Sárgolyók ​és hősi harc (Dombontúli mesék 9.) 12 csillagozás

Lackfi János: Sárgolyók és hősi harc

A tizennégy részes mesekönyvsorozat helyszíne a Dombontúli Lakópark, ahol mindig történik valami. Csigalassú Biztibácsi vigyáz az épülő házakra, amelyekbe mindig új állatcsalád költözik, elsőként a kiselefánt, Akác, majd sorban a többiek, a teknős, a zsiráf, az egér, a majom, és többi társuk. Együtt játszanak tűzoltósat, vonatosat, együtt csónakáznak a patakban, és persze együtt is csobbannak bele a vízbe, együtt keresik a titkos átjárót, és a közös játékok során mindannyian jó barátok lesznek. Az utolsó kötetben pedig az is kiderül, hová vezet a titkos átjáró… A kötetek mindegyikéhez ajándék plüssállat jár, így a gyerekek is részesei lehetnek a kalandoknak, és eljátszhatják a mesét, akik pedig előfizetnek, egy sportzsákot kapnak, amelyben elfér az egész állatsereglet.

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kossuth, Budapest, 2017
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630986670 · Illusztrálta: Horváth Ildi

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
blueisthenewpink SMP
Lackfi János: Sárgolyók és hősi harc

Ez egyre rosszabb. Az utóbbi három részben főszereplő erőszakos kistigris konkrétan háborúskodásba sodorja a csapatot, megmutatja, hogy kell überpofátlannak lenni a felnőttekkel is, míg spoiler. Ebből a nyúlfarknyi részből megtanultuk, hogy… hm… de legalább… nem, ez úgy rossz, ahogy van. Ja, mindenkinek faneve van (vagy bokor), ez már feltűnt. Most jól meg is mondják. Az ellenséges csapatokká manipuláltak nevei pedig Jópo-fák és Fapo-fák. Ééérted…

Ja igen, a célközönség: a háromévest és a hétévest is annyira érdekelte, hogy elvonultak közben mást csinálni.

2 hozzászólás
>!
ziara P
Lackfi János: Sárgolyók és hősi harc

Én kedvelem ezt a sorozatot, de nekem eddig ez volt a legkevésbé jó rész. Déélután alvás előtt olvastuk, lehet, hogy már túl sok volt. A sztoriban az új lakó szinte csak mellékszerepet kapott, eddig ez azért nem így volt, ráadásul ő kevésbé kimunkálz szereplő a többiekhez képest. Azért remélem, hogy az ezutáni kötetekről mást fogok gondolni! Valami kiderülhetne már a titkos átjáróról is! A rajzokat még mindig bírom, nagyon helyesek!

>!
dontpanic P
Lackfi János: Sárgolyók és hősi harc

A történet egy kicsit bénácska, de igazából nem is nekem kell tetszenie.
Kicsit lesokkolt, hogy az állatkák cementgolyókkal dobálják egymást, az én gyerekkoromban ilyen még nem volt, mi lesz húsz év múlva, beton?! Na jó, ez csak vicc.
A rajzok igényesek, de az én ízlésemnek valahogy kevéssé cukik, márpedig az állatkák legyenek cukik, na. :))
Ami kár, hogy a könyvekhez tartozó plüssfigurák és az illusztrációk stílusa egész más, szóval nehéz elhinni, hogy a plüsspingvin az a pingvin, aki a könyvben is szerepel, nem csak egy random pingvin, aki valahogy bemászott a könyv mellé. :))

Ettől függetlenül a könyvhöz járó kis plüsspingvin megbecsült tagja lesz a családunknak, bár sokat kellett válogatni a kínálatból, míg megtaláltuk az igazit, de hát ez már csak így megy.

>!
gab001 P
Lackfi János: Sárgolyók és hősi harc

Ott folytatódik, ahol az előző rész befejeződött. A verekedés egészen háborúig fokozódik. Vannak a Jópo-fák és a Fapo-fák. Természetesen Hárs az oka mindennek, de ezúttal túl messzire ment. Az új lakó viszont igazán szerethető. Ő Galagonya, a pingvin, akinek a nyelvi játékokhoz van érzéke. A rajzokat még mindig szeretem. Ismét várom az új részt.

>!
Kossuth, Budapest, 2017
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630986670 · Illusztrálta: Horváth Ildi
>!
dianna76 P
Lackfi János: Sárgolyók és hősi harc

Háborúskodás, erőszak…. Brrr! Ezt annyira nem szeretem egy mesekönyvben. Ráadásul nem volt túl izgalmas sem a történet. A pingvin rímei viszont jópofák voltak. Bevallom, eddig fel sem tűnt, hogy a lakók nevei fákat képviselnek. Ebből is látszik mennyire érdeklődéssel olvasom a sorozat köteteit.
Az egyik rejtvényhez annyit fűznék hozzá, hogy közvetve a fagyi is szükséges lehet az építéshez. Mert ugye energiát szolgáltat a szervezetnek a munkához. :)

>!
Kossuth, Budapest, 2017
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630986670 · Illusztrálta: Horváth Ildi
>!
PTJulia P
Lackfi János: Sárgolyók és hősi harc

Sajnos ez a rész is hasonlóan elkeserítő, mint a 8. fejezet (vagyis mesekönyv…).Talán nem annyira durva a stílusa-bár itt is vannak elég csúnya kifejezések-, és a végén is megtörténik egyfajta lezárás: végre közbelépnek a szülők, és leállítják a bajkeverő, gonoszkodó tigrist. Ám addig ő megmérgezi a kisállatok egymás közti kapcsolatait, sőt egészen „bandaháborúig viszi a dolgot.”
A pozitív az új lakó, a pingvin figurája, aki kedveli a nyelvi leleményességeket – természetesen le lesz állítva, mert a tigrisnek ez sem tetszik.


A sorozat következő kötete

Dombontúli mesék sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Zelk Zoltán: A három nyúl
Bálint Ágnes: Mazsola és Tádé
József Attila: Altató
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Marék Veronika: Boribon és a hét lufi
Móricz Zsigmond: A török és a tehenek
Marék Veronika: Kippkopp a fűben
Csukás István: Sün Balázs
Dániel András: Szerintem mindenki legyen kufli!
Csukás István: Pom Pom meséi