Se ​pipogyák, se nyámnyilák (Dombontúli mesék 4.) 14 csillagozás

Lackfi János: Se pipogyák, se nyámnyilák

A tizennégy részes mesekönyvsorozat helyszíne a Dombontúli Lakópark, ahol mindig történik valami. Csigalassú Biztibácsi vigyáz az épülő házakra, amelyekbe mindig új állatcsalád költözik, elsőként a kiselefánt, Akác, majd sorban a többiek, a teknős, a zsiráf, az egér, a majom, és többi társuk. Együtt játszanak tűzoltósat, vonatosat, együtt csónakáznak a patakban, és persze együtt is csobbannak bele a vízbe, együtt keresik a titkos átjárót, és a közös játékok során mindannyian jó barátok lesznek. Az utolsó kötetben pedig az is kiderül, hová vezet a titkos átjáró…

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Kossuth, Budapest, 2017
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630986625 · Illusztrálta: Horváth Ildi

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
k_annamaria P
Lackfi János: Se pipogyák, se nyámnyilák

Lackfi Jánosról nekem elsőre nem a mesekönyvek jutnak az eszembe, de a 11 éves keresztlányom felvilágosított, hogy Lackfit olvasni most trendi:)

Nekem elég vegyes érzéseim vannak.
Természetesen megint sikerült a negyedik résszel kezdenünk, de ezt már megszoktam nem volt zavaró. Ami megdöbbentet, hogy ez a sorozat 14 részes?????? Hát nincs baj a sorozatokkal, mert arra is rájöttem hogy a gyerekek velem ellentétben szeretik a visszatérő hősöket. Szeretik újra és újra átélni az újabb kalandokat. Viszont annak ellenére, hogy először olvastuk a Dombontúli lakóparki barátokról én azt éreztem, hogy ez a sorozat már most elfáradt. Mi lesz akkor később???
A nyelvezete aranyos volt. Én a játszótéren éreztem magam. Pont így beszélgetnek és játszanak a 3-6 évesek.
A végén van egy térkép a lakóparkról és mi IMÁDJUK a térképeket. Szerintem legalább egy órán keresztül azt nézegettük. Megkerestük ki hol lakik:)
És akkor jön a fekete leves. Minden könyvecskéhez van egy kis plüss figura és az utolsó oldalon egy igazán jó kis marketinges szöveg. Na én ettől kivagyok. Értem én, hogy milyen jó is az ha megvesszük az összeset, de ha már ilyen direkt módon kell ezt csinálni, könyörgök ne a plüss figurákon legyen a hangsúly, hanem a könyvön. Talán ha összegyűjtöd mind, kapsz egy mappát amibe jól néznek ki a könyvek….vagy akármi más.
Őszintén meddig érdekli a gyereket ezek az izék??? Vagy velünk van a baj és öt perc után már azt sem tudjuk hova tettük:)
hm ….. csalódott:(

6 hozzászólás
>!
ziara P
Lackfi János: Se pipogyák, se nyámnyilák

Ez is aranyos volt, bár nálam azért nem száz százalékos, de lehet, hogy majd a sokadik olvasás után mást mondok, mert a Gipszmüzlit már nem tudom hányadjára olvasom, és egyre jobban tetszik. Lehet, hogy ezzel is így járok, mert hazavittem a könyvtárból, és tegnap már el is olvastuk egyszer. A rajzok még mindig nagyon tetszenek, meg az is, hogy az állatok fák neveit viselik!

>!
blueisthenewpink SMP
Lackfi János: Se pipogyák, se nyámnyilák

Maga a mese még mindig helyes, és szórakoztató. A hat és fél éves is hangosan kacarászik, nekem is bejött a nem túl píszí poén a vasúti hangosbemondó tájszólásáról (bocs, de nagyon vicces volt olvasni). A szöveg hibátlan, a rajzok szépek, minden szuper lenne. Ha.

Ha nem fejezetenként árulnák, plüssel, a végén képpel a további várható plüssökről, gyűjtsd össze mind, akkor még zsákot is adunk hozzá.

Kihoztunk ezzel együtt a könyvtárból egy korábbi Lackfi-mesekönyvet is. Az a címe, Domboninneni mesék. Egy könyvben vannak a fejezetek, szintén egy helyre költöző állatgyerekekről, amennyire a belelapozásból kiderült. Így lenne ennek a sorozatnak is értelme és értéke. Ha a kölkök nem ragaszkodnának hozzá, a könyvtárból sem hoznám ki a továbbiakat, annyira bosszant már az agresszív marketing. Ráadásul most a végén iszonyú erőltetett volt az átkötés a következő könyvre.

>!
gab001 P
Lackfi János: Se pipogyák, se nyámnyilák

A beköltözések folytatódnak, ismét bővül a kiscsapat. Cser, a kisegér felbukkanása újabb kalandokba keveri a többieket. Bár a vonatos játék is érdekes volt, de a hajózás még izgalmasabbra sikerült. Az illusztrációk továbbra is nagyon jól kiegészítik a szerző mesélnivalóját. A vége azonban ezúttal is hamar megérkezett, talán azért is, mert jó társaságban gyorsabban telik az idő. Változatosak a karakterek, de mindegyik szerethető. Kíváncsian várom az új szomszédot.

>!
Kossuth, Budapest, 2017
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630986625 · Illusztrálta: Horváth Ildi
>!
dianna76 P
Lackfi János: Se pipogyák, se nyámnyilák

A harmadik rész kimaradt, de annyi baj legyen! Amúgy is úgy érzem, hogy kezd kicsit megszokottá, s ezzel együtt talán unalmassá is válni ez a sorozat. Juharral most találkozhattam először, de pótolni fogom az ő kötetének olvasását. Ami tetszett, hogy az állatok ugyanúgy – veszélyt nem ismerve, képzeletüket segítségül hívva – játszottak, akárcsak az embergyerekek. A rejtvények ebből a kötetből sem maradtak ki.

>!
Kossuth, Budapest, 2017
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630986625 · Illusztrálta: Horváth Ildi
>!
Honey_Fly P
Lackfi János: Se pipogyák, se nyámnyilák

Az állomásfőnök szövege vicces volt és a játék is ötletes de a mérgeskedés és pofozkodás továbbra sem tetszik.

>!
koviki
Lackfi János: Se pipogyák, se nyámnyilák

Hát ez csudajó volt, a gyerekem végig kuncogta az egészet. Az első 3 részt nem olvastuk, de most megpróbáljuk beszerezni, mert ebbe a Dombontúli lakóparkba minden részben új állat költözik be, és jó lenne megismerni őket az elejétől.
Igazán szórakoztató, és a rajzok is szuperek. Elolvastam, majd a 4 és fél évesem azt mondta, hogy „még egyszer légyszíííí”. :)
4-8 éveseknek ajánlják.

>!
Fapicula
Lackfi János: Se pipogyák, se nyámnyilák

Idegesítő volt és eléggé zavaros. Már többször próbálkoztam Lackfival, és szeretném is szeretni a munkásságát, de valahogy nem megy.
Az illusztráció helyes és szép színes, feldobja az amúgy feldobni való történetet.

>!
Baba082 P
Lackfi János: Se pipogyák, se nyámnyilák

Nekem ez továbbra is egy lázálomhoz hasonlít, nagyon nem jó.
Viszont a 2 évesem szereti benne a rajzokat….


Népszerű idézetek

>!
blueisthenewpink SMP

Számélyvonát kozáládik szágád fálől a káttes vágányról, tássék vigyázni!

1 hozzászólás
>!
blueisthenewpink SMP

Szerencsétek, hogy egy ideig nincsen vonat, fél kilencvenszáz ötnegyvenkor jön a következő. Tegnapután. Most ráérek elmondani, hogy én vagyok a DOMBONTÚLI PÁLYAUDVAR állomásfőnöke.


A sorozat következő kötete

Dombontúli mesék sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marék Veronika: Kippkopp a fűben
Csukás István: Sün Balázs
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Csukás István: Pom Pom meséi
Dániel András: Szerintem mindenki legyen kufli!
Nagy Natália: A Nap születésnapja
Csukás István: Süsü, a sárkány
Szegedi Katalin: Lenka
Marék Veronika: Boribon születésnapja
Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában