Egy ​a ráadás 13 csillagozás

Lackfi János: Egy a ráadás Lackfi János: Egy a ráadás

Létezik-e ​olyan ország, ahol kolbászból van a kolbász? Ami konfekcióméret, mégsem töri a bütykömet? Amit bárki megengedhet magának? Ami még a csapból is folyik? Ami fel van virágozva, de nem rézágyú, nem is vízágyú? Ami ha még egyszer azt üzeni, mindnyájunknak el kell menni? Ahol mindaz, amit mondok, nem használható fel ellenem? Ahol nem csak az ügyvédem jelenlétében nyilatkozhatok? Ami nem kínai, csak Kínában gyártják? Ahol egyet fizetek, kettőt kapok? Ahol ha egyet fizetek, nem olyat kapok, hogy a fal adja a másikat? Ami nem okoz komoly fejfájást, legfeljebb komoly fejtörést? Ahol nem várható keletről komoly frontátvonulás? Ahol az árak a földön járnak, a bérek meg az égben? Ahol hogyha nékem sok pénzem lesz, felülök a repülőre? Ahol szeretném a homokórát megállítani? Ahol úgy élek, hogy majdnem belehalok? Ahol mindenütt jó, de legjobb? Ahol otthon vagyok minden otthonban? Ahol dúl a létharc, ahol hemzsegnek a fénylátók, ahol szakítás után kettéhasítják a bútorokat, ahol… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tartalomjegyzék

>!
Helikon, Budapest, 2016
200 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632277745 · Illusztrálta: P. Szathmáry István

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Filc Kálmán


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

konyvolvaso>!
Lackfi János: Egy a ráadás

Az alcím jelzi miről is szól ez a kötet. Kacifántos történetek. Van több rövid fejezet, több témából.Ez most kevésbé ragadott magával a korábbiakhoz képest.

Ferenc_Molnár_3>!
Lackfi János: Egy a ráadás

Lackfi pontosan tudja, miről ír. Nem beszél mellé, csak néha kifordítja a dolgokat, megnézi a másik oldalról is, szagolgassuk mi is, ha már dolgozott vele, már elhiszem, hogy megy az utcán, öldököl egyet, majd fantáziál egy elképesztő másik valóságról, ahol ő éppen ír, egyeztet, szerkeszt. Aztán monologizál, oktat, egyszer bunkó, másszor széplélek, és sosem tudni, épp mire készül. Mindeközben itt van 2016-ban, fészbukk (sic) meg megosztások, wifik, és tényleges hús-vér emberek, celebek csak úgy, akik jók is meg rosszak is, akár én is lehetnék akármelyik a figurák közül, akit kiemel, tárgylemezre helyez, majd lassan közelítve szétnyomja a mikroszkóppal. És néha megborzong a hát, libabőr. A sok hülyeség és agyszülemény vagy szürreália mellett igen, ott van egy-két csendes remekmű (Ami meg nem történt, Sorskutya, Vezeklés, Homokóra).

Adrirawia>!
Lackfi János: Egy a ráadás

Olyan érzésem volt, mintha az elejét csak azért írta volna, hogy ne csak pár oldalas legyen a kötet. Majd aztán kezdett egyre jobb és jobb lenni.
Voltak benne olyan részek, aminél kicsit elszorult a torkom, hogy ez bizony humoros is lehetne, de… mégsem az. Nem volt rossz, voltak benne olyan történetek is, amit már biztos olvastam.
De mindenképp tetszett, csak az eleje, tényleg. Kicsit izzadás szagú volt :/

Pernilla>!
Lackfi János: Egy a ráadás

Nem az én világom. Az első 60 oldalt konkrétan borzasztónak találtam, már a témákat tekintve. Fontolgattam, hogy feladom, de makacsul meg akartam tudni, hogy másoknak mitől tetszik ennyire. Azt hiszem, nem találtam meg. A kutyás elmélkedés volt a mélypont…

Barbár>!
Lackfi János: Egy a ráadás

Ezúttal nem annyira magyaros, de azért humoros. Lackfi jól zsonglőrködik a szavakkal, de a szükséges plusz hiányzik az öt csillaghoz.

bond>!
Lackfi János: Egy a ráadás

Végig szórakoztam az egészet, nagyon leleményes és ötletes történetileg, nyelvileg egyaránt. Különösen tetszettek a párkapcsolattal és az idősödéssel kapcsolatos írások.

Gabriella_Daróczi1>!
Lackfi János: Egy a ráadás

Szerintem borzalmas. Zavaros. Eddig csak egy fordításkötetét olvastam (Az informatikus kutyája), amit imádtam. Negyed óránál képtelen voltam többet rászánni, persze biztos sokaknak tetszik ez a stílus.


Népszerű idézetek

>!

Kálmán egyszerre ízleli a keserűség fanyar és a felsőbbrendűség mézédes zamatát, mintha tonikot szürcsölgetne.

86. oldal, Szakértelem

Barbár>!

A pogácsára élete kockáztatásával tett szert, mert a harci alakzatokba tömörült nénikék berepülőpilótákat megszégyenítve csaptak le, és két marokkal tömködték a zsákmányt a ridikülbe.

22. oldal, Sulyok

Kapcsolódó szócikkek: pogácsa
konyvolvaso>!

Reggelik: palacsinták, kenyérpuding
Vendégváró falatok, előételek : töltött tojás, pástétom, töltött gomba

98. oldal

konyvolvaso>!

Rákiáltottam, hogy Treztzigfritzig, erre rögtön Obamává változott.

100. oldal

konyvolvaso>!

Huppantam a hóban, de a Mercedes csak megállt, ahol a part szakad.

53. oldal

konyvolvaso>!

Adtak a fák a fehér dukkónak, de a srác fehérebb volt, mikor az ülésből kivakarták.

53. oldal

konyvolvaso>!

Tavasszal a vadcseresznyefák fehér gomolygása mindenfelé! A nyárról ne is beszéljünk, zöld tenger az egész, az őszi ködből meg csak a kísértetek hiányoznak, néha azok sem

55. oldal

konyvolvaso>!

Idegen anyag keveredett a palacsintába, és akkor még enyhén fogalmaztam.

136. oldal

konyvolvaso>!

Az idő folyamatosan eltelődik, a fák lelombozódnak, a kert feltöltödik hóval, a meleg kikapcsolódik, de aztán újra záporozodik az eső, és a kánikula se hiányzódik.

116. oldal

konyvolvaso>!

Szinte érzed ahogy a kalóriák menekülnek, ahogy ég a zsírod! Miccsoda zsírszag!

120. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Leiner Laura: Hullócsillag
Leiner Laura: Bábel
Szomaházy István: A férjhezmenés művészete és egyéb problémák
Janković Nóra: Árnyékok illata
Moldova György: A beszélő disznó
Kristóf Attila: Én nem tudom…
Romhányi József: Szamárfül
J. Goldenlane: Holdnak árnyéka