Crush (Crush 1.) 38 csillagozás

Lacey Weatherford: Crush

Cami Wimberley has a plan, and that plan includes no room for boys—especially the big time party animal, Hunter Wilder, no matter how handsome and charismatic he is. She’s beautiful, a senior, extremely talented, gets good grades, and is working her way toward her dream college to be a musical theater major. Everything is perfect.

Hunter Wilder does not want a girlfriend—that would complicate his life way too much right now. He especially doesn’t want this girl, Miss-Goody-Two-Shoes, so how come he can’t keep his eyes off her? He tries to keep her at arms length, but fate seems to keep pushing them together. Before long, it’s obvious to everyone they’re crushing on each other.

As sparks begin to fly, Hunter finds himself sinking deeper and deeper into hot water. Soon he’s scrambling to keep Cami from discovering his dark secret—one that can destroy their entire relationship.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Moonstruck Media, Arizona, 2012
332 oldal · ASIN: B009TU0TVM
>!
Moonstruck Media, USA, 2012
318 oldal · ISBN: 1479398772

Kedvencelte 4

Most olvassa 7

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

NannyOgg>!
Lacey Weatherford: Crush

Gyermekeim az Úrban, ez a borító még mindig taszít, mint annak rendje, hogy mást ne mondjak. De úgy igazán, őszintén, zsigerből. Amikor ez a könyv magyarul megjelent, egy ideig bojkottálnom kellett az Összes karc nézetet miatta. Nem fecsérelnék most erre értékes biteket, hiszen akkor megtettem (http://moly.hu/karcok/469644), de akarom, hogy tudjátok, ez nem olyan, mint arzén, hogy egy idő után szinte hozzászokik a szervezeted, hanem mint valami szuper kis sugárbetegség, ami csak halmozódik, halmozódik, amíg le nem esik az orrod és nő helyette még egy fejed. Nem lehet megszokni.

Ebben a könyvben semmi nem az, aminek látszik. A fizikai vonzalom nem szex, a rosszfiú nem rosszfiú, a geek lány nem geek, a Nagy Titok kb. a felétől nem titok, a megoldásnak nincs értelme, és a vége nem vége, mert egészen addig, amíg fel nem mentem a Molyra megnézni, hány százalékot kapott a könyv, azt hittem, hogy ez nem sorozat, pedig de, ráadásul trilógia, mert manapság ha valami nem trilógia, akkor nemtom, biztos nem veszik könyvszámba, ha pedig a trilógiából nem négy filmet csinálnak, biztos meg se nézik az emberek.

Ez a könyv amúgy meg pornó. PG-13 rated, de pornó, ahol a műfaj hagyományai szerint van valami harmatgyenge kis háttérsztori, hogy drogok, kis haláleset, trallala, feszkó a legjobb baráttal, aki a szerep kedvéért 17 évi barátság után hétfőről keddre virradólag weirdóvá változik, mert ez is a YA szösszenetek egyik fontos eleme, úgy néz ki (erre még visszatérünk), de igazából ez mind senkit nem érdekel, csak az, hogy mindeközben a két főszereplő minden házfalnak dőlve, kanapén, raktárban, stb, orrba-szájba… nos, csókolózik. Gyanítom, volt itt egy ősi verzió, ami nem gimisekről, hanem egyetemistákról szólt, ahol a főszereplők nyomdafestéket nem tűrően fenekelhették volna egymást, spoiler, csak valaki szólt a szerzőnek, hogy ő még mindig YA romantikusokban utazik, úgyhogy a túlfűtött jelenetekből csak sok nyál, és a túlfűtött jelenetek igérete maradt, és az összes fenti, valószínűtlen sztorielem. Így a kohéziót, a témát, a realitást és a sztori logikáját tekintve ez a könyv pont olyan, mint amilyeneket a 11-12 éves kislányok álmodoznak be maguknak a kedvenc énekesükről és magukról egy unalmas matekóra közepén (been there, done that).

És tudjátok, mit? Ez halál aranyos.

Hogy van egy kislány, aki kedves, de ugyanakkor nem egészen hülye, és első látásra egymásba szeretnek egy fiúval, aki amúgy igazán érzékeny és tökös, és nem is rosszfiú, és addig csókolóznak meg ölelgetik egymást, amíg kb. nem marad szájuk, de nem cseppen egy köbcenti testnedv sem, és nincs szeretlek-nemszeretlek, csak szeretlek van meg valami mellékes háttérsztori, és mindenki boldog a végén. Egy pillanatra megálltam, és nosztalgiával gondoltam vissza arra az időre, amikor ez még a daydreaming csúcsa volt, amikor naiv voltam és ártatlan és romantikus és kb. 12 éves.

Ez persze nem a szerző érdeme, attól ez még egy közepesen gyengécske könyv. Azt viszont muszáj megjegyeznem, hogy kifejezetten tetszett a nézőpontok váltogatása, így legalább azt a műkonfliktust nem kellett elszenvedni, hogy „jajúristen, vajon a cukifiú MIT GONDOL most, és mi van, ha igazából NEM IS SZERET, és ezt vajon MIÉRT csinálta most, úúúú, és most nem írok neki egy egész nyáron keresztül, mert nem akarom zavarni”. Az rémes lett volna. Itt viszont – hihetelen, de igaz –, sikerült két egész épkézláb, csak félig tök sablonos szereplőt felmutatni, akik még csak nem is idegesítettek.

Azért persze sablonok vannak bőven, ahogy illik. Ezekre kb. már immunis vagyok, csak azt hagy jegyezzem meg halkan, hogy mennyire utálom, hogy az ilyen limonádékban az igazi érték mindig a főszereplő csávó szép szeme az ovis kortól tartó barátság előtt. Mert ha a barátod átmenetileg meghülyül – értsd: számodra kényelmetlen módon és pofátlanul belédszeret –, akkor az a megoldás, hogy megpróbálod lerázni, mással randizol csak azért, hogy vegye a lapot, és még véletlenül sem ülsz le vele beszélni, hanem megvárod, amíg kisiklik az egész helyzet. Mert nyilván, így viselkedsz a legjobb barátoddal, akivel együtt nőttél fel. Ilyenkor persze pont kéznél van egy inkompetens írónő, aki ez esetben még csak nem is Leiner Laura pedig, aki szépen szörnyeteget csinál az illető legjobb barátból minden logikát vagy pszichológiai alapot szigorúan mellőzve, „karakterfejlődés” címszó alatt, ezzel hitelesítve az újonnan talált szerelem mindenhatóságát, amely szerelem persze mindenen átível és a gimiből egészen a termékeny házasságig és a vidéken, unokák körében eltöltött időskorig kíséri szereplőinket, ásó, kapa, téveszmék.

Tényleg hiányzik a 12 éves énem, aki ezt rosszabb napjain még benyalta.

>!
Moonstruck Media, Arizona, 2012
332 oldal · ASIN: B009TU0TVM
21 hozzászólás
Greylupus>!
Lacey Weatherford: Crush

Őszinte leszek. Erre a könyvre a Touch mániám miatt bukkantam rá. Ugyanaz a srác szerepel rajta, mint Jus könyvén, így persze azonnal megakadt a szemem rajta:). Bár a fülszövege nem mondott sok újat, de akkor pont egy ilyen történetre volt szükségem a sok természetfeleletti regény után, így beleolvastam. És elvesztem:-). (azért írtam, hogy „akkor”, mert eredetileg a könyvet 2012-ben olvastam, rögtön a megjelenés után, idén csak újraolvastam).
A történet elképesztően egyszerűen tűnik, de ehhez képest mégis egy perc alatt levett a lábamról. Adva vagyon egy jó kislány, egy „rosszfiú”, akik a könyv nagy részében kerülgetik egymást, de úgysem tudnak meglenni egymás nélkül. Ilyen regényből fel tudnék sorolni egy jó párat. De ebben a történetben ott van A TITOK, ami az egészet átszövi. És ez a titok végig titok marad a könyv végéig, én pedig egyre nehezebben tudtam kivárni, hogy kiderüljön kicsoda, vagy micsoda Hunter:). Tippelgettem lelkesen, voltak viccesebb és zordabb ötleteim, de NEM sikerült eltalálnom. Még csak a közelében sem jártam a valóságnak…
És természetesen ott van Cami és Hunter kapcsolata. Egyszerűen nem tudok róla ömlengés nélkül írni. Lacey nagyon ügyesen lavírozott úgy az imádnivaló és a túl szirupos határvonalán, hogy egyszerűen csak ültem, olvastam, olvadoztam és mindig többet és többet akartam belőlük.
Kinek ajánlom a könyvet? Mindenkinek, aki egy nagyon jó realista, veszélyekkel teli szerelmi történetet szeretne olvasni. Akik már unják a természetfelettit és a hányatott sorsú, sérült lelkű főhősök sokáig tartó vívódásait. Ez a könyv a szerelemről, barátságról, bizalomról és árulásról szól, egy nagyon szerethető főhősnővel és egy ellenállhatatlan főhőssel. Tipikusan az a könyv, amit még jó párszor le fogok venni a polcról és újraolvasom, amikor belefáradok a sok természetfelettibe és valami nagyon jó olvasmányra vágyom.

Picit bővebben a linkeknél (vigyázat, fangirl típusú ömlengés várható, mert imádtam a könyvet:).
http://www.kellylupiolvas.com/2013/07/lacey-weatherford…

8 hozzászólás
KiMO>!
Lacey Weatherford: Crush

Semmi különösre nem számítottam, csak egy sablonos, egyszer olvasható kis regényre, ami minden sikerét a borítóján szereplő srácnak köszönheti. Mi több, nekem is csak azért került fel a radaromra, mert ezen a könyvön is a Touch modellje szerepel.
Na mindegy, elkezdtem. Csak olvastam és olvastam, és egy idő után rájöttem, hogy tetszik. Semmi különös mondanivaló, semmi extra vagy egyexi dolog, mégis elvarázsolt. A vége felé már le sem tudtam tenni, a csattanó pedig tényleg meglepett.
Mégsem egy 5 csillagos könyv, igaz? A nagy fenéket nem! Lekötött, érdekelt, izgalomban tartott, és magasröl tettem rá, hogy éppenséggel nincs mély mondanivalója. Bőven túlteljesítette az elvárásaimat, és minden megvolt benne, ami egy ilyen könyvbe kell. Én ajánlanám mindenkinek!

4 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
Lacey Weatherford: Crush

Ez a könyv is már 3 éve várja, hogy olvassam. Hunter titkára egyáltalán nem gondoltam. Clay-t nagyon nem szerettem, ki is derült, hogy miért. Ez most komoly, mármint a vége?! Az a baja Hunternek, hogy ő 21, a lány meg 18 és öreg hozzá? Egyszer olvasható könyv, de azért szeretném magyarul is elolvasni.

1 hozzászólás
MVivien>!
Lacey Weatherford: Crush

A könyv borítója fogott meg először.Nekem nagyon tettszett a történet , végig izgalmas volt. Cami kedves jószívű lány , Hunter igazi „rossz fiú”. Mindenkinek ajánlanám rövid egynapos könyv ami magával ragadja az olvasót.

Szinna>!
Lacey Weatherford: Crush

A történet jó volt, mert egy jó ideig hezitáltam, hogy kicsoda, micsoda a főhős. Egy darabig a rejtőző rocksztárra, aztán nyomozóra gondoltam, de ezt már olvastuk a Cross My Heart-ban. Az írónő a drogdílert is sugallta, nem árulom el melyik lett, de olvasás közben egyre nyilvánvalóbbá válik.
A főhős Hunter belső monológjai fantasztikusak. A történet megérintett, mert dühöngtem a hősnő vakságán, ami a legjobb barátja személyiségét illeti. A történetnek van egy kis horror része is, de semmi komoly.

12 hozzászólás
Toffy_Sentellion>!
Lacey Weatherford: Crush

Az eleje tetszett, közepe-vége felé valahogy untam, mivel már akkor leesett kinek mi itt a szerepe, vége pedig ismét tetszett megoldásilag. Legalábbis nekem tök egyértelmű lett a fotós rész után Hunter kiléte. Egyenesen bele is trafáltam. A mozinál a maradék „rejtélyt” is első villanykörte kapcsolásra összeraktam.
Romantikailag aranyos volt, valami pluszt hiányoltam belőle, de amúgy rendben volt.
Aztán valahol közepe fele megcsömörlöttem, alig bírtam haladni vele. Az első mozis résztől pedig megint tetszett. :)
Könnyed kis délutáni olvasmánynak tökéletes. :)

zwecki>!
Lacey Weatherford: Crush

A történet maga a szokásos good girl-bad boy sztori. Hunter titkát sajnos lelőtte a GD-en olvasott kritika, de még így is nagyon érdekes volt. Igen nagy pozitívum, hogy mindkét főszereplő szemszögét megismerjük. Hunter monológjai a kedvenceim voltak.
Cami végre egy olyan női karakter volt, aki tudta, mit akar és nem csak nyafogott folyamatosan. Üdítő változatosság.
Hunter pedig … :D Ide nekem, de rögtön. Ő is felkerült a top 10-es listámra (amit lassan inkább top 100-asnak kell hívnom. :D).

Várom a második részt.

1 hozzászólás
Gigi_90>!
Lacey Weatherford: Crush

Nagyon tetszett ez a könyv. Igazi kis romantikus történet erotikával dúsítva:) Olvastam és olvastam és olvastam….és nem tudtam letenni a könyvet. Folyamatosan Hunter titkán járt az eszem ,hogy mi derül ki. A végén amikor kiderült akkor nagyon meglepett. Mindenre gondoltam csak arra nem ,hogy ő nyomozó:) Bár ilyen nyomozók lennének mindenhol mint ez a fiú:)

Sonja>!
Lacey Weatherford: Crush

Elkezdtem. De közben az járt a fejemben. Miért is olvasom én ezt?
– Azért, mert érdekel a titok!
Ami kiszámítható volt.
Azért nem volt rossz. Végeredményben annyira nem volt sablonos, de elég cuki volt.


Népszerű idézetek

zwecki>!

Is it possible to love with someone who never really existed?

2 hozzászólás
zwecki>!

There's no need for you to rush. The right guy will always wait for you to truly be ready.

zwecki>!

„You've been a bad, bad girl. You know that, don't you?”
She nodded. „Yes, a very bad girl,” she agreed. „I think you may need to punish me … a lot.”
I groaned as my mouth descended hers.
I was so going to jail.

zwecki>!

„Oh, I've given him plenty of reasons, he just hasn't witnessed any of them. I'm pretty sure some of the places I've put my hands on you were not on his list of acceptable locations.”
She snorted. „There's no list of approved locations when it comes to where you can touch me. Hand holding is crossing the line in his opinion.”

zwecki>!

„Do you really have to ask? I tought you already knew exactly what I like to do with you.”
I swallowed thickly. „I think I need another drink. I'm so thirsty today.”

zwecki>!

Her words spun through my head like flashing, colored lights, and I was sure there were fireworks exploding somewhere. She loves me. Yes! No! Damn it!


A sorozat következő kötete

Crush sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sherry Gammon: Unbelievable
Julie Buxbaum: Tell Me Three Things
Marni Bates: Notable
Katie McGarry: Pushing the Limits
Simone Elkeles: Rules of Attraction
Kelly Oram: Cinder & Ella
Cookie O'Gorman: Ninja Girl
Kelly Oram: The Libby Garrett Intervention
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Maggie Stiefvater: Shiver