Simlis (Történetek Szigor világából) 158 csillagozás

Lakatos Levente: Simlis

Haraszti ​Éva, a népszerű divattervező élete a siker, a pompa és a csillogás. Kevesen tudják, hogy a kreativitása egy ideje cserben hagyja, ezzel együtt pedig a cége is komoly válságban van. A nehéz idők arra kényszerítik, hogy a húszas évei végén átértékelje addigi életét. Habár mindig két kanállal falta az életet, most a férfiaktól is igyekszik távol tartani magát. Pech, hogy egy fogadáson beleütközik a jóképű Balogh Györgybe.

Majori Ádám, az angyalarcú rosszfiú, aki mások becsapásával keresi a kenyérrevalót. Élete mindaddig gondtalan, mígnem egyik megbízása hatására ráébred: tetteivel amellett, hogy borsot tör mások orra alá, akár az életüket is kockáztatja. A felismerés hatására a férfi új életet akar kezdeni, de az nem olyan egyszerű, mint ahogyan azt elképzeli.

Lakatos Levente, a többszörös Aranykönyv-díjas szerző Szigor-trilógiája hatalmas rajongótábornak örvend. A szerző ezúttal a népszerű sorozat egyik mellékszereplőjének, Haraszti Évának szentel egy teljes… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Libri, Budapest, 2018
320 oldal · ISBN: 9789634335368
>!
Libri, Budapest, 2018
318 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634335351

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Majori Ádám · Haraszti Éva


Kedvencelte 25

Most olvassa 9

Várólistára tette 54

Kívánságlistára tette 85

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
Lakatos Levente: Simlis

„annyi eszelős vesz körül, hogy már semmin sem csodálkozom.”

Ez a történet elég csalóka és engem sikerült is megtévesztenie. Úgy hittem hétköznapi lesz, mint egy hagyományos romantikus történet amibe az ember lánya beleszerethet. Aztán valahogy több lett és már a szereplőkkel együtt éreztem, nevettem és féltem. Jobb hasonlat híján azt tudom mondani olyan volt ez, mint a tűz. Kezdetben tényleg csak melengetett ahogy vártam. Végül pedig észre sem vettem és teljesen felemésztett. De ilyenek a jó könyvek, nem igaz? Végezzenek csak pusztítást maguk körül mert akkor tényleg a lelkünkig érnek és nem feledjük őket egyhamar.
Egyébként szerintem ez a könyv két nagy táborra osztja a molyságot, vannak azok akik várják de fenntartásokkal kezelik mert az előző kötetek után nem tudják mit várjanak, merjék- e kezükbe venni. És vannak azok, akiket Igorék története sem győzött meg.
De én bátran ajánlom mind a két félnek mert szerintem a kettőt össze sem érdemes hasonlítani. Ne társítsatok hozzá elvárásokat, csak vessétek bele magatokat és engedjétek meg neki, hogy letérjen a már SZIGOR által kikövezett útról és haladhasson a sajátján. És hagyjátok Nekik, hogy megmutassák magukat. Éva őszinte, talpraesett és kissé cinikus, Ádám pedig komisz de hihetetlenül aranyos.
Fogalmam sincs túlnyomórészt micsoda de azt hiszem a pimasz humor, a vagány replikák, karakán fellépések és érzelmek nyíltsága együttesen eredményezte, hogy teljesen elnyerte a kegyeimet a simlis.
A végét illetően pedig csak annyit: akik a Szigor lezárásánál elégedetlenkedtek, most megnyugodhatnak. Levente visszatért :) És kiszámíthatatlanabb, mint valaha.
Ajánlom Nektek!

15 hozzászólás
Pandalány P>!
Lakatos Levente: Simlis

Micsoda meglepetés ez a regény! :*

A Szigor-trilógiát tavaly decemberben fejeztem be, amikor megjelent az utolsó kötet. Emlékszem, mennyire lezártnak, egésznek éreztem a történetet, ugyanakkor nehezen engedtem el a szereplőket, mert abszolút kedvenc lett. És az a helyzet, hogy most, a Simlis befejezése után ugyanezt érzem.
Levente a trilógiában megmutatta, mennyire csavaros és agyafúrt észjárású író. És a Simlisben ugyanígy ez a fajta titokzatosság megvan, aminek köszönhetően a könyv letehetetlen. Számomra a karakterek hitelesek voltak és egyik jelenetben sem volt túlkapás, vagy földtől elrugaszkodott kijelentés. Talán emiatt lehet, hogy Levi karakterei mindig annyira valóságosak, hogy szinte kilépnek a könyv oldalairól. Megmondom őszintén, hogy a trilógiában különösebben nem voltam oda Éváért, mert igazából annyira meg se ismerhettük akkor még. De most, egy teljes regényt neki szánva azt mondhatom, hogy egy erős női karakter és megszerettem.
A regény ahogy vártam, rendkívül fordulatos, a cselekmény egyszerűen nem hagyja nyugodni az embert, amíg a végére nem ér. Olyan világot mutat be nekünk a valósággal vegyítve, ami teljesen beszippantja az olvasót és tökéletes kikapcsolódást nyújt.
A befejezés engem teljesen kikészített. Mármint jó értelemben. Egyrészt Levi zseniálisan kitalálta a szálak elvarrását, ugyanakkor összeszorult a szívem az utolsó fejezet olvasásakor. A regényt lezártnak tekintem, de persze a kisördög bennem van, hogy mi lenne egy folytatásban.
Bővebben: https://pandalanyolvas.blogspot.com/2018/12/lakatos-lev…

4 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Lakatos Levente: Simlis

Ide nekem, de most azonnal a következő részt!
Ugye lesz következő rész? Nagyon remélem, hogy olvashatunk még Éváról és Ádámról, mert nagyon szerettem a történetüket.
Izgalom, erotika, romantika és egy jó kis nyomozás, melyek elegye egy letehetetlen könyv. ;)
Külön köszönet, hogy már a megjelenés előtt olvashattam! *-*

Anett_92>!
Lakatos Levente: Simlis

„Azt hogy összeillünk-e, nem a körülöttünk lévő világ dönti el. Hanem mi magunk.”

Megpróbálom összeszedni a gondolataimat, ami nem egyszerű, mert nagyon felkavart ez az elképesztő történet, pedig a fogalmazási készségeimmel nem szokott probléma lenni.
Amint a kezembe vettem és elkezdtem olvasni, pár oldal után már tudtam, hogy egy remek könyvet tartok a kezemben. Sokszor kerültem mostanában olvasási válságba, de ezt a könyvet 1,5 nap alatt be is fejeztem. Egyszerűen nem lehetett letenni és ha pár percig nem tartottam a kezemben rossz érzés fogott el, mert semmi másra nem tudtam összpontosítani.
Évát már a Szigor sorozat során is közel éreztem a szívemhez, de most örökre oda zártam, ahogyan Ádámot is. Egy ilyen bravúros férfit megteremteni!
Egy másodpercre se lankadt a figyelmem, mindig történt valami, csak kapkodtam a fejem jobbra-balra és végig az orromnál fogva vezetett. Sokszor rájövök 1-1 csavarra, de Levente könyveiben még egyszer sem sikerült. Itt is csak szedtem össze az államat a földről.
Megkaptam mindent, amire vágytam. Szerelmet, vérpezsdítő erotikát, izgalmat és nem várt fordulatokat. Jó érzés volt újra találkozni más, eddig ismert szereplőkkel.
A könyv mellé járt egy képeslap is, amin az állt, hogy a könyv végén, majd kedved támad fejbe vágni. Ez telibe talált, valóban ezt éreztem, miközben az egereket itattam, de rájöttem, hogy ez így volt tökéletes és kiszámíthatatlan. Extra volt és a sablonos befejéssel még köszönő viszonyban sincs.
Tipikus könyvmoly problémával állok szemben. Befejeztem a könyvet.. És most mihez kezdjek az életemmel?

2 hozzászólás
ZsúésKrisz_Olvas>!
Lakatos Levente: Simlis

Mikor belekezdtem a könyvbe mindenre számítottam, csak arra nem, hogy egy teljesen különálló, akár önmagában is helytálló történet kerekedik ki előttem. Természetesen a történet kapcsolódik a Szigor sorozathoz, illetve ráépül valamilyen szinten, de mégsem függ teljes egészében egymástól, így, aki nem olvasta még eddig a sorozatot, egyrészt ejnye-bejnye, másrészt, akár ebbe is belekezdhet Szigor nélkül is.
Ezúttal elkanyarodunk egy kicsit a politika világától, és egyenesen egy bűnbanda kellős közepébe csöppenünk. Először kicsit szkeptikus voltam, hogy ugyan már, mi fog ebből kisülni, aztán úgy a századik oldal táján éreztem azt az önfeledt örömöt és izgalmat, amit akkor érez az ember, ha olyan könyvre lel, aminek minden egyes oldalánál telhetetlenül várja a következőt.
Nagyon tetszettek a szereplők múltját feltáró részek. Különleges hátteret kapott Éva, Nelli, Ádám és Marci is. Én akár részletesebben is olvastam volna még róluk. Nagyon remélem hogy lesz még sok-sok hasonló történet Szigor világából.
Nagy fába vágja a fejszéjét aki erotikus regényt ír, mert talán az egyik legmegosztóbb kategória. Valaki vagy nagyon szereti, vagy ki sem nyitja. Mégis én nem tudnám eldönteni, hogy Levente az erotika köré épít nekünk történetet, vagy egy jó történetbe szövi bele az erotikát, vagy csak egyszerűen tudja, hogy ez a páros egymás nélkül mit sem ér. Mindenesetre nagyon jól csinálja, mert észrevétlenül szippant be a világa. Tehát van benne bőven izgalom és felfordulás, na és persze erotika, nem is kevés, de csakis az igényes fajtából, és ezt nem sok erotikus regényről merem eddig kijelenteni. A legjobb kikapcsolódás. Csak kinyitom és már el is tűntem benne.
https://zsuolvas.blogspot.com/2018/12/lakatos-levente-s…

1 hozzászólás
Pepe0810>!
Lakatos Levente: Simlis

Már régóta lógok ezzel az értékeléssel. Mint eddig minden Levi könyvnél, csak úgy fogytak az oldalak, és egyszercsak a végéhez értem, ami persze teljesen ki is készített :D Szerencsére a könyv olvasása közben egy másodpercig sem éreztem azt, hogy unalmas lenne. Mindig volt egy fordulat, ami továbbra is fenntartotta az érdeklődésemet. Volt benne kellő izgalom, romantika és persze erotika is. Ádám karaktere teljesen levett a lábamról. Éva szerintem egy erős, szerethető női karakter, Örülök nagyon, hogy róluk is olvashattam egy könyvet, de nagyon remélem, hogy lesz ennek folytatása, mert igaz, hogy a befejezés egyáltalán nem sablonos, de én úgy érzem, hogy Éva és Ádám történetének nem lehet így vége..

Ács_Milán>!
Lakatos Levente: Simlis

Nagyon nagy lelkesedéssel kezdtem neki ennek a regénynek. Az író eddigi sorozatainak mindegyikét olvastam és közülük több kedvenccel bővült a kedvenc könyveim listája.
Nagyon szerettem a Szigor sorozatot, így amikor megláttam, hogy a Simlis tulajdonképpen kapcsolódik ehhez a világhoz, nem volt kérdés, hogy el fogom-e olvasni ezt a regényt is.

Alapjában véve tetszett a történet. Nagyon könnyen és gyorsan lehetett haladni az olvasással, szinte peregtek a lapok. Ami hatalmas pozitívum volt számomra, hogy megjelentek olyan szereplők is, akik az író másik két sorozatának a főszereplői voltak.

És akkor a Simlis-ről, mint karakterről…
Az elején egy bevállalós, amolyan igazi macsónak és rosszfiúnak képzeltem el Ádámot, ami nekem személy szerint nagyon imponált. Aztán ahogy haladtunk előre a történetben, úgy változott a véleményem róla… sajnos negatív irányba. A tökös szépfiú egycsapásra mintha egy berezelt kisfiúvá változott volna, ami nem igazán illett bele nálam az addigi, róla gondolt képbe.
Éva karaktere nagyon tetszett. Ő volt az, aki nem próbálta jobb színben feltüntetni magát, mint amilyen valójában. Szókimondó, vagány nő.

Nagyon hamar elérkeztem a történet végére és bevallom őszintén, hogy ilyen befejezés után Ádám még nagyobbat esett a szememben. Hát így kellett ezt a dolgot elintézni, ahogy ő tette? Bízom benne, hogy lesz ennek a regénynek folytatása, mert ez a befejezés igenis folytatásért kiált.

4 hozzászólás
Bookish_Moments_Blog>!
Lakatos Levente: Simlis

Lakatos Levente egy erotikus jelenetekben bővelkedő, durva eseményláncolatokkal tarkított történetet adott ki a kezei közül. Az első pár oldalon bele kerültem a Simlis sodrásába és az utolsó oldalig nem eresztett el. Folyamatosan a gondolataimba férkőzött, s akárhányszor le kellett tennem, mindig alig vártam, hogy tovább olvashassam.

Élveztem a regény oldalait, rengeteg érzelmet éltem át általa, Ádám és Éva szemén keresztül. Megértettem mindkettőjüket, mégis sokszor dühöngtem vagy elszontyolodtam az aktuális események miatt. Lendületes, izgalommal tarkított olvasmány!
Az író egy bravúros olvasási élményt szerzett nekem, amit ezúton is köszönök neki!
Biztos vagyok abban, hogy fogok még olvasni Leventétől, de hogy mikor és mit, azt majd az idő eldönti!

Teljes értékelés:
https://bookishmomentsblog.blogspot.com/2020/11/lakatos…

klara_matravolgyi>!
Lakatos Levente: Simlis

Összetört a szívem. Imádtam.
Hivatalosan is a Simlis lett a kedvenc Lakatos Levente könyvem. Van benne minden, erotika, krimi, akció. Ádám nagyon szimpatikus karakter és nagyon jó párt alkot Évával. Levente egyre jobban és jobban ír, egyszerűen csak szeretem a stílusát, kifinomultan fogalmaz és minden mondata igazi.

Lillsz>!
Lakatos Levente: Simlis

"Lakatos Levente trilógiája egyből levett a lábamról, így nem volt kérdés, hogy olvasnék még tőle. A Simlist szinte azonnal beszereztem, de olvasása még váratott magára egy ideig. Kérdezem én: Mi volt ez? Imádtam a könyvet, de ezekre a fordulatokra és a megoldásra nem számítottam. Az írónak sikerült darabokra törnie a szívem és meglepnie egy akkora csattanóval, amit a mai napig érzek.
A regény központjában Éva áll, akit már a Szigor világából megismerhettünk. Ő egy igen ambiciózus divattervező, akinek története a Jövőbálon, Lizáék rendezvényén kezdődik, az olvasó innen nyer bepillantást életébe. Anyagi problémákkal küzd, így egy idősebb hölgyet próbál megfűzni arra, hogy vegye meg narancssárga ruháját, aminek összege jól jönne a számára. Helyzetét tetőzi, hogy az elmúlt hetekben ihlet hiányában semmi egyedit nem tervezett, így önbizalma a divat terén kissé meginogott ennek köszönhetően. De visszatérve, ezen a rendezvényen botlik össze, az akkor még Balogh Györgyként bemutatkozott fiatalemberbe, akinek sármja a többséget egyből elvarázsolná. Ő mégis Évához lép oda, majd egy éjszaka után mindössze egy pénztárcát maga után hagyva eltűnik a képből. A nőnek egyből feltűnik, hogy valami nincs rendben. A bukszában talált iratok között Majori Ádám neve szerepel, a szoba – mint kiderült – egy potenciális hölgy nevén van foglalva, majd nem sokkal később Liza is közli vele, hogy több embernek veszett el holmija az est alatt, nem tudják kikkel van dolguk, de valakik minden bizonnyal kirabolták a vendégeket.
Remekmunka! Nem kérdés az 5 csillag! Azonban éhezem a következő Lakatos Levente kötetért! Ide, most!" 5/5
Bővebben: https://lillszinbookland.blogspot.com/2020/04/lakatos-l…

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Pandalány P>!

A mások feletti ítélkezésnél talán csak a felszínes általánosítás megy könnyebben az embereknek.

(első mondat)

3 hozzászólás
Pandalány P>!

Tudod, a Bibliában is Éva vitte bűnbe Ádámot. Most sem lenne másként.

lizzyke21>!

De az életet nem mi alakítjuk, hanem az alakít minket: vagy alkalmazkodunk hozzá, vagy boldogtalanul élünk tovább.

Pandalány P>!

Nem akarom hazug emberekkel körbevenni magam. Nem akarok kételyek között élni. Nem akarok attól rettegni, mikor fordul ellenem valaki olyan, akit addig bizalmasomnak tartottam. És ami a legfontosabb: nem akarom mások életét kockáztatni.

Pandalány P>!

(..)a társadalom finnyás gyomra nehezen fogadja be az egyéniségeket.

Pandalány P>!

Azt hogy összeillünk-e, nem a körülöttünk lévő világ dönti el. Hanem mi magunk.

Kapcsolódó szócikkek: Haraszti Éva · Majori Ádám
Pandalány P>!

(..)menekülni könnyebb, mint szembenézni az igazsággal!


Hasonló könyvek címkék alapján

Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában
Anne L. Green: Heather vonzásában
Karina Halle: Veszélyes trükkök
Anita Boza: Édes borzongás
Julie James: A hamis partner
Csernovszki-Nagy Alexandra: Lina múltja
Anne L. Green: Baljós szitakötő
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Baráth Katalin: A türkizkék hegedű