Aktus (Dr. Lengyel 3.) 370 csillagozás

Lakatos Levente: Aktus Lakatos Levente: Aktus Lakatos Levente: Aktus

A ​tragédia, amelyről egyikük sem tehet, mégis az árnyékában kell élniük. A kegyetlen igazság, amely mindkettejüket egyszerre roppanthatja össze. És a visszavonhatatlan ígéret, amely garantálja, hogy találkozásukkor fényderül a titokra.

Anna, a húszas évei elején járó táncterapeuta életcélja, hogy segítsen sebzett lelkű embertársain. Lélektánc névre keresztelt kurzusának ajtaja mindenki előtt nyitva áll, ám a jóhiszeműségével visszaélnek. Egy este titokzatos fiatal férfi érkezik a foglalkozásra, megjelenése fenekestül felforgatja Anna nyugodt életét. Pedig ekkor még nem is sejti, hogy Richárd súlyos titka az ő múltját, jelenét és jövőjét is alapjaiban írja át. Szenvedélyes kapcsolatuk időzített bomba, amely azonban nem csak egyszer robban…

Laura, a rendőrség kötelékéből frissen kilépett, harmincas évei elején járó gyilkossági nyomozó önmagát és a boldogságot keresi. Felfedezőútján, amelyet a karizmatikus kriminálpszichológus, dr. Lengyel Dávid személye… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Dopamin, 2022
890 oldal · ISBN: 9786158191050
>!
Libri, Budapest, 2016
930 oldal · ISBN: 9789634331704
>!
Libri, Budapest, 2016
930 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634330790

2 további kiadás


Enciklopédia 41

Szereplők népszerűség szerint

Dr. Lengyel Dávid · Szentesy Igor · Fényes Laura · Erős Anton · Szentesy Róbert · Hajnal Annaróza · Székely Richárd · Lengyel Tamás · Pedro


Kedvencelte 82

Most olvassa 60

Várólistára tette 142

Kívánságlistára tette 190

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Cicu>!
Lakatos Levente: Aktus

2014 legjobban várt könyve volt számomra az Aktus, és nem kellett csalódnom, mert I.M.Á.D.T.A.M! ♥
Ha egy szóval kéne jellemezni akkor azt mondanám, hogy : Briliáns!!!

Izgalmas, fordulatokban gazdag történet, remekül kidolgozott karakterekkel.
Imádtam a több szálon futó eseményeket, ami a végén kikristályosodott, összefonódott és egy kerek egésszé alakult. Én meg csak pupilláztam közben, hogy basszus, ezt nem hiszem el.

Imádom az erotikát és a thriller-t és itt mindkettőt megkaptam egy kötetben.
Eddig is szerettem Levente könyveit, A Barbibébit, a LoveClub-ot és a Bomlást, de az Aktus messze viszi a prímet. Könyvről-könyvre látszódik a fejlődés, és ha a Bomlás Aranykönyv volt akkor ez Gyémántkönyv lesz :)

Eddig is aktus függő voltam, és most már könyvben is :)
Ezek után pedig merje bárki is azt mondani, hogy a méret nem lényeg, a regény is bizonyítja, hogy a vastag és hosszú dolgok a legjobbak és legizgalmasabbak. :)

Most pedig aki még nem olvasta, az pótolja ezt a hiányosságot, menjen el a legközelebbi könyvesboltba és kérjen egy Aktust Lakatos Leventétől :) Megéri! ;)

Végezetül, hogy kinek ajánlanám a könyvet:
– Mindenkinek!
– Az erotikus irodalom kedvelőinek
– A thriller kedvelőinek
– Az izgalmas és fordulatokban bővelkedő regények kedvelőinek
– Azoknak, akik egy jó könyvet szeretnének olvasni.

– És ajánlom azoknak is akik nem szeretik Levente írásait, mert a könyv önvédelmi eszközként is megállja a helyét, olyan méretes :D

Kedves Levente!
Köszönet a könyvért, a kellemes kikapcsolódásért és órákért amit szereztél vele. Nagyon várom a folytatást, amiben remélem folytatódik a Fényes Laura és Szentesy Róbert közt kialakuló románc is. :)

Ui: És míg el nem felejtem, jössz egy Barbibébi újratöltvével is :)
Én meg itt „bazsalygok”, hogy vajon milyen fejet vágsz amikor olvasod az értékelést :D

9 hozzászólás
Csakegyolvasólány P>!
Lakatos Levente: Aktus

Fantasztikus rész volt. Az Aktus ugyanazt a színvonalat hoztam, mint az előző két része. A szereplők, az események és a bűnügy kidolgozottak voltak, élvezet volt olvasni. A szereplőkért egyszerűen odavoltam. Nem is tudom, hogy kit szerettem jobban: Anna, Anton vagy Dr. Lengyel karakterét.
Igaz, egy kicsit összezavart a váltott szemszög, de egy idő után belerázkódtam. Valamint beláttam, hogy így sokkal jobban érthetőek az események.

6 hozzászólás
Törpillaa P>!
Lakatos Levente: Aktus

Már egy évi olvasásom után ma sikeresen betudtam fejezni. Annyira imádom a könyvet romantikus, erotikus tele meglepő csavarokkal élveztem minden percét az olvasásnak.
Voltak rossz napjaim, amikor nem tudtam olvasni és ezért sokáig tartott, míg a végére értem. De így is letehetetlen könyv volt számomra. Annyira imádtam Anton és Anna történetét és a benne lévő csavarokat. Az elején már teljesen elvarázsolt a könyv. Cseppet sem gondoltam volna, hogy ennyire elfajulnak a dolgok és ennyi csavar lesz benne. Imádtam Laura és Dávid évődéseit szerintem tökéletes pár lettek volna. Csak ajánlani tudom mindenkinek. :)

_Enii_>!
Lakatos Levente: Aktus

Ne akarj farkasszemet nézni a sorsoddal, úgyis te pislogsz majd hamarabb!

Hűha,ez most áhhh…nehéz lesz kihoznom magamból egy értelmes értékelést aki azt várja,az nyugodtan tovább is görgethet. Kedves Levente,nagyon odatetted magad ezen már meg sem lepődöm. ;) Imádom az olyan könyveket ahol egyfolytában kattog az agyam olvasás közben, itt a végén mégis csak pupilláztam O.O Elképesztő krimi,néhány igazán forró aktussal megspékelve. Imádtam úgy ahogy van,890 oldal ide vagy oda,még jöhetett volna ugyanennyi. ;)

Roni_olvas>!
Lakatos Levente: Aktus

Sosem olvastam még Lakatos Leventétől. Talán még oka is volt…
Most ezennel megkövetem magam minden korábbi előítéletért, és azt mondom:
az Aktus nagyszerű, szórakoztató olvasmány, érett, intelligens írásmóddal és tökéletesen körbejárt és megalapozott háttérinformációkkal.
Teljesen meg vagyok lepve, és teljesen le vagyok nyűgözve!
Kedves Levente! Gratulálok!

Bővebben:
http://roni-olvas.blogspot.hu/2015/01/lakatos-levente-a…

5 hozzászólás
Black_widow P>!
Lakatos Levente: Aktus

Az értékelések és a fenomenális vízhang után magasra állítottam a mércémet a könyvvel kapcsolatban. Ez volt az első Lakatos Levente könyvem és hát tudom, hogy egy sorozatot nem a harmadik résszel kéne kezdeni, de hát végül is így alakult, amit abszolút nem bántam és nem éreztem úgy egy percig sem, hogy ez előző 2 rész kihagyásával bármilyen hátránnyal indultam volna. Másrészről az első thriller műfajú könyvem is volt, mivel azt a stílust ezidáig nem igazán preferáltam, de amint megláttam, hogy erotikával vegyül úgy gondoltam, ezt az ínyencséget ki kell próbálnom. Kevés olyan könyv van, aminek a csavarjára nem jövök rá 100 oldal után, így külön felüdülés volt számomra végre olyan történetet olvasni, aminek a befejezésétől nem tudtam egyszerűen mit várhatok. Volt, hogy megálltam pár pillanatra olvasás közben és elgondolkodtam ki hogyan illik a képbe. Néhány kocka a helyére került de a teljes képet nem sikerült összeraknom kb a 650-dik oldalig (tudom szégyen a fejemre :D). Nagy műgonddal megírt történet, imádom a stílusát és a nyelvezetét. Ahol kellett erotikus és fülledt volt, ahol kellett rejtélyes, megdöbbentő és figyelemfelkeltő. A szerepelők egytől egyig markánsan megrajzolt figurák és mindenkiben meg van a jó és rossz realisztikus kettőssége. Annaróza hihetetlen kedvenc lett, minden tulajdonság megtestesült benne, amire egy nőnek szüksége lehet ahhoz, hogy boldogulni tudjon ebben a mai, nagyon is hím soviniszta világban. Tudja, hogy bánjon ez emberekkel a nélkül, hogy manipulálná őket. Antont is képes volt megzabolázni a nélkül, hogy dróton rángatható bábuvá változtatta volna.
Anton az adonisz – Dr. Lengyellel együtt – felkerült a könyves álompasis listámra. Mindketten alapjában véve határozott, eltökélt, céltudatos férfiak, tagadhatatlan, hogy néhány jellemvonásukban teljesen egyformák, másrészről vannak olyan dolgok, amiben egymás szöges ellentétei. Nem tudom miért, olvasás közben akaratlanul is párhuzamot vontam kettejük közé és míg az egyik nyugodt, rejtélyes és kimért, a másik heves, vehemens és forrófejű. Imádtam őket!
Csatlakozni tudok az előttem szólókhoz és ismételni őket, megdöbbentő, izgalmas, impulzív egy kis erotikával fűszerezve. Kitűnő olvasmány a thriller rajongóknak viszont éppúgy lenyűgözi az erotika elkötelezettjeit is. Lakatos Levente az írás nagy mestere megtalálta az arany középutat, ahol a romantika nem megy a krimi rovására és fordítva. A jó kis Aktus után azt hiszem itt az ideje, hogy végre bomoljak is! ;)

Felixa P>!
Lakatos Levente: Aktus

Semmi más nem tántorított a könyvtől, mint maga a mérete… Ezzel szemben rekordidő alatt a végére értem, mert egyszerűen fantasztikus volt…
Az első két kötet után már nem is lepődtem meg azon, hogy szinte megállás nélkül, illetve minden szabad percemben a kezemben tartottam. Hiszen sodort és csak sodort magával a történet. Lebilincselt, mert fordulatos volt, mert izgalmas volt, mert érdekfeszítő volt. A karakterek megformálása egyszerűen hibátlan, a több szálon futó cselekmény pedig remekül kidolgozott.
Hatalmas olvasmányélménnyel lettem gazdagabb, ezért köszönet Leventének!! :))

Laura_Bakos P>!
Lakatos Levente: Aktus

Jó ötlet volt tőlem újra olvasni. Nem bántam meg.
Sokkal jobban megfogott, mint első alkalommal, amikor a kezembe vettem, és elolvastam.
Még mindig az első rész a kedvencem, de a Bomlást sikerült megelőznie.
Az első „fejezet" elvarázsolt, az utolsó meg lesokkolt.Kedvenc karakterem Dávid volt, Laurát ebben sem sikerült újra megkedvelnem, mint az egyben.
Dávid-Tamás – ők kívülről hasonlítanak, de belül totálisan mások. Kezdem kedvelni Tamást, pedig ő elégé negatív karakternek van feltüntetve.
Ebben is nagyon érdekes volt a nyomozás.
Ugye lesz folytatás?
5/5***
A borító nagyon tetszik.

angelmanna>!
Lakatos Levente: Aktus

OMG! De jó volt!
Faltam minden sorát a könyvnek, és alig tudtam letenni. Ezt nagyon odatette Levente, a sorozatnak eddig legjobb része ez a történet.

A történetvezetés már ismerős, több szemszögből fut a cselekményszál. Kedvenc párosom, most is egy igazán rendkívüli ügyben nyomoz, és nagyon meglepődtem, hogy be lett húzva a duójukba egy harmadik fél is. Nem tagadom nagyon szimpatikus volt a másik doktor, de az én szívem bizony Dávid felé húzott, és abban reménykedtem, hogy Lauráé is.

A cselekményszál kifejezetten érdekes volt, izgalmas karakterekkel volt megfűszerezve, és döbbenetes titkokra derített fényt. Elképesztő Levente kreativitása, ahogyan viszi a történetet előre, ahogyan kitalálja és tálalja az olvasó felé a szereplői jellemrajzát, ahogyan csavart vagy éppen morális kérdéseket visz az eseményekbe, és ahogyan újra és újra sikerül meghökkentenie.

Nagyon jó volt olvasni ezt a könyvet, és türelmetlenül várom folytatását a sorozatnak. Dr. Lengyelből még koránt sem volt elég. Sőt!

Dora_Sullivan>!
Lakatos Levente: Aktus

Akárcsak az első két részben se, úgy ebben se csalódtam.
Fordulatos, élvezetes, izgalmas és szerethető volt.
Pár évvel ezelőtt nem hittem volna, s nem is gondoltam volna, hogy ennyire megfogom szeretni ezt a sorozatot. De igaz, akkoriban nem is éreztem magamat rá eléggé készen, hogy hatással avagy mély benyomással legyen rám.
Most viszont az lett.
Mintha magam is részese lettem volna a történetnek. Mintha én is ott lettem volna valahol a háttérben, átélve, átérezve, s végig nézve a történteket.
Először nem igazán értettem egyet Laura döntéseivel, de ahogyan egyre csak belemerültem a történetben csak csodálni tudtam őt végül.
Tetszett, hogy ebben is fontos szerepet kapott – sőt, ez a rész most az övé is volt egy részt.
Tetszett a karaktere felépítése, akárcsak az is, hogy mindig másképp cselekedett s döntött, mint számoltam volna.
S bár a vége miatt a történetnek, kissé csalódott lettem, de végig gondolva s értékelve a történetet megtudtam érteni Laura-t, Dáviddal szemben.
S ha már Dávid, akkor el kell, hogy mondjam róla, ismételten csak meglepett tőle ez az „új stílus”… bár lazább és elengedettebb lett, nekem mégis jobban tetszett a régi énje.

De ez a rész nem csak róluk szólt, hanem Anna-ról, Antonról és Ricsiről is…
Számomra is meglepő fordulat volt az „ők” történetük – vagyis jobban mondva Annáé és Ricsié, de tetszett.
Tetszett, ahogy így meglett ragadva a jelenük és az is, ahogyan fokozatosan derültek a fények az őket összekötő „múltra”…

Levente, én is csak csatlakozni tudom az előttem szólókkal, miképp én is rabjává váltam ennek a sorozatnak. Amiért köszönetet is mondanék. :)
Köszönöm! *.*


Népszerű idézetek

Cicu>!

– Milyen nőre van szükséged, kedves Róbert?
Farkasszemet néznek.
Hosszan.
Mélyen.
A vánszorgó másodpercek egyikében végül a férfi megszólal:
– Eszesre és mégis esztelenre. Olyanra, aki megfogadja, hogy minden őrültségbe velem tart. Akivel élhetek.

136-137. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fényes Laura · Szentesy Róbert
1 hozzászólás
Cicu>!

A sorsnak gyakran pofátlanul szar a humora.

392. oldal

Cicu>!

A férfiakhoz egy dolog szükségeltetik, mégpedig mérhetetlen türelem.

112. oldal

5 hozzászólás
Cicu>!

– Ne akarj farkasszemet nézni a sorsoddal, úgyis te pislogsz majd hamarabb!

122. oldal

Cicu>!

Teli szájjal minden nő elviselhető, nem igaz?!

55. oldal

5 hozzászólás
lakatoslevente I>!

Romantikából világéletében bukásra állt.

(első mondat)

Cicu>!

Ez a baj a szexszel: minél gyakrabban kap belőle, annál inkább kívánja.

283. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fényes Laura
Cicu>!

Minden szerelemnek sírás a vége.

109. oldal

Cicu>!

Bárki bármit mond, a külcsín a kapcsolataink egyik mozgatórugója, a többség ugyanis ránézésre, első benyomásból ítélkezik, az igényesség pedig kivétel nélkül megnyerő.
Ha szépen becsomagoljuk, a szar is mogyorókrémnek tűnhet.

367. oldal, 32. fejezet - Anton

lakatoslevente I>!

Véleményem szerint egy párkapcsolatban az ember igazoltan viselkedhet idiótán, hiszen a szerelemnek éppen az a lényege, hogy vesszen a józan eszünk. Mit ér a láng, ha nem perzsel, ha nem emészt?

411. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Erős Anton

Hasonló könyvek címkék alapján

John Marrs: The One – A tökéletes pár
Helena Silence: Ezüsthíd
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje
Stephen King: Joyland
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Baráth Viktória: A főnök
Julie Garwood: Teljes gázzal
Vavyan Fable: Apád, anyád ide lőjön!
Bleeding Bride: A téboly kertje