Legkedvesebb magyaros ételreceptjeit gyűjtötte össze a neves szakácskönyvszerző, akinek sok év óta sikeresen futó sorozatához a szerzőtárs-fotográfus, Hemző Károly készített különleges szín- és formagazdagságú, ínycsiklandozó ételfotókat. Új kiadás, megjelent 1999-ben.
99 magyaros étel 33 színes ételfotóval 6 csillagozás
A következő kiadói sorozatokban jelent meg: 99 recept 33 színes ételfotóval Sanoma, Corvina, Aquila · Nők Lapja Műhely Central Médiacsoport, Sanoma
Most olvassa 1
Várólistára tette 2
Kívánságlistára tette 3
Kiemelt értékelések
Gondoltam arra, hogy nem írok ide semmit, mert csak ugyanazt tudnám, mint a sorozat többi részéhez… De hátha valaki nem látta, amit azokhoz írtam, ezért felvésem ide is: ez egy remek szakácskönyv. Szívem szerint nekiülnék és végigfőzném az egészet :D
Olvassátok és főzzetek belőle!!
Természetesen nem most kezdtem el „olvasni” ezt a szakácskönyvet, hiszen a 1996-os első kiadás van meg. Benne van a családunk által olyannyira kedvelt ételek, mint például újházi tyúkhúsleves, lebbencsleves, hortobágyi húsos palacsinta, dorozsmai molnárponty, ludaskása, brassói elkészítésének leírása hogy csak a főbb kedvenceinket említsem, de még olyan tényleg alap ételek is mint a gulyásleves, rakott krumpli, paprikás krumpli, töltött paprika vagy a lecsó.,
Az alapanyagok könnyen beszerezhetők, a képek étvágygerjesztőek és viszonylag kevés van belőlük, de ez nem baj, nincsenek fázisfotók, nekem sosem hiányoztak, az alapokat azért már ezek nélkül is ismertem, a leírások jól követhetőek. A receptek száma már csak a terjedelemből adódóan nem túl sok, de egy alap magyaros étel repertoár kialakításához teljesen elegendő. Anyukámon – és később anyósomon kívül – ebből tanultam meg főzni. Máig is sokszor előveszem, mert én általában kottából főzök még mindig, ezt a részét a betanulandóknak egyszerűen nem vagyok hajlandó bemagolni és a sokszori használathoz képest még majd' 20 év után is meglepően jó állapotban van, köszönhetően a jó minőségű papírnak és fűzésnek.
Hogy hazabeszéljek, a magyaros ételeknek nincsen párja, ha jól vannak elkészítve. Ezzel a könyvvel már a második szakácskönyvemet olvastam el. Hihetetlen, milyen nyugtató hatású. Pedig csak receptek gyűjteménye található benne, nagyon szép és igényes illusztrációkkal.
A Gulyás leves, a Paprikás krumpli, a Lecsó, a Hortobágyi húsos palacsinta vagy éppen a Szilvás gombóc is kiváló magyar ételek. Hát, még a gyomromnak. Mindjárt éhes is leszek. Hm.
Mindenesetre ezekkel a művekkel Lajos Mari egy egész generációt tanított főzni. Könnyen fogalmaz, csak elrontani lehet az ételt.
Még desszerteket is találunk a könyvben. Hihetetlen hasznos tud lenni egy ilyen gasztronómia kalauz. Tehát, jó, ha megvan a könyvtárunkban.
Ez egy igényes szakácskönyv mindenki számára. Nem fog rajta az idő sem, mert időtálló!
Hasonló könyvek címkék alapján
- Steiner Kristóf: Kristóf konyhája 97% ·
Összehasonlítás - Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren 100% ·
Összehasonlítás - Tóthné Libor Mária: Limara Péksége 97% ·
Összehasonlítás - Beh Mariann: A kert konyhája 97% ·
Összehasonlítás - Király Ágnes: Egyszerűen fermentálj 98% ·
Összehasonlítás - Borbás Marcsi: Édes békeidők 96% ·
Összehasonlítás - Ambrus Éva: Anya, kérek még! 94% ·
Összehasonlítás - Váncsa István: Váncsa István szakácskönyve 96% ·
Összehasonlítás - Horváth Ilona: Horváth Ilona illusztrált szakácskönyve 98% ·
Összehasonlítás - Janits-Szabó Virág: Örömfőzés 98% ·
Összehasonlítás