján kreálják a szereplőiket.

261. oldal

>!
alettakata

Azt hittem, hogy az idő majd mindent megold, de az igazság az, hogy napról napra nehezedik a helyzet.

77. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Ludányi Bettina: Nyomodban
Rona Fire: Vörös glória
Joss Stirling: Storm és Stone
Robert Galbraith: Halálos fehér
Abby Winter: Leomló falak
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona
Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.
Sienna Cole – Laura Porter: Száz évvel utánad
Elisa J. Smith: Őrizd meg
Böszörményi Gyula: Nász és téboly