Átváltozós ​mesék 5 csillagozás

Lackfi János: Átváltozós mesék Lackfi János: Átváltozós mesék

Lackfi János könyvében minden mindenné átváltozik. Tudtátok, hogy a családi autó voltaképpen királyi udvar? Hát persze: a sebességváltó a hopmester, és póniszerű lóerők futkorásznak a hátsó ülésen… A tarka páncélos futrinkák pedig máris ajtónállók egy palotában. Bándi Bandi addig úszik szárazon, míg egy úszómedencébe nem ér. Plaká Tóni, aki világragasztó, tapétával egésszé ragasztja egy félárva kisfiú életét. A dupla kávé meg az újság vérre menő (kávéra menő) párbajt vív a presszóasztalon. A villogó kések hatalmas bulit rendeznek a fiókban. A vénséges vén Ücsörgő Banya pedig finnyás királykisasszonnyá válik, válogathat a szebbnél szebb selyem-, bársony- és brokátruhák között. A megszokott világunkból, ha akarjuk, a legelképesztőbb mesebuborékok virulnak ki egy pillanat alatt. Csukd be a szemed, és mondd velünk: hipp-hopp, az legyek, aki akarok!

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Móra, Budapest, 2018
100 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634860464 · Illusztrálta: Molnár Jacqueline
>!
Cartaphilus, Budapest, 2011
100 oldal · ISBN: 9789632661872 · Illusztrálta: Molnár Jacqueline

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

nandras>!
Lackfi János: Átváltozós mesék

Első este az első 2 mesét olvastam fel 7 éves kisfiamnak és féltem, hogy kicsit túl elvont lesz. Ő is mondta másnap, hogy nem mindent értett, de azért olvassuk tovább mert tetszett. Nagy hiba lett volna félbehagyni mert mindkettőnk nagyon élvezte az összes mesét, sőt nekem kedvencem is lett.

Fleurs>!
Lackfi János: Átváltozós mesék

Kedves olvasó, át szeretnélek változtatni, de nem békává vagy ronda banyává, hanem ártatlan, icipici kisgyerekké. Na kész, akkor vegyük kézbe Lackfi János könyvét és csapjunk a lovak közé. Váljunk újra gyerekké, már ha nem vagyunk még mindig nagy-nagy gyerekek, és nyissuk ki fantáziánkat, csodálkozzunk el, bűvölődjünk el. Csiribibibi-abraka, legyünk királykisasszonnyá vagy Ücsörgő Banyává, üssük el az estét a kredencben a késekkel, a jó kedv garantált.

Bővebben: http://olvasoterem.com/index.php/2011/07/lackfi-janos-a…


Hasonló könyvek címkék alapján

Marék Veronika: Kippkopp, hol vagy?
Marék Veronika: Annipanni, mesélj nekem!
Boldizsár Ildikó: Királylány születik
Dániel András: Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém)
Bartos Erika: Bogyó és Babóca jelmezbálban
Berg Judit: Rumini és a négy jogar
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Játsszunk együtt!
Szegedi Katalin: Palkó
Varró Dániel: Túl a Maszat-hegyen
Bartos Erika: Anna, Peti és Gergő – Petikönyv – Gézengúzok könyve