Night ​of Cake & Puppets (Daughter of Smoke and Bone Trilogy 2,5) 20 csillagozás

Laini Taylor: Night of Cake & Puppets Laini Taylor: Night of Cake & Puppets Laini Taylor: Night of Cake & Puppets Laini Taylor: Night of Cake & Puppets

In Night of Cake & Puppets, Taylor brings to life a night only hinted at in the Daughter of Smoke & Bone trilogy—the magical first date of fan-favorites Zuzana and Mik. Told in alternating perspectives, it’s the perfect love story for fans of the series and new readers alike. Petite though she may be, Zuzana is not known for timidity. Her best friend, Karou, calls her “rabid fairy,” her “voodoo eyes” are said to freeze blood, and even her older brother fears her wrath. But when it comes to the simple matter of talking to Mik, or “Violin Boy,” her courage deserts her. Now, enough is enough. Zuzana is determined to meet him, and she has a fistful of magic and a plan. It’s a wonderfully elaborate treasure hunt of a plan that will take Mik all over Prague on a cold winter’s night before finally leading him to the treasure: herself! Violin Boy’s not going to know what hit him.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Little, Brown Books, New York, 2017
190 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780316513975 · Illusztrálta: Jim Di Bartolo
>!
Hodder & Stoughton, London, 2017
256 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781473675537 · Illusztrálta: Jim Di Bartolo
>!
Hodder & Stoughton, London, 2017
256 oldal · ASIN: B074P5THWX

3 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Zuzana Nováková · Mikolas Vavra (Mik)


Kedvencelte 2

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Laini Taylor: Night of Cake & Puppets

„I don’t believe in prayer, but I do believe in magic, and I want to believe in miracles.”
Az írónőt az istenek küldték hozzánk, földi halandókhoz, hogy megoszthassa velünk ezt a varázslatosan szép történetet. Nagyon megszerettem ezt a sorozatot, mert teljesen egyedi, rendkívüli és semmihez nem hasonlítható. Eddig lehetetlenség volt nem szeretni Zuzanát, de ezek után még jobban imádom. Zuz és Mik nagyon megérdemeltek egy saját kötetet. Olyan cuki az ő megismerkedési történetük, mint a korábbi kötetekben már megismert kapcsolatuk. Nagyon tartalmas történet, csak sajnos rövid a terjedelme. Angolul olvasva még jobban lehetett érezni, hogy milyen gazdag képzelőereje van az írónőnek. Mennyire átjárja a történetet a mágia és, hogy mennyire szokatlan stílusban ír. Pedig a fordítást sem érhette panasz. Kár volt egy ilyen mágikus történetet elkaszálni.
Nagyon édes, nagyon szép és a korábbi részekhez képest, meglepően vicces történet. Zuz és Mik narrációja sokkal vidámabb, színesebb, annyival másabb. Zuzana kívül-belül szépséges szereplő. A kis cseh tündérke igazán harcias, nagyon szellemes, de olykor bizonytalan és képes hibázni, mert emberből van. Amikre felhasználta a kívánságait, látszott mennyire emberi és, hogy milyen jó barátnője Karou-nak. Csak merem remélni, hogy Laini nem szabadul meg tőle és nem változtatja meg őt.

5 hozzászólás
KöfférTzitzah>!
Laini Taylor: Night of Cake & Puppets

Ez a rövid kisregény Zuzana és Mik első rendhagyó randiját meséli el, amiről már olvashattunk a Füst és csont leánya sorozat korábbi köteteiben is: a lány összeszedi minden erejét, majd készít a fiúnak egy kincses térképet, amin a jutalom nem más, mint Zuzana.

Mindkettejükkel mélyebb ismeretséget köthetünk ezen a hideg téli éjszakán. Nem is kérdés, hogy Zuzana elképesztő lány, talpraesett, kemény is és bohókás is egyben, ugyanakkor benne is munkálkodik a félelem, hogy mi lesz, ha nem nyeri el Mik tetszését. Mik sem hétköznapi fiú, első perctől kezdve odáig van a lányért, törekszik arra, hogy lenyűgözze, hogy méltó legyen egy ilyen különleges és titokzatos ember figyelmére.

Az írónő stílusa a humoros, mosolyogtató elemek mellett végtelenül kifejező, csodaszép leírásokkal adja át a két fiatal érzelmi világát. Megragadja az első könnyedebb találkozás izgalmát, mely valójában nagyon sok mindent befolyásol a kapcsolat későbbi alakulását illetően. Választékos szavainak hála Zuzanával és Mikkel együtt átélhetjük szerelmük fellobanásának kezdetét, igazolást kaphatunk kapcsolatuk varázslatos mivoltáról, átvitt és szó szerinti értelemben is.

Aki szereti a Füst és csont leánya sorozatot, és vállalkozik az idegen nyelven való olvasásra, az ne hagyja ki ezt a rövidebb köztes történetet sem. Érdemes részese lenni szerelmük kezdetének, kicsit jobban megismerni őket, mert mindketten kedvelhető, rokonszenves karakterek.

Beatrice8>!
Laini Taylor: Night of Cake & Puppets

Ez könnyen 5 csillag lett. *-*
Először is a borítót imádom! A belső illusztrációk is fantasztikusak voltak, de a borítót nem űberelik.
Mik és Zuzana már a trilógiában is kedvenc szereplőim lettek, nagyon megörültem, amikor láttam, hogy kaptak egy saját novellát. És még milyen novellát! Varázslatos volt, aranyos és humoros. Illetve kiderült, hogy Zuzana még nálam is alacsonyabb, ami nagy szó. :D Vicces volt, hogy elmagyarázta az írónő, hogy kik azok a krampuszok és mi az a Mikulás december 6-án.
Zuzana és Mik abszolút összeillenek, szuper volt látni az első lépéseiket egymás felé.
Az írásstílus továbbra is gyönyörű, engem már könyvekkel ezelőtt megvett magának, ez mostanra sem változott.
Annyi humoros beszélgetés és gondolat volt benne, hogy legszívesebben az egészet kiidéztem volna.
Összességében én az elejétől a végéig imádtam, bátran ajánlom bárkinek, aki esetleg a Füst és csont leánya első részét már olvasta vagy nem bánja, hogy elspoilerez neki bizonyos részeket belőle, mert igazából önállóan is megállja a helyét.

SzRéka P>!
Laini Taylor: Night of Cake & Puppets

Ahhoz képest, hogy a 80 oldalas kiadást olvastam, elég sokáig tartott – bár hozzátenném, ez volt az első angol nyelven olvasott könyvem is. Aztán a közepe felé úgy éreztem túl rövid, és befejezve ugyanezt gondolom: annyira jó érzés volt megismerni Zuzana és Mik közös életének a kezdetét, még kedvem lett volna ebben a havas, kalandos világban velük maradni.
Imádtam a zárójeles gondolataikat – a „létezhetnének sárkányok” személyes kedvencem lett –, sokat nevettem a fiatalos, olykor önironikus megjegyzéseiken. Egy kis mágia, egy kincsestérkép és hozzá egy zseniális írónő képes volt ezzel a novellával teljesen beszippantani. És igazán boldoggá tesz, hogy még ha csak fikcióként, de az első szerelem és az első csók ilyen varázslatos is lehet. Remélem másoknak szintén volt szerencséjük ezt – vagy valami nagyon hasonlót – megtapasztalni, és olyan természetesen tudnak együtt lenni valakivel, mint Zuzana és Mik. Irigykedem, haha :))

evé>!
Laini Taylor: Night of Cake & Puppets

„Life doesn't need magic to be magical. (But a little bit sure doesn't hurt.)”
Ez a kis könyv egy csoda. Kívül, belül gyönyörű és igényes. Varázslatos. Az illusztrációkat imádom, a történet édes. Csak imádni tudom.
Jó volt közelebbről megismerni Zuzanát és Miket. Nem csak olvastam a történetüket, de a rajzok miatt egy sokkal teljesebb képet kaptam. Fantasztikus volt. Olyan jó lett volna, ha nem csak ezt az egy estét tölthetem velük, de így is tökéletes volt. A csípős humor a kedvencem, Zuzana pedig ebben igen jó. De Mik sem maradt le tőle. Sokat nevettem rajtuk. És végig mosolyogtam :)
Hóeséskor újraolvasandó! A nézegetését, lapozgatását időjárástól függetlenül megengedem magamnak :D
(jaj, az a képregény részlet a végén az első könyvből! Akarom, most! Jim De Bartolo-t kötelezni kellene az egész megrajzolására :D )

>!
Little, Brown Books, New York, 2017
190 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780316513975 · Illusztrálta: Jim Di Bartolo
booklover77>!
Laini Taylor: Night of Cake & Puppets

Ez a könyv eloszlatta a félelmemet az angol nyelvű olvasás iránt. Direkt olvastam ezt a befejező rész előtt, hogy hozzá szokjak az angolhoz. De hogy ez a könyv milyen aranyos volt! Rengeteget mosolyogtam rajta. Imádtam ezt a kis történetet arról, hogy hogyan kezdődött Zuzana és Mik kapcsolata. Nagyon megható volt és rendkívül ötletes.
Nagyon várom a harmadik részt.

AranyCsillag>!
Laini Taylor: Night of Cake & Puppets

Miután a Füst és Csont leánya hatalmas kedvenc lett (a második rész kevésbé, de ott is Zuzana és Mik vitte a hátán a történetet :D), nem volt kérdés, hogy be kell szereznem ezt a kis könyvecskét is – plusz az illusztrációkra is nagyon kíváncsi voltam.
Bevallom, hogy a rajzok annyira nem jöttek be, mint vártam (tetszettek, csak kicsit kevésbé, mint számítottam rá), de a történet kárpótolt. Imádom ezt a párost! ♥
Mondjuk azért kicsit csalás spoiler, khm… de jó kis randi volt. A könyv hangulata fantasztikus, ugyanaz, mint a FéCsL-ban, csak a kedvenc szereplőimmel ^^
Egy picikét le kell vonnom, nem a történet miatt, hanem a saját tudatlanságom miatt, ugyanis az írónő olyan líraian fogalmaz, hogy sok helyen nem értettem egyes kifejezéseket és ez kizökkentett a történetből :( Így nem volt olyan gördülékeny, viszonylag nehezen haladtam vele, de mivel nagyon érdekelt így is hamar kivégeztem. :) Még gyúrok az angolomra, aztán előveszem újra ^^

Anita1113>!
Laini Taylor: Night of Cake & Puppets

Anno egy pár évvel ezelőtt egy karácsonyi ajándék gyanánt vettem meg húgomnak a Füst és Csont leánya című könyvet, miután a borítója felkeltette az érdeklődésemet, és a fülszöveg is ígéretesnek tűnt. Aztán a következő évben a kezembe akadt a 2. része is, így az a karácsony is meg lett mentve, nem maradt húgom ajándék nélkül, majd jött a hideg zuhany, amikor rájöttem, hogy a trilógia 2,5., valamint a 3. részét már nem fordítják le. Na én az ilyentől rosszul vagyok, de sajnos attól még ez így maradt, ezért kitaláltam, hogy majd én lefordítom neki, így került sor erre a kiegészítő kötetre, ami bár messze nem vagyok fordító, sőt, az angol tudásom is kicsit berozsdásodott az elmúlt években, azért egész jól sikerült.

Szerencsére nem volt túl nehéz a nyelvezete, és bár egy-két mondat volt, ami valahogy a szememnek nem tűnt úgy elég magyarosnak, azért teljesen érthetőre sikerült. Maga a történet is nagyon kis kedves volt, egy igazán bájos romantikus szál a maga kincskeresésével, így most már csak a 3. részt kell lefordítanom, aztán végre egyben is el fogom olvasni a trilógiát, addig pedig marad a büszkeség, hogy ezt én fordítottam le :D

dodóó>!
Laini Taylor: Night of Cake & Puppets

Nagyon aranyos kiegészítő volt a történethez. A fantasy elemek itt nem voltak annyira nagyszabásúak, de nagyon tetszett, ahogyan megjelentek. Imádtam az egész kincsestérképes dolgot, és hogy egy kicsit Zuzana fejében lehettem. Eddig is imádtam őt, de ezután még jobban. Mik pedig olyan édes volt. Imádom őket együtt. :D

Nicole_Kinney I>!
Laini Taylor: Night of Cake & Puppets

Ez nagyon édes volt :) Nem is tudtam erről a könyvről, csak úgy jött szembe, hogy amikor a befejezetlen sorozataimat néztem a molyon, mutatta a Daughter of Smoke and Bone trilógiát is, amire rácsodálkoztam, mert hát én végigolvastam azt a történetet… Azt hiszem, minden lány álma, hogy legyen neki egy Mik, de sajnos csak kevésszer történik meg, jólesett visszamenni Csehországba, Karou világába olvasni ennek a szerelemnek a kezdetéről. Az illusztrációk szuperek (bár én nem egészen így képzeltem a szereplőket, de annyi baj legyen), igazán különlegessé tették ezt a kiegészítő kötetet. Nekem is nagyon kellenének ezek az elmorzsolható varázsbigyók, egy violin boy pedig még jobban, kár, hogy az én történetemet nem Laini Taylor írta :P


Népszerű idézetek

Naiva P>!

I don’t believe in prayer, but I do believe in magic, and I want to believe in miracles.

Naiva P>!

Music. Close your eyes and it's a rosebush blooming in time lapse so that it shoots and blossoms flow outward in a swift choreography of growth and collapse, twine and coil, release and fade. Close your eyes and music paints light vines and calligraphy on the darkness within you.

Naiva P>!

My phone buzzes. It’s from Karou: a list of conversation openers that I won’t be needing.
– a) Hi. I’m Zuzana. I’m actually a marionette brought to life by the Blue Fairy, and the only way I can gain a soul is if a human falls in love with me. Help a puppet out?
– b) Hi. I’m Zuzana. The touch of my lips imparts immortality. Just sayin’.
– c) Hi. I’m Zuzana. I think I might like you.”

Naiva P>!

I make fun of her for being a hopeless romantic, but DEAR GOD. Butterflies! Invisible lines of energy! I get it.

SzRéka P>!

Anyone with an older brother can tell you: cunning is required.

Kapcsolódó szócikkek: Zuzana Nováková
SzRéka P>!

I want to be the guy in a movie who’s, I don’t know, out walking his rabbit on a leash (I don’t have a rabbit) and knows exactly how to strike up a quirky, compelling conversation. Though maybe if you’re walking a rabbit on a leash, you don’t even have to speak; the rabbit does the work for you. Not that Zuzana seems like the rabbity type. Maybe if I were walking a fox on a leash. Or a hyena. Yeah, if I had a hyena, I’d probably never have to start a conversation again.
Except for, ‘Sorry my hyena ate your leg.’

Kapcsolódó szócikkek: Mikolas Vavra (Mik) · Zuzana Nováková
SzRéka P>!

Watch with glittering eyes the whole world around you because the greatest secrets are always hidden in the most unlikely places. Those who don’t believe in magic will never find it.

Cheril>!

There are boys you look at and want to touch with your mouth, and there are boys you look at and want to wear one of those surgical masks everyone in China had during bird flu. There are a lot more bird-flu boys at large.

Kapcsolódó szócikkek: Zuzana Nováková
Cheril>!

[…] I listen for the violin.

There it is, this sound that rises out of the music like a beam of light cutting through darkness. It’s as sweet as love, so goddamn beautiful I could cry, and it’s like my whole being forms the word please.

I don’t believe in prayer, but I do believe in magic, and I want to believe in miracles.

Kapcsolódó szócikkek: Zuzana Nováková

A sorozat következő kötete

Daughter of Smoke and Bone Trilogy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: World After
Jessica Shirvington: Entice
Becca Fitzpatrick: Silence
L. A. Weatherly: Angel
Lauren Kate: Unforgiven
Cameo Renae: Hidden Wings
Kim Harrison: Something Deadly This Way Comes
Thomas E. Sniegoski: The Fallen
G. P. Ching: The Soulkeepers
Elisa S. Amore: Touched