Szeress ​jobban! (Barbibébi 2.) 301 csillagozás

Lakatos Levente: Szeress jobban! Lakatos Levente: Szeress jobban! Lakatos Levente: Szeress jobban!

Barbara ​öt esztendeje megjárta a poklot. Az akkor tizenhét éves lányt megkísérelték eltenni láb alól. Barbit New Yorkig üldözte a múltja, ott kezdett új életet, tervei azonban sorra kudarcba fulladnak. Vaskos hazugságokba burkolózva él, mígnem egy baljós éjszakán találkozik egy titokzatos, még nálánál is súlyosabb lelki terhet hurcoló férfival…

Krisz öt éve tartó, tökéletesen gondtalannak hitt párkapcsolata egyik pillanatról a másikra összeomlik. A kiábrándult fiú New Yorkba menekül, hogy tisztázza felkavart érzéseit. Éppen amikor a háta közepére sem kívánja a társaságot, a sors összehozza egy agyontetovált, illegális küzdősportot űző férfival. A titkoktól kemény álca azonban nagyon is sebezhető szívet takar, amely most könnyen megrepedhet…

Barbibébi története öt évvel az első kalandot követően folytatódik! Mennyit változik az ember a felnőttkor küszöbét átlépve? Hogyan találunk valódi önmagunkra, pontosabban arra a személyre, akit majd néhány év múltán ismét… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Dopamin, 2022
602 oldal · ISBN: 9786158191074
>!
Libri, Budapest, 2016
602 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633108376
>!
Libri, Budapest, 2015
602 oldal · ISBN: 9789633105740

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Lakatos Levente

345 tag · 1000 karc · Utolsó karc: 2022. február 5., 21:58 · Bővebben


Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Krisz · Baranyai Barbara (Barbibébi) · Noel · Atlas Jones · Simon · Gyöngyházy Norka · Elliott Josef Barnes


Kedvencelte 70

Most olvassa 22

Várólistára tette 119

Kívánságlistára tette 157

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Cicu>!
Lakatos Levente: Szeress jobban!

„Nem az tesz bennünket… jobb emberré, hogy elvárások szerint élünk. Hanem, ha önmagunk tudunk lenni.”

Imádtam! ♥
Pörgős, szórakoztató, elgondolkodtató, fordulatos.
Van itt kérem minden: ármány és szerelem, titkok, erotika, mélyenszántó gondolatok.
Aki ismer tudja, hogy nem vagyok egy romantikus alkat, és olvasás közben felnevettem mert, amikor a romantikus részeknél már kezdtem volna szivárványt hányni, jött egy csavar és az izgalom a tetőfokára hágott. Levente mesterien játszik az olvasók idegeivel.
A regény olyan mint egy kirakós, a több szálon futó cselekmény a végére kerek egésszé áll össze, de addig folyamatosan sodor magával, nincs üresmenet.
Kíváncsian várom, hogy folytatódik a történet, mert a Hause of Broken Hearts kis családja nagyon a szívemhez nőtt kíváncsi vagyok hogy alakul Barbiék, Kriszék, és Deshiék sorsa.
De remélem most nem kell újabb 5 évet várni a folytatásra!

Ez a könyv szerintem több egy egyszerű regénynél, mert miközben szórakoztat, elgondolkodtat: szerelemről, kapcsolatokról, barátságról, a másság elfogadásáról az élet nagy dolgairól, és mindezt úgy teszi, hogy nem akar meggyőzni, meghagyja neked a választás lehetőségét.

Összegezve:
Borító: 5/5
Történet: 5/5
Karakterek: 5/5 Új kedvencek: Noel és Atlas Jones
Humor: 5/5
Ha döntenem kéne, hogy melyik a kedvenc könyvem Leventétől, nagy bajban lennék, mert mindet szeretem. Minden könyve másért lett szívcsücsök :)

FairyDust P>!
Lakatos Levente: Szeress jobban!

Nos… ez a könyv kellemes csalódást okozott számomra! :)
Ebben a 600 oldalban minden volt. Miközben olvastam, olyan érzésem volt, mintha érzelmi hullámvasutra ültem volna. Leginkább a mély gondolatok és a karakter fejlődés fogott meg, valamint a csodaszép város leirások. Csillagos ötös jár azért, hogy a sok-sok szál összeáll, és a végén egy kerek történetet kapunk. Nem bántam meg, hogy ezt a Lakatos Levente könyvet olvastam először, szépen megalapozta a jövőbeli kapcsolatomat a könyveivel. :-P

Részletesebb boncolgatás itt található:
https://missreaders.com/books/details/1

Timcsibaba77>!
Lakatos Levente: Szeress jobban!

Legelső könyvem az ifjú „titántól”, Lakatos Leventének egyetlen könyvét se volt alkalmam ezidáig olvasni,de azt kell mondjam, ez a műve igazi bevezetés volt varázslatos világába. Elképesztően tehetséges író, az első oldaltól az utolsóig le voltam nyűgözve, magába szippantott a történet. Mondjuk azt sejtettem, hogy ez a Szeress jobban, valaminek a folytatásos része lehet, bele is trafáltam. Így tartozok magamnak azzal, hogy az előzményt is kézbe vegyem, a Barbibébit is elolvassam.
Megindító, szívbe markoló, izgalmas eseménydús több szálon futó thriller volt ez, melynek az alaphangját a szeretet adta. Elgondolkodtató bölcs mondásokkal teli, igazi emberéleteket mutat be olvasójának az író.
Kedvencem New York is hangsúlyos szerepet kap, két főszálon fut a cselekménysor, Krisz, és Barbi. Én mindkettőjükért szurkoltam. Kicsit disszonáns kettős érzésekkel voltam ezidáig a melegek iránt, nem mondom, hogy szívembe lopta magát ez a dolog, de talán jobban megértettem az ő világukat. Nem szabad elítélni senkit sem, aki kicsit is eltér a normálistól.
A vége nagyon frappáns lett, igazi romantikus, ahol mindenki megleli a párját, boldogságát, és egyben mellbe vágóan szívfájdító. spoiler Edit asszony meghal, és a Széttört Szívek Háza szórakozóhelyet megörökli a sokat szenvedett Barbi, és újdonsül párja Noel, azaz a magyar származású Leon.
A többi úgyis csak spoiler lenne, így inkább többet nem is írok, mert gyakran esek abba a hibába, hogy nem a könyvet értékelem, inkább a történetre koncentrálok.
Dióhéjban megérintett Lakatos Levente ezzel a szerzeményével, és kíváncsi leszek más műveire is.

ZitussKa>!
Lakatos Levente: Szeress jobban!

Ne gyárts problémákat! Hagyd hogy megtörténjenek a dolgok!

Ugye, ti is találkoztatok már, számotokra olyan különleges könyvvel, amit szinte pár oldal után teljesen egészében megszerettetek? Nos nálam ez pontosan ilyen volt. Elképesztő milyen hamar belecsöppentem, milyen könnyen „elvesztem” benne és most milyen nehezen szakadok ki belőle. Tipikusan azon ritka könyvek közé sorolható, amelyiket képtelen vagy letenni, de ha mégis képes lennél rá, akkor szüntelenül azon agyalsz, miről maradsz le éppen? Nyilvánvalóan semmiről, hisz addig nem halad a sztori, mert nem olvasod, de mégis:) Tökéletes. Még mindig csak ezt tudom mondani. A fogalmazásmódja, a hangulata, a humora, a karakterek. IMÁDOM. Tudtam hogy kedvenc lesz, nem is kellene meglepődnöm azon, hogy ekkora. Amiatt pedig hogy lehetőségem adódott dedikáltatni, még nagyobb becsben fogom tartani:) Már várom hogy újraolvashassam :) 5/5!!!♥ Ha még nem olvastátok, olvassátok bátran!

A világ számtalan hihetetlen meglepetést tartogat magában.!
A boldogság az élet apróságaiból nyerhető.
A félelem a boldogság egyik gátja.

Pandalány>!
Lakatos Levente: Szeress jobban!

A Barbibébi jó pár évvel ezelőtti olvasása után kíváncsian vágtam bele a folytatásba. A borító megbabonázott, szerintem csodaszép és optimistán kezdtem el ezt a számomra legalábbis „monumentális”, 600 oldalas regényt.

Olyan jó volt belemerülni!

Levente írási stílusa annyira szembetűnően sokat változott, alakult és fejlődött a Barbibébi óta, hogy az valami hihetetlen!Rendkívül okos, érdekes és szórakoztató ez a regénye (is).
A karakterek, a történet abszolút a helyén volt, a lezárás is különösen tetszett, remek megoldással zárult minden eseményszál.
A két főhős, Barbi és Krisz személyisége nagyon érdekes volt és tudtam velük azonosulni, így azonnal nekem valónak éreztem a történetüket. Nem volt zavaró a váltott szemszög, az események és a miértek a végére teljesen összeálltak a fejemben.
És hát New York…❤ nálam már itt a szívembe lopta magát a könyv. :D Nagyon szeretek olyan könyveket olvasni, amik a Nagy Almában játszódnak.
Két dolog zavart csak egy kicsit,de végül is az összhatásból nem vett le (ettől még ugyanúgy maximum csillagot érdemel :D): az egyik a sok elgépelés a szövegben (tényleg feltűnően sok volt, nem tudok elmenni mellette szó nélkül), a másik pedig az, hogy Krisz és Barbi nagyon kevés időt töltöttek együtt ahhoz képest, hogy igazából hozzá utazott ki a srác. Nem igazán értettem, hogy miért is. Ennyi erővel akár két külön városban is lehettek volna.
Összességében nagyon tetszett a regény, újra fogom olvasni, magával sodort és igazán izgalmas volt!
Bővebben itt: http://pandalanyolvas.blogspot.com/2017/01/szeress-jobban.html

Smurfettereads P>!
Lakatos Levente: Szeress jobban!

Az elején nagyon lassan indult be nekem a sztori, valahogy nem tudtam ráhangolódni. Engem tisztára zavart Barbi személyisége nem voltam/vagyok odaérte. Krisz a Loveclub című könyvben nagyon szimpatikus volt, de most ő sem igazán hozott lázba, se Simon. Egyiknek sem sikerült belopnia magát a szívembe. Csak Noelt kedveltem meg, ő volt az első aki mosolyt tudott az arcomra csalni. Lényegében tetszett a történet, de így nagyon zavaró volt a Barbi múltja, hogy nem olvastam az első részét. De még mindig imádom Lakatos Levente könyveit. :)

Minden_hétre_egy_könyv_kihívás P>!
Lakatos Levente: Szeress jobban!

A sorozat első része (Barbibébi) óta eltelt 5 év, a szereplők felnőttek, jellemfejlődésen mentek keresztül. Elég egyedi gondolat az írótól, hogy 5 évente fogunk új részeket kapni. :)
A cselekményt Barbi és Krisz szempontjából olvashatjuk. A mellékszereplők egy részét nagyon mrgkedveltem, kíváncsian várom, hogy a harmadik részben hányan fognak felbukkanni, és hogy Levente milyen életutat talált ki nekik. :)

beecebocaღ>!
Lakatos Levente: Szeress jobban!

A Barbibébi után már nagyon kíváncsian vártam, hogy olvashassam a Szeress jobban!-t, főleg miután elolvastam a fülszöveget.
Siófok után New York utcáit járhatjuk be a szereplőkkel.
Barbi sokkal szimpatikusabbá vált számomra ebben a történetben, látszik az 5 év fejlődés. Elliott-ot már a történet elején megutáltam, nem tudom Barbi hogy tudta eddig elviselni…
Kriszt sajnáltam Simon miatt, pedig nagyon vártam, hogy mi lesz velük, az első könyvben nagyon szurkoltam nekik, de Atlas sem volt semmi, bár egy teljesen más karakter.
Összességében szintén egy izgalmas regényt kaptunk, én nagyon élveztem és várom a folytatást, hogy mi történik 5 év múlva.:3

diamondfox>!
Lakatos Levente: Szeress jobban!

Teljes értékelés: https://hogyacsudaba.blogspot.com/2020/02/lakatos-leven…

„És természetesen az elmaradhatatlan erotika itt most sem tolta magát az arcunkba, hanem kellemesen megbújt a háttérben és lassan, de biztosan a tetőfokán jelent meg és tette kerekké a másik oldalt. (Ez a szál Barbi és Noel esete.) Ebben a 600 oldalban ugyan Barbi és az Ő 5 évének lezárása és magára találása volt a fő téma, mégis mellette megjelent ismét a krimi szál. Örülök, hogy ezt Levente mindig ilyen jól tudja ötvözni, a szimpla romantika valahogy túlzás lenne. Itt a lokál és a lányok története (sajnos) teljesen hétköznapi, de tetszett az a titokzatosság, az a báj, amivel mindezt felruházta.”

BubbleTea>!
Lakatos Levente: Szeress jobban!

Először is nagyon nagyon imádom Kriszt és Barbit! A sorozat első kötetét már többször is olvastam, és iszonyatosan kedvelem ezt a két karaktert, és nagyon remélem, hogy Levi fog még velük történetet írni, mert számomra megunhatatlan karakterek. Viszont örülnék neki, ha esetlegesen külön regény formájában folytatnák az életüket, mert nekem ez a váltott szemszög nem volt a kedvenc megoldásom.

Ez a könyv arról szól, hogy mindketten válaszút elé kerülnek, hiszen az eltelt öt évben felépített életük összeomlik és belecsöppennek egy izgalmas kalandba. Nagyon tetszettek a karakterek, imádtam az összes szereplőt, többekről szívesen olvasnék különálló kisregényeket. Kifejezetten érdekelne Norka szerelmi szála Ronnal, és szívesen betekintenék Leon múltjába.

A sok pozitívum mellett azonban volt egy-két technikai megoldás, ami viszont nem tetszett. Nekem ez a váltott szemszög határozottan nem a kedvencem. Sokszor beleéltem magamat az egyik szemszögbe, majd véget ért a fejezet és kvázi új történettel következett a másik főszereplő. Nagyon sokszor kizökkentett, és sokkal sokkal jobban örültem volna, ha ez szét van szedve két könyvre. Nem kellett volna ilyen vastag könyvet cipelni, amit nehéz fogni és olvasni, ráadásul mindkét sztoriból többet kaptunk volna. Szívesen olvastam volna több Barbi és Leon „szituációkat”, illetve Atlas és Krisz részeket is. Érdekelne, hogy a hazautazásuk után, hogyan alakulnak a dolgaik, sikerül-e kialakítaniuk kapcsolatot, vagy a harcos megijed és visszaiszkol New Yorkba. Szerintem, ha különálló könyvek lettek volna, ezek is belefértek volna. A másik technikai dolog pedig egyértelműen a kiadót terheli, ugyanis nagyon sok félreírás volt, minden második fejezetben volt legalább egy. Ez sok. Mindezektől eltekintve imádtam a könyvet, nagyon tetszett. :)


Népszerű idézetek

Cicu>!

[…] attól egy nő sem válik mocskossá, hogy piszkos a fantáziája.

595. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Noel
Cicu>!

– Ha gyűlölöd, akkor még szereted.

74. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gyöngyházy Norka
Cicu>!

Micsoda férfi az, akinek egyetlen szmokingja sincsen?

98. oldal

5 hozzászólás
Cicu>!

Biztosan nevetségesen romantikusan hangzik, de úgy terveztem, hogy együtt éljük le az életünket. Hogy ő lesz az, aki majd a halál torkában is megnyugtat azzal, hogy minden rendben lesz.

84. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Simon
Cicu>!

[…] egy párkapcsolat esetén az időt nem a hónapokban, hanem érzelmekben, illetve jellemváltozásban kellene mérni.

48-49. oldal

Cicu>!

Az öngyilkosság a boldogtalanok kilépője.

301. oldal

Cicu>!

– Megpróbálhatnál úriemberként viselkedni! Bár ez olyan, mintha egy halat akarnék énekelni tanítani.

101. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Baranyai Barbara (Barbibébi) · Noel
1 hozzászólás
Cicu>!

[…] a legokosabb nő is hajlamos hinni a férfimesékben!

182. oldal

Cicu>!

– Tételezzük fel, hogy egyetlen emlékedet tarthatnád meg. Mi volna az?

479. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Noel

A sorozat következő kötete

Barbibébi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jamie McGuire: Gyönyörű búcsúzás
Jodi Ellen Malpas: A védelmező
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar
Anne L. Green: Eltitkolt múlt
Anne L. Green: A sötétség fogságában
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Joss Stirling: Storm és Stone