Se ​pipogyák, se nyámnyilák (Dombontúli mesék 4.) 5 csillagozás

Lackfi János: Se pipogyák, se nyámnyilák

A tizennégy részes mesekönyvsorozat helyszíne a Dombontúli Lakópark, ahol mindig történik valami. Csigalassú Biztibácsi vigyáz az épülő házakra, amelyekbe mindig új állatcsalád költözik, elsőként a kiselefánt, Akác, majd sorban a többiek, a teknős, a zsiráf, az egér, a majom, és többi társuk. Együtt játszanak tűzoltósat, vonatosat, együtt csónakáznak a patakban, és persze együtt is csobbannak bele a vízbe, együtt keresik a titkos átjárót, és a közös játékok során mindannyian jó barátok lesznek. Az utolsó kötetben pedig az is kiderül, hová vezet a titkos átjáró…

>!
Kossuth, Budapest, 2017
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630986625 · Illusztrálta: Horváth Ildi

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
ziara P
Lackfi János: Se pipogyák, se nyámnyilák

Ez is aranyos volt, bár nálam azért nem száz százalékos, de lehet, hogy majd a sokadik olvasás után mást mondok, mert a Gipszmüzlit már nem tudom hányadjára olvasom, és egyre jobban tetszik. Lehet, hogy ezzel is így járok, mert hazavittem a könyvtárból, és tegnap már el is olvastuk egyszer. A rajzok még mindig nagyon tetszenek, meg az is, hogy az állatok fák neveit viselik!

>!
blueisthenewpink SP
Lackfi János: Se pipogyák, se nyámnyilák

Maga a mese még mindig helyes, és szórakoztató. A hat és fél éves is hangosan kacarászik, nekem is bejött a nem túl píszí poén a vasúti hangosbemondó tájszólásáról (bocs, de nagyon vicces volt olvasni). A szöveg hibátlan, a rajzok szépek, minden szuper lenne. Ha.

Ha nem fejezetenként árulnák, plüssel, a végén képpel a további várható plüssökről, gyűjtsd össze mind, akkor még zsákot is adunk hozzá.

Kihoztunk ezzel együtt a könyvtárból egy korábbi Lackfi-mesekönyvet is. Az a címe, Domboninneni mesék. Egy könyvben vannak a fejezetek, szintén egy helyre költöző állatgyerekekről, amennyire a belelapozásból kiderült. Így lenne ennek a sorozatnak is értelme és értéke. Ha a kölkök nem ragaszkodnának hozzá, a könyvtárból sem hoznám ki a továbbiakat, annyira bosszant már az agresszív marketing. Ráadásul most a végén iszonyú erőltetett volt az átkötés a következő könyvre.

>!
dianna76 P
Lackfi János: Se pipogyák, se nyámnyilák

A harmadik rész kimaradt, de annyi baj legyen! Amúgy is úgy érzem, hogy kezd kicsit megszokottá, s ezzel együtt talán unalmassá is válni ez a sorozat. Juharral most találkozhattam először, de pótolni fogom az ő kötetének olvasását. Ami tetszett, hogy az állatok ugyanúgy – veszélyt nem ismerve, képzeletüket segítségül hívva – játszottak, akárcsak az embergyerekek. A rejtvények ebből a kötetből sem maradtak ki.

>!
Kossuth, Budapest, 2017
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630986625 · Illusztrálta: Horváth Ildi
>!
koviki
Lackfi János: Se pipogyák, se nyámnyilák

Hát ez csudajó volt, a gyerekem végig kuncogta az egészet. Az első 3 részt nem olvastuk, de most megpróbáljuk beszerezni, mert ebbe a Dombontúli lakóparkba minden részben új állat költözik be, és jó lenne megismerni őket az elejétől.
Igazán szórakoztató, és a rajzok is szuperek. Elolvastam, majd a 4 és fél évesem azt mondta, hogy „még egyszer légyszíííí”. :)
4-8 éveseknek ajánlják.


Népszerű idézetek

>!
blueisthenewpink SP

Számélyvonát kozáládik szágád fálől a káttes vágányról, tássék vigyázni!

1 hozzászólás
>!
blueisthenewpink SP

Szerencsétek, hogy egy ideig nincsen vonat, fél kilencvenszáz ötnegyvenkor jön a következő. Tegnapután. Most ráérek elmondani, hogy én vagyok a DOMBONTÚLI PÁLYAUDVAR állomásfőnöke.


A sorozat következő kötete

Dombontúli mesék sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marék Veronika: Kippkopp a fűben
Csukás István: Sün Balázs
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Csukás István: Pom Pom meséi
Dániel András: Szerintem mindenki legyen kufli!
Nagy Natália: A Nap születésnapja
Csukás István: Süsü, a sárkány
Szegedi Katalin: Lenka
Marék Veronika: Boribon születésnapja
Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában