Vér ​és csillagfény napjai (Füst és csont leánya 2.) 201 csillagozás

Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai

A Füst és csont leánya című kötet izgalmas folytatásában a kék hajú Karou a családja pusztulása után, a földig rombolt otthona romjai között találkozik az egyetlen, életben maradt kimérával, a Fehér Farkassal. A férfi meggyőzi, hogy át kell venniük elődeik szerepét, és tovább kell küzdeniük az angyalokkal szemben a kimérák szabadságáért. Karou vállalja a népéért folytatott heroikus és fájdalmas harcot, így ismét kénytelen a szerelem és a bosszú között választani. Szerelme, Akiva eközben a reménytelenséggel és a lelkiismeret-furdalással vívja csatáját…

Eredeti mű: Laini Taylor: Days of Blood and Starlight

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kossuth, Budapest, 2014
316 oldal · ISBN: 9789630981279 · Fordította: Gálvölgyi Judit
>!
Kossuth, Budapest, 2014
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630979818 · Fordította: Gálvölgyi Judit

Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Karou · Akiva · Kénkő · Zuzana · Liraz · Thiago · Mik · Sveva · Ziri (kirin)


Kedvencelte 43

Most olvassa 8

Várólistára tette 107

Kívánságlistára tette 112

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai

Úgy olvastam el ezt a könyvet, hogy tudom, hogy nem lesz itthon kiadva a lezáró rész. Nagyon sajnálatos, mert most kezd csak érdekesen alakulni főhőseink sorsa. Bár különválltak, Karou úgy érzi, összetört a szíve, Akiva pedig nem akar többé gyilkolni, ugyanaz a céljuk. Karou átveszi Kénkő szerepét, de a Farkas beteges bosszúhadjáratáról semmit sem tud. Akiváék pedig a császár ellen akarnak fordulni.
(Nalini angyalait sokkal jobban bírom)

2 hozzászólás
>!
AniTiger MP
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai

A folytatás olvasmányosabb és több benne az akció, illetve a váratlan fordulat, de valahogy nehezebb volt szeretni… Nem szabadna folyamatosan és mindenki miatt aggódni egy sztoriban, mert iszonyatosan lefárasztja az embert, nem?

Sok új vagy régi szereplő lopta magát a szívembe, akik sokat szerepeltek ebben a kötetben, amit nagyon élveztem! Zuze és Mik párosa bájos, Ziri imádnivaló és kedves karakter, Akiva meg a „testvérei” nagyon szép triót alkotnak és én már az első részben is bírtam Karout is. Tehát adott egy maroknyi imádott karakter és VÉGIG izgulhattam értük, hogy megússzák-e az aktuális napot (rosszabb esetben órát…) – ráadásul nem is csak a harcok, hanem a fenyegetőzések, a lelki terror és a nyílt meggyilkolások is elő-előbukkanó elemek voltak. Jaj, de elfáradtam a végére. Legszívesebben azonnal olvasnám tovább, hogy tudjam, mi, emberek, megússzuk-e egyáltalán a leigázását a/az …spoiler… seregnek. Igyekszem megvigasztalni magam azzal, hogy nem elkaszált sorozat. (A jó hír az, hogy a Kossuth kiadó 2016-ra tervezi kiadni a trilógia utolsó részét. A rossz hír az, hogy az még marha soká’ van…)

Igazából még így is szerettem! Akiva fel-felbukkanása vagy a testvéreivel való kapcsolatának változása a beszélgetéseik kapcsán nagyon tetszett, akárcsak a friss szerelmesek kalandozása az elveszett barát után! A frissen felbukkanó kirin-srác gyermeki ragaszkodása egyszerűen cuki volt, annyira örültem, hogy ott van Karounak! Sajnos féltem/féltettem a leányzót, ráférne némi béke. (Mint mindannyiukra, de ez mellékes…)

Kedvenc szereplők: Ziri. Karou. Zuzana & Mik. Akiva.
Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/09/karou2.html

4 hozzászólás
>!
Naiva P
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai

A Füst és Csont leánya nagyon magasra tette a lécet, de ez a rész is hozta azt a szintet, csak… nem volt annyira intenzív. A történet olyan szépen, szinte lírai módon meg van írva. Ami a legjobban tetszik a történetben, hogy nem szájbarágós, nem kapsz mindent kézhez. Neked kell összeraknod a történetet, gondolkodásra késztet, mert nagyon ügyesen adagolja a fél információkat az írónő. Majd egy olyan történetet kapsz, hogy az agyad is eldobod. A benne szereplő lények, karakterek és maga a látványvilág szó szerint megelevenedett előttem olvasás közben. Karou-t egyszerűen imádom. Nagyon tetszik a stílusa, a képessége, a művészetekben való jártassága, ügyessége. Fantasztikus hősnő. Zuzana pedig az egyik legjobb könyves barátnő, akiről valaha olvastam. Egy igazi, apró, kis tündér. Az új szereplők nagy részét hamar megszerettem. Különösképpen a Svevát és a kis kirint, Zirit. A romantika most nem volt úgy előtérben. A szerelem helyett most inkább a barátok, a család és a veszteség játszott nagyobb szerepet és a remény, mint lehetőség. A nyomasztó hangulata ellenére imádtam. Magyarul sem egy könnyen olvasható és lightos olvasmány, de kénytelen leszek angolul folytatni a sorozat befejező részét.

>!
deen
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai

Nagyon sajnálom, hogy a befejező kötet nem jelent meg hazánkban, mert szeretném tudni, hogy végződik a háború, amiben szeráfok és kimérák együtt harcolnak a túlélésért. Karounak rá kellett jönnie, hogy mire készül a Farkas és Akivának rá kellett szánnia magát a cselekvésre. Sok volt a szörnyűség ebben a részben, sok volt a veszteség és a szereplők már-már az őrület határára sodródtak. A reménytelenségben mégis ott volt Kénkő reménye, Karou. Bár a cselekmény vitt magával, mintha pont mindig rosszkor váltottunk volna szemszöget. Amikor az egyik szálon kezdett forró lenni a talaj, átváltottunk a másikra, lógva hagyva az olvasót, és így bár valószínűleg a feszültség keltés volt ezzel a cél, én inkább úgy érzem, darabossá tette a cselekményt, megtörte a lendületet. Kirou sokszor vezetett vissza a múltba, ahogy egyre több minden jutott eszébe, és kiderült az is mi történt végül a kimérákkal Loramendiben. Ráadásul kaptunk egy új szálat is a sztelianokét, ami nagyon érdekesnek ígérkezik. Pazar függővéggel zárult a könyv, tényleg kár, hogy nincs folytatás.

>!
Jean P
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai

Az előző részről azt írtam, hogy: Felemelő és gyönyörű, de titokzatos és fájdalmas.
Ezekből egyedül a fájdalom maradt meg. A könnyeim most is hullottak, de a szenvedéstől. Karou és Akiva szenvedésétől és magányától.

Ez a rész teljesen más volt, mint az előző.. Eltűnt a tündérmese, a szerelem, az élet.. Nem maradt csak halál, hamu, vér és csillagfény. És egy kis remény. Ahogy Akiva is mondta:
„Amíg élsz, mindig van rá remény, hogy a dolgok jobbra forduljanak.”

4 hozzászólás
>!
PhantoMina_BlackSwan
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai

Nocsak, csókolom! Hát elértünk a 2. kötet végéhez is. Csodálatos könyv! Még mindig hihetetlenül jó. spoiler Nem lapos, folyamatosan fenntartotta az érdeklődésemet (mosogatás közben is Loramendire-re gondoltam…xD), váratlan helyzetmegoldások, nagyon jól van kitalálva a történet továbbra is, nem unalmas, ahogy egy trilógiánál a 2. kötet általában lenni szokott…

Kaptunk egyaránt hideget és meleget. Borzalmat, fájdalmat, kínt és szenvedést, ahol a szerelemnek csak kicsi szerepe jut, de jut. :)

Liraz lett az egyik új kedvenc karakterem, tetszett, h bizonyos szituációkat az ő szemszögéből is értelmezhettem, ámbár nekem az első kötetben egy erős női szereplőnek tűnt, itt van, hogy elveszíti a bátorságát (számomra ő olyan vezéregyéniség), és inkább egy védtelen kislánynak tűnt, mint harcosnak, aki fél a magánytól…

A váltott szemszög néha idegesített, az események előbb bontakoztak ki, és később kaptam rá magyarázatot.

>!
Shanara
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai

„A hangulat továbbra is erős, mindent átható, a szöveg pedig határozottan igényes: a gyönyörű mondatok kellemesen enyhítik a lassan folydogáló történetben rejlő komorságot, vagy éppen hatásosan támasztják alá az egyre növekvő feszültséget és kétségbeesést. A regény nem egy tipikus young adult trilógia második kötet, annál sokkal összetettebb és sötétebb – még véresebb és kegyetlenebb, mint az előzmények ismeretében számítottam rá.”

„Ez a regény sokkal többről szól, mint a romantika és az egymás iránti érzések: a benne lakozó sötétség és fájdalom szörnyű, néha szinte elviselhetetlen, de mégis reménnyel teli. A cselekmény nem tekinthető éppen lendületesnek, ugyanakkor intrikában, titkokban, csatákban, meglepetésekben és megdöbbentő csavarokban még sincs hiány.”

„Nagyon remélem, hogy a folytatásra nem kell olyan sokáig várni, mint erre a részre, mert számomra az egyik legjobban várt befejező kötetté lépett elő a Dreams of Gods and Monsters.”
Bővebben: http://shanarablog.blogspot.hu/2015/06/laini-taylor-ver…

>!
pattsims97
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai

Az előző kötet is fantasztikus volt, na de ez!

Az első betűjétől egyesen az utolsóig folyamatosan érződik a feszültség, a bánat és a félelem. Talán ez a három fogalom adja a könyv egészét.

A cselekmény ismét rendesen fel volt építve, én személy szerint imádom, hogy a történet rengeteg szemszögből játszódik, nem egy konkrét szereplő szemszögéből íródott. Na igen, a szereplők. Még mindig fenomenálisak. Az írónő remekül tud karaktert ábrázolni, mind külső, mind belső tulajdonságokat, ezért is válnak a szereplők olyannyira valóssá, hogy szinte kilépnek a sorok közül. És persze fordulatokban most sem volt hiány.

Nagyon várom a befejező kötetet!

>!
alice_kingsley
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai

Hú.. Ez a könyv.. Valami fantasztikus volt, letehetetlen, szívszaggató. Jó volt visszatérni ebbe a világba, viszont nagyon fájt olvasni. Komolyan mondom, több vér van benne, mint Az Éhezők Viadalában, vártam, mikor kezd el folyni a lapok közül. Karou-t még mindig szeretem, ahogyan Akivát is. A fél csillag levonás csak azért jár, mert nehéz lesz helyrehozni a kitépett szívemet. És nagyon várom a következő részt.

>!
Vicky3 P
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai

Már a Füst és csont leányában is sikerült az írónőnek elvarázsolnia ezzel a fájdalmasan szép mesével, ami életre kelt a lapokon és szép lassan megbabonázó hangulatával ejtett foglyul. A történet pedig szerencsére magyarul is folytatódhatott, – sokáig nem voltam ebben biztos, de ezer hála a Kossuth kiadónak – ami ha lehet ebben a részben még fájóbb, sötétebb és gyönyörűbb volt, mint eddig. Az első részben megmutatta az írónő, milyen varázslatosan tudja bemutatni Prága misztikus oldalát én pedig imádtam olvasni a leírásokat, amiknek hála én is a kék hajú lánnyal lépkedhettem Prága macskaköves utcáin fogakra vadászva. Ekkor még főleg a világ bemutatásán és az alaphelyzet ismertetésén volt a hangsúly, így lassabb folyású elbeszélése elandalította az olvasóját, hogy a végén mindent felboríthasson és faképnél hagyhasson értetlenül és fájdalmasan pislogva. Ezzel szemben a 2. rész sokkal eseménydúsabb, pörgősebb és sokrétűbb lett, ahol a tétek már jóval nagyobbak voltak Karou saját sorsánál.

Bővebben: http://three-points-of-view.blogspot.hu/2015/03/laini-t…


Népszerű idézetek

>!
Jean P

Amíg élsz, mindig van rá remény, hogy a dolgok jobbra forduljanak.

132. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Akiva
>!
Jean P

Az irgalom irgalmat szül, a vérontás vérontást. Nem várhatjuk el, hogy a világ különb legyen, mint amilyenné tesszük.

158. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Akiva
>!
Jean P

Egyszer volt, hol nem volt, hogy egy angyal és egy ördög törőcsontot tartott a kezében.
Amikor a csont kettétört, a világ is két részre szakadt.

(első mondat)

>!
Belle_Maundrell 

És ami a legfontosabb: van ott csokoládé?

18. oldal, 3. Nincs térerő, kisasszony

Kapcsolódó szócikkek: csokoládé · Zuzana
3 hozzászólás
>!
Jean P

– Ez a szuperképességem – mondta Mik. – Hogy rendkívül jó a velem-levés.

32. oldal

>!
AniTiger MP

– Csak kíváncsiságból – folytatta Mik – megkérdezhetem, hogy hány éves korodtól leszel hajlandó házasságról beszélni?
– Azt hiszed, olyan könnyű lesz? – szólt hátra a válla fölött Zuzana. – Szó sincs róla. Próbatételek lesznek. Mint a mesében.
– Veszélyesnek hangzik.
– Nagyon. Szóval jól gondold meg.
– Nem szükséges – mondta Mik. – Megéred.

74. oldal, 20. A Fogfantom

Kapcsolódó szócikkek: Mik · Zuzana
>!
Jean P

A tett számít, nem a szavak.

295. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Akiva
>!
Jean P

A várakozás gondolkodási időt ad az ellenfélnek.

310. oldal

>!
Belle_Maundrell 

A fájdalomban intimitás van. Aki ápolt már szenvedőt, ismeri ezt – a tehetetlen gyengédséget, az ölelést, mormolást és együtt ringatózást a közös ellenség, a fájdalom ellen.

51. oldal, 15. A fájdalomtized

Kapcsolódó szócikkek: fájdalom

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: A hercegnő
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Anna Banks: Poszeidón
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus
Lana Millan: Raziel
Elizabeth Chandler: Angyalok és emberek
Melissa Marr: Veszélyes játék
Joss Stirling: Misty
Virág Emília: Sárkánycsalogató