Days ​of Blood and Starlight (Daughter of Smoke and Bone Trilogy 2.) 24 csillagozás

Laini Taylor: Days of Blood and Starlight Laini Taylor: Days of Blood and Starlight Laini Taylor: Days of Blood and Starlight Laini Taylor: Days of Blood and Starlight Laini Taylor: Days of Blood and Starlight Laini Taylor: Days of Blood and Starlight Laini Taylor: Days of Blood and Starlight

In this stunning sequel to the highly acclaimed „Daughter of Smoke and Bone,” Karou must come to terms with who and what she is, and how far she'll go to avenge her people. Filled with heartbreak and beauty, mysteries and secrets, new characters and old favorites, Days of Blood and Starlight brings the richness, color and intensity of the first book to a brand new canvas.

Daughter of Smoke and Bone was declared a „must read” by Entertainment Weekly, was named a Best Book of the Year by Amazon.com, and The New York Times called it „a breath-catching romantic fantasy.”

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Hodder & Stoughton, Great Britain, 2021
520 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781529369311
>!
Hodder & Stoughton, United Kingdom, 2020
560 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781529353976
>!
544 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780316459198 · ASIN: 0316459194

10 további kiadás


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Akiva · Zuzana Nováková · Liraz · Mikolas Vavra (Mik) · Hazael


Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

Beatrice8>!
Laini Taylor: Days of Blood and Starlight

Hálám a Recaptains-nek, így már emlékeztem mi történt az első részben és nem teljesen vakon tapogatózva kellett elkezdenem ezt a részt.
A Rémálmok múzsája-beli utalás után kíváncsi voltam ez időben mikor játszódik. Ezek azok az angyalok? Ez a Birodalom az a birodalom, ami Szathisz idejében szétesett? Igazából ebben a részben még nem derült ki, hátha majd a következőben…
Wow, hát, ebben a könyvben ijesztően kevés jó dolog történt! És ha történt is valami jó, azt azonnal vagy figyelmen kívül hagyták a szereplők vagy átvette a helyét valami nagyobb rossz, esetleg az állandó félelem, hogy ez sem lesz elég. Nem tudtam erre hány csillagot fogok tudni adni, nehezemre esik a szenvedést(a szereplőkét és az enyémet) értékelni. Mindig, amikor már azt hittem végre javulni kezd a helyzet, vagy ennél rosszabb már nem lehet, valahogy mindig lett rosszabb! Aztán végre csak elértünk a mélypontra, ahonnan merítettem egy kis pozitív szemléletet, mondva ennél rosszabb most már csak nem lehet! És szerencsére nem is lett. Csak annak köszönheti, hogy ezután bele tudtam kezdeni azonnal a következő részbe, hogy az utolsó jelenet olyan jóra sikeredett.
Megjegyzés a besoroláshoz: Ez a könyv nem lehet ifjúsági! Olyan csúnya dolgok történtek benne, amik kevés könyvben, amit eddig olvastam, pedig olvastam már párat.
Ami a szereplőket illeti, Zuzanáékat bírtam, ha nincs is kellő túlélési reflexük, Karou szenvedett, Akiva szenvedett, Thiagot teljes szívemből utáltam.
Valami nagyon kis pofásan boldog utolsó rész kell nekem ezután!
Azt azért le kell szögeznem, hogy nem utáltam ezt a részt, a trilógia kedvencem is lett, csak éppen az én ízlésemnek ebben a kötetben túl sok volt a fájdalom és a szenvedés. Minden jó dolgot a következő rész értékelésére tartogatok :D.
„(…) reminded her it was bad luck to say good-bye.
To which she replied, deadpan, “Bad luck? By all means, let’s not start having any of that.””

Lunèa_Charlotté>!
Laini Taylor: Days of Blood and Starlight

Először is! Hülye suli! :P Miatta nem haladtam úgy ahogy terveztem és pár félévi is becsúszott olvasás idejére… Azon felül pedig naaagyon jó könyv. :)
Ezt a részt egy kicsit gyengébnek éreztem, vagyis az eleje hihetetlenül jól kezdődött! Az egész rejtély és azok a vicces jelenetek! Aztán lassan, lassan az egész kezdett egy másk írányt felvenni. Nem is tudom, hogy magyarázzam el. De gondolom sokan észrevették, hogy a második részbe a legtöbb esetben a főhős és maga a szereplők is felvesznek egy új jellemet amivel nincs mit kezdeniük és csak egyhelyben tötyögnek. Itt is ez volt kb. az egész egy csavaros történetettel, rengeteg szállal megspékelve.
Maga a könyv a háromnegyedétől kezdve… minden egyes sorát faltam! És igen, igen! *-* A végére azt mondhatni, hogy minden okésabb lesz. Ismét levegőben hagyott cselekmény a vége, mégis mosolygok, mert helyrehozta az Írónő a kis kitérést. :)
Új szereplők, új helyek, új arc a régieknek… És minden egy könyvben… Világokat áthidaló történet, mely nem csak kapú a világba, hanem egyenesen egy fekete lyuk is! kinyitva a könyvet beszippant … nincs menekvés! Totál belemerültél ebbe a kegyetlen, mégis csodálatos világba! *-*
Az Írónő ismét nagyot alkotott! :D

Luki>!
Laini Taylor: Days of Blood and Starlight

Már az első kötetről is azt írtam, hogy beleszerettem, most meg már nem is találok szavakat, hogy kifejezzem, mennyire nagyon megfogott ez a sorozat.
Ez a rész szerintem sokkal jobb, de nagyon más is, mint az előző. Nem a szerelmi szál van a történet fókuszában, hanem a háború, és ez alapvetően megváltoztatja az egész könyv hangulatát – ami igencsak sötét. Az első kötetre jellemző egyfajta könnyedséget, szarkasztikus humort, és (időnként már picit csöpögésbe átcsapó) romantikát váró olvasó akkora pofont kap, hogy a fal adja a másikat. Karou hétköznapi, „normális emberi” élete végleg véget ér, kénytelen szembenézni a háború keserű, kegyetlen, erőszakos valóságával, és az azzal járó fájdalommal, gyásszal, kétségbeeséssel, bánattal – és ezek az érzelmek intenzíven uralják a könyv nagy részét. Az icipici humor és könnyedség, amit Zuzana és Mik (akiket egyébként imádok) hoznak a történetbe, csak még kontrasztosabbá teszi azt – ez az az élet, amit Karou mindörökre elveszített, és már soha nem kaphat vissza.
A legtöbb történetben talán nem meglepő, hogy mielőtt a dolgok jobbra fordulhatnának, először minden sokkal rosszabb lesz. De itt az írónő ezt mesterfokozatra emeli… amikor azt hinné az ember, hogy ennél már tényleg nem lehet rosszabb, akkor kiderül, hogy de igen, mégis, és az ember végig tűkön ül, hogy te jó ég, mi lesz most.
Karou és Akiva is hatalmas fejlődésen megy keresztül, külön-külön, önálló személyiségként, nem egy szerelmespár tagjaiként, és ez szerintem remekül van megírva. Több szereplő is nézőpontot kap, amit én nagyon élveztem. Az írónő velem már az előző kötetben is nagyon megszerettette a karaktereit, itt szintúgy (kivétel azokat, akiket mesterien megutáltat… amikor azt hinné az ember, hogy nem utálhatja Thiago-t ennél jobban, akkor rájön, hogy de bizony)… szóval a szívünkhöz nőnek a szereplők, de utána az írónő egyáltalán nem kíméli őket a szenvedéstől, sőt. Nem csak kicsit facsarja az ember szívét, hanem habozás nélkül kitépi a helyéről, darabokra szaggatja, és acélbetétes bakanccsal a porba tapossa. Nem, nem túlzok.
A világépítés még csodálatosabb, ha lehet, mint az előző kötetben, egészen lenyűgöző ahogy az írónő elénk tárja a háború pusztította, megtépázott Eretz-t. Nagyon tetszett az angyalok fővárosának leírása.
És bár valóban sötét a könyv hangulata, de korántsem torkollik teljes reménytelenségbe. Egyrészt az egész könyv egyik meghatározó motívuma a remény, hiszen ezt jelenti Karou neve, és Brimstone ezt céllal adta neki. Másrészt időről időre felcsillan egy-egy aprócska reménysugár, amit az írónő mesterien húz el az orrunk előtt (meg a szereplőké előtt), mint a mézesmadzagot, és valahogy az egész könyv alatt nem tud mást tenni az ember, mint végig aggódik, izgul, és remél. És néha bejön. Aztán időnként hatalmasat esik pofára, mert van néhány durva, övön aluli húzása az írónőnek. De pont ezzel együtt szerintem hihetetlenül jó a könyv, én mindenesetre imádtam, és alig bírtam letenni (kivéve egy ponton, amikor megálltam, hogy valami agyatlanul szórakoztató limonádét olvassak, mert nem bírtam a feszültséget, de ez az én nyomiságom:-)).

Következő rész 2014 áprilisában várható (az írónő blogja és a goodreads szerint is) … denekemmostazonnalkell!!! *elvonul a sarokba sírni*

Selerdohr>!
Laini Taylor: Days of Blood and Starlight

Az előző részhez képest nagyon más hangulata volt ennek a kötetnek. Ott az ódon, arannyal felcicomázott Prága egy olyan atmoszférát hozott el nekem, amit talán egyik hasonló műfajú könyv sem. És persze, az első részek mindig izgalmasak: minden új, így lehetetlen volt nem izgulni, falni a sorokat.
A másodiknak mindig nehezebb dolga van. Sokan nem is tudnak megbírkozni ezzel a feladattal, általában csak növelik a tétet, mindenből többet, a bevált recept szerint. Nem úgy itt. A szerelem és a rejtélyek helyett ebben a kötetben a háborúé és a reményé volt a főszerep. Pedig a szereplőknek nem sok okuk van a reménykedésre… Egyik szörnyű dolog követi a másikat, és én nekem sem maradt hátra semmi más, mint reménykedni. Az új karakterek nagyon jót tettek a történetnek, de a régiekben sem kellett csalódnom.
Sötét hangulat uralkodik tehát, de azért van egy-két fénynyaláb, ami átszeli a történetet. Kíváncsi vagyok, hogy alakul a következő részben a szereplők sorsa…

Sonja>!
Laini Taylor: Days of Blood and Starlight

Imádtam. Minden sorát. Érzelmi hullámvasút volt. Elszomorító, keserítő, nevettető, reményt adó. Hihetetlen mese.

AranyCsillag>!
Laini Taylor: Days of Blood and Starlight

Az első rész a kedvencem, határozottan 5 csillag, de ez sajnos nem a jó irányba változott :(

maneki_neko>!
Laini Taylor: Days of Blood and Starlight

A három rész közül nekem ez tetszett a legjobban. Fokozza az első rész feszültségét. Fordulatos; néhol kegyetlen, néhol szívmelengető. Átértékelődik bennünk, hogy ki a rossz, és ki a jó.


Népszerű idézetek

abstractelf>!

Once upon a time, an angel and a devil held a wishbone between them.
And its snap split the world in two.

8 hozzászólás
Cheril>!

“What is it about you?” she had asked him recently. “I almost never like people, even in tiny doses. But I never get tired of being with you.”

“It’s my superpower,” he had said. “Extreme be-with-able-ness.”

Kapcsolódó szócikkek: Mikolas Vavra (Mik) · Zuzana Nováková
Cheril>!

“Making friends, Lir?”

“Everywhere I go.”

Kapcsolódó szócikkek: Akiva · Liraz
Cheril>!

“I brought you a present.”

Liraz took the flower, looked at it, and then at Hazael, expressionless. And then she ate it. She chewed the flower and swallowed it.

“Hmm,” said Hazael. “Not the usual response.”

“Oh, do you give flowers often?”

“Yes,” he said. He probably did. Hazael had a way of enjoying life in spite of the many restrictions they lived under, being soldiers, and worse, being Misbegotten. “I hope it wasn’t poisonous,” he said lightly.

Liraz just shrugged. “There are worse ways to die.”

Kapcsolódó szócikkek: Hazael · Liraz
MonaOkami>!

Mik's hand was on her back, making slow circles. She turned her face to him.
„I'm finger painting with your sweat,” he informed her. „That was a heart.”
„A sweat heart. How romantic.”

Beatrice8>!

What ill luck, then, to live in the time of failed safety!

Cheril>!

Once upon a time, an angel and a devil fell in love and dared to imagine a new way of living—one without massacres and torn throats and bonfires of the fallen, without revenants or bastard armies or children ripped from their mothers’ arms to take their turn in the killing and dying.

Once, the lovers lay entwined in the moon’s secret temple and dreamed of a world that was like a jewel box without a jewel—a paradise waiting for them to find it and fill it with their happiness.

This was not that world.


A sorozat következő kötete

Daughter of Smoke and Bone Trilogy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Lady Midnight (angol)
Rick Riordan: The Red Pyramid
Holly Black: The Wicked King
Rainbow Rowell: Carry On
Susan Ee: World After
Sarah J. Maas: Throne of Glass
Mindee Arnett: The Nightmare Affair
Rick Riordan: The Blood of Olympus
Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue
Jennifer L. Armentrout: The Burning Shadow