Bomlás (Dr. Lengyel 2.) 568 csillagozás

Lakatos Levente: Bomlás Lakatos Levente: Bomlás Lakatos Levente: Bomlás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Kalandozások a szexuális tabuk és sokkoló gyilkosságok világában. Egy feltörekvő írónő és egy férfi prostituált bizarr munkakapcsolata. Hol a határvonal a túlfűtött szenvedély és az abnormalitás között? Élvezhető-e a megalázottság? Mi történik a felső tízezer asszonyaival a hotelszobák zárt ajtajai mögött? Az események középpontjában a sikeres kriminálpszichológus, dr. Lengyel áll, akinek amellett, hogy egyszerre két gyilkossági ügyet kell megoldania, meg kell küzdenie élete egyetlen, ám csillapíthatatlan démonával: a szexuális vággyal.

Az amerikai erotikus thrillerek erős idegzetű rajongói véres és buja regényt kapnak kézhez, modern mesét szexről és halálról – szigorúan 18 év feletti olvasóknak.

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Dopamin, 2022
510 oldal · ISBN: 9786158191036
>!
Libri, Budapest, 2017
510 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634330783
>!
Libri, Budapest, 2016
510 oldal · ISBN: 9789634331698

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Lakatos Levente

345 tag · 1000 karc · Utolsó karc: 2022. február 5., 21:58 · Bővebben


Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Dr. Lengyel Dávid · Fényes Laura · Kedves Florian · Kökényesi Szilvia


Kedvencelte 85

Most olvassa 31

Várólistára tette 123

Kívánságlistára tette 155

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Csoszi>!
Lakatos Levente: Bomlás

Minél több krimit és thrillert olvasok, annál gyakrabban merül fel bennem a kérdés: vajon léteznek egyáltalán normális emberek?
Remek, pörgős történet, amely bepillantást nyújt egy számomra teljesen ismeretlen világba spoiler. Sokáig úgy éreztem, hogy maximális csillagot adok rá. A levonás a démonos dolgok spoiler miatt jár.

3 hozzászólás
Csakegyolvasólány P>!
Lakatos Levente: Bomlás

Nem vagyok oda a thrillerekért, de ez a könyvsorozat kezdi megszeretetni velem. Vagy inkábbb csak Dr. Lengyel? Fogalmam sincs, de ez a rész is ugyan úgy tetszett, mint az előző része, a Loveclub, ha nem jobban.
Azt hittem, hogy ebben a kötetben is egy szerelmes pár köré fog épülni minden, de nagyon tévedtem. Főleg mikor spoiler. Innentől kezdve átvette a nyomozás a főszerepet. Ami a legjobban tetszett. Viszont nagyon is örültem a váltott fejezeteknek, mivel így jobban megismerhettem Szilviát és munkáját, könyvének előkészületét, valamint Flórián és az ő kapcsolatát. A másik oldalon pedig ott volt Laura, a nyomozónő és Dr. Lengyel, a kriminálpszichológus.

Laura_Bakos P>!
Lakatos Levente: Bomlás

Újra olvastam.
Azt kell írnom, most sokkal jobban megtudtam érteni a könyv lényegét. Elsőre talán még túl fiatal voltam ahhoz, hogy felfogjam.
Egy kérdésem van csupán, ami egész végig foglalkoztatott -->
Dr. Lengyel Dávid, miért nem létezik a valóságban?
Egyértelműen ő a kedvenc karakterem. Az egyben kedveltem meg, mert abban ismertem meg ;) Tetszett, ahogyan küzdött a „démonaival", no meg a „démonnal" --> egy d kezdőbetűs hölgyet takar, aki huss, felbukkant, bár vártam mikor toppan be.
Fényes Laura ·--> na, vele teljesen más a helyzet. Az elején bírtam, aztán elkezdett idegesíteni, és a végére már egyáltalán nem volt szimpatikus számomra. Ismétlem, számomra!
Kedves Florian – Kökényesi Szilvia, ők voltak a történet „középpontjában", de ennél többet nem árulok el. Tessék elolvasni!
Még mindig az első viszi a prímet, de csak kicsivel van lemaradva tőle, nagyon kicsivel :)

2 hozzászólás
Mariann_ P>!
Lakatos Levente: Bomlás

Ez volt Leventétől az első könyv, amit olvastam.
De ez még molyos tagságom előtti volt, így gondoltam elolvasom ismét, megérdemel ez a könyv is egy értékelést.
Hajlamos vagyok sok mindent elfelejteni a régebben olvasottakból, így történt most is (nem emlékeztem a végére ) feszült figyelemmel olvastam.
A könyv BOMLÁS a javából.
Remek történet, egy számomra ismeretlen világba visz el bennünket, a szexuális szolgáltatást nyújtó férfi, és az ezt igénybe vevő idősödő női korosztályhoz.
No, meg a démonok, félelmek, szorongás világába.
A cselekmény több szálon fut, szeretem az ilyent.
Mert annyira érdekel a nyomozás Laurával, a démonokkal küzdő Florian, a kriminálpszichológus dr Lengyel szál, persze természetesen olvasnám tovább a félbehagyott szálat, aztán amit olvasok , az is érdekelne, de annak is a legizgalmasabb részénél kell áttérni a másik szálra… Ördögi kör…
Így aztán habzsolva felfalom. :))
A kedvencem Lengyel Dávid kriminálpszichológus, akinek zsenialitása abban rejlik, hogy könnyűszerrel megfejti a bomlott elméjű elkövetők indítékait, majd azokat ellenük fordítva két vállra fekteti őket.
Azt gondolom ez a kriminálpszichológus + nyomozóstáb magánélettel + beteges bűnügy kombináció megalapozta az elvárásaimat, kialakította az ízlésemet a thrillerek terén.
Ezt keresem minden másik könyvben. Élmény volt olvasni !

1 hozzászólás
csillagka P>!
Lakatos Levente: Bomlás

Nagyon kevés könyvnek álltam neki ennyi negatív érzéssel mint a Bomlásnak.
Sajnos szinte mindig megtörténik hogy egy stílus, téma, és úgy látszik karaktertípus elkezd nemzetközileg sikeres lenni, és erre megjelennek kiló számra a magyar klónok mert a kiadók ebbe mernek befektetni. (mi a franc történne ha mernék a valóban egyedi szerzőket, ötleteket támogatni)
Levente is tagadhatatlanul ezzel kezdet, nem hiszek az isteni sugallatokban Kedves főhősünk kiköpött Szürke, minden porcikájában, még is számomra élőbb karakter és minden negatív megnyilvánulásával sokkal emberibb mint a sokkal szerethetőbb Grey úr.
Az első benyomás tökéletesen illet az előzetes várakozáshoz, igen jól gondoltam na mindegy ha már itt van, olvassuk tovább és akkor valami történt.
Elkezdett működni a gépezed, elkezdtek élni a szereplők, és elkezdett érdekelni mi is lesz a vége és ki a gyilkos.
Az ötvenedik oldal után újrakezdtem, mert egy krimit ( annyi figyelmet nem fordítottam rá. hogy előre megnézzem) másképpen kell olvasni, nyomokat keresve, értelmezve a jeleket, amiből volt bőven.
Nagyon jól szórakoztam a végére, minden előzetes elvárásom megdőlt.
Levente tud írni. és tud még valamit, olyan vázat készíteni ami valószínűleg nagyon tetszik a kiadónak, bevallom nekem kevésbé, ebbe a könyvben pont a teljesen felesleges erotikus jelenetek zavartak, azok nélkül sokkal jobb lett volna, miközben évek óta vonzódom a dzsigolókhoz és érdekelt volna ez a vonal, sokkal jobban kifejtve, nem nyihogó hölgyek alatt láttatva.
Meglepett, de nagyon, kellemes kis krimi ez.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632546919
3 hozzászólás
gab001>!
Lakatos Levente: Bomlás

Az első rész alapján volt némi elképzelésem, hogy mire számítsak, de persze tévedtem. Ezúttal is alapvetően két nézőpontból olvashatjuk a történetet; a készülő regény és a nyomozás egyaránt izgalmas, amit fokoz az is, hogy időben is van eltérés az események elbeszélésében. Nagyon jó a történet, tele érdekes fejleménnyel. Egyik szereplő sem került hozzám túl közel, viszont ez nem csökkentette a szememben a könyv értékét, mert ennek ellenére is lekötött és fenntartotta az érdeklődésemet. Érdekes kirándulás volt az emberi lélek különböző útvesztőibe.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632546919
9 hozzászólás
tmezo P>!
Lakatos Levente: Bomlás

Hát ez bomlás a javából. Szuper volt.
»»»»»»»»»»»»»»»>
UPDATE 5 nappal később:
Annyit jár a fejemben ez a könyv. Elgondolkodtam azon, hogy hogy tud valaki ilyet írni, hogy jut ilyesmi eszedbe Lakatos Levente? Olvasás közben is meg-meg álltam és töprengtem.
A fejezetek váltakozása nagyon sokat lendített a történeten. Én nagyon díjazom az ilyet, mert csak még jobban fokozza az író az olvasó kíváncsiságát. Szinte egész végig, nem tudtam ki lesz a gyilkos. Egészen más volt a tippen, úgy hogy mindenképpen örültem, hogy ennyire titokzatos a történet. Szeretem az ilyet :)

2 hozzászólás
_Katie_ P>!
Lakatos Levente: Bomlás

Beteg egy könyv ez, beteg sztorival és beteg szereplőkkel, de lehet, hogy ezért sikerült ilyen zseniálisan! :)
Volt itt nyomozás, gyilkosság, szex, erőszak, hatalmi harc, múltbéli démonok, őrület, zsarolás, megcsalás, igazság, téveszmék, idegileg labilis személyek. Ugyan még sorolhatnám, de felesleges. Ez így volt jó, ahogy Levente megírta! :)

Durvábban sikerült, mint a sorozat első része, így kíváncsian várom a folytatást!! :)

2 hozzászólás
Hópárduc P>!
Lakatos Levente: Bomlás

Első könyv, amit az írótól olvastam. Meglepődtem, mennyire tetszett!!
Nagyon köszönöm @Chrissie-nek, hogy ajánlotta az írót és könyveit!!!!
Nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog, szeretem a thrillereket. És az főleg tetszett, hogy inkább a krimi felé hajlott, mint az erotikus részeket taglalta. Bőven elég volt ennyi erotika, romantika benne, amennyi volt. (Én ugyan nem olvastam a szürkét, de azért sok hasonlóságot nem feltételezek a két könyv között.)
Az elején nagyon kellett figyelni a történetre, de később annyira érdekes lett, hogy könnyen lehetett haladni vele. Olvasmányosan ír Levente.
Köszönöm szépen! :)
Most is nagyon tetszett!!!!

fkbrigii>!
Lakatos Levente: Bomlás

Nem is tudom hol kezdjem. Talán az elején kéne:)
Nagyon örülök ennek a könyvtrilógiának amit az író írt, emiatt szerettem meg a thriller és krimi műfajt is. Az előző részben egy sorozatgyilkos történetét olvashattuk, azt hittem ez is arról fog szólni, vagy legalább valami ahhoz hasonlóhoz. De így még jobban tetszett, hogy egy másik nyomozást kellet segítenie dr. Lengyel Dávidnak, aki nem mellesleg a kedvenc karakterem lett.
Nagyon ajánlom a könyvet, hamar kiolvasható mert annyi dolog történik benne, annyi pezsgés van, hogy csak kapkodom a fejem.
Nekem agyon tetszett, talán még az előző résznél is jobban, de a fejemet nem tenném rá.:)


Népszerű idézetek

robinson P>!

Magyarországon manapság mindenki könyvet ír. Vagy rapperként nyavalyog a rendszer miatt.

82. oldal

3 hozzászólás
Cicu>!

A férfiak általában nehezen viselik a határozott nőket, inkább odébbállnak, mintsem lefejtsék róluk páncéljukat.

45. oldal

robinson P>!

Ám amit egy párkapcsolat kezdetén nem harcolunk ki magunknak, azt később legfeljebb kínkeserves lázongással érhetjük el.

15. oldal

Err>!

A gyenge ember kifogásokat keres, az erős cselekszik.

347. oldal

BoneB P>!

Bármennyire cinikusan hangzik is, a könyv termék, a szerző márka.

72. oldal, 7. fejezet (Ulpius-ház, 2013)

Badiga>!

A munka a világfájdalom orvossága. Az alkoholnál is hatékonyabb – csak kevesebben élnek vele.

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: munka
Cicu>!

Meggyőződésem szerint egy férfi két esetben lehet igazán vonzó: ha megfelelő mennyiségű pénze van, vagy ha már a testtartásán tükröződik, hogy felejthetetlen tudással rendelkezik az ágyban.

221. oldal

Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I>!

Azt gondolom, attól, hogy valaki férfinak született, még nem feltétlenül számít annak – kezdett kérdésem megválaszolásába Florian. – Az én olvasatomban a férfi a legjobbat akarja biztosítani a nőnek: biztonságot.

246. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kedves Florian
MFKata>!

Soha nem tudhatjuk, mi rejtezik egy-egy emberi álarc mögött. Mindenki életében lappanganak mocskos, elfeledni vágyott titkok.

363. oldal, 29. fejezet (Ulpius-ház, 2013)

Cicu>!

Lengyelt a különös kapcsolat feltérképezése motiválta. Az igazat megvallva, a gyilkosságok esetében kivétel nélkül a tettesek keltették fel az érdeklődését. Az áldozatokat természetesen sajnálta, a potenciális jelölteket féltette, ám az igazi hajtóerőt a bomlott elmék kiismerése jelentette számára. Az agyukba akart férkőzni, érteni szerette volna cselekedeteik mozgatórugóit, és érezni a vágyaikat. Hiszen egy tőről fakadt velük. Hasonlít hozzájuk. Csak kevesen tudják, mennyire.

39. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Lengyel Dávid

A sorozat következő kötete

Dr. Lengyel sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…
Guillaume Musso: Holnap
J. D. Robb: Halálos ünnep
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég
Guillaume Musso: Az angyal hív
Karen Rose: Sikíts értem
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Baráth Viktória: A főnök