Bomlás (Dr. Lengyel 2.) 504 csillagozás

Lakatos Levente: Bomlás Lakatos Levente: Bomlás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Kalandozások a szexuális tabuk és sokkoló gyilkosságok világában. Egy feltörekvő írónő és egy férfi prostituált bizarr munkakapcsolata. Hol a határvonal a túlfűtött szenvedély és az abnormalitás között? Élvezhető-e a megalázottság? Mi történik a felső tízezer asszonyaival a hotelszobák zárt ajtajai mögött? Az események középpontjában a sikeres kriminálpszichológus, dr. Lengyel áll, akinek amellett, hogy egyszerre két gyilkossági ügyet kell megoldania, meg kell küzdenie élete egyetlen, ám csillapíthatatlan démonával: a szexuális vággyal.

Az amerikai erotikus thrillerek erős idegzetű rajongói véres és buja regényt kapnak kézhez, modern mesét szexről és halálról – szigorúan 18 év feletti olvasóknak.

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Libri, Budapest, 2016
510 oldal · ISBN: 9789634331698
>!
Libri, Budapest, 2016
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634330783
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632546919

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Lakatos Levente

345 tag · 987 karc · Utolsó karc: 2019. január 1., 12:31 · Bővebben


Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Dr. Lengyel Dávid · Fényes Laura · Kedves Florian · Kökényesi Szilvia


Kedvencelte 87

Most olvassa 34

Várólistára tette 130

Kívánságlistára tette 140

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Csoszi P
Lakatos Levente: Bomlás

Minél több krimit és thrillert olvasok, annál gyakrabban merül fel bennem a kérdés: vajon léteznek egyáltalán normális emberek?
Remek, pörgős történet, amely bepillantást nyújt egy számomra teljesen ismeretlen világba spoiler. Sokáig úgy éreztem, hogy maximális csillagot adok rá. A levonás a démonos dolgok spoiler miatt jár.

3 hozzászólás
>!
Csakegyolvasólány
Lakatos Levente: Bomlás

Nem vagyok oda a thrillerekért, de ez a könyvsorozat kezdi megszeretetni velem. Vagy inkábbb csak Dr. Lengyel? Fogalmam sincs, de ez a rész is ugyan úgy tetszett, mint az előző része, a Loveclub, ha nem jobban.
Azt hittem, hogy ebben a kötetben is egy szerelmes pár köré fog épülni minden, de nagyon tévedtem. Főleg mikor spoiler. Innentől kezdve átvette a nyomozás a főszerepet. Ami a legjobban tetszett. Viszont nagyon is örültem a váltott fejezeteknek, mivel így jobban megismerhettem Szilviát és munkáját, könyvének előkészületét, valamint Flórián és az ő kapcsolatát. A másik oldalon pedig ott volt Laura, a nyomozónő és Dr. Lengyel, a kriminálpszichológus.

>!
Laura_Bakos
Lakatos Levente: Bomlás

Újra olvastam.
Azt kell írnom, most sokkal jobban megtudtam érteni a könyv lényegét. Elsőre talán még túl fiatal voltam ahhoz, hogy felfogjam.
Egy kérdésem van csupán, ami egész végig foglalkoztatott -->
Dr. Lengyel Dávid, miért nem létezik a valóságban?
Egyértelműen ő a kedvenc karakterem. Az egyben kedveltem meg, mert abban ismertem meg ;) Tetszett, ahogyan küzdött a „démonaival", no meg a „démonnal" --> egy d kezdőbetűs hölgyet takar, aki huss, felbukkant, bár vártam mikor toppan be.
Fényes Laura ·--> na, vele teljesen más a helyzet. Az elején bírtam, aztán elkezdett idegesíteni, és a végére már egyáltalán nem volt szimpatikus számomra. Ismétlem, számomra!
Kedves Florian – Kökényesi Szilvia, ők voltak a történet „középpontjában", de ennél többet nem árulok el. Tessék elolvasni!
Még mindig az első viszi a prímet, de csak kicsivel van lemaradva tőle, nagyon kicsivel :)

2 hozzászólás
>!
csillagka P
Lakatos Levente: Bomlás

Nagyon kevés könyvnek álltam neki ennyi negatív érzéssel mint a Bomlásnak.
Sajnos szinte mindig megtörténik hogy egy stílus, téma, és úgy látszik karaktertípus elkezd nemzetközileg sikeres lenni, és erre megjelennek kiló számra a magyar klónok mert a kiadók ebbe mernek befektetni. (mi a franc történne ha mernék a valóban egyedi szerzőket, ötleteket támogatni)
Levente is tagadhatatlanul ezzel kezdet, nem hiszek az isteni sugallatokban Kedves főhősünk kiköpött Szürke, minden porcikájában, még is számomra élőbb karakter és minden negatív megnyilvánulásával sokkal emberibb mint a sokkal szerethetőbb Grey úr.
Az első benyomás tökéletesen illet az előzetes várakozáshoz, igen jól gondoltam na mindegy ha már itt van, olvassuk tovább és akkor valami történt.
Elkezdett működni a gépezed, elkezdtek élni a szereplők, és elkezdett érdekelni mi is lesz a vége és ki a gyilkos.
Az ötvenedik oldal után újrakezdtem, mert egy krimit ( annyi figyelmet nem fordítottam rá. hogy előre megnézzem) másképpen kell olvasni, nyomokat keresve, értelmezve a jeleket, amiből volt bőven.
Nagyon jól szórakoztam a végére, minden előzetes elvárásom megdőlt.
Levente tud írni. és tud még valamit, olyan vázat készíteni ami valószínűleg nagyon tetszik a kiadónak, bevallom nekem kevésbé, ebbe a könyvben pont a teljesen felesleges erotikus jelenetek zavartak, azok nélkül sokkal jobb lett volna, miközben évek óta vonzódom a dzsigolókhoz és érdekelt volna ez a vonal, sokkal jobban kifejtve, nem nyihogó hölgyek alatt láttatva.
Meglepett, de nagyon, kellemes kis krimi ez.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632546919
3 hozzászólás
>!
gab001 P
Lakatos Levente: Bomlás

Az első rész alapján volt némi elképzelésem, hogy mire számítsak, de persze tévedtem. Ezúttal is alapvetően két nézőpontból olvashatjuk a történetet; a készülő regény és a nyomozás egyaránt izgalmas, amit fokoz az is, hogy időben is van eltérés az események elbeszélésében. Nagyon jó a történet, tele érdekes fejleménnyel. Egyik szereplő sem került hozzám túl közel, viszont ez nem csökkentette a szememben a könyv értékét, mert ennek ellenére is lekötött és fenntartotta az érdeklődésemet. Érdekes kirándulás volt az emberi lélek különböző útvesztőibe.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632546919
9 hozzászólás
>!
tmezo P
Lakatos Levente: Bomlás

Hát ez bomlás a javából. Szuper volt.
»»»»»»»»»»»»»»»>
UPDATE 5 nappal később:
Annyit jár a fejemben ez a könyv. Elgondolkodtam azon, hogy hogy tud valaki ilyet írni, hogy jut ilyesmi eszedbe Lakatos Levente? Olvasás közben is meg-meg álltam és töprengtem.
A fejezetek váltakozása nagyon sokat lendített a történeten. Én nagyon díjazom az ilyet, mert csak még jobban fokozza az író az olvasó kíváncsiságát. Szinte egész végig, nem tudtam ki lesz a gyilkos. Egészen más volt a tippen, úgy hogy mindenképpen örültem, hogy ennyire titokzatos a történet. Szeretem az ilyet :)

2 hozzászólás
>!
Katie_Sue P
Lakatos Levente: Bomlás

Beteg egy könyv ez, beteg sztorival és beteg szereplőkkel, de lehet, hogy ezért sikerült ilyen zseniálisan! :)
Volt itt nyomozás, gyilkosság, szex, erőszak, hatalmi harc, múltbéli démonok, őrület, zsarolás, megcsalás, igazság, téveszmék, idegileg labilis személyek. Ugyan még sorolhatnám, de felesleges. Ez így volt jó, ahogy Levente megírta! :)

Durvábban sikerült, mint a sorozat első része, így kíváncsian várom a folytatást!! :)

2 hozzászólás
>!
Hópárduc P
Lakatos Levente: Bomlás

Első könyv, amit az írótól olvastam. Meglepődtem, mennyire tetszett!!
Nagyon köszönöm @Chrissie-nek, hogy ajánlotta az írót és könyveit!!!!
Nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog, szeretem a thrillereket. És az főleg tetszett, hogy inkább a krimi felé hajlott, mint az erotikus részeket taglalta. Bőven elég volt ennyi erotika, romantika benne, amennyi volt. (Én ugyan nem olvastam a szürkét, de azért sok hasonlóságot nem feltételezek a két könyv között.)
Az elején nagyon kellett figyelni a történetre, de később annyira érdekes lett, hogy könnyen lehetett haladni vele. Olvasmányosan ír Levente.
Köszönöm szépen! :)
Most is nagyon tetszett!!!!

>!
boszii I
Lakatos Levente: Bomlás

Hú! Ez az ausztriai út több szempontból is hasznos volt :) Hosszas gondolkodás után magammal vinni könyvnek az útra a Bomlást választottam, így újabb lélegzettel nekifogtam, és ezzel a lelkesedéssel ma délelőtt ki is olvastam. Az LL-hatás itt sem maradt el! Mindenkit gyanusítgattam, de kiderült, hogy Levi itt kicsit pimaszul oldotta meg a dolgot, /mint mindig, ahogy egy jó krimiben szükséges/, olyan volt a gyilkos, akire nem gondoltam volna egészen addig, míg ő maga ki nem mondta a történetben!
Lenyűgöző, fantasztikus, magával ragadó. Ide nekem a harmadik részt is! :)

>!
Felixa P
Lakatos Levente: Bomlás

Ami jó, az jó… Ez a könyv pedig igenis jó! Olyannyira, hogy magához bilincselt mindaddig az el nem értem a végére. Az első kötet után nem ért meglepetésként, hogy mire számítsak. Hajtott a kíváncsiság, szinte majdhogynem szünet nélkül olvastam végig. Leginkább a fejezetek közötti váltások voltak azok, amik szüntelenül a folyamatos olvasásra késztettek. Persze, hogy akkor marad abba, amikor valami izgalmas, feszültséget keltő dolog történik. Valami mégis hiányzott… Az első rész sokkal inkább sokkolt. Itt viszont nem éreztem azt a körömrágós, megbotránkoztató érzést. Félreértés ne essék, ez sem egy mindennapi sztori, éppen eléggé torz és beteges, mégsem váltott ki belőlem olyan érzéseket, mint az előző. A gyilkos kiléte is kiderült számomra, a körítés viszont kivételes volt. A vége, (a hídon történetek) meglepett. Hamarosan jöhet az Aktus…


Népszerű idézetek

>!
robinson P

Magyarországon manapság mindenki könyvet ír. Vagy rapperként nyavalyog a rendszer miatt.

82. oldal

3 hozzászólás
>!
Cicu

A férfiak általában nehezen viselik a határozott nőket, inkább odébbállnak, mintsem lefejtsék róluk páncéljukat.

45. oldal

>!
robinson P

Ám amit egy párkapcsolat kezdetén nem harcolunk ki magunknak, azt később legfeljebb kínkeserves lázongással érhetjük el.

15. oldal

>!
Renkaa

A gyenge ember kifogásokat keres, az erős cselekszik.

347. oldal

>!
BoneB

Bármennyire cinikusan hangzik is, a könyv termék, a szerző márka.

72. oldal, 7. fejezet (Ulpius-ház, 2013)

>!
Badiga

A munka a világfájdalom orvossága. Az alkoholnál is hatékonyabb – csak kevesebben élnek vele.

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: munka
>!
Cicu

Meggyőződésem szerint egy férfi két esetben lehet igazán vonzó: ha megfelelő mennyiségű pénze van, vagy ha már a testtartásán tükröződik, hogy felejthetetlen tudással rendelkezik az ágyban.

221. oldal

>!
Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I

Azt gondolom, attól, hogy valaki férfinak született, még nem feltétlenül számít annak – kezdett kérdésem megválaszolásába Florian. – Az én olvasatomban a férfi a legjobbat akarja biztosítani a nőnek: biztonságot.

246. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kedves Florian
>!
MFKata

Soha nem tudhatjuk, mi rejtezik egy-egy emberi álarc mögött. Mindenki életében lappanganak mocskos, elfeledni vágyott titkok.

363. oldal, 29. fejezet (Ulpius-ház, 2013)

>!
Cicu

Lengyelt a különös kapcsolat feltérképezése motiválta. Az igazat megvallva, a gyilkosságok esetében kivétel nélkül a tettesek keltették fel az érdeklődését. Az áldozatokat természetesen sajnálta, a potenciális jelölteket féltette, ám az igazi hajtóerőt a bomlott elmék kiismerése jelentette számára. Az agyukba akart férkőzni, érteni szerette volna cselekedeteik mozgatórugóit, és érezni a vágyaikat. Hiszen egy tőről fakadt velük. Hasonlít hozzájuk. Csak kevesen tudják, mennyire.

39. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Lengyel Dávid

A sorozat következő kötete

Dr. Lengyel sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Nalini Singh: Vonzódás
W. W. Hallway: Sebző vágyak
Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Tara Monti: La mattanza – Sorsforduló
Spirit Bliss: Mennydörgő némaság
Spirit Bliss: Kígyók sziszegése
B. M. Grapes: Jóslatok hálójában
Cornelie C. G.: Érzelmi vírusveszély
Spirit Bliss: Árnyékvilág